Ciemna strona Calcio... - Strona 3

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 12 mar 2006, 12:21

Krzysztof Jarzyna pisze:Bo La Liga tez nie zajmuje pierwszych stron gazet.
Wystarczyłoby mi, gdyby pokazywano choćby bramki tak jak z ligi Hiszpańskiej.

Zaza i serek? Wy/my nigdy nie będzie wobec Calcio obiektywni. To nasza religia (bardziej Wasza, ja tak fanatyczny nie jestem), nie dziwne zatem, że będzie bronić jej wizerunku. Ciekawiło mnei od poczatku co napiszą kibice hiszpańskich druzyn, których także obiektywnymi do końca nazwać nie można. W końcu ligi te rywalizują ze sobą o miano tej najlepszej dla kibica, którego nie interesują tylko sztuczki i piękne bramki, ale dla tego, który za to co najlepsze w futbolu uznaje walkę i zoorganizowanie taktyczne. Tu sie na Was, drodzy modzi, nie zawiodłem. Potrafiliście spojrzeć na Serie A inaczej niż robią to tysiące fanów Ronaldinho i jego nowych butów. Co prawda być może bazujecie troche na stereotypach, że niby nie ma tu finezji, sama walka, symulowanie, afery. A jednak oglądając niektóre akcje Fiorentiny, Romy czy Milanu można za głowę się złapać z wrażenia. Uważam, że właśnie te drużyny grają znacznie iinnym stylem niż choćby Grande Juve. Milan, kiedy tylko jest w formie potrafi zagrać mecz życia, choćby co kolejkę, jednak niewątpliwą wadą tego teamu jest brak systematyczności, w wyniku czego te doskonałe spotkania przeplatane są wpadkami ze średniakami ligi. Roma z kolei za Spala pokazuje, że w przyszłym sezonie będzie bardzo groźna, być może nawet podzieli wielką trójkę, w co zapewne klan Sensich celuje. Co prawda w piłce wszystko jes możliwe, jednak nie sądzę by Milan odebrał scudetto Juve. Nawet zwycięstwo w dzisiejszym szlagierze da Rossonerim chyba tylko nadzieje i prestiż, bowiem Juve Capello do drużyn które w ostatnich kolejkach tracą cały sezon nie należy. Właśnie, Juventus? Futbol dla oka mierny. Ani tu pięknych, nad wyraz składnych akcji, ani pięknych taktycznych schematów niczym w Chelsea. Fenomen Juventusu polega na kupionych sędziach. hahaha, nabraliście się, ok, żarty na bok. Nie jestem w stanie tak naprawdę napisać, powiedzieć czemu Juventus tak mnie fascynuje. Zawodnicy Starej Damy wielokrotnie podkreślali, że tutaj spotkali się z perfekcją. Wszystko ma swoje miejsce, określony jest status poszczególnych piłkarzy, słowem porządek. Tu lezy cały problem Serie A. Najlepsza od dziesiątek kolejek drużyna gra futbol odpychający, nie wart uwagi kibica La Liga. jak pokazał zeszły sezon w LM, na takim futbolu, w którym gra się pod przeciwnika, tak by wygrać jak najmniejszym nakładem sił można się przejechać. W tym ma być inczej. Serie A znów ma być górą, całkiem bowiem możliwe, a wręcz prawdopodone jest, że ujrzymy 3 zespoły z Półwyspu Apenińskiego w półfinałach Champios Leauge. Liga ta ma wiele ciemnych stron, z których ja skoncentrowałem się na odpychającym futbolu, futbolu na 'nie'. Warto jednak postukać po głowach laików z TVP, którzy tworza obraz Serie A jako ligi Catenaccio. Wbrew pozorom style ten był piękny. Oczywiście do czasu pierwszej strzlonej bramki, ale jednak. Szczerze mówiąc, mam poważne wątpliwości czy spece z naszej tv wiedzą o czym gdaczą i co wciskają typowemu burżujowi siedzącemu z piwem we wtorki i środy przed Ligą Mistrzów. W sumie to wali mnie jak ta chołota spragniona bramek i emocji widzi Włochy. Italia rozbiłą ostatnio Niemcy, te same Niemcy co to chlubią się pięknym futbolem. Włosi są obok Brazylii chyba najpoważniejszym kandydatem do mistrzostwa, jednak mimo to liga ta wciąż nie przykuwa. A ja? mnie to wali. Piwo w dłoń i ide sie rozkoszować prawdziwym pięknem futbolu, nie popisówą. Administrator acm.pl, zdecydowanie najbardziej szanowana postać na arenie kibiców Serie A użył kiedyś takiego porówniania: Serie A jest jak dobra książka, La Liga z kolei to komiks. I miał całkowitą rację.
Zgubiłem się pewnie, wybaczcie.
Ave.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 mar 2006, 12:27

