Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2716

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 kwie 2025, 9:25

Ważne, że Hojlund się starał.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 21 kwie 2025, 12:25

teraz gdy jest już pewne że nie spadniemy to licze że spadła z niego presja i zacznie się prawdziwy strzelecki pokaz :lol2:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 kwie 2025, 21:03

Ponoć idziemy po Delapa i Kunia. Nie wiem, czy nas na to stać, ale to by była konkretna ofensywa (transferowa hehe).

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 21 kwie 2025, 21:11

Bassu pisze:
20 kwie 2025, 9:04
Już nieaktualne, Romano dzisiaj zdementował.

Osobiście jest on dosyć daleko na mojej liście napastników, których bym chciał (PNA, porywczy, przerośnięte ego, konfliktowy i kilka innych negatywnych cech charakteru), więc mega mocno nie płaczę. Na dzień dzisiejszy moim faworytem Cunha, który może zagrać i na szpicy i na 10, a sytuacja idealna to Cunha + Watkins wymieniony z dopłatą na Rashforda.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 kwie 2025, 21:15

Osimhen to kocur, napastnik, który od wejścia gwarantuje ci ok 20 goli. Może nie najłatwiejszy chsrakter, ale gdzie idzie, tam strzela seriami. Większym minusem jest raczej kasa, bo pewnie pensja + opłata byłyby horrendalne, ale na dobrych warunkach to byłby no brainer.

My jednak idziemy raczej po Delapa. Ogólnie to spoko, ale fajnie by było mieć napastnika z większym doświadczeniem.

Watkinsa nie biorę pod uwagę, jak gdzieś odejdzie (a już kupienie go będzie absurdalnie drogie imo), to raczej do Arsenalu.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 21 kwie 2025, 21:29

Ja nie jestem przekonany do Matheusa Cunhi. To znaczy do United pasuję idealnie, ale z tych negatywnych powodów, nie wiem dlaczego oni sobie to robią.

Cunha to oczywiście na świetny piłkarz, mocny w ofensywie, ale on posiada ten gen spierdolenia. Zawsze były i są z nim jakieś problemy, w Wolves też coś tam się rzucał już kilka razy i tak było wszędzie. Myślę, że między innymi dlatego jego kariera tak wygląda, w końcu wylądował w Wolverhampton.

United nie potrzebuję takich piłkarzy, umiejętności czysto piłkarskie to nie wszystko, a gość jest potencjalnie bombą. Osimhen kolejny odklejony gość.

W mojej opinii United potrzeby "nowej twarzy", nie samych wyników na tu i teraz, a raczej budowy tożsamośći coś jak Liverpool który ma/miał twarz van Dijka i tych wszystkich Robertsonów. Jeżeli twarzą United mają być Cunha czy Osimhen, to życzę powodzenia.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 kwie 2025, 21:34

Cunha wygląda, jakby dojrzał w tych Wilkach i ciągnie ich za uszy w tym sezonie. Gdyby nie to, że wylądował w Wilkach, to dziś nawet byśmy na niego nie śmieli spojrzeć.

Wszystko zależy od kasy oczywiście, ale dla mnie to jest świetny kandydat na 10, ograny w lidze, chce do nas przejść, wielkie umiejętności i chyba głowa zaczęła dojeżdżać, bo zgoda, że jeszcze 3-4 lata temu (może nawet 2) to była tykająca bomba.

Każdy nasz cel transferowy to będzie mniejsze lub większe ryzyko. Na te nieryzykowne nas nie stać niestety.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 21 kwie 2025, 21:42

Mnie się wydaje to trochę złudne, że głowa dojechała w przypadku tego gościa, ale obym się mylił.

Odnośnie transferów to trzeba budować klub na spokojnie, czasami nawet zatrudnić trochę słabszego zawodnika, ale takiego który utrzyma fundamenty, a nie wszystko spierdoli jak będzie źle.
United jest w takim momencie, że kolejne sprowadzanie dobrych brazoli nie pomoże. Cunha w Wolves jest kimś, w United będzie jednym z wielu. Ciekawe jak to udźwignie

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 kwie 2025, 12:15

Na pewno to lepsze niż ściąganie kogoś kto nie zna ligi. Proces klimatyzacji trwa czasem bardzo długo, a u nas kończy się zwykle katastrofą. Jestem fanem obu panów z PL, zarząd ma bardzo dużo do udowodnienia w oknie transferowym bo skoro dał zielone światło Amoriemu to teraz musi dać mu ludzi pod jego "filozofię" a sprzedać gnioty pokroju Hojlunda. To może być albo nie być dla przyszłego sezonu a taki Cuhnia mógłby realnie wejść z miejsca do pierwszego składu i być równowagą dla mocno pracującego Bruno. Po efektach ich poznamy.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 kwie 2025, 12:20

piotrcies pisze:
21 kwie 2025, 21:15
Osimhen to kocur, napastnik, który od wejścia gwarantuje ci ok 20 goli. Może nie najłatwiejszy chsrakter, ale gdzie idzie, tam strzela seriami.
Tak uściślając to raptem 2 razy w karierze udało mu się złamać barierę 20 goli w sezonie, z czego jeden z tych razów w lidze tureckiej gdzie idzie łeb w łeb z Krzysiem Piątkiem :P

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 kwie 2025, 12:22

sickstick pisze:
22 kwie 2025, 12:20
piotrcies pisze:
21 kwie 2025, 21:15
Osimhen to kocur, napastnik, który od wejścia gwarantuje ci ok 20 goli. Może nie najłatwiejszy chsrakter, ale gdzie idzie, tam strzela seriami.
Tak uściślając to raptem 2 razy w karierze udało mu się złamać barierę 20 goli w sezonie :P
Nie wiem, czy to dobry pomysł przy cięciach finansowych. Czuje, ze to moze byc akcja w tylu Lukaku.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 22 kwie 2025, 12:43

sickstick pisze:
Tak uściślając to raptem 2 razy w karierze udało mu się złamać barierę 20 goli
Bo raczej należałoby powiedzieć, że to gwarant 20 goli w sezonie jeśli pogra odpowiednio długo. A w jego przypadku czasem mu się jakaś kontuzja przytrafi, do tego wyjazd na PNA. W sezonach, gdzie strzelał 14 i 15 goli w samej lidze to występował w niej 56% dostępnego czasu.
Inna sprawa, że patrząc na te sezony to (wliczając bramki z europejskich pucharów), strzelał te 17 i 18 bramek. Więc te 20 na wyciągnięcie ręki, w Anglii sporo w pucharach krajowych można pograć, wiec pewnie w analogicznych sezonach by spokojnie do tych 20 dobił. W Coppa Italia dostawał średnio 50 minut na sezon.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 kwie 2025, 13:30

sickstick pisze:
Tak uściślając to raptem 2 razy w karierze udało mu się złamać barierę 20 goli w sezonie
to był w sumie skrót myślowy, chodziło o to, że gość strzela z dużą regularnością wszędzie, gdzie jest. Zresztą potem Venomik dobrze uściślił.
Bassu pisze:
22 kwie 2025, 12:22
Nie wiem, czy to dobry pomysł przy cięciach finansowych.
oczywiście ja pisałem przy zastrzeżeniu, że to by było na dobrych warunkach finansowych. Jeśli byśmy mówili o pensji rzędu 300k tygodniowo, to niech zabiera mandżur i idzie gdzieś indziej. Alternatywą jest Delap i to jest fajny prospekt z potencjałem odