Nic na to nie poradzę. Z mojej strony jest naturalnie stały spam do obu finalistów. Niestety obaj jako zarobieni i często wyjeżdżający się jakoś nie mogą zgrać.
Najbliżej zagrania byli paradoksalnie pod sam koniec tego pierwotnego terminu w niedzielę. Ja tamtego dnia nawet widziałem ich pod wieczór obu zalogowanych i myślałem że właśnie się witają i wchodzą na szachownicę. Następnego dnia się okazało że faktycznie byli umówieni ale jakoś zapomnieli do siebie napisać....
Od tamtej pory już trudności bo najczęściej albo jeden albo drugi finalista jest out na weekend a w dni robocze też się rozmijają bo @DDK najczęściej wraca do domu po 17-tej a @Cement najczęściej jest max do 18:00 czy coś w tym stylu.
Dlatego jest pomysł już przedyskutowany wstępnie z finalistami że jednak pozwolę im grać nawet po 1 partii dziennie. Ja wiem że w grze do 2 zwycięstw to może jeszcze bardziej wydłużyć ilość rat w jakich by się spotykali, ale lepiej tak niż w o ogóle.
Ponadto Cement po paru dniach nieobecności napisał do mnie dziś rano więc może coś się w końcu uda. Niestety znów mała szansa na najbliższe dwa weekendy. Teraz ten najbliższy to za granicę wyjeżdża Cement, w następny za granicą będzie DDK. Więc jak nie będzie innej opcji to będę już z nimi dwoma z dużym wyprzedzeniem negocjował weekend 29-30 marca na zasadzie że będę u obu siedziałna priv i odpytywał czy bardziej pasuje sobota czy niedziela, czy może być godzina 19:00 itp. W ostateczności wcielę się w rolę takiego negocjatora.
Od siebie jeszcze dodam że ewentualnie może któryś z finalistów się w ostateczności na tyle poświęci że zgodzi się grać z telefonu zamiast z komputera? Wiem że to mniej komfortowe.
Kończąc mój wywód chcę poinformować wszystkich że tak czy inaczej nie widzę opcji innej niż dokończenie turnieju. Choćby nawet mieli te finały zagrać w czerwcu. Ale dokończyć trzeba bo nie wyobrażam sobie edycji w której odbyło się wszystko, grupy, półfinały a finał nie odbył. To by było ze szkodą dla historii forumowych rozgrywek. Tak więc na pewno w końcu zagrają a ja robię co mogę.
@venomik @gumi2006 @czubatka @Eyesmon @Salas11 @Mr.Chris