XX Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn 2006 - Strona 2

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 lut 2006, 20:38

fieldy pisze:wątpię, jutro biegł łączony 2 x 7,5 km, a to jest to jej ulubiona konkurencja.
fieldy, nie wiem gdzie takie cos znalazles ale to nie jest jej ulubiona konkurencja :!:
Mozesz mi wierzyc na slowo
Justyna to specjalistka od stylu klasycznego - czyli przyjdzie jeszcze czas :!:
Mysle ze stac ja na poprawienie tego wyniku w klasyku jak a moze nawet w sprintach (chociaz jest to zalezne od stylu - a nie wiem na jaki teraz wypadnie)
mesajah pisze:Sikora też startował w swojej ulubionej konkurencji i wszyscy dobrze wiemy jak wyszło
Mesajah nie jest dokonca tak jak piszesz - owszem moze i Sikora w swojej karierze ma najlepsze wyniki w tej konkurecji jezeli patrzec na cala kariere (wkoncu mistrz swiata) ale on bardziej przygotowuje sie do startu wspolnego i sprintow !!! Wiec mysle ze napewno poprawi swoj wynik z 20km

EDIT
fieldy nie zapomnij o istniejacej "zasadzie"
- cloner ma zawsze racje (oczywiscie w jego mniemaniu)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lut 2006, 20:41

czeher pisze:fieldy, nie wiem gdzie takie cos znalazles ale to nie jest jej ulubiona konkurencja
Mozesz mi wierzyc na slowo
Justyna to specjalistka od stylu klasycznego - czyli przyjdzie jeszcze czas
wiem, miałem napisać, ze nie jest to jej konkurencja - błąd się wkradł :D

Justyna woli dłuższy dystans - bo bardzo dobrze taktycznie prowadzi biegi.

cloner pisze:Tobie tez mam to udowodnic, ze w szczegolnych przypadkach mozna stawiac przed "i" przecinek
hola - nic mi nie udowodniłes - znowu kręcisz :lol:
jak wtedy z tą studniówką :lol:
Ostatnio zmieniony 12 lut 2006, 20:48 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lut 2006, 20:45

czeher pisze:fieldy nie zapomnij o istniejacej "zasadzie"
- cloner ma zawsze racje (oczywiscie w jego mniemaniu)
Tobie tez mam to udowodnic, ze w szczegolnych przypadkach mozna stawiac przed "i" przecinek :?: :lol:

a wracajac do tematu - jutro o 12.00 biathlon kobiet - 15km, ciekawe jak wypadna Polki ;)
o 10.00 juz Ligocka startuje w eliminacjach half-pipe'a :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 lut 2006, 20:51

cloner pisze:Tobie tez mam to udowodnic, ze w szczegolnych przypadkach mozna stawiac przed "i" przecinek
- i oczywiscie ty uzyles go poprawnie, bo w tym przypadku sie stawia przecinek tak :?:

mam gdzies to czy istnieje takie prawo czy nie - ja osobiscie sie z takim czyms nie spotkalem ale piszac tamto zdanie mialem na mysli ogol twoich poczynian na forach a nie dany przypadek z przecinkiem
Pozdro
Ide na mecz - Inter do boju !!!

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 13 lut 2006, 13:21

No więc dzisiaj Paulina Ligocka, niestety nie dostała się do finału halfpipe'u :( W pierwszym przejeździe wyraźnie skrzywdzili ją sedziowie, i zajela 11 miejsce, przed drugim było widać wyraźnie jak bardzo była spięta i niestety ten przejazd jej za bardzo nie wyszedł :( Nie było najgorzej, ale awansu nie uzyskała :(

Natomiast wielką niespodziankę sprawiła Krystyna Pałka :D Dzięki bezbłędnemu strzelaniu zajeła 6 miejsce w biegu na 15km kobiet w biathlonie :D Tak więc mamy niespodzianke ;) Za to nie mamy medalu i nie zanosi się, abysmy mieli :P Jak na razie Pałka najlepszym polskim sportowcem na ZIO 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lut 2006, 13:49

Bonso pisze:No więc dzisiaj Paulina Ligocka, niestety nie dostała się do finału halfpipe'u W pierwszym przejeździe wyraźnie skrzywdzili ją sedziowie, i zajela 11 miejsce, przed drugim było widać wyraźnie jak bardzo była spięta i niestety ten przejazd jej za bardzo nie wyszedł Nie było najgorzej, ale awansu nie uzyskała
w drugim przejeździe podniósł się poziom, każda z dziewczyn chciała awansować, każda poszła na całość [dla Japonki się to źle skończyło]
szkoda - bo Paulina ładnie pojechała miała dobrą wysokość i program też nie najgorszy.
Bonso pisze:Natomiast wielką niespodziankę sprawiła Krystyna Pałka Dzięki bezbłędnemu strzelaniu zajeła 6 miejsce w biegu na 15km kobiet w biathlonie Tak więc mamy niespodzianke Za to nie mamy medalu i nie zanosi się, abysmy mieli Jak na razie Pałka najlepszym polskim sportowcem na ZIO
Szkoda, ze Pałka nie biega tak dobrze jak chociażbby Gwidoń - byłoby jeszcze lepiej bo do Hinkel [mistrzyni z przed 4 lat] straciła chyba tylko 4 sekundy.
I tak zyciowy skuces młodej Polki. Często w pucharze świata poza 30 a tutaj, w pierwszym starcie na IO - 6 miejsce - :brawo:

