Kibice, ultras, oprawa meczowa - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
MikPio
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MikPio » 12 lut 2006, 17:06

Marco pisze:a jak my bylismy na derbach Cracovia-Wisła to mimo ze nas bylo 325 to bylismy glosniejsi A jak "Franek" strzelił gola to wtedy byłooo.
Chciało Ci się liczyć? 8)
Marco pisze:zebys nie popadł w samouwielbienie bo jest wiele ekip ktore w mniejszosci potrafia bys glosniejsi nawet na wyjeździe.
A gdyby twoja drużyna tak zrobiła (a sądze że już zrobiła, bo Wisła też ma dobrych kibiców) to nie byłbyś dumny?
xaver pisze:Kiedyś ruch przekrzyczał GKS Katowice na Bukowej mimo że gieKSa zawsze miała dobry doping na tym swoim blaszaku. Tak apropo wasze gdybania
To dobrze świadczy o kibicach Ruchu

Ja kocham ten mooment, kiedy drużyna za którą jestem strzelam gola i każdy wstaje i krzyczy: "Jeeeeeest!".
To fajne. Albo meksykańska fala, hehe :D

Kilka fotek z meczów:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
rabbi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rabbi » 12 lut 2006, 19:08

Dla mnie Wisełka ma troche lepsze choreo ale doping to jednak troche lepiej Legia

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 12 lut 2006, 20:14

MikPio pisze: Chciało Ci się liczyć? 8)
nie wystarczylo wiedziec ile biletow przesle nam Cracovia :lol:
A gdyby twoja drużyna tak zrobiła (a sądze że już zrobiła, bo Wisła też ma dobrych kibiców) to nie byłbyś dumny?
co innego byc dumnym , a co innego pisac na forum w calkiem innym kontekscie.

i nie chwal sie juz tymi fotkami bo kazdy je juz widzial :lol:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 13 lut 2006, 11:42

xaver pisze:Wcześniej całe Kielce sympatyzowały z Błekitnymi a o szalikowcach nie było nawet mowy

NIe całe nie całe , kto lubił milicyjny klub sportowy ;) om Błękitni nie mieli raczej szlikowców bo nie mieli nawet swoich szalików :) Później powstała tylko jedna seria szalików. Błękitni mieli kiedyś nawet własną flagę (jedną) wisiały też podobno flagi Wisły(?) i Widzewa(?) .

Awatar użytkownika
Fidel
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fidel » 13 lut 2006, 14:07

1.Widzew
2.Jaga i Legia(podobny poziom opraw)
3.Lech
...długo nic :P
Myśle ze te cztery druzyny to naprawde ścisła czołowka i gdybysmy mieli 40tys stadiony i przychodizło by na nie tylu kibiców to naprawde bylibysmy najlepsi 8)
Widzew-Jaga(04/05)
Obrazek
Baraże z Odra
Obrazek
Jaga(05/06)-Władcy Miasta Włokniarzy
Obrazek
Derby(05/06)
Obrazek

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 13 lut 2006, 16:42

Fidel pisze:1.Widzew
3.Lech
...długo nic
Nie ma jak obiektywność. Nawet nie będę komentował kolejności :lol: :lol: :lol:
Ale co do Widzewa to:
:arrow: Słaba średnia kibiców na stadionie, częste mecze po 4 tyś (np Śląsk który ostatnimi czasy nie imponował frekwencją bije was na głowe)
:arrow: oprócz lasu flag i pojedyńczych opraw w ostatnich latach nie było nic ciekawego.
:arrow: w meczu RTS-WKS po strzeleniu bramki przez Ślask (ja właściwie ak sie dowiedzielismy jakieś 10 min potem) pzrekrzyczeliśmy was bez rzadnego problemy w pociągu na stacji :roll:

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 14 lut 2006, 0:32

3.Lech
nawet nie bede komentowal :lol: :lol:

ja juz rozumiem ze mozna sie spierac na upartego czy Legia czy Wisla na 1 mijescu ale Widzew??? wolne zarty i ciekawym co robi Lech na podium?? gdzie ty sie chowales przez ostatni rok czlowieku??!!! Z kuby chyba nie wyjezdzales :lol:

Wiekszosc ekip uwaza poznaniakow za najwieksze rozczarowanie a ty im dajesz trzecie miejsce a dlugo dlugo za nimi Wisle???
Jaga i Legia podobny poziom?? msz chyba klopoty ze wzrokiem
Musze przyznac ze masz niezlą fantazję, i radze niektorym zeby przestali sie osmieszac.

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 14 lut 2006, 0:58

Marco pisze:
3.Lech

ja juz rozumiem ze mozna sie spierac na upartego czy Legia czy Wisla na 1 mijescu ale Widzew??? wolne zarty i ciekawym co robi Lech na podium?? gdzie ty sie chowales przez ostatni rok czlowieku??!!! Z kuby chyba nie wyjezdzales :lol:

Wiekszosc ekip uwaza poznaniakow za najwieksze rozczarowanie a ty im dajesz trzecie miejsce a dlugo dlugo za nimi Wisle???
Musze przyznac ze masz niezlą fantazję, i radze niektorym zeby przestali sie osmieszac.
Heh-żałosny jesteś.
Czy to Ty wyznaczasz kryterium, decydujące o tym, jak można oceniać oprawę meczową danych klubów?
A każdy kto myśli inaczej niż Ty, to już ,,ma kłopot ze wzrokiem" , albo ,,ośmiesza się"?
Może od razu powiesz, jak kto ma myśleć i jak kto ma głosować( aoczywiście głosować można tylko na jedynie słuszną opcje w postaci Wisły Kraków)?

Ja moge uważać , że najlepsze oprawy ma Mazovia Mińsk Mazowiecki albo Astra Krotoszyn- moje prawo i nikt mi nie zabroni myślec i mówić inaczej.
A co do opraw Wisły Kraków-uważam , że są beznadziejne i bardzo mało pomysłowe.
Najlepsze oprawy , moim zdaniem, ma Lech Poznań-chociaż nie darzę tego klubu sympatią, lecz muszę przyznać, że obserwując wszystkie pierwszoligowe stadiony, oprawy w Poznaniu są najpiękniejsze, najbradziej pomysłowe, robione z inwencją i polotem.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 14 lut 2006, 9:15

bragiel pisze:
Marco pisze:
3.Lech

ja juz rozumiem ze mozna sie spierac na upartego czy Legia czy Wisla na 1 mijescu ale Widzew??? wolne zarty i ciekawym co robi Lech na
podium?? gdzie ty sie chowales przez ostatni rok czlowieku??!!! Z kuby chyba nie wyjezdzales :lol:

Heh-żałosny jesteś.
masz na to argumenty??? :lol:
Czy to Ty wyznaczasz kryterium, decydujące o tym, jak można oceniać oprawę meczową danych klubów?
tak sie sklada ze jestemw jedenj ekip rywalizujacej w te klocki wiec mniej wiecej wiem co jest trendy :lol:
A każdy kto myśli inaczej niż Ty, to już ,,ma kłopot ze wzrokiem" , albo ,,ośmiesza się"?
myslec sobie kazdy moze jak chce, ale pisanie bredni publicznie gdy wiekszosc ekip uznaje jak wyglada obecnie scena opraw meczowych jest osmieszaniem sie
Może od razu powiesz, jak kto ma myśleć i jak kto ma głosować( aoczywiście głosować można tylko na jedynie słuszną opcje w postaci Wisły Kraków)?
niech glosuje kto chce ale niech sie potem nie dziwi ze budzi smiech ludzi wiedzacych kto przed kim a kto za kim, znajac opinie niemal wszystkich ekip
Ja moge uważać , że najlepsze oprawy ma Mazovia Mińsk Mazowiecki albo Astra Krotoszyn- moje prawo i nikt mi nie zabroni myślec i mówić inaczej.
a broni CI ktos??? tylko nie miej pretensji ze stajesz sie posmiewiskiem dla wiekszosci :lol:
A co do opraw Wisły Kraków-uważam , że są beznadziejne i bardzo mało pomysłowe.
i po co sie ponownie osmieszasz?? wiesz mnie naprawdę nie interesują opinie takich dzieci jak ty, wystarczą mi opinie CF, czy Red Worksów czy kibiców z Poznania, Szczecina i innych miast choc nie wszyscy wskazują na Wislę ale przynajmniej z obiektywizmem prezentują swoją czolowa 10-tkę
Najlepsze oprawy , moim zdaniem, ma Lech Poznań-chociaż nie darzę tego klubu sympatią, lecz muszę przyznać, że obserwując wszystkie pierwszoligowe stadiony, oprawy w Poznaniu są najpiękniejsze, najbradziej pomysłowe, robione z inwencją i polotem.
to teraz powiedz w ktorym roku sie zatrzymales nad oceną, bo jakos cala Polska ma inne zdanie. :lol: :lol: :lol:

sami lechici przynają ze odstają od czołówki ale twoje prawo pisac glupoty ktore myslisz ale nie dziw się potem reakcji forumowiczów.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 lut 2006, 13:44

Po ha wrzucacie tu fotki z opraw – jest już do tego temat. Jeśli już musicie to robić to zamieszczajcie miniaturki żeby strona się dwie godziny nie otwierała.

W tym sezonie (jak na razie) najlepsza jest Wisła. Ogólnie zdecydowanie Legia ....

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 14 lut 2006, 23:07

Marco pisze:tak sie sklada ze jestemw jedenj ekip rywalizujacej w te klocki wiec mniej wiecej wiem co jest trendy
Czyli jesteś ,, bardzo" obiektywny.
To tak jakby aktor oceniał swoją rolę w stylu,,Zagrałem genialnie.Jestem najlepszym aktotem", albo lekarz,, Jestem najlepszym w Polsce lekarzem".
Każdy kto jest w czymś dobry, wyróźnia się jedną cechą-skromnością.
Nikt, kto jest naprawde w czymkolwiek dobry nie mówi,,Jest najlepszy a inni to be ,syf i w ogóle tylko ja się liczę w tej grze".

A Ty będąc zaanagażowany w coś od środka(przynajmniej tak twierdzisz), oceniasz to z zewnątrz-to kompletny absurd.

Marco pisze:myslec sobie kazdy moze jak chce, ale pisanie bredni publicznie gdy wiekszosc ekip uznaje jak wyglada obecnie scena opraw meczowych jest osmieszaniem sie
Kolejny przejaw jakiejś Twojej megalomanii.
Uważasz, że Wisła robi super oprawy- ok. Twoje prawo.
Ja uważam, że robi beznadziejne.
Nie są to żadne brednie, tylko moje subiektywne zdanie i nie interesuję mnie, co uważa większość ekip-większość Poalaków uważa, że stolicą Usa jest Nowy York, a Surinam leży w Afryce .

Pomijam już fakt, że oprawy meczowe to rzecz bardzo subiektywna w ocenie, porównałbym je do łyżwiarstwa figurowego. Nie ma tu kryteriów oceny, jasnych dla wszystkich, nie da się tu nic zmierzyć, zważyć-jeden patrząc na tą samą oprawę, powie,,Jest super" a inny ,,Jest beznadziejna" .

Marco pisze:sami lechici przynają ze odstają od czołówki ale twoje prawo pisac glupoty
Za to właśnie szanuję kibiców Lecha. Nie trabią jacy to oni są wspaniali, nie twierdzą , że są najlepsi, nie wywyżaszają się ponad innych(oczywiście są też wyjątki)-a robią swoje i moim zdaniem, robią to najlepiej w Polsce .
Bo to, że kibice Wisły twierdzą, że to Wisła ma najlepsze oprawy , to nie świadczy o nich najlepiej i wzbudza dużą niechęć do nich , jak i do samej Wisły.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 15 lut 2006, 10:27