*_Zaza_* pisze:Czy naprawde Calcio kojaży sie przede wsystkim z "brudami" Łypiący? Czy na pytanie na temat Calcio trzeba odpowiadać brudy ? Nie sądze.
Nie. Nie kojarzy dsie tylko i wylacznie z "brudami". Ale jak napisalem - to jest nieodlaczny element. Byc moze stereotyp jak antyfutbol czy cateniaccio, ale niewatpliwie trwaly :P

Zaza co do tej najsilniejszej ligi to polemizowalbym. Generealnie nie lubie, jak sie pisze "ta jest silniejsza, ta najsilniejsza", bo tego nie da sie zmierzyc ani porownac. Wyliczenia statystykow i historykow swoja droga a boisko swoja. Ale i to do konca nie pokaze wymiernie, bo wiadomo, ze mecz meczowi nie rowny ;) To ze w cwiercfinale bedzie najprawdopodobniej 3 ekipy z Serie A az tak wielkiego znaczenia nie ma. Bo popatrzmy na to, jakich przeciwnikow mieli - Inter - Ajax, jedna z najslabszych druzyn w 1/8, Juve - Werder, ktory gra jak chce i kiedy chce, jedynie Milan pokonal Bayern, chociaz i ten daleki jest od klasy druzyny, ktora grywala w finale LM. A juz Udine nie potrafilo wyjsc z grupy... Zreszta tak samo jest z La Liga - Villareal tez jest w cwiercfinale, ale gdyby nie trafili na Rangersow to smiem twierdzic, ze tam by sie nie znalezli, bo graja srednio.
Co do gwiazd - to w Hiszpanii gra najleszy obecnie zawodnik swiata, w Anglii najlepszy napastnik (a byc moze juz nie dlugo tez w Hiszpanii), bramkarz - Buffon w sredniej formie po kontuzji, Casillas raczej poza zasiegiem. Widzialem jak w jedym z postow przeciwstawiles Tottiego Nihatowi... No wybacz, ale to nie ten kaliber :lol: Prawda jest taka, ze wszedzie sa gwiazdy, w Hiszpanii za ery Pereza byly najwieksze transfery, w Chelsea caly czas sa, do Barcelony teraz chce kazdy przychodzic, bo maja najsilniejsza ekipe w Europie. Dlatego czy Serie A jest najsilniejsza? No nie wiem, na pewno bardzo silna, ale jak juz mowilem - zazwyczaj wstrzymuje sie od osadzania, ktora liga jest ta "naj". Jedynie moge powiedziec, ktora najbardziej lubie :lol:

A problemy z pisaniem mam nie przez faze tylko drobna kontuzje ;) Prosze mi tu nie insynuowac :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 mar 2006, 13:14

No La Ligowcy wczoraj dostaliście kolejny mocny argument przeciwko nam :lol: :wink: Ale tak czytając to co piszecie znów nasuwa sie kilka pytań.

