FIFA/EA Sports FC - Strona 5

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 19 paź 2022, 18:06

Delpiero14 pisze:
19 paź 2022, 17:51
Albo się nie wkurwiaj, to tylko gra xD
niby ta, ale to tak jakbyś oglądał mecz drużyny jakiej kibicujesz, ma przewagę, ciśnie przeciwnika, wali po słupkach, poprzeczkach, przypadkiem obrońcy rywali wybijają piłkę dupą, nosem, sznurówką... Cisną i cisną a tu nagle leci długa piłka do napastnika drużyny przeciwnej, próbuje ją przyjąć ale nie chcący odbija mu się od głowy i wychodzi z tego strzał stulecia jaki daje tej drużynie zwycięstwo 1-0

No idzie się wkurzyć i pewnych emocji nie opanujesz, nawet jeśli to tylko gra. Tutaj po prostu jest tyle rzeczy czasem niezależnych od Ciebie, że idzie się zdenerwować, przeklnąć, rzucić padem, wejść na facebooka i napisać do byłej jaka Cię zdradziła, żeby się jebała (chociaż pewnie weźmie to za sugestię życiową) i następnie gdy weźmiesz wdech i wydech, zaparzyć sobie kawkę i jedziesz z następnym meczem... Taka durna ta gra już jest -_- i robi z graczy idiotów jacy mimo negatywnych emocji i tak w nią grają.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 paź 2022, 18:09

Kesz pisze:
19 paź 2022, 18:06
niby ta, ale to tak jakbyś oglądał mecz drużyny jakiej kibicujesz, ma przewagę, ciśnie przeciwnika, wali po słupkach, poprzeczkach, przypadkiem obrońcy rywali wybijają piłkę dupą, nosem, sznurówką... Cisną i cisną a tu nagle leci długa piłka do napastnika drużyny przeciwnej, próbuje ją przyjąć ale nie chcący odbija mu się od głowy i wychodzi z tego strzał stulecia jaki daje tej drużynie zwycięstwo 1-0
I wtedy nalezy kogoś jebnąc? no fajnie, że się podzieliłeś tym z nami, ale zalecałbym jednak skonczyć agresję na słowach.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 19 paź 2022, 18:12

cloner pisze:
19 paź 2022, 18:09
Kesz pisze:
19 paź 2022, 18:06
I wtedy nalezy kogoś jebnąc? no fajnie, że się podzieliłeś tym z nami, ale zalecałbym jednak skonczyć agresję na słowach.
:shock: :? :roll:
Cloner i jego Świat...

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 29 paź 2022, 1:22

Nie licząc tych zbugowanych bramek wykorzystujących błąd animacji bramkarza przy strzale z fałsza... To ta bramka jest chyba do tej pory najładniejszą jaką strzeliłem w tej chamskiej grze... W sumie, to sam się zdziwiłem, że Silva się tak do tego złożył...

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 01 lis 2022, 11:37

Chocby sie ktos starał to u konkurencji takiego czegos nie uswiadczy. Ea liderem, gratulacje.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 01 lis 2022, 12:12

Szczerze... Mam w tej grze ponad 100h i nie uświadczyłem żadnego buga... Nie spotkałem się z niczym co zostało pokazane w tej kompilacji. Bardziej mam zastrzeżenia do działania mechanik w grze .. Mam wrażenie, że w grze działa jakiś ukryty "handicap" bo czasami w meczach moi zawodnicy są bardzo ruchliwi, wychodzą na pozycję, bardzo sprawnie przechwytują piłki a w innym meczu ta sama ekipa bywa statyczna, masz wrażenie jakby ruszali się jak muchy w smole i takie rzeczy dzieją się nagminnie. Nie wiem od czego to jest zależne, ale tutaj wydaje się być jakaś ukryta mechanika.

Tak samo mam zastrzeżenia ogólnie do gry obronnej czy nadal przepakowane w tej grze finezji i strzałów z fałsza... W grze można często zauważyć sytuację, że ludzie nie szukają kreowania sobie sytuacji bramkowych, tylko zejścia na pozycję do strzału z "fałsza" gdzie padają kuriozalne bramki z 30-35 metrów bo w grze nadal działa zbugowana animacja bramkarza, że przy tego typu strzale bramkarz zachowuje się tak jakby był zasłonięty i nie widział piłki przez co jego czas reakcji jest baaardzo opóźniony i zazwyczaj wpuszcza takie piłki do bramki. EA tego nie naprawiło do tej pory mimo, że nawet psuje to mecze rozgrywek e-sportowtch... Żałosne, nawet zawodnicy jacy mają w preferencjach zdolność do efektywnych strzałów z fałsza są tu mocno w grze faworyzowani.

Dochodzi jeszcze wiele kwestii jak dziwne podania w miejsca do których nie mieliśmy intencji podawać, cały nowy system tempa z lengthy czy explosive jest bardzo nieprzejrzysty i czasami dziwnie działa a ogólnie, to wydaje się kompletnie zbędny i niepotrzebnie komplikuje grę.