bragiel pisze:Czyli jesteś ,, bardzo" obiektywny.
To tak jakby aktor oceniał swoją rolę w stylu,,Zagrałem genialnie.Jestem najlepszym aktotem", albo lekarz,, Jestem najlepszym w Polsce lekarzem".
tak sie sklada dziecko ze ocenijac oprawy nie ocenia sie swojej druzyny na dodatek ja patrzę na opinie wszytskich kibiców nawet Legii Warszawa i biore je pod uwagę , w tamtym roku a co najmniej rundzie jesiennej WIsła uznawana jest numer 1. Nie nasza wina ze kibice Legii mieli problemy z zarzadem klubu, jest to jeden z powodow dzieki ktorym Wisla wyszla na 1 miejsce, ale mowie to nie nasza wina ze mieli problemy
Każdy kto jest w czymś dobry, wyróźnia się jedną cechą-skromnością.
tak wpisanie Legia najlpsza do skromnosc a Wisla to juz gloryfikowanie siebie tak?? dla twojej ciekawosci powiem ze najlpeszą oprawą rundy kibice uznali oprawę Legii "gostek z racą" potem Jagielloni a dopiero 3 była Wisła ze swoim "Bene Nati"
Nikt, kto jest naprawde w czymkolwiek dobry nie mówi,,Jest najlepszy a inni to be ,syf i w ogóle tylko ja się liczę w tej grze".
Za to pilkarze Wisly maja mowic jestemy gorsi od Korony i Legii mimo ze rok tmeu bylsimy mistrzami polski i teraz prowadzimy w tabeli o punkt, piekne teorie wyglaszasz :lol: akto mowi ze inne oprawy to syf i be?? ja tutaj nie ocenialem opraw Legii czy Widzewa tylko wpisy takich jak ty co porazaja swoją niewiedzą!!! stronę temm napisalem ze za caloksztalt tworczosci Legii nalezy sie pierwsze miejsce , i nie wmawiaj tu nikomu ze nazwalem oprawy innych druzyn syfem czy be i nigdzie nie napisalem ze tylko my sie liczmy wiec nie dopisuj mi tego czego ne powiedzialem
A Ty będąc zaanagażowany w coś od środka(przynajmniej tak twierdzisz), oceniasz to z zewnątrz-to kompletny absurd.
jaki absurd?? wymienianie pogladow z roznymi ekipami i wystawianie swojej opini nazywasz obsurdem??? cos ci sie pomylilo :lol:

Marco pisze:myslec sobie kazdy moze jak chce, ale pisanie bredni publicznie gdy wiekszosc ekip uznaje jak wyglada obecnie scena opraw meczowych jest osmieszaniem sie
Kolejny przejaw jakiejś Twojej megalomanii.
chyba uzywasz slow ktorych znaczenia nie znasz :lol: ciekawym gdzie tu megalomania??
Uważasz, że Wisła robi super oprawy- ok. Twoje prawo.
Ja uważam, że robi beznadziejne.
i dlatego sie osmieszasz :lol:
Nie są to żadne brednie, tylko moje subiektywne zdanie i nie interesuję mnie, co uważa większość ekip-większość Poalaków uważa, że stolicą Usa jest Nowy York, a Surinam leży w Afryce .
wlasnie widac ze subiektywne daltego osmieszajace, wiec skoro ty nie bierzesz pod uwagę opni kibiców zajmujacych sie oprawami meczow to nie mi zarzucaj megalomanii i subiektywnosci bo w przeciwienstwie do ciebie staram sie byc obiektywny, jak bylismy daleko za Legią Widzewem czy Lechem to nikt tego nie kwestionowal,
Pomijam już fakt, że oprawy meczowe to rzecz bardzo subiektywna w ocenie, porównałbym je do łyżwiarstwa figurowego. Nie ma tu kryteriów oceny, jasnych dla wszystkich, nie da się tu nic zmierzyć, zważyć-jeden patrząc na tą samą oprawę, powie,,Jest super" a inny ,,Jest beznadziejna" .
ludzie ktorzy sie tym zajmują i oceniaja inne ekipy w wiekszosci maja porownywalne zdanie i wiedzą co i jak sie ocenia,

