Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 369

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 paź 2023, 10:34

Trzech Polaków i sześciu Hiszpanów. Porównanie do Cracovii od Probierza nasuwa się błyskawicznie, tam grali Słowacy (i Bałkańcy). Przecież jak nie wygracie z Pruszkowem, który budżet pewnie ma 3x mniejszy to będzie to kompromitacja porównywalna do porazki Polski z Mołdawią.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 paź 2023, 11:29

Czterech Polaków, panie matematyk.

Porównanie nietrafione bo u sąsiadki grał tylko 1 Polak przez większość czasu i z tego co pamiętam tylko dlatego, że musiał grać młodzieżowiec. No i u nas nikt nie mówił takich głupot jak Probierz - grają po prostu ci, co są aktualnie najlepsi. Młodymi Polakami to byśmy zlecieli z ekstraklasy.

Przegranie z Pruszkowem to będzie taka kompromitacja? Serio? Drużyny dzielą w tabeli 4 pkt, kurs na Wisłe jest ponad 1,6 (na Polskę było chyba 1,18?).

Wiem, że lubisz dopierdalać nam, ale naprawdę przygotuj się następnym razem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 paź 2023, 11:33

DDK pisze:
07 paź 2023, 11:29
Porównanie nietrafione bo u sąsiadki grał tylko 1 Polak przez większość czasu i z tego co pamiętam tylko dlatego, że musiał grać młodzieżowiec. No i u nas nikt nie mówił takich głupot jak Probierz - grają po prostu ci, co są aktualnie najlepsi. Młodymi Polakami to byśmy zlecieli z ekstraklasy.
Fakt, nietrafione. Oni się utrzymali w lidze.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 07 paź 2023, 11:42

I właśnie to ze drużyny dzielą 4 pkt jest wymowne :/

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 paź 2023, 11:45

Precel pisze:
07 paź 2023, 11:42
I właśnie to ze drużyny dzielą 4 pkt jest wymowne :/
Dodalbym jeszcze najchętniej, że Mołdawia w tabeli jest przed Polską obecnie, ale po co kopać leżącego DDKa.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 paź 2023, 13:45

No i co w związku z tym? Nie jestem kibicem sukcesu, 2 mecz na którym był zakończył się fetą mistrzowską, byłem na meczach Wisły z Barceloną, a teraz chodzę na mecze ze Zniczem Pruszków czy Odrą Opole.

Ale porównanie Wisły do tego co robił Probierz jest śmieszne. Tak samo pisanie, że przegranie ze Zniczem będzie kompromitacją. Nie pieniądze grają na boisku, tylko piłkarze. I pisanie, że przegrana klubu, gdzie kurs jest 1,6 będzie porównywalne z przegraną z Mołdawią, gdize był kurs 1,2 zahacza o śmieszność, bo owszem - jesteśmy dzisaij faworytem, ale przed meczem z Mołdawią mało kto był w stanie sobie wyobrazić porażkę, a myślę, że duża cześć kibiców Wisły jest dzisiaj bardzo sceptyczna i wielu nie zdziwi strata punktów.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 07 paź 2023, 14:05

Bycie kibicem sukcesu to jedno, byłem na wyjeździe do Warszawy gdzie dostaliśmy 7 do jaja, wiec znam to uczucie, nie przeszkodziło mi to aby pare kolejek później pojechać do Wrocławia na debiut Skowronka gdzie tez dostaliśmy wklepe mimo strzelonego karnego Blaszczykowskiego.

Drugą rzeczą natomiast jest minimum wymagań dla drużyny, nie oszukujmy sie, zakładając ze przegramy dziś ze Zniczem to powinno to być raczej uznane za porażkę jeśli mówimy o tym, ze mamy 6 (mówię z głowy) spotkań bez porażki za sobą w tym wygraną z jakby nie było mocnym Motorem i Lechią w Pucharze. Gdzie Znicz, a gdzie takie kluby jak Lechia czy właśnie Wisła? Nie równajmy takiego Znicza z Wisłą i nie mówmy ze porażka z nimi nie byłaby niczym nadzwyczajnym

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 paź 2023, 15:04

Ale ja nie mówię, ze nie mam wymagań, bo na każdy mecz idę z nastawieniem, że ich obowiązkiem jest wygrana, ale pisanie o tym, że ewentualna porażka będzie kompromitacją na poziomie przegranej z Mołdawią jest śmieszne.

