Premier League 2023/2024

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Premier League 2023/2024

Post autor: sickstick » 20 maja 2024, 16:01

matt_ pisze:
20 maja 2024, 15:39
Ale to Ty napisałeś o 2:10 z Bayernem.
No to może inaczej. Czerpię taką samą przyjemność z wygranej mojego zespołu załóżmy 4:0 niezależnie od tego czy jest to mecz z Realem w LM, czy z z Forrest Green w pucharze myszki miki, jak i smucę się tak samo z przegranej 0:4 niezależnie od tego czy jest to mecz z Realem w LM, czy z z Forrest Green w pucharze myszki miki. Nie wartościuje meczów w stylu "ta porażka mnie mniej boli, a to zwycięstwo bardziej", bo koniec końców kibicowanie to dla mnie w głównej mierze 2x90 minut tygodniowo które spędzam na oglądaniu meczyków swoje drużyny, a nie szpanowanie przed (no właśnie - przed kim?) że mój zespół jest fajny bo gra w LM, albo niefajny bo w niej nie gra.

Jeśli mój Arsenal kończy ligę z 87pkt to oznacza dla mnie nie mniej nie więcej, że w 90% meczach które w tym sezonie oglądałem zapewnili mi przyjemność. A czy na koniec sezon będzie to oznaczać 5. miejsce za plecami Liverpoolu i Man United, czy też mistrzostwo kraju lub puchar prezydenta Andrzeja Dudy - to już są naprawdę detale które dla mojego podejścia do sprawy niewiele zmieniają.

Co by się w moim życiu konkretnie zmieniło, gdyby wczoraj Man City się wyjebał i Arsenal zdobył mistrza? Zaczęlibyście mnie bardziej szanować czy coś? :mrgreen: Cokolwiek?

Wróć do „Anglia”