Marco pisze:sami lechici przynają ze odstają od czołówki ale twoje prawo pisac glupoty
Za to właśnie szanuję kibiców Lecha. Nie trabią jacy to oni są wspaniali, nie twierdzą , że są najlepsi, nie wywyżaszają się ponad innych(oczywiście są też wyjątki)-a robią swoje i moim zdaniem, robią to najlepiej w Polsce .
no ja sie im nie dziwie ze nie trabią skoro nie maja powodow bo ostatnio troche spuscili z tonu
Bo to, że kibice Wisły twierdzą, że to Wisła ma najlepsze oprawy , to nie świadczy o nich najlepiej i wzbudza dużą niechęć do nich , jak i do samej Wisły.
tak sie sklada mlody czlowieku, ze wislacy nie trabią ze sa najlepsi, to inne ekipy ktore z nami rywalizują ocenily nas za najlepsze oprawy, ciekawym czyja niechec wzbudza?? twoją?? buhahahaa twoja to mnie wiesz...... :lol: dziwne ze kibice innych druzyn siedzac w tej zabawie potrafia racjonalnie myslec i obiektywnie oceniac, ale wg takiego dzieciaka jak ty jedna jedyna Wisla ocenia subiektywynie. Miej wiec pretensje do tych ekip ktore nas ocenily najlepiej a nie do Wisły.

I tak jak Wisła i i jak Legia i wiekszosc ekip uznaje ze Legii za calokształt tworzczosci nalezy sie 1 miejsce tak Wiśle za poprzedni rok.

I koncze dyskusje z toba bo oceniasz jak napisales subiektywnie (co jest twoim prawem) ale ja wole dyskutowac z tymi ktoryz maja jakiekolwiek pojecie i staraja sie ocenic obiektywnie.

Awatar użytkownika
MikPio
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MikPio » 15 lut 2006, 19:48

3.Lech
Zgodze się, ale nie wiem czemu Jaga w pierwszej trójce. Ma dobre oprawy-ok, ale wątpie żeby były w pierwszej trójce.
Marco pisze:ale ja wole dyskutowac z tymi ktoryz maja jakiekolwiek pojecie i staraja sie ocenic obiektywnie.
Jak dla mnie możesz w ogóle nie dyskutować. To tylko jedna z twoich wypowiedzi, z resztą kontrowersyjnych. Jak masz zamiar każdego krytykować, ustalać własne kryteria i prowokować to naprawdę bez senu...

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 15 lut 2006, 23:06

MikPio pisze:Zgodze się, ale nie wiem czemu Jaga w pierwszej trójce. Ma dobre oprawy-ok, ale wątpie żeby były w pierwszej trójce.
Ja bym się prędzej spytał co robi tutaj Lech bo akurat jaga pokazała się z bardzo dobrej strony.
MikPio pisze:Jak dla mnie możesz w ogóle nie dyskutować. To tylko jedna z twoich wypowiedzi, z resztą kontrowersyjnych. Jak masz zamiar każdego krytykować, ustalać własne kryteria i prowokować to naprawdę bez senu...
Jak dla mnie to ty mozesz w ogóle nie dyskutować. Nie wnosisz nic nowego do dyskusji a ponadto moim zdaniem mało znasz się na rzeczy. Nie zauważyłem aby Marco krytykował każdego, ustalał własnych kryteriów albo prowokował. :roll:

pozdro Marco
PS Weź tabletke nasenną

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 15 lut 2006, 23:26

MikPio pisze: Jak dla mnie możesz w ogóle nie dyskutować. To tylko jedna z twoich wypowiedzi, z resztą kontrowersyjnych. Jak masz zamiar każdego krytykować, ustalać własne kryteria i prowokować to naprawdę bez senu...
to nie sa moje kryteria, i tluamcze ze przy ocenianiu opraw nie ocenia sie wlasnej ekipy

jako legiosnita masz doskonałą okazję popytac CyberFanow, ktorzy niestety musieli przestac dzialac i wtedy poznasz ich opinie.

to nie ja umiescilem Wisle na 1 miejscu w poprzednim roku tylko tak ocenili kibice innych druzyn.

Legia miala konflikt z zarzadem i to spowodowalo ich bardzo znikoma aktywnosc w tamtej rundzie ale to juz nie moja wina ani innych kibicow w Polsce.
Zgodze się, ale nie wiem czemu Jaga w pierwszej trójce
np to robia w trojce ze najlepsze choregorafie na wyjeździe to te zapreznetowane przez Jagiellonią podczas meczu z Widzewem

Obrazek

tak oceniaja kibice w Polsce , nie moja wina.

nikt ie kwestonuje pozycji numer 1 dla Legii jesli chodzi o calokształt tworczosci
Ostatnio zmieniony 15 lut 2006, 23:38 przez Marco, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”