W meczach z AI można zauważyć, ze sztuczna inteligencja gra bardzo agresywnie, wchodząc wślizgami i często ostro faulując i tu kolejny problem, sędziowanie w grze jest baaardzo słabe, wejście ostrym wślizgiem w przeciwnika nawet jak nie trafisz w piłkę, to często nie kończy się faulem a natomiast byle szturchnięcie w polu karnym, to momentalnie jedenastka.

Gra po prostu wyraźnie kuleje w sporej ilości mechanik i nie zapowiada się by EA chciało się coś z tym zrobić.

Sam mam też uwagi do pojawiających się sbc w grze, gdzie w 90% nie są one dostosowane do graczy f2p.
Co prawda nie mam prawa narzekać, mój skład i tak ma 87 overalla z pełnym zgraniem, więc udało się bez wydawania kasy zrobić mocną ekipę, ale dużo gram, więc coś za coś, osoby jednak jakie nie mają tyle czasu na grę co ja i nie wydają kosmicznych pieniędzy na paczki, mogą mieć większy problem. Sam i tak łapie się za głowę wchodząc np w taką "własną jedenastkę" towarzyskich meczów FUT gdzie jest wymóg aby grać składami zbudowanymi z nie kupionych zawodników na rynku transferowym i wchodzę sobie i dosłownie w każdym meczu trafiam na ludzi z składami z Haalandami informami, ikonami, graczami co na rynku transferowym kosztują kilkaset tysięcy wirtualnej waluty i to są zawodnicy jacy nie zostali kupieni przez tych graczy, to zawodnicy jakich dostali z paczek czyt. Wydali w CH... hajsu i wczoraj wykonując zadanie w danym trybie, po prostu ręce mi opadały, że na 7-8 meczów może trafiłem na 1-2 osoby jakie można stwierdzić, że nie wydają pieniędzy na paczki. Trochę przykre.

Co prawda FIFA to niby taka gra, gdzie jak masz skilla, to skład nie ma aż tak wielkiego znaczenia, ale to musisz być jakimś prosem, jeśli jesteś średniaczkiem, to już na podobnym poziomie skład robi dużą różnicę. Ale jak wspomniałem... W grze bardziej mi nie pasują ukryte i niedopracowane mechaniki lub źle zbalansowane (finezja, fałsz) - p2w spada tu na dalszy plan.

Ale wracając do bugów w grze... Serio, na 100h rozgrywki na nic nie natrafiłem a gram na PC... Na kompilacji widzę sporo ludzi grających na konsolach, ale też jak czasem obserwuje twitcha i ludzi grających na Xboxie czy PS5 to nie widziałem takich akcji jak wyżej...

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 01 lis 2022, 12:44

Przeciez wiadomo ze jest to best of the best a nie bledy gry które pojawiaja sie co kilka spotkan. Gdyby tak bylo to tych ktorzy wydali na tego gniota 300 zl byloby mi po prostu zal.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 lis 2022, 12:53

A są jakieś gry bez błędów?
Ja nakurwiam najwięcej godzin (3-4 w tygodniu) w Forza Horizon 5 i tam co chwilę jakieś zonki wyskakują. Życie.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 01 lis 2022, 18:10

Nie chodzilo mi o bledy bo te sa pewnie we wszystkich grach(potem poprawki stopniowo, chociaz w TLOU 1 i 2 raczej nie zauwazylem), tylko o to ze u japonskiej konkurencji takich przebojow nie uswiadczysz.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 lis 2022, 13:48

Tylko 2 stadiony maja licencje w dodatku WC do Fify.

Aha...

kisiel95
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kisiel95 » 15 paź 2023, 11:10

Ma ktoś EA Sports FC Mobile? Wie ktoś jak te skille rozwijać, czy to muszę za gems kupić czy jak?

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

FIFA/EA Sports FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 15 maja 2024, 17:29

Ea Sports FC 25 bez Interu. Oni, Napoli, Roma, Lazio i Atalanta będą na wyłączność w PES-ie. 30 lat był spokój na rynku licencji w grach piłkarskich, teraz znowu będzie wesoło :P

https://intermediolan.com/news/40808/ni ... w-ea-fc-25

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

FIFA/EA Sports FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 maja 2024, 17:33

Chyba Juventus też tak miał w którejś edycji.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

FIFA/EA Sports FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 15 maja 2024, 17:47

Boromir pisze:
15 maja 2024, 17:33
Chyba Juventus też tak miał w którejś edycji.
Tak, przez kilka edycji było Piemonte Calcio xD

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

FIFA/EA Sports FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 15 maja 2024, 17:52

No tylko że to był jeden przypadek a teraz Konami ma 8 włoskich klubów (akurat nie Juve) + Barcelonę, Bayern, United, Arsenal.

https://www.konami.com/efootball/en/pag ... _efootball

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”