Piłka nożna na Igrzyskach Olimpijskich 2024 - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Piłka nożna na Igrzyskach Olimpijskich 2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 24 lip 2024, 17:49

Zygmunt-1 pisze:
24 lip 2024, 17:48
W pierwszym poście jest wspominany sierpień
A faktycznie, oczywiście chodzi o lipiec a nie sierpień, nie wiem czemu tak to pomyliłem :D edytować już nie można niestety.

basson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 96

Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 24 lip 2024, 17:50

Dzięki, że mnie poprawiłeś. Tak się składa, że mam dobrego kumpla o takim nazwisku pisane przez ch;p Nie wiem jak mógłbym nazwać zachowanie tych kibiców inaczej. Ja wiem, że Ty 8gwiazdkowiec, ale mi to nie przeszkadza. Wiedziałem, że się ktoś przyczepi. Zawsze to robicie

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 24 lip 2024, 17:55

@1234, poprawiłem :)

Uzbekowie natomiast walczyli, szarpali z Hiszpanami, ale starczyło tylko na gola z karnego.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 lip 2024, 17:58

Generalnie zgadzam sie z toba ze takie akcje na stadionach robi holota i jest to nieakceptowalne (niekoniecznie bym to jednak wiazal z wyznaniem) ale od obrazania mamy tematy polityczne i tam to zostawmy.

Sinner sie wycofal (nie ten temat ale tez IO).

basson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 96

Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 24 lip 2024, 18:08

yedraz pisze:
24 lip 2024, 17:41
I szybko zakończono transmisję, ja się w ogóle zastanawiałem, czy arbiter w ogóle zakończył ten mecz, bo nie było ujęcia, w którym wykonuje on gest zamknięcia?
Na maxie możesz cofać i oglądać powtórki. Być może na oficjalnych stronach olympijskich również. Po bramce realizator przez dobre pół minuty pokazywał ujęcia z radości Argentyńczyków. Wykonywali gesty zaciśniętych pięści w stronę trybun. Kibice wymieszani, bez jakiś sektorów specjalnych, więc to nie były jakieś prowokacje. (lecą butelki i inne opakowanie w ich stronę) W tym czasie słychać gwizdek arbitra kończący mecz (realizator nadal skupiony na powtórkach bramki). Kolejne ujęcie na żywo jakie widać, to zawodników zmierzających w strone tunelu, jest zbliżenie na Alvareza i kilku innych rozmawiających ze sobą. Upada na ziemie jakaś dymiąca petarda i po chwili wybucha. Realizator ustawia kamerę w narożnik stadionu. W tym czasie piłkarze Argentyny zbiegają do szatni. Zostają tylko zawodnicy Maroka. Na jego nieszczeście na boisko wbiegają pojedynczo jacyś randowowi ludzie w czerwonych koszulkach z trybun. Tak mniej więcej to wyglądało. Komentator w szoku, powiedział to samo co napisałeś wyżej.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 24 lip 2024, 18:21

Wykupiłem Maxa, więc pewnie sobie zobaczę (w wolnej chwili) tę powtórkę.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 lip 2024, 18:54

1234 pisze:
23 lip 2024, 21:37
Hiszpania: Sergio Gomez, Abel Ruiz, Pablo Barrios (U23),
Zdecydowanie dodałbym Alexa Baenę czy Erica Garcia. Hiszpania na papierze ma mocną ekipę.

Awatar użytkownika
7lechus
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2330
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 24 lip 2024, 18:57

7lechus pisze:
24 lip 2024, 14:07
Za występy na Olimpiadzie Kanadyjki otrzymają od Związku około 120 tysięcy zł na głowę (sztab ma zbliżone pensje). Drugie tyle mogą dostać w premii za medal. Zatrudnionemu z "zewnątrz" analitykowi do spółki z asystentką trenerki mamona najwidoczniej mocno zaświeciła w oczy... może nieborak ma jakiś spory kredyt do spłacenia. Teraz oboje dostali bilety do domu i mecz obejrzą przed TV w samolocie. Trenerka Kanady potępiła zachowanie swoich sztabowców... i sama wymierzyła sobie karę - mecz otwarcia obejrzy z trybun. (taaa jasne, o niczym nie wiedziała a szczegółowe dane o zagraniach rywalek pojawiały się w komputerach samoistnie )
Tymczasem ten ziomek od Kanadyjczyków co nagrywał z drona - Joseph Lombardi - oprócz biletu do domu dostał jeszcze 8 miesięcy w zawiasach od Francuzów bo używał drona nad terenem z zakazem lotów. Sędzia przyjął jego przyznanie się do winy i wydał wyrok jeszcze tego samego popołudnia.
Francuzi się nie patyczkują... od poinformowania służb o wykroczeniu do ogłoszenia wyroku minęły ledwie 72 godziny.

Komisja Dysyplinarna FIFA wszczeła postępowanie wyjaśniające przeciwko trenerce Kanadyjek Bev Priestman oraz całemu jej sztabowi.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 lip 2024, 19:01

Podobno mecz Argentyny z Maroko zostanie wznowiony i dograja trzy minuty a bramka na 2:2 zostala anulowana bo tam byl spalony. Jajca.

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 24 lip 2024, 19:10

Faktycznie, na stronie Igrzysk widnieje wynik 2:1 dla Maroko :mrgreen:

to komentarz z innego forum, anulowali gola na 2:2 i dograli te kilka minut meczu przy pustych trybunach :pijemy:
Widzialem 2 minuty ostatnie - puste trybuny, +17 do czasu regulaminowego (plus drewniany komentarz Ulbrycha)
co to za dziwoląg? Piłkarze czy głównie kibice płacą za błędy oficjeli?
https://forum.tylko-igrzyska.pl/viewtop ... 94#p317374

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 24 lip 2024, 21:20

1234 pisze:
24 lip 2024, 19:10
to komentarz z innego forum, anulowali gola na 2:2 i dograli te kilka minut meczu przy pustych trybunach
Zatem dobrze widziałem, że mecz się nie zakończył, a tylko transmisja została przerwana, zapewne z powodu tej awantury wywołanej przez kibiców?

Aha i nawet cały mecz Argentyna - Maroko na Maxie, nie obejmuje tej dziwnej końcówki. :angry2:

olivstone
Skład B
Skład B
Reputacja: 4
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olivstone » 25 lip 2024, 11:33

I Argentyna przegrała koniec końców tak xd bo jej bramki nie uznali

Awatar użytkownika
7lechus
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2330
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 26 lip 2024, 2:10

Sprawa kanadyjskich szpiegowskich dronów zatacza co raz szersze kręgi. Do tego wychodzi na jaw, iż proceder uprawiany był latami przez sztaby obu kadr - męskiej i żeńskiej. Swoją drogą zawsze mnie zastanawiały nadzwyczaj dobre wynki (przynajmniej jeśli chodzi o pnk) osiągane przez Kanadę na oficjalnych turniejach. W spotkaniach towarzyskich, tudzież turniejach niższej rangi Kanadyjki często dostawały manto od światowej czołówki. Do tego piłkarki Kanady nawet jeśli występowały w klubach czołowych lig to poza naprawdę paroma wyjątkami prezentowały tam raczej średni poziom. Potem jechały na turniej pokroju MŚ czy Olimpiady... i grając totalną defensywę trafiały do najlepszej 8-ki albo i wracały z medalem (to wciąż obecne Mistrzynie Olimpijskie z Tokio) - sporo ludzi włącznie ze mną tłumaczyło to szczęściem i graniem na 0 z tyłu. Teraz wychodzi na to, że owemu szczęściu pomagało nieprzepisowe i z punktu widzenia fair play - haniebne, szpiegowanie rywali.
Pojawiły się m.in zeznania świadków (którzy pewnie za immunitet chcą ratować skórę), że co najmnej dwa treningi Japonek podczas Olimpiady w Tokio zostały tam potajemnie sfilmowane. Mecz otwarcia z gospodyniami zakończył się wtedy wynikem 1-1.... a wielu chwaliło Kanadę i trenerkę Bev Pristman za przyjetą taktykę, która zneutralizowała większośc akcji Japonek - zwłaszcza biorąc pod uwagę iż kilka miesiecy wczęsniej Japonki zlały towarzysko Kanadę 4-0 czy 5-0.

Komisja dysyplinarna FIFA już pracuje... a warto pamiętać, że Kanadyjczycy to współgospodarze MŚ w 2026. Zapowiada się spory skandal.

olivstone
Skład B
Skład B
Reputacja: 4
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olivstone » 26 lip 2024, 10:30

To brzmi jak bardzo duży skandal. Ciekawe czy coś będą mówić o tym Tokio czy FIFA będzie udawać że tam nic się nie stało

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 lip 2024, 21:58

Gambia trzeci gol nieuznany na tych Igrzyskach. Nie chcialbym byc w skorze glownego szamana tej reprezentacji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”