Może to ja zaczełem taki nie odpowiedni wontek pisząc "lepsza - najlepsza" :roll: Ja osobiście stawiam Premiership, La Lige i Serie A na najwyższym stopniu. 5 gwiazdkowa liga :] Jak hotele :P Może cos w tym jest co pisze Snipp że My i Wy to inne spojrzenie na Calcio. Ba na pewno ma racje.
Snipp cos napisałe odnoście tego, nie wiem czy sie ze mna zgodzi ale jesli chodzi o gre to w dużej mierze Juventus podtrzumuje te stereotypy o żenadzie - 1:0 czy Catenacio. I kto śledzi całe spotkanie Calcio a nie opiera sie na skrótach czy barmkach jest takiego samego zdanie. Chłopaczek wczoraj odniósł sie do Fabio Capello. I też ma racje bo to trener zwyciestwa - ale z starym okiem na football. Stracisz ? fauluj itd. Jednak trudno oceniac na podstawie Juve (jak by nie było mistrza) całą lige :!: Bo ile to ja juz razy słyszałem na podstawie Delle Alpi ze w serie A nie ma kibiców. Na podstawie gry Juve że Calcio to najnudniejsza liga :( że Moggi to mafia itd.

A co to tego -

Krzysztof Jarzyna pisze:Co do gwiazd - to w Hiszpanii gra najleszy obecnie zawodnik swiata, w Anglii najlepszy napastnik (a byc moze juz nie dlugo tez w Hiszpanii), bramkarz - Buffon w sredniej formie po kontuzji, Casillas raczej poza zasiegiem. Widzialem jak w jedym z postow przeciwstawiles Tottiego Nihatowi... No wybacz, ale to nie ten kaliber

Krzysztof ale ja Nihata porównałem z Tottim i nie dla tego że są na tym samym poziomie ale dla tego że Roma ostatnio miała kłopoty, nie walczy od dwóch sezonów o mistrza a Totti jest jednym z najlepszych rozgrywających swiata.

Piszesz - "w Hiszpanii gra najleszy obecnie zawodnik swiata" To ja sie pytam najlepszy obecnie zawodnicy świata :>? w ofensywie czy co bo nie rozumiem...

Wiesz może mimo wszystko "dla zabawy" zrobimy małe porównanie ? To nie chodzi o "lepszy najlepszy" bo jak napisałe 5 gwiazdek :smoke: Ale zobaczymy co wyjdzie.

Zrób 11 całej ligi (uzywając max. 3 graczy z jednej druzyny. Czyli np. 3 graczy Valenci.) i porównamy poszczególnych gracz ? W sumie to zabawa dla 12 latków :roll: ale co tam :P o.k ?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 13 mar 2006, 22:02

*_Zaza_* pisze:Zrób 11 całej ligi (uzywając max. 3 graczy z jednej druzyny. Czyli np. 3 graczy Valenci.) i porównamy poszczególnych gracz ? W sumie to zabawa dla 12 latków Rolling Eyes ale co tam Razz o.k ?
Faktycznie zalatuje prownywaniem "Messiego do Robinho" w Bravo Sport, ale niech Ci bedzie :lol:
Taka moja strasznie subiektywna 11, bo wiadomo, ze kandydatow moznaby znalezc wiecej ;)

:arrow: Casillas

:arrow: Antonio Lopez
:arrow: Carles Puyol
:arrow: Sergio Ramos (Andrade)
:arrow: Fabio Aurelio

:arrow: Xavi
:arrow: Guti

:arrow: Ronaldinho
:arrow: Roman Riquelme
:arrow: Joaquin (raczej na wyrost, no ale Messi juz sie nie zmiescil w "limicie" z Barcy ;))

:arrow: Villa

Generalnie to troche to ograniczenie co do liczby zawdonikow z jednej druzyny pokrzyzowalo plany, no ale jezeli mialbym wybrac "11" La Liga to chyba tak bym zestawil.
*_Zaza_* pisze:Piszesz - "w Hiszpanii gra najleszy obecnie zawodnik swiata" To ja sie pytam najlepszy obecnie zawodnicy świata Łypiący? w ofensywie czy co bo nie rozumiem...
FIFA chyba wybiera "Pilkarza Roku" ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 mar 2006, 22:10

*_Zaza_* się wycfanił (?) z tym ograniczeniem zawodników z jednej ekipy. Ja tam swojej '11' podawać nie będę bo po co to komu, ale na pewno Deco jest lepszy od Gutiego a i Eto'o mógłby gdzieś tam grać. Messi to samo. Riquelme bogiem jednak nie jest :P

