No i fajnie jeśli robiłeś tam zakupy.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 11 sty 2025, 13:40
DDK
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 sty 2025, 13:58
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: osinho » 11 sty 2025, 14:12
Byłem tu i tu, ale pomogę z Tiraną, bo temat Neapolu chyba wyczerpany
osinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 11 sty 2025, 14:14
Keres

Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 11 sty 2025, 16:27
Elegancko, zrobiłęm sobie trasę:osinho pisze: ↑11 sty 2025, 14:12Byłem tu i tu, ale pomogę z Tiraną, bo temat Neapolu chyba wyczerpany
Jeśli masz 2 dni na stolicę Albanii to chyba nie ma większego sensu wyjeżdżać poza miasto. Gdyby jednak, to kolej albańska praktycznie nie istnieje, a busy odjeżdżają z kilku różnych "dworców" w mieście, więc trzeba wiedzieć skąd konkretnie odjeżdżają busy do miasta które chcesz odwiedzić.
Jeśli chodzi o Tiranę - strasznie zakorkowane miasto, wielu powiedziałoby, że brudne/brzydkie, ale jednocześnie bardzo ciekawe (a o to głównie w podróżach chodzi). Przede wszystkim warto pokręcić się po centrum, w okolicach znanego stadionu narodowego (tam też jest była rezydencja Hodży czy kultowa piramida, nie wiem czy już ją skończyli remontować). No i obowiązkowo bunkry - dwa kompleksy dostępne do zwiedzania. Jeden, mniejszy, w centrum miasta - bardziej skupiony na historii służb komunistycznej Albanii. Drugi, wielki, na obrzeżach (dojazd autobusem) - tam naprawdę można poczuć niesamowity klimat, i ludzi trochę mniej
To tak ogólnie, jak coś śmiało pytaj o więcej
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 11 sty 2025, 17:53

Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Padik » 14 sty 2025, 23:00
Padik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 14 sty 2025, 23:47
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » 15 sty 2025, 5:58
Lecąc ostatnio do Rzymu dwa razy nas sprawdzali, w Pyrzowicach i w Rzymie. Nasza walizka spełnia wymiary bagażu podręcznego ale na pierwszy rzut oka wydaję się bardzo duża.Padik pisze: ↑14 sty 2025, 23:00Pytanie do często latających Ryanair'em
Jak to jest z wymiarami bagażu podręcznego? Czy sprawdzają to, czy ta torba (plecak), który ma się zmieścić pod siedzeniem i ma mieć max 40/20/25 cm faktycznie tyle ma? Czy jeśli moja torba na laptopa ma 40/35/10 to może ktoś robić z tego tytułu problemy?
I analogiczne pytanie do bagażu do schowka (max 10 kg) w walizce 55/40/20 cm - czy jeśli któryś z wymiarów jest większy to można spodziewać się jakichś problemów (w sensie wymuszania dopłaty)?
YoOoOgI89
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 sty 2025, 0:33
Slim91

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 16 sty 2025, 8:42
Eyesmon
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio