XX Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn 2006 - Strona 4

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Bastian16
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bastian16 » 19 lut 2006, 19:28

No fakt Ten Rutu to niezły brutal. Słyszałem ze taka gra, jaką wczoraj zaprezentował, to dla niego chleb powszedni w NHL.. Aż strach myśleć co on tam wyprawia. Czechów szkoda, watpię, żeby się jeszcze podnieśli, w koncu z Finami 2:4 i tylko 2pkt na koncie - nie za dobrze. Ale kciuki trzymać trzeba !!
Ostatnio zmieniony 05 maja 2006, 22:23 przez Bastian16, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 lut 2006, 16:48

Dzisiaj liczylem po cichutku na medal bo przeciez startowala nasza snowboardzistka Jagna Marczułajtis, ktora 4 lata temu byla 4. Po pierwszym biegu byle zadowolony bo 5 miejsce to nie taki zly rezultat w koncu. Ze spokojem podeszlem do obserwowania 2 przejazdu a tu nic z tego mojego spokoju nie zostalo kiedy Jagnie deska "odjechala" .Wszyscy liczylismy conajmniej na ta 8 ale nic z tego nie wyszlo.Teraz moge z cala odpowiedzialnoscia stwierdzic: MEDALU NA IO W TURYNIE NIE ZDOBEDZIEMY :cry:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 24 lut 2006, 12:55

Justyna Kowalczyk zdobyła brąz , miała duże szanse nawet na złoto ale na końcu troche zabrakło jej sił , Czeszka i Rosjanka wyprzedziły ja klikanaście metrów przed metą . Troche szkoda ale i tak to największy nasz sukces na tej olimpiadzie :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 lut 2006, 12:56

Martinho pisze:MEDALU NA IO W TURYNIE NIE ZDOBEDZIEMY
Zwracam honor jednak Justyna pokazala ze dysponuje swietna klasa! BRAWO JUSTYNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lut 2006, 13:22

Ja się cieszę, ze nie ma złota - zaszczuliby ją dziennikarze.
Wymagaliby od niej złota na kazdej kolejnej imprezie.
Dzis pokazała, że już teraz nalezy do ścisłej czołówki światowej, kiedy na poczatku biegła na 25 miejscu - nie bardzo wierzyłem, ze uda jej się awansować na chociażby punktowane miejsce.
Nawet jej trener [Wieretelny] mówił, że będzie zadowolony z miejsca w "15"
kiedy Justyna po 28 km wyszła na pierwsze miejsce :wow: skoczyła mi adrenalina, Polka uciekła Tchepikovej i Neumanowej na ok 30-40 m myślałem, wiedizałem, ze źle robi biegnąc na pierwsyzm miejscu - lepiej atakować z 2-3 pozycji.
Rywalki ja dogoniły, ale przecież jej rywalki biją ja na głowę doswiadczeniem.
Mamy medal. Wielkie brawa dla Polki.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 lut 2006, 13:30

fieldy pisze:Ja się cieszę, ze nie ma złota - zaszczuliby ją dziennikarze.

Ale masz radoche jakby miala to pewnie bys sie zalamal...

fieldy pisze:Dzis pokazała, że już teraz nalezy do ścisłej czołówki światowej, kiedy na poczatku biegła na 25 miejscu - nie bardzo wierzyłem, ze uda jej się awansować na chociażby punktowane miejsce.

Ale poczatki nie swiadcza o tym jakie miejsce sie zajmie na finiszu zwlaszcza w bieg na 30km...

fieldy pisze:Polka uciekła Tchepikovej i Neumanowej
Ooooooo nie znam ich...Wiem ze biegly za nia Tchepalova i Neummanova... :lol:
fieldy pisze:Mamy medal. Wielkie brawa dla Polki.
I to jest teraz najwazniejsze :) Brawo Justyna!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lut 2006, 13:41

Martinho pisze:fieldy napisał:
Ja się cieszę, ze nie ma złota - zaszczuliby ją dziennikarze.

Ale masz radoche jakby miala to pewnie bys sie zalamal...

fieldy napisał:
Dzis pokazała, że już teraz nalezy do ścisłej czołówki światowej, kiedy na poczatku biegła na 25 miejscu - nie bardzo wierzyłem, ze uda jej się awansować na chociażby punktowane miejsce.

Ale poczatki nie swiadcza o tym jakie miejsce sie zajmie na finiszu zwlaszcza w bieg na 30km...

fieldy napisał:
Polka uciekła Tchepikovej i Neumanowej

Ooooooo nie znam ich...Wiem ze biegly za nia Tchepalova i Neummanova...
Czy jest tu jakiś goryl ?
gdzie oni się pochowali ? zawsze jak ich potrzebuję to ich nie ma :lol:

Martinho pisze:Ale masz radoche jakby miala to pewnie bys sie zalamal...
załamałbym się jakbyś zniknął z forum - jak jestes to mam radochę.
Martinho pisze:Ale poczatki nie swiadcza o tym jakie miejsce sie zajmie na finiszu zwlaszcza w bieg na 30km...
doskonale wiem o tym.
Jednak biorąc pod uwagę jej wypadek z soboty, późniejszy występ na 10 km i wypowiedzi lekarza - nie miałem wielkich nadzieji na miejsce w pierwszej 10, po dzisiejszym starcie

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 24 lut 2006, 23:59

No i za nami półfinały. Jednak jestem rozczarowany ich przebiegiem. I nie chodzi mi o to że kibicowałem Czechom i Rosjanom (no może troszkę) ale głównie z ich jednostronnego przebiegu. Spodziewałem się bardziej wyrównanej walki i wyniku na styku, a tu zobaczyłem jak juz w trzeciej tercji obie drużny najchętniej poszłyby do... wioski (czy gdzieś tam). Na razie największe wrażenie zrobił na mnie pierwszy mecz jaki widziałem na IO czyli Rosja - Słowacja, może dlatego że oglądałem hokej po baaardzo długiej przerwie. W niedzielę zobaczymy skandynawski finał Finlandia - Szwecja i przez to spotkanie powinno być bardzo ostre i zacięte (przynajmniej mam taką nadzieję). Jeśli los ma być sprawiedliwy to zwyciężyć powinni Finowie, bo grają zdecydowanie najlepiej na tej imprezie (liczba dwóch straconych bramek mówi sama za siebie), ale wiadomo że Fortuna potrafi być czasem złośliwa (jak to kobieta). Prawdopodobnie w niedzielę zapowiadają się wielkie emocje :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lut 2006, 0:06

Mnie się półfinały podobały, mądra gra Finów [jak Arsenalu w meczu z Realem :P] dała im wysokie zwyciestwo w potyczce z bezradymi rosjanami. Finowie pokazali jak nalezy grać z takim przeciwnikiem.
Spokojnie, konsekwentnie [jak słusznie Jopczyk zauważył] grali swoje, pozwalali w 3 tercji wyszaleć się rosjanom, po czym atakowali i strzelali gola.
Świetna gra taktyczna i pewne, zasłużone zwycięstwo, w finale też postawie na Finów - mam nadzieję, ze tez mnie nie zawiodą

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 25 lut 2006, 0:06

Sadze, ze najwiekszym problemem jest to, ze np. zawodnicy Kanady to same gwiazdy bez chlopcow do roboty, w Rosji tez jest pelno gwiazd. NIe tworza monolitu. Finowie maja paru wyjadaczy jak chociazby Koivu i Sellanne , ale duzo jest mlodych zawodnikow, tych ktorzy nie osiagneli jeszcze zbyt wiele i chca sie pokazac z jak najlepszej strony. Szkoda mi Czechow ale mam nadzieje, ze dokopia Ruskim :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lut 2006, 0:14

zgadza się, Finowie świetnie zagrali dizś drużynowo. Natomiast w drużynie Rosji każda gwiazda sama chciała pokazać co potrafi, strzelić bramke - zostać bohaterem - i wyszło jak wyszło.
Czesi przynajmniej Szweda strzelili te 3 gole - Rosja zawiodła na całej lini, ale nie odważę się zaryzykować i wytypować druzynę, która zdobędzie 3 miejsce.

Awatar użytkownika
Nassem
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nassem » 25 lut 2006, 0:20

3 miejsce pewnie zdobędą rosjanie. Dzis niczego secjalnego nie pokazali ale wczesniej wygrana z Kanada mogła zrobic wrażenie. Czesi tez mają ten sam problem co Rosja, a mianowicie indywidualności które zbyt liczą na siebie.
Będzie ciekawy mecz ale mysle ze mimo wszystko Rosja wygra.

Co do występu polaków to szkoda gadac, chociaż dzisiaj sie wkoncu udało :D
NA te zimowe olimpiady powinnismy zabierac Mourinho, ten zawsze znalazłby jakies wymówki dla słabych występów :P

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 25 lut 2006, 10:51

Mamy srebro !!! Bravo Tomek !!!

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 25 lut 2006, 10:53

Brawo Tomek mamy srebro! Piekne strzelanie i rownie dobry bieg coz za koncowka igrzysk :) Tomek uwienczyl medalem olimpijskim lata swojej ciezkiej pracy i wiele wyrzeczen :) Jeszcze raz dziekujemy ci Tomek!

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 25 lut 2006, 10:58

t_JB pisze:Mamy srebro !!! Bravo Tomek

Brawo GRATULACJE TOMEK SZkoda tego ostatniego strzału bo było by ZŁOTO ale ważne że mamy MEDAL

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”