PES/eFootball (temat luźny) - Strona 35

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 16 kwie 2022, 15:54

Weteran bonus za ikony z 21, bonus GP za ilosc legend zlotych z 21 i byly 3 eventy od wrzesnia w wersji 0.9. W eventach gralem po 40 meczy bo tyle wystarczylo zeby dostac pilkarza i max GP i na start teraz mialem max losowan i 2,7 mln GP

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 16 kwie 2022, 15:55

Coiny beda w przyszly czwartek w sklepie dopiero

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 17 kwie 2022, 7:30

Ale z tego co widzę to już tutaj nie będzie losowań tak jak wcześniej? I trenerzy chyba nie za wiele do stylu gry będą wnosić bo ich szybko będzie można wyboostować.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 17 kwie 2022, 7:52

BadBoy pisze:
17 kwie 2022, 7:30
Ale z tego co widzę to już tutaj nie będzie losowań tak jak wcześniej? I trenerzy chyba nie za wiele do stylu gry będą wnosić bo ich szybko będzie można wyboostować.
Będą losowania, tylko że dopiero w przyszłym tygodniu. Napewno będzie możliwość wylosowania graczy geatured i legend, ale chyba icon już nie będzie.

Oj trenerzy są obecnie bardzo ważni, ale gra teraz stawia na to żeby odpowiednio trenować gracza po staty trenera.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 17 kwie 2022, 9:47

Z kart beda legendy, ficzery, zielone i zwykle. Legendy to legendy i ikony z 21 za mecze w kadrach albo klubach. Ficzery wiadomo, zielone to takie zbustowane mniej ficzery, krorych nie mozna juz trenowac. Ciekawe jakie beda mieli dopasowanie do poszczegolnych taktyk, bo cos mi sie wydaje ze to bedzie istotne. Standardy wiadomo. Mozna kupic konkretnego za GP albo beda pozniej losowania z listy ktora konami wrzuci do worka. W zaleznosci ile to bedzie kosztowac moze sie oplacac bo teraz nie przerabia sie zawodnika na trenera tylko relaese i dostajemy GP i exp trenerow, ktorzy duzo boostuja.
Szkoda tylko ze te pkty za levele trzeba wladowac w taktyke tez a nie tylko staty, (wybieramy konkretnie co chcemy trenowac jakie cechy), bo moglo by byz tak ze grajac okreslona taktyką, rosnie wtedy ona zawodnikowi. Z trenerami tez lipa troche bo taki Klopp oprocz grania z kontry to reszte ma slabe i potem ciezko zrobic sub taktyke.
No i fajne jest to (przynajmniej na poczatku oby sie nie zmienilo), ze mozna pograc praktycznie kazdym dobrym zawodnikiem po wybustowaniu, a nie tylko Mbappe srape itp. Bardzo liczy sie skill.
Ogolnie gra jest petarda, oby nie zepsuli patchami i ciagle poprawiali, bo mankamenty tez sa.
Edit legendy za coiny i epointsy tylko.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 17 kwie 2022, 10:20

Ja wziąłem Gaspa, narazie uczę się tego dopasowywania to trenerów 😥 fajnie że ma się wpływ na rozwój gracza i można mieć dwóch tych samych piłkarzy ale do dwóch taktyk.

Mam nadzieję że losowania również będą miały podobny typ losowania jak premie za Veterana, tzn nie możesz trafić dwa razy tego samego piłkarza. W PES to było słabe że uzbierałeś, kupiłeś coinsy po czym 3 razy trafił Ci się 3 x Rashford albo jakiś inny Stones którego nie lubię 😥

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 17 kwie 2022, 13:14

Ale przeciez trenera sobie boostujesz i nawet jak gra counter attack to nie jest żaden problem żeby miał 99% possesion game. Przynajmniej ja tak to odbieram

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 17 kwie 2022, 13:18

No nie boostujesz, nie rosna im taktyki po meczach, chyba ze pojawia sie karty do trenerow jak do zawodnikow moze. Chociaz trzeba by sprawdzic jakie opcje sa jak wejdziesz w danego trenera swojego i czy tam cos sie pojawia. Bo na razie tak jak mial jak kupilem to nic sie nie zmienilo.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 17 kwie 2022, 14:19

Ja u Allegriego normalnie zboostowałem counter attack z chyba 66 do 99

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 17 kwie 2022, 14:31

BadBoy pisze:
17 kwie 2022, 14:19
Będziesz miał chwilę to zrobimy imprezę i pokażesz mi gdzie. Bo z tego co wiem to się nie da. I możliwe że mówisz o zagraniu drużyny a na to wpływ mają zawodnicy i ich boostowanie.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 17 kwie 2022, 15:53

wloski pisze:
17 kwie 2022, 14:31
BadBoy pisze:
17 kwie 2022, 14:19
Będziesz miał chwilę to zrobimy imprezę i pokażesz mi gdzie. Bo z tego co wiem to się nie da. I możliwe że mówisz o zagraniu drużyny a na to wpływ mają zawodnicy i ich boostowanie.
O to chodzi, ze to grajkow dopasowanie podwyzszyles do taktyki, a nie jak bys chcial to wszystkie taktyki 99. Chociaz czy to ma znaczenie jak mozna calemu skladowi taktyki wbic na 99 to team spirit tez bedzie pewnie tyle. Tylko mi byloby szkoda wbijac na maxa wszystkie taktyki jak bede gral 2 najwyzej.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 17 kwie 2022, 16:40

Patrzę na stronie Konami jest mega dużo filmików i opisów ich przez Japończyków, powoli czytam :) w sumie tam jest dużo odpowiedzi na nasze pytania.

https://www.konami.com/efootball/en/pag ... eam_detail

Babej stunnig shot? Używasz?

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 17 kwie 2022, 17:13

Uzywam, ale jakos nie za czesto. Najczęściej za pola karnego jak jest miejsce i czas. W 16 prawie nigdy bo zanim sie zbierze to bramkarz zdazy wyjsc. Dosrodkowania ladnie wchodza z tego tylko wtedy z 1 trudniej strzelic ale latwiej jest dojsc do sytuacji. Trojkaty ze stunning tez sa dobre. Musze jeszcze pobrobowac trojkaty gora z tym.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 17 kwie 2022, 18:10

Proszę o zmianę nazwy tematu eFootball (eFUT, PES)

😉

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

PES (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 20 kwie 2022, 12:30

Jutro konami dodaje eventy i 1 sezon rusza na powaznie. Przyznac sie przy okazji kto zdążył zepsuć juz jakas karte i wladowal caly exp w statystyki a nie zgranie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”