Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 153

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 06 lip 2022, 22:40

No ty chyba nie twierdzisz że to liga ogórkowa beznadziejna słaba i w ogóle zjebana. Mocna liga która wyraźnie odstaje od Anglii, z mocnymi ambicjami w postaci takiego Lipska itd. Mocna liga, nie najmocniejsza i tyle. Filozofii tu nie ma myślę.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 19 lip 2022, 14:44

Haller podobno rak jądra

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 30 lip 2022, 14:15

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 07 mar 2023, 11:57

To co, dzisiaj awansik? Borussia jest w mocnym gazie, nie widzę tego żeby Chelsea dziś awansowało, ba. Wydaje mi się ze ciężko będzie The Blues nawet dziś wygrać, albo fartowna wygrana BVB albo remis i awans drużyny z Dortmundu. Taka jest moja prawda futbolu na dziś

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 19 mar 2023, 17:37

Z mojego posta wyżej trochę beka ale kto się nigdy nie pomylił niech pierwszy rzuci kamieniem xd Dla odmiany, Borussia ku mej uciesze rozbiła Köln az 6-1 i jest wiele powodów do dalszego optymizmu, od przełamania Hallera po przełamanie Malena, to są naprawdę dobre wiadomości dla fanów BVB, bo mam przeczucie ze to nie koniec ich bramek.

W ogóle to jakie BVB zaliczyło wejście w nowy rok to jest fenomen, do ideału chyba brakowało awansu do ćwierćfinału, wielka szkoda ze Chelsea wygrało i ostatecznie przeszło dalej, nie za dobrze wyszły Dortmundowi dwa poprzednie spotkania. Szkoda meczu z The Blues i remisu z Schalke, ale wszystkiego wygrywać nie można jak widać. Absencje Kobela, Adeyemiego i Brandta troszkę utrudniły sytuacje i ławka nie bardzo miała czym straszyć.

Przyzwoicie zaprezentowali się także oprócz wyżej wymienionych strzelców Guerreiro, Sule (który chyba nie został powołany do kadry) czy Reus którego bramka zawsze cieszy me serduszko, nigdy nie zapomnę jak super uzupełnial się z naszym trio z Polski.

Ciekawa rzeczą jest to ze Raphael był na wylocie z drużyny przez jego braki defensywne, nie za bardzo kwapiono się z nim do przedłużenia kontraktu, wiec Terzić przeniósł go na środek pomocy ostatnio i o dziwo się sprawdza, no i fajnie bo pozwoli to i tak zakupić nowego lewego obrońcę nie wyrzucając Portugalczyka z drużyny, jeśli się sprawdzi na środku pomocy to lepiej go zostawić. Oby więcej takich meczów ze strony Borussii, fajnie by było znów zobaczyć mistrza w Dortmundzie.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 06 kwie 2023, 0:45

Drugi ważny mecz w krótkim odstępie czasowym i oczywiście, że w pytę, a mogliśmy spokojnie awansować do półfinału i potem mogłoby się wydawać, że z górki. Niesamowite jest to jak Wernerowi wyszedł na dobre powrót do Lipska, po nieudanej przygodzie w Chelsea to chyba najlepsze co Timo mógł zrobić. Chętnie bym go zobaczył właśnie w takiej Borussii, a pewnie i tak skończy w Bayernie.

Nie ma co się dziwić wynikowi jak do przerwy nie oddaliśmy ani jednego celnego strzału. Najniższy wymiar kary dla BVB, bo jak inaczej to nazwać skoro pierwszy i jedyny celny strzał dokonano w 90 minucie? Lepiej sfrajerzyć z Freiburgiem dominując w meczu niż tak odpaść z Lipskiem.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 26 paź 2023, 13:12

W grupie śmierci zrobiło sie niezłe zamieszanie. Cieszy odblokowanie Nmechy po podaniu Schlotterbecka, który w FMie ładnie mi bramki sadził. Z Newcastle na plus Wilson zresztą on rzadko poniżej pewien poziom schodzi, no i Gordon który od dłuższego czasu mi imponuje.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 26 paź 2023, 15:47

U widzę, że w tym wątku nikt nie komentował tak frajersko oddanego tytułu Bayernowi! Cieszymy się zatem tylko gdy wygrywamy. :mrgreen: A ja wtedy cały dzień nie mogłem patrzeć na końcową tabelę Bundesligi. :suicide:

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 26 paź 2023, 15:58

Nic nie mam do Borussii, ale w takich chwilach przypominam sobie narodowego pierdolca jaki zrobił się wokół "polskiego klubu" i nie jest mi ich szkoda. Tak po prostu.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 26 paź 2023, 18:58

Na pewno wolałem Borussię jako "polski" klub niż pianie z zachwytu nad Bayernem, w którym grał Robert, gdyż Bawarczyków nigdy nie znosiłem i wiem, że w Niemczech za nimi też nie przepadają (podobnie jak u nas za Legią).

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 26 paź 2023, 19:01

Każde takie jarańsko mediów jest głupie i męczące, zwłaszcza że przechodzi to potem na ludzi.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 04 sty 2024, 22:15

Podobno transfer Jadona Sancho do Borussii Dortmund po dwóch latach od odejścia z niej do Manchesteru United jest przesądzony. Anglik w United delikatnie mówiąc nie spełnił pokładanych w nim nadziei, kontrakt ma zostać podpisany na zgrupowaniu. W grę ma wchodzić wypożyczenie z opcja wykupu 26 mln £. Jeśli w BVB Sancho ma odżyć to jestem jak najbardziej za. Lubie United ale kilku piłkarzy od nich odbiło się tak mocno, że nie dziwie się tym którzy w ostatnich latach im odmówili.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 04 sty 2024, 23:16

Precel pisze:
04 sty 2024, 22:15
Podobno transfer Jadona Sancho do Borussii Dortmund po dwóch latach od odejścia z niej do Manchesteru United jest przesądzony. Anglik w United delikatnie mówiąc nie spełnił pokładanych w nim nadziei
Przypomina mi się przypadek Japończyka Kagawy. Też szedł do Man Utd z wielkim nadziejami i też szybko się stamtąd zawinął. Obaj mieli dosyć podobne statystyki (Kagawa 6 goli/10 asyst Sancho- 12/6).

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 04 sty 2024, 23:39

Ja do tej pory nie wierzę w wykup Sancho przez Borussię, głównie za sprawą wynagrodzenia samego zawodnika. Ciekaw jestem jak wygląda rozbieżność między tygodniówką Jadona w MU, a najlepiej opłacanymi zawodnikami BvB.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 05 sty 2024, 7:23

Nie wiem ile zarabia Sancho w ManU ale Borussia chyba też mu chciała dać jakąś bajońską tygodniówkę żeby nie odchodził o ile dobrze pamiętam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”