Jak byś spytał ilu kibiców brało w ogóle pod uwagę stratę punktów z Mołdawią to pewnie 1 na 100. Jak pójdziesz dzisiaj i zapytasz kibiców Wisły pod stadionem to pewnie co 5 bierze pod uwagę takie coś. Mnie też dzisiaj jakiś remis nie specjalnie zdziwi.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 paź 2023, 15:09

A Ty dalej nic nie rozumiesz.
Wartość Wisly wg transfermarkt: 6.45 mln euro, średnio na gracza 202 tys, w kadrze 12 obcokrajowców,
wartość Zniczu wg transfermarkt: 1,3 mln euro, średnio na gracza 46 tys, w kadrze 3 obcokrajowców.

A mimo to Wisła jest nieznacznym faworytem, mimo to uwazasz że porazka nie będzie jakąś wielką sensacją. To jako całość jest kompromitacją. Porażka będzie kompromitacją.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 07 paź 2023, 16:37

Bardzo ze składem sie nie pomyliłem. Zamiast Alfaro gra upragniony Olejarka, zamiast Szota Jaroch i zamiast Dudy gra Sapała, nie powiem ze trochę niespodzianka ten Olejarka na ŚPO bo Sobol jak się czegoś uprze to gorzej niz Smuda swego czasu.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 paź 2023, 18:27

cloner pisze:
07 paź 2023, 15:09
A Ty dalej nic nie rozumiesz.
Wartość Wisly wg transfermarkt: 6.45 mln euro, średnio na gracza 202 tys, w kadrze 12 obcokrajowców,
wartość Zniczu wg transfermarkt: 1,3 mln euro, średnio na gracza 46 tys, w kadrze 3 obcokrajowców.

A mimo to Wisła jest nieznacznym faworytem, mimo to uwazasz że porazka nie będzie jakąś wielką sensacją. To jako całość jest kompromitacją. Porażka będzie kompromitacją.
Skoro dla Ciebie graja pieniądze i ilość obcokrajowców to nie mamy o czym rozmawiać.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 paź 2023, 18:28

DDK pisze:
07 paź 2023, 18:27
Skoro dla Ciebie graja pieniądze i ilość obcokrajowców to nie mamy o czym rozmawiać.
Spójrz na tablicę świetlną, kto strzelił bramki. 3 obcokrajowców.
Macie takie możliwosci finansowe, że ligę powinniscie roznieść, ale spoko, środek tabeli mnie zadowoli.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 31 paź 2023, 11:59

Do zajęć z pierwszym zespołem włączeni zostali młodzi gracze, którzy na co dzień występują w rezerwach: Kuba Wiśniewski, Karol Tokarczyk, Mariusz Kutwa i Maciej Kuziemka. Z Wiśniewskim wiążę dość spore nadzieje, więc może złapie pare minut.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 01 lis 2023, 10:13

Obrazek

Królewski nadal daje do zrozumienia na Twitterze, że sędzia dołożył swoje 5 groszy do meczu z Podbeskidziem BB. Jak dla mnie to Duda dał sędziemu spore pole do popisu tym wślizgiem i nie chciałem pisać, że zasłużył na to czerwo (bo od kilku meczów go unikało mimo podobnych wejść), ale zasłużył :/