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 13 lut 2006, 14:14

fieldy pisze:Szkoda, ze Pałka nie biega tak dobrze jak chociażbby Gwidoń - byłoby jeszcze lepiej bo do Hinkel [mistrzyni z przed 4 lat] straciła chyba tylko 4 sekundy.
I tak zyciowy skuces młodej Polki. Często w pucharze świata poza 30 a tutaj, w pierwszym starcie na IO - 6 miejsce
No niby ogromny sukces... ale kto za poł roku bedzie pamietał że była 6... garść kibiców i grono jej przyjaciół :cry:

Bezbłedne strzelanie bardzo cieszy, na 20 strzałów wszystkie celne :shock: naprawde rzadki wyczyn, jestem tylko ciekaw ile czasu wiecej od innych zawodniczek poświęciła na celowanie :?:

No cóż... gratulujemy dziewczynie i liczymy na kolejne udane wystepy...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lut 2006, 14:17

Tomachos pisze:Bezbłedne strzelanie bardzo cieszy, na 20 strzałów wszystkie celne naprawde rzadki wyczyn, jestem tylko ciekaw ile czasu wiecej od innych zawodniczek poświęciła na celowanie
Wyczyn ogromny patrzac np po faworytkach, Poiree miała pierwsze 3 strzelania bezbłedne a na ostatnim 3 pudła :shock: K. Wilhelm miała 2 pierwsze strzelania bezbłedne po czym kolejno 2 i 3 :shock: pudła na kolejnych strzelaniach.
To samo inna Niemka U. Disl - więc tym większe brawa należą się naszej rodaczce.

Sam jestem ciekaw ile zawodniczek dziś ukończyło bieg z czystym kontem, bo nie pamietam innej tak dobrze strzelającej.
Do złota zabrakło prawie 2 i pół minuty

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 13 lut 2006, 14:21

fieldy pisze:Sam jestem ciekaw ile zawodniczek dziś ukończyło bieg z czystym kontem

z grona 82 zawodniczek, tylko jedna 8) - Krystyna Pałka 8) tak więc jeszcze większe gratulacje :P
A ja chcialem sobie obejrzeć troche Curlingu właśnie, ale net mi zamula strasznie :/ Katorgią jest interner 128 kb/s :/

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 15 lut 2006, 16:27

No, dopiero teraz można powiedzieć że zaczęły się IO - ruszyła rywalizacja w hokeju. Na szczęście na IO graja także gracze NHL (przerwa w rozgrywkach) więc na brak poziomu między kandydatami do końcowego tryumfu nie powinniśmy narzekać. Osobiście liczę na jak najwięcej relacji z meczów i zwycięstwo obrońców tytułu - KANADY.
Pierwszy mecz zgodnie z oczekiwaniami - mimo gry nie na 100% dość głatkie zwycięstwo z Włochami 7:2. Choć po pierwszej tercji było zaledwie 1:0 a na początku drugiej przez kilkadziesiąt sekund 1:1 to później klonowe liście urażone takim obeotem sprawy uszczeliły 5 bramek nie tracąc żadnej.

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 15 lut 2006, 20:59

Co do wczorajszego występu solistów. Pluszczenko (dobrze napisałem?) dla mnie był bezkonkurencyjny :) Znakomite prygotowanie baletowe, idealnie wykonywane skoki i wspaniałe sekwencje kroków. Właśnie sekwencje kroków urzekają mnie w jego jeździe najbardziej. Od tego zaczęło się moje kibicowanie temu rosyjskiemu łyżwiarzowi. Na dzień dzisiejszy uważam, ze nie ma konkurencji :) Program krótki chyba to udowodnił.

Jestem pod wrażeniem jeszcze jednej osoby. Nie znam jej imienia, jednak ono chyba jest najmniej ważne. Chodzi mi o parę, która zajęła drugie miejsce w łyżwiarstwie figurowym, a w zasadzie o partnerkę. Determinacja i wola walki - rzadko można spotkać te cechy. Po tak groźnym upadku większość by się wycofała, ona jednak zdecydowała się na kontynuowanie programu. Niesamowity upór w dążeniu do wyznaczonego celu. W ostateczności zajęli drugie miejsce, co wydaje mi się jest ich wielkim sukcesem. Sportowa postawa godna naśladowania :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lut 2006, 22:39