Przepraszam, że się wtrąciłem :oops:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 13 mar 2006, 22:14

Niggaz pisze:*_Zaza_* się wycfanił (?) z tym ograniczeniem zawodników z jednej ekipy. Ja tam swojej '11' podawać nie będę bo po co to komu, ale na pewno Deco jest lepszy od Gutiego a i Eto'o mógłby gdzieś tam grać. Messi to samo. Riquelme bogiem jednak nie jest
Yhy. Dlatego napisalem, ze ograniczanie troche ogranicza :lol:
Niggaz pisze:Ja tam swojej '11' podawać nie będę bo po co to komu
Dawaj dawaj, zobaczymy co Ty wymyslisz, jezeli bedziesz mogl "uzyc" tyklko trzech ludzi ze swojej Barcy :twisted: :wink:
Niggaz pisze:Riquelme bogiem jednak nie jest
Nie musi byc :P
Przepraszam, że się wtrąciłem
Nie przepraszaj, tylko pobaw sie z nami :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 mar 2006, 22:19

Nie no ja bym nie mógł zapodać takiej '11' wykorzystując tylko trzech piłkarzy Barcy. Po prostu nie potrafiłbym pominąć kogokolwiek z piątki: Puyol, Deco, Xavi, Ronaldinho, Eto'o. Zresztą ja kce Ule tesh :lol2: :wink: Zresztą nie rozumiem tego ograniczenia. Skoro mamy typować najlepsze '11' to po co robić takie utrudnienia?

PS: Jeżeli jest miejsce dla Ramosa to Marquez nie gra gorzej :P :P :P

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 14 mar 2006, 8:09

Widzę, że już prawie wszystkie "brudy" poruszyliście :P Moim zdaniem jedną z większych bolączek Calcio jest rasizm. Wiem, że zaraz powiecie, że we Włoszech gra sporo murzynów, ale to chyba o niczym nie świadczy. Począwszy od słynnych już gestów Di Canio "pozdrawiam swój lud" do dziwnych incydentów jak np. opuszczenie boiska przez Zoro w meczu z Interem bo podobno chłopaki go znieważali. Jak sobie przypomnę mecz Wisły z Lazio, gdy na Olimpico kierunku Kalu Uche coraz to leciały jakieś przedmioty czy obelgi. No ale walka z rasizmem to chyba tylko jakaś fikcja. Najbardziej rozwaliła mnie ostatnio reklama wydana przez UEFA o walce z rasizmem gdzie grupka 11. chłopaków gra w piłkę potem ustawia się do zdjęcia i podpis "Let's Kick Out Racizm". Wszystko ładnie pięknie, ale żadne z chłopaków nie był innego koloru niż biały :P Taki szczególik. Ale nie o tym mowa. Denerwuje mnie czasem moja skłonność do wstawiania jakiś moich dygresji, których później sam nie rozumiem :P Ale miało być o Calcio... Tak jak już wspomniałem we Włoszech zjawiko rasizmu jest chyba silniejsze niż w innych krajach. W Lazio gra chyba tylko jeden ciemnoskóry zawodnik (to i tak o jeden więcej niż jeszcze kilka lat temu), w Romie chyba dwóch i tak dalej i tak dalej. Chodzi o to, że interesując się Calcio odnoszę takie wrażenie, że jest ona bardzo hermetyczna. Prezesi rzadko kupują piłkarzy jakiś egzotycznych narodowości. Ostatnio jest chyba moda na Nigeryjczyków, ale i tak w ograniczonej ilości. Qrde, pogubiłem się chyba...

Reasumując w Calcio walczy się z rasizmem chyba tylko w mediach, bo na boisku często nie ma tego widać.

