Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 01 kwie 2022, 20:16
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 01 kwie 2022, 20:29
o ile messi najlepsze lata ma juz za soba, o tyle sama reprezentacja wrecz przeciwnie. pierwszy raz od czasu wicemistrzostwa na mundialu w 2014 z sabella za steru mozna powiedziec, ze to jest druzyna, a nie przypadkowa zbieranina liczaca, ze messi sam bedzie wygrywal mecze. oni maja obecnie 31 meczow z rzedu bez porazki, co jest jedna z najdluzszych serii w historii reprezentacyjnej pilki na calym swiecieKesz pisze: ↑01 kwie 2022, 20:14Argentyna wydaje się być zdecydowanym faworytem, zwycięzca Copa America a dodatkowo ostatni prawdopodobnie mundial Messiego, więc determinacja będzie duża ale czy adekwatna do możliwości? Messi już nie jest tym samym zawodnikiem co dawniej a sama reprezentacja Argentyny mocno straciła z swojej genialnej generacji jaka została wręcz zmarnowana.
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 01 kwie 2022, 22:42
Zgadza się, z racji że Sergek jest z północy, a ja z południa to uczciwie będzie się spotkać pośrodku, tak więc zapraszam do świętokrzyskiego.
+1
HMK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 01 kwie 2022, 23:09
Gdyby obowiązywała zasada że w grupie nie mogą się spotkać drużyny jeśli spotkały się w grupie na ostatnim Mundialu, to:
glowas12345
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 01 kwie 2022, 23:16
Argentyna jest dobrym przykładem tego, co zawsze powtarzam do znudzenia na temat tego jaka jest reprezentacyjna piłka: personalnie są faktycznie gorsi niż byli kiedyś, ale za czasów Scaloniego stracili 26 bramek w 44 meczach, to daje średnią 0.59 bramki na mecz, na Copa America 3 bramki w 7 meczach, w kwalifikacjach 8 bramek w 17 spotkaniach, a że w przodzie dalej biegają tam Messi, Lautaro, Di Maria czy Angel Correa, to jednak z reguły uda się coś wcisnąć. Na szczęście jest Czesiu the Papież i może podobnie będzie z nami. Jak Argentyna będzie w stanie grać na takim poziomie w obronie na MŚ, to pewnie trzeba będzie przemęczyć mocnego rywala w karnych w fazie pucharowej i jak się poszczęści, to jest drużyna na mocny wynik, w przeciwieństwie do tych czasów z Sampaolim czy Maradoną, gdzie Niemcy, Chorwacja czy Francja im ładowały 3-4 gdy przychodziło co do czego. Bardzo niewygodny rywal, bo wcale nie będzie łatwo z kontry.moody90 pisze: ↑01 kwie 2022, 20:29o ile messi najlepsze lata ma juz za soba, o tyle sama reprezentacja wrecz przeciwnie. pierwszy raz od czasu wicemistrzostwa na mundialu w 2014 z sabella za steru mozna powiedziec, ze to jest druzyna, a nie przypadkowa zbieranina liczaca, ze messi sam bedzie wygrywal mecze. oni maja obecnie 31 meczow z rzedu bez porazki, co jest jedna z najdluzszych serii w historii reprezentacyjnej pilki na calym swiecie
Bernabeu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 01 kwie 2022, 23:58
siedze w warszawie wiec na wyciagniecie rekiHMK pisze: ↑01 kwie 2022, 22:42Zgadza się, z racji że Sergek jest z północy, a ja z południa to uczciwie będzie się spotkać pośrodku, tak więc zapraszam do świętokrzyskiego.
+1
No ja to pisałem wielokrotnie, nie jestem fanem piłki reprezentacyjnej, przerwa na kadry to dla mnie zawsze detoks od piłki (nawet Urugwaju nie oglądam, bo zazwyczaj następnego dnia muszę wstać do pracy), ale od Mundialu w 2010 kibicuję Urusom i nic tego nie zmieni, niezależnie z kim by nie grali. Polakom źle nie życzę tak jak to robił Carbon, ale w potencjalnie wspólnym starciu byłbym za Urusami.
Sergek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 kwie 2022, 1:18
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 kwie 2022, 1:57
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 02 kwie 2022, 2:12
Hersk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 kwie 2022, 10:20
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 02 kwie 2022, 10:34
no polska to powinna sobie przed mundialem zorganizowac sparing z kims ze strefy conmebol, bo inaczej to nie messi, a nasi beda zszokowani, jak ostro graja rywale. takich goralskich to tam nie brakuje w zadnej reprezentacjiChlopaczek pisze: ↑02 kwie 2022, 1:57Zobaczymy czy Goral w ogole pojedzie na te mistrzostwa bo jak dla mnie to on nie za wiele moze dac tej reprezentacji w Katarze a jezeli mialby byc wrecz starterem to powazna bieda.
Zreszta Messi juz z nie z takimi wirtuozami podostrzania sobie radzil wiec temat dobry do smieszkowania ale niezbyt realny.
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 kwie 2022, 10:38
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 kwie 2022, 11:01
sickstick
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 kwie 2022, 12:14
Tomusmc
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin