Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 9171

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
1
13%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
13%
15-17 maja
3
38%
22-24 maja
3
38%
Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 28 kwie 2022, 15:18

A do mnie jakoś kilka miesięcy temu dzwonił lekko zaciągający po rusku typ z pytaniem kiedy zapłacę dług w firmie jakieś tam. Ja mu na to (dosłownie) że jedyny dług jaki w życiu miałem to w sklepiku szkolnym, a on moje dane podaje i pierdoli coś tam. Trochę creepy. No ale o sprawie zapomniałem

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 kwie 2022, 15:28

Blokowanie numerów daje krótkotrwały skutek, bo te numery ciągle się zmieniają. Sam dostaje regularnie takie telefony, żądanie usunięcia numeru nic nie daje, bo bot nie kuma. Numery pewnie z głowy wpisują i jak człowieka trafi, to nie ma zmiłuj :/

Awatar użytkownika
czubatka
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1623
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 28 kwie 2022, 20:07

Od tego są niezłe aplikacje typu "odebrać telefon"
https://play.google.com/store/apps/deta ... uldianswer

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 kwie 2022, 22:19

Draser pisze:
cloner pisze:
28 kwie 2022, 13:31
Kurde no. Ktoś musiał gdzieś mój nr telefonu podać albo jakaś firma sprzedała. Od tygodnia mi dzwoni covid turystyka i fotowoltaika. Żenada. A całe życie miałem spokój...
Dodawaj te numery do czarnej listy, może wtedy im się znudzi dzwonienie
Niewiele to daje, tych firm jest w ciul i mam wrażenie, że telefony ciągle im się mnożą.

Btw, dzisiaj nieświadomie odwaliłam żenadę miesiąca. Jak myślicie, jakie jest prawdopodobieństwo, że gdy puścicie do koleżanki dość głośny komentarz „dla mnie to jest czarna magia”, akurat w tym momencie będzie Was mijał czarnoskóry facet, który obrzuci Was za to niefajnym spojrzeniem? Obrazek No oczywiście, że w moim przypadku to się musiało wydarzyć.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 28 kwie 2022, 22:22

My ostatnio graliśmy playarene w seledynowych koszulkach, a rywale na ciemno. Jeden w niebieskiej koszulce, inny w szarej, jeszcze inny w granatowej czy czarnej. No i mieli jednego murzyna, który strasznie dziwnie się patrzył jak przesuwaliśmy krycie i ktoś krzyknął np. "mój jest czarny" :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 kwie 2022, 22:22

Idiom, jakich wiele.
Poza tym... czym się tu przejmować, jakimś spojrzeniem anonimowego murzyna.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 kwie 2022, 22:24

Kiedyś przed kolokwium zaliczeniowym staliśmy z grupą przed budynkiem wydziału i powiedziałem o prowadzącej coś w stylu "niech żyje w syfie". Akurat przechodziła obok i dość wymownie powiedziała "dzień dobry", przechodząc obok nas.

Tak że mogło być gorzej.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 kwie 2022, 22:34

piotrcies pisze:Kiedyś przed kolokwium zaliczeniowym staliśmy z grupą przed budynkiem wydziału i powiedziałem o prowadzącej coś w stylu "niech żyje w syfie". Akurat przechodziła obok i dość wymownie powiedziała "dzień dobry", przechodząc obok nas.

Tak że mogło być gorzej.
Podbijam stawkę:
przed ustnym egzaminem u jednego z najbardziej surowych profesorów stałyśmy pod drzwiami i gadałyśmy o naszych ubiorach. Podśmiechiwałyśmy się, że większość ma wielkie dekolty, na co ja oświadczyłam, że „ja mogę co najwyżej obciągnąć” i dla oddania sytuacji pociągnęłam koszulkę trochę w dół. Po paru minutach wchodzę do środka, a chłop do mnie, że przez te drzwi dobrze słychać.

To uważam za swoją żenadę życia.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 28 kwie 2022, 22:35

futbolowa pisze:
28 kwie 2022, 22:34
To uważam za swoją żenadę życia.
zdalas chociaż? :mrgreen:

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 kwie 2022, 22:37

To gorzej.

U mnie to w ogóle było wyrwane z kontekstu, bo nie chciałem obrazić prowadzącej, ale usłyszała [ch**] fragment, więc trzeba było wziąć na klatę. Napisałem kolokwium, zaliczyłem, a dopiero po wynikach poszedłem przeprosić, bo nie chciałem, żeby wyszło na to, że przepraszam ze strachu przed dwóją. A że wyniki były tego samego dnia, to przeprosiłem tego samego dnia i sprawa na szczęście była zakończona.

Awatar użytkownika
czubatka
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1623
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 28 kwie 2022, 22:56

Pamiętam jak kiedyś w zimie spotkałem starą znajomą z podstawówki i po krótkiej rozmowie, na jej zakończenie, rzuciłem, że będę leciał, bo mi jajka marzną.
Spoiler:

Draser
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Draser » 29 kwie 2022, 1:06

futbolowa pisze:
28 kwie 2022, 22:19
Niewiele to daje, tych firm jest w ciul i mam wrażenie, że telefony ciągle im się mnożą.
Miałem taką sytuację, że dzwonili do mnie chyba z 20 numerów, dodałem je do czarnej listy i miałem spokój na parę miesięcy. Później znowu zaczęli dzwonić, znowu czarna lista, znowu spokój i tak w kółko :D

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 29 kwie 2022, 5:46

Via Przegląd Sportowy:

30 stycznia 2018 r. w Krakowie zginął Miłosz, który był kibicem Cracovii. 18-latka napadli kibole Wisły, którzy brutalnie zaatakowali go maczetą. Teraz Szymon Jadczak i Paweł Figurski z Wirtualnej Polski poinformowali, że oskarżeni o tę zbrodnię wyjdą na wolność.

Za tę bestialską zbrodnię oskarżono pięciu kiboli. Czterech z nich, jak poinformowali Jadczak i Figurski na łamach WP, w czwartek, 28 kwietnia wyjdzie na wolność. Piąty ciągle zostanie w więzieniu, ponieważ został skazany z jeszcze jednego powodu. Taką decyzję podjęli sędziowie z Sądu Apelacyjnego.

4 lata za zabicie niewinnego chłopaka, jeszcze dzieciaka. Ale takie kurwy mają oczywiście sposób działania - odpowiedzialność zbiorowa. Nie udowodnią kto zadał śmiertelny cios, więc ten wyrok się rozwadnia, co jest patologią. Bo nie wiadomo czy ten zadał 4 ciosy, czy zero a czy ten 18 czy 4.

I wyjdą na wolność...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 29 kwie 2022, 8:25

Delpiero14 pisze:
28 kwie 2022, 22:35
zdalas chociaż?
No raczej. Ogólnie chociaż nie byłam z tych najbardziej obkutych, akurat przez tego typa byłam lubiana i jakoś tak nigdy nie miałam żadnych problemów.
piotrcies pisze:
28 kwie 2022, 22:37
U mnie to w ogóle było wyrwane z kontekstu, bo nie chciałem obrazić prowadzącej, ale usłyszała [ch**] fragment, więc trzeba było wziąć na klatę.
No ciekawe. Jaki był cały kontekst? :D
czubatka pisze:
28 kwie 2022, 22:56
Pamiętam jak kiedyś w zimie spotkałem starą znajomą z podstawówki i po krótkiej rozmowie, na jej zakończenie, rzuciłem, że będę leciał, bo mi jajka marzną.
Cóż, każda opcja warta troski ;)
Draser pisze:
29 kwie 2022, 1:06
Miałem taką sytuację, że dzwonili do mnie chyba z 20 numerów, dodałem je do czarnej listy i miałem spokój na parę miesięcy. Później znowu zaczęli dzwonić, znowu czarna lista, znowu spokój i tak w kółko
Chciałabym zaznać tego stanu. Myślałam nawet o zmianie numeru, ale jest tak wiele miejsc, w których mam uwierzytelnianie dwuskładnikowe na SMS, że nie jestem w stanie tego ogarnąć.
Hersk pisze:
29 kwie 2022, 5:46
Via Przegląd Sportowy:
Parę dni temu czytałam o tym na Twitterze. Ten świat nigdy nie będzie normalny.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 kwie 2022, 9:31

Zadzwonili z fotowoltaiki, w końcu odebrałem :lol2: Pytam skąd mają mój nr to odsyłają do IODO eurocallcenter :lol2: Powiedziałem, że zgłoszę skargę na osobę, która do mnie dzwoni i się rozłączyła wtedy. :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”