Pytania do?-odpowiedzi

kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

Post autor: kostek » 07 sty 2006, 20:04

Na początku chciałbym podziękować wszystkim, którzy na mnie zagłosowali (Tak tak - dobrze się domyślacie - ostrzeżenia w drodze 8).

Po przeczytaniu pytań doszedłem do wniosku, że większość (jeżeli nie wszystkie) pochodzi od moderatorów (Dzięki, chłopaki :P). Co do ich treści to brakuje mi polityki..

W takim razie przejdzmy do meritum:

1.Opowiedz nam trochę o sobie. Głównie co porabiasz w czasie wolnym. Pikantne fragmenty mile widziane. Nie oszczędzaj się.

No tak. Spodziewałem się takiego pytania. Zacznijmy od początku - przyszedłem na świat w 1986 roku eee... nie, nie będę przynudzał. Jestem prostym chłopakiem z Politechniki, który robi w wolnym czasie to, co większość młodych ludzi w tym kraju. Tak więc jeżeli nie spędzam czasu na uczelni, nad książkami czy też oddając się innym przyjemnym obowiązkom jak moderowanie tego forum, czytam literaturę piękną :smile2:. Ok, miało być szczerze - bawie się, czyli pisząc trendy językiem 'imprezuje' (tego pojęcia chyba nie trzeba rozwijać). Moim hobby numer jeden jest... (musze Cie zmartwić Jarzyna, nie jest to przemyt) piłka - staram się być na bierząco, a co za tym idzie czytam regularnie wszelkie ukazujące się głównie na polskim rynku książki dotyczące futbolu, a ponadto codziennie przeglądam zagraniczne serwisy informacyjne, depesze agencyjne oraz zagraniczną (głownie angielską) prasę. Jeżeli mam czas to czasem coś przetłumacze i wrzucę na pilka.pl. Wracając do książek, jest to również jedno z moich zainteresowań - w liceum czytywałem sporo, teraz ograniczam się do czytania, które zarazem pozwala mi trenować jeżyk, czyli czytam książki w języku angielskim. Można by pisać jeszcze o muzyce i kilku innych rzeczach, ale uważam, że napisałem to, co najważniejsze. Co do pikantnych fragmentów to dużo by opowiadać - każdemu chętnemu mogę opowiedzieć to i owo przy soczku, najlepiej w Krakowie...

2.Trochę samokrytyki. Jakieś wady i zalety zapodaj. Przynajmniej po 3 najlepiej

Może najpierw wady, bo to właśnie one zdeterminują wasz stosunek do mnie. Za dużo gadam po spożyciu alkoholu, co więcej w tym stanie zbyt chętnie umawiam się ze wszystkimi (naturalnie nie mówie tutaj o chłopcach, dzidzius) na kawe. A tak na poważnie to zbyt dużo pije (co nie znaczy, że mam przejąć od Fieldy'ego pałeczke pierwszego alkoholika forum). CO do zalet to staram się zachowywać tak, jak bym tego oczekiwał od pozostałych. Bardzo ważne cechy dla mnie to szczerość, punktualność i... poprawność polityczna :smile2:.

3.Od pół roku jesteś studentem. Jak Ci się podoba kierunek, który wybrałeś i czy nie żałujesz, że nie wybrałeś drugiej opcji, którą rozpatrywałeś?

Owszem, studiuje Budownictwo na Politechnice Krakowskiej (tak Piwus, Twoja przyszłość). Idąc na te studia wiedziałem czego można się po nich spodziewać, tak więc nie znalazło się wiele sprawe, które by mnie zaskoczyły. Co do innych opcji, które rozważałem to dostałem się również na Budownictwo na Akademii Górniczo-Hutniczej oraz na Informatykę i Ekonometrię na Akademie Ekonomiczną (naturalnie w Krakowie). Rozważałem również dziennikarstwo na UJcie. O powodach dla których nie wybrałem tych opcji nie chciałbym pisać, bo zawsze może to czytać np. student dziennikarstwa na UJ :wink:.

4.Standardowe pytanie - od kiedy kibicujesz Manchesterowi United i jak się to zaczęło?

