Wasze samochody

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Wasze samochody

Post autor: wloski » 10 sty 2025, 7:00

DDK pisze:
09 sty 2025, 19:27
@wloski wczoraj wysłane dopiero zdjęcia, auto na lawecie, kompletnie nie do jazdy. Dzisiaj byłem w aso, ale czekam na info z pzu jeszcze czy chcą wysłać rzeczoznawcę.
Zawsze auto dostaje się na cały okres naprawy, naprawy przewidzianej wg standardów, jak masz zderzak to np 3 dni, przy poważnych naprawach zdarza się wydłużyć naprawa i serwis powinien wysłać wniosek w Twoim imieniu o wydłużenie czasu.

Jestem zdziwiony że nie otrzymałeś auto zastępczego, serwisy często korzystają z firm zewnętrznych z którymi mają umowy. Jeżeli chodzi o auta zastępcze to najlepiej brać od ASO w pierwszej kolejności bo w razie przedłużającej się naprawy będą wnioskować o dłuższy najem, potem ubezpieczyciel, ale mogą być kruczki że jak minie czas ustalonej naprawy to mogę kazać oddać auto, a już najgorzej jak trafisz na łapiducha xD tacy podkładają ludziom auta pod nos, szukają ofiar a potem potrafią rachunki wysyłać.
DDK pisze:
09 sty 2025, 20:44
Dlatego czekam na rzeczoznawcę i zobaczę na ile wycenia. Wtedy podejmę decyzję czy gotówkowo czy bez. Jeśli bez to aso, stąd pytanie odnośnie auta zastępczego.
Nie dostaniesz kasy do ręki taka jak zrobi wycena ASO, jak chcesz kasę to po stawkach z sieci naprawczej maks, więc powodzenia. Dawno już nie widziałem nikogo kto wziął kasę, a mamy z tym do czynienia na co dzień.

Wróć do „Hyde Park”