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 06 lis 2023, 12:53

Głosy o dymisji Sobolewskiego znów nabrały szalonego tempa w internecie po remisie z Zagłębiem, ten sobie nic z tego nie robi i szczerze? Robi dobrze, ma robotę do zrobienia - awansować. A do miejsca barażowego brakuje nam 2 pkt na ten moment, zajmując 8. miejsce. Pewnie mnie ktoś zje, albo za kilka miesięcy wypomni, ale ja wierzę w Radka Sobolewskiego i w to, że skończymy sezon na miejscu barażowym - to co dalej to już loteria, zeszły sezon to pokazał. Owszem, wiele meczów można było zagrać lepiej, ale nie spodziewałbym się przed sezonem, że ogramy Motor Feio u siebie, bądź zremisujemy z zawsze solidną (na zapleczu Ekstraklasy) Miedzią. Dajmy mu lepić, zobaczymy co ulepi jutro, bo i w awans też jestem w stanie uwierzyć. Dla nas dodatkową atrakcją (o zgrozo, takie coś jest u nas atrakcją...) będzie to, że kibice Czarnych Koszul jako drudzy w tym sezonie zdecydowali się na Reymonta pojawić, inaczej się będzie szło na mecz.

Drugi raz z rzędu MVP Białej Gwiazdy w meczu został bramkarz Alvaro Raton. Trochę wymowne, że z Podbeskidziem i Zagłębiem (drużyny raczej z dołu tabeli) najlepszym graczem został golkiper, karny w Bielsku niewiele zmienił, bo i tak przegraliśmy, ale jego dyspozycja z Sosnowcem była naprawdę przyzwoita i był najpewniejszym punktem drużyny Sobolewskiego, mogło skończyć się kolejną porażką po kolejnym spotkaniu w którym byliśmy lepsi. Zwalanie winy na Sobola przy tym wszystkim to trochę śmiech na sali, bo to raczej nie wina Sobola, że np. takiemu Alfaro przy dwóch setkach piłka albo odskoczyła, albo pofrunęła z piaszczystej murawy w trybuny. Pamiętajmy, że ten sam trener wygrywał w tej rundzie 5-1, 6-2, 4-1. Wtedy to była zasługa grajków, a teraz jest wina trenera?

Ten sezon różni się od zeszłego jedną podstawową rzeczą. Takie mecze na styk jak właśnie ten, jak z Chrobrym, czy nawet Stalą Rzeszów wygrywała drużyna, która za kierownicą miała Luisa Fernandeza, on zawsze coś wymyślił, zawsze coś skleił i skłamałbym jakbym powiedział, że nie brakuje mi go, że radzimy sobie lepiej bez niego. Owszem, Rodado od odejścia Fernandeza do Lechii się odblokował, ale co jeśli odejście LF10 nie miało na to aż takiego wpływu? Nie mamy takiego lidera na ten moment jak Hiszpan, a na pewno nie w wyżej wymienionych potyczkach. Cały ten hejt na wszystko i wszystkich w klubie na pewno nie pomaga, a wręcz zniechęca. Ja niezmiennie będę za ludźmi odpowiedzialnymi za klub, bo żaden z nich na pewno nie chce źle (w przeciwieństwie do poprzedników). Choć byśmy nie awansowali do Ekstraklasy po tym sezonie, to będę stał za tymi chłopakami murem jak utrzymają dyspozycję i ukończą sezon na minimum 6. miejscu. Zajęcie miejsca barażowego w 1. Lidze nawet z takim budżetem i kadrą nie jest takie proste, jak się niektórym wydaje. To jest zupełnie inna liga i nie wykluczone, że łatwiej by się grało z niektórymi zespołami z Ekstraklasy, które grają otwarty futbol, niż z pierwszo ligowcami, którzy parkują autobus od pierwszej minuty.

Z Polonią W. na pewno w środku pomocy wyjdzie Kacper Duda, który jest zdecydowanie bardziej jakościowym graczem od Gogóła. Musi dać z siebie fizycznie 100% zważając na to, że pauzował w meczu z Sosnowcem i będzie pauzował w meczu z Lechią Gdańsk (przedłużono mu zawieszenie o 1 mecz). To już jest wystarczające wzmocnienie, względem meczu z Zagłębiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”