genius pisze:Co do wczorajszego występu solistów. Pluszczenko (dobrze napisałem?) dla mnie był bezkonkurencyjny Znakomite prygotowanie baletowe, idealnie wykonywane skoki i wspaniałe sekwencje kroków. Właśnie sekwencje kroków urzekają mnie w jego jeździe najbardziej. Od tego zaczęło się moje kibicowanie temu rosyjskiemu łyżwiarzowi. Na dzień dzisiejszy uważam, ze nie ma konkurencji Program krótki chyba to udowodnił.
Rzeczywiście Rosjanin pięknie jeździ, mnie trochę zdziwiło jak Sobczyński i babiarz mówili, ze nie można się do niczego przyczepić, a IMHO kiedy wykonywał kombinację skoków [potrójny + podwójny, nazw oczywiscie nie pamiętam, jeden był Ritberger :P] przy lądowaniu nie wyglądał tak pewnie jak chociażby brian Joubert. No ale widocznie ja się nie znam

genius pisze:Determinacja i wola walki - rzadko można spotkać te cechy. Po tak groźnym upadku większość by się wycofała, ona jednak zdecydowała się na kontynuowanie programu. Niesamowity upór w dążeniu do wyznaczonego celu. W ostateczności zajęli drugie miejsce, co wydaje mi się jest ich wielkim sukcesem. Sportowa postawa godna naśladowania
niesamowita wola walki, ale azjaci są znani z samozaparcia :lol:
wielkie wrazenie na mnie zrobili, wydawało się jakby partner kazał jej kontynuowac przejazd :roll: ale ogromne brama dla niej za kontynuowanie przejazdu, pomimo ogromnego bólu [miała łzy w oczach :wow: ]

Właśnie się zakończył mecz hokeja pomiedzy Rosją a Słowacją. Kapitalne widowisko, mecz rozgrywany w strasznie szybkim tempie [no ale większośc zawodników na co dzień występuje w NHL]
Słowcy pierwsi objęli porowadzenie, ale po pierwszej tercji przegrywali, Rosjanie momentami się gubili, popełniali proste błędy. Kilka goli padło podczas grze w przewadze. na prawdę było na co popatrzeć. Po 2 tercjach był remis 3:3 i wynik utzrymywał się do ostatnich minut meczu.
Co chwile były niesamowite zwroty akcji [jak w najlepszym filmie :P] kiedy wydawało się, ze Rosjanie powinni strzeli - po chwili to Slowacy mieli 100% sytuację.
Na 3 minuty przed końcem meczu - Słowacy strzelili 2 gole i wygrali [jeden zaodnik tego dokonał - nie pamietam nazwiska]

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 15 lut 2006, 23:23

fieldy pisze:jeden zaodnik tego dokonał - nie pamietam nazwiska
Marian Gaborik. No nie mow, ze nie znasz zioma :shock: W NHL 2004 byl jednym z najlepszych napstnikow :P
Swoja droga mistrzostwo swiata. Powalil mnie na kolana szczegolnie ta druga bramka. Kiedy na dwoch metrach odstawil Ruska jakby co najmniej mial jakies wspomaganie... I dwa genialne strzaly, drugi nie do obrony. Chociaz szczerze mowiac - tak mi sie wydaje ze nie do obrony bo poprostu byl tak szybki ze kamera nie zdazyla :lol: Bardzo podobala mi sie gra Slowakow. Chara jak mutant, fajnie wygladal chociazby przy takim o glowe nizszym Demitrze :lol: Ruscy IMHO trche slabo, szczerze mowiac liczylem na wiecej. Ale ciesze sie ze mecze stoja na wysokim poziomie, bo hokej to jedna z najciekawszych dyscyplin olimpijskich. Szczegolnie gry w fazie pucharowej :twisted:

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 16 lut 2006, 7:52

Może dzisiaj w końcu zdobędziemy medal. W końcu startuje Kowlaczyk, która w łączonym 7,5 x 7,5 była ósma, co jest trzecim polskim wynikiem (Pałka oraz Małysz). W południe odbędą się biegi na 7,5 km kobiet, a tu liczymy na Krysię Pałkę, oraz Magdę Gwizdoń. Nykiel i Ponikwia raczej nic nie zrobią i miejsce w pierwszej 30 bedzie dla nich moim zdaniem dobre. Jeśli powalczą o pierwszą piętnastkę to występ mogą zaliczyć do udanych.

Dzisiaj o 10:00 jeszcze Mateusz Ligocki będzie walczył, ale jego szanse na medal to chyba 15 % i to naciaganych. Chłopak jest jeszcze młody i zapewne stres da się we znaki.

Wieczorem na torze w Cesanie zaprezentuje się skeletonistka Monika Wołowiec. Wystąpi jako ostatnia w stawce 15 zawodniczek. Początek rywalizacji o 17.30, a drugi decydujący o medalach ślizg - od 18.48.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lut 2006, 11:16

Justyna niestety nie ukończyła biegu.
Na trasie dobrze jej szło - była w czołówce, nagle po 7,7 km stanęła w miejscu [jak Paula Radclife na IO w Atenach :shock: ] Mówią, ze to wina nart źle posmarowanych, że to ją wykończyło. A ja się zastanawaim czy to nie jest wina tego zarcia włoskiego.
masa zawodników choruje, Kostelić, amerykanki, norweżki, nasz Kreczmer - biegunka, wymiooty, gorączka - cos jest nie tak w tej wiosce oolimpijskiej

Ciekawe jak biathlonistki w taka pogode będą biegać [i strzelac :angry2: ]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”