Generalnie nie chciałbym opowiadać jakiś bajeczek o impulsie itp., który miał zdecydować o tym, że zaczałem kibicować właśnie Manchesterowi, a nie Odrze Wodzisław. Po prostu od jakiegoś czasu uwielbienie United przeistaczało się w miłość do tego klubu. Uczucie to dojrzewało wraz z upływem czasu - im więcej wiedziałem o Man United, tym bardziej z tym klubem sympatyzowałem.

5.Podobno lubisz gotować. Dużo czasu poświęcasz temu zajęciu?

No cóż - coś trzeba było w profilu wpisać... Owszem lubię gotować, co naturalnie nie znaczy, że umiem gotować. Zanim rozpocząłem studia interesowałem się jak powstaje to wszystko, co zjadam. Teraz jednak nie mam czasu na gotowanie, co najwyżej odgrzewam itp. :wink:

6.Jak oceniasz czas spędzony w Krakowie i samo miasto?

W Krakowie mieszkam od pazdziernika 2005, czyli od trzech miesięcy. Czas spędzony w tym mieście oceniam bardzo pozytywnie, a to dlatego, że samo miasto odbieram bardzo dobrze. Co prawda nie studiowałem nigdzie indziej, ale uważam, że Kraków jest najlepszym miejcem do uczenia się... wróć! do studiowania oczywiście. Sam fakt, że w szeroko pojmowanym centrum (mam tutaj na myśli okolice rynku oraz dzielnicę zwaną Kazimierzem) znajduje się około 200 tak zwanych knajp, świadczy o tym, że jest tu co robić.

7.Między innymi Ty rozkręcałeś to forum... jak oceniasz z perspektywy czasu; warto było, rozwija się dalej, jaka przyszłość czeka?

Fakt, jestem tutaj od początku istnienia forum (nie mylić z forum, które założone zostało na początku marca 2004 i służyło do omawiania spraw związanych ze startem serwisu). Myślę, że było warto, gdyż po kilkunastu miesiącach możemy pochwalić się ponad dziesięcioma tysiącami użytkowników, którzy napisali ponad 150 tysięcy postów. Forum wciąż się rozwija, o czym świądczą chociażby ciągłe zmiany - jak zmiany moderatorów czy próby znalezenia jak najlepszego podziału działow. Co do przyszłości to jestem dobrej myśli, co prawda poziom dyskusji nigdy nie był wysoki, ale czego można oczekiwać po forum, gdzie średnia wieku aktywnych użytkowników wynosi +- 15 lat. Jak wspomniałem wcześniej wciąż się rozwijamy, a to daje nadzieje na dobrą przyszłość.

8.Jak sylwester?

Był bardzo udany. Mam nadzieje, że nie chcecie znać szczegółów...

9.KoRn, Łzy... słuchasz coś oprócz ciężkiej muzyki?
Zacznijmy od sprostowania twierdzenia zawartego w pytaniu. Nie słucham Łez - ktoś najwideczniej pomylił mnie z oskarem11. Co do dalszej części pytania, to nie zamykam się wyłącznie na ciężką muzykę. Nie chcę się rozpisywać na temat ulubionych kapel itp, może po prostu wypisze, co akurat znajduje się na mojej play-liście (a właściwie na jej początku) w winampie: 2pac, soundtrack do GhostDog-Droga Samuraja, The Animals, ATB, Black Sabbath, Blink182, Bob Marley, Bruce Springsteen, Coldplay, Cool kids of death, Cradle of flith, Creed, Deep Purple, Depeche Mode, Energy2000 (sety z piątkowych i sobotnich imprez z tego (pod)krakowskiego klubu...

10.Opowiedz nam o zawartości tajemniczej teczki, którą pewnego razu DziDziUs zostawił u Ciebie (czy też na odwrót)

Nie wiem skąd i kto ma takie informacje. Mogę się tylko domyślać o co chodzi, ale mogę zapewnić, że żadnej teczki nie było. Ot pewnego dnia zostawiłem u dzidziusia nietypowy zestaw - dwa kieliszki, jogurt pitny danone oraz kajzerkę.

Przepraszam za krótkie i mało treściwe odpowiedzi, ale wiecie jak się człowiek czuje dzień po piątku.

Wróć do „Gry Forumowe”