*_Zaza_* pisze:Zrób 11 całej ligi (uzywając max. 3 graczy z jednej druzyny. Czyli np. 3 graczy Valenci.) i porównamy poszczególnych gracz ? W sumie to zabawa dla 12 latków Rolling Eyes ale co tam Razz o.k ?
Ja też chcę :P

:arrow: Buffon (głównie chyba za zasługi)

:arrow: Javier Zanett (mimo 32 lat, moim zdaniem i tak jeden z najlepszych prawych obrońców na świecie)
:arrow: Fabio Cannavaro
:arrow: Alessandro Nesta (ta para stoperów jest moim zdaniem najlepsza naświecie)
:arrow: Paolo Maldini (on już przeżywa nie wiem, którą młodość, można mu wiele zarzucić, ale na pewno nie to, że gra słabo)

:arrow: Esteban Cambiasso (jeden z lepszych DM na świecie)
:arrow: Kaka' (Ronaldinho może gra efektownie, ale moim zdaniem Kaka' gra bardziej efektywnie)
:arrow: Francesco Totti (niespełniony w reprezentacji, ale w Romie gra poprostu bosko)
:arrow: Daniele de Rossi (strasznie wlaeczny młody zawodnik, który chyba już na dobre zadomowił się w Squaddra Azzura)

:arrow: Adriano (ostatnio nie w formie, ale i tak według mnie jeden z najlepszych napastników na świcie, kiedy jest w formie nie ma obrońcy, który mógłby go zatrzymać)
:arrow: Luca Toni (objawienie tego sezonu, podobnie jak Iaquinta rok temu, tak Toni strzela regularnie (nawet bardziej))

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 14 mar 2006, 12:22

Niggaz pisze:Riquelme bogiem jednak nie jest :P
Przeczytałem ostatnio takie coś: "Czym się różni Riquelme od Ronaldinho? Riquelme się nie uśmiecha". Do przemyślenia... :P

W sumie do "Brudów..." nie ma już co pisać bo najważniejsze zostało już chyba napisane...Ja mógłbym się umieścić w sumie w jedym szeregu z Krzysiem i Niggazem (choć jam nie godny... :P ) - jako fan La Liga o Calcio mógłbym niewiele sensownego powiedzieć (chociaż co ciekawsze mecze oczywiście oglądam), a i tak wiekszość z tego opierałaby się pewnie na stereotypach. Więc po prostu zakończę wypowiedź... :P

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 mar 2006, 15:55

Arrow Buffon (głównie chyba za zasługi)

Arrow Javier Zanett (mimo 32 lat, moim zdaniem i tak jeden z najlepszych prawych obrońców na świecie)
Arrow Fabio Cannavaro
Arrow Alessandro Nesta (ta para stoperów jest moim zdaniem najlepsza naświecie)
Arrow Paolo Maldini (on już przeżywa nie wiem, którą młodość, można mu wiele zarzucić, ale na pewno nie to, że gra słabo)

Arrow Esteban Cambiasso (jeden z lepszych DM na świecie)
Arrow Kaka' (Ronaldinho może gra efektownie, ale moim zdaniem Kaka' gra bardziej efektywnie)
Arrow Francesco Totti (niespełniony w reprezentacji, ale w Romie gra poprostu bosko)
Arrow Daniele de Rossi (strasznie wlaeczny młody zawodnik, który chyba już na dobre zadomowił się w Squaddra Azzura)

Arrow Adriano (ostatnio nie w formie, ale i tak według mnie jeden z najlepszych napastników na świcie, kiedy jest w formie nie ma obrońcy, który mógłby go zatrzymać)
Arrow Luca Toni (objawienie tego sezonu, podobnie jak Iaquinta rok temu, tak Toni strzela regularnie (nawet bardziej))

Ja oczywiście, w ramach sterotypu że wszyscy w Calcio walczą między sobą się nie zgodzę :P .

Gdzie Zambrotta, Emerson, Schevchenko, Gattuso...bla bla bla ?

I po co te ograniczenia, Zaza :P ?

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 14 mar 2006, 16:20

Martin Pellegrino
Hola Hola :!: :wink: Co to ma być ? to jest "11" Serie A :roll: Ja się pod tym nie podpisuje :!: i myśle ,ze wielu się zgodzi ze mną :?: :wink:

Nie ma Zambrotty ,Schevczenko ,Pirlo czy Camoranesiego. :roll: Coś tu jest nie tak.

Maldini :roll: Wiadomo człowiek legenda, wspaniały piłkarz, ale w "11" Serie A :roll: Nie za bardzo, dawno nie grał, a zresztą Maldini nie gra na skrzydle i to najwiekszy problem.

Adriano ?? - nie no wybacz pan, gdzie mu do "11" Serie A? to ,ze strzelili ostanio bramke pierwsza od 2 miesiecy nie znaczy, ze ma byc w "11",
Martin Pellegrino pisze:kiedy jest w formie nie ma obrońcy, który mógłby go zatrzymać)
Schevczenko ,Trezeguet ,Gilardino ... Del Piero cały sezon są w optymalnej formie....

Camoranesi moim zdaniem bije na głowe De Rossiego i Cambiasso razem wziętych ... napewno bardziej waleczny niz De Rossi....

bagg a JAK ! :D

Własnie zaza po co te ograniczenia :roll: :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 14 mar 2006, 16:31

Ibrahimović pisze:Nie za bardzo, dawno nie grał, a zresztą Maldini nie gra na skrzydle i to najwiekszy problem.
Wyobraź sobie że Maldini jest lewym obrońcą
Ibrahimović pisze:Schevczenko ,Trezeguet ,Gilardino ... Del Piero cały sezon są w optymalnej formie....
Chyba w siedzeniu na ławce
:rotfl:
Camoranesi moim zdaniem bije na głowe De Rossiego i Cambiasso razem wziętych ... napewno bardziej waleczny niz De Rossi....
Camoranesi może jest lepszym piłkarzem niż Cambiasso ale czy waleczniejszy od De Rossiego :roll: Nie wydaje mi się.

A w ogóle Martin Pellegrino twoja druzyna grałaby 4 środkowymi pomocnikami?

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 14 mar 2006, 16:36

Kendo pisze:Wyobraź sobie że Maldini jest lewym obrońcą
Możliwe ,ze moja pomyłka, ale .... kiedy on ostatnio grał na tej pozycji ?.

Kendo pisze:Ibrahimović napisał:
Schevczenko ,Trezeguet ,Gilardino ... Del Piero cały sezon są w optymalnej formie....

Chyba w siedzeniu na ławce

Nie mówie ,ze Alex nadaje sie do "11" Serie A, ale napewno bardziej tam pasuje niż Adriano. Obecnie oczywiście.

Kendo pisze:Nie wydaje mi się.
No to źle.

Kendo dzięki :wink:
Ostatnio zmieniony 14 mar 2006, 16:55 przez Sawyer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 14 mar 2006, 16:52

Ibrahimović pisze: Możliwe ,ze moja pomyłka, ale .... kiedy on ostatnio grał na tej pozycji ?.
Przed kontuzją Milan grał w obronie:Cafu-Stam-Nesta-Maldini
Ibrahimović pisze:Nie mówie ,ze Alex nadaje sie do "11" Serie A, ale napewno bardziej tam pasuje niż Adriano. Obecnie oczywiście.
Tez uważam że jest kilku napastników którzy się bardziej nadają od Adriano, ale podałeś zły przykład z Alexem brzmiało to tak jakby miał się tam znaleźć za zasługi.
Ibrahimović pisze: Kendo napisał:
Nie wydaje mi się.

No to źle.
Nie będę polemizował każdy ma swoje zdanie i każdy obiektywne...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 mar 2006, 17:43

Maldini cala kariere gral na lewej obronie dopiero od jakis 2 sezonow pacynka ustawial go na srodku.

Odnosnie jedenastki Serie A to zeby dac wiekszosc zawodnikow ktorych chce musze wymyslic dziwne ustawienie taktyczne.I chrzanie jakies ograniczenia.

-------------------Buffon (niech mu bedzie)

Zanetti-----Cannavaro-----Nesta-----Chivu (to raczej dc ale musi byc)

-----------------------Pirlo

Camoranesi--------------------------Zambrotta

--------------------Totti------Kaka

------------------Shevchenko

Z zalem paru zawodnikow musialem pominac.Coz miejsce tylko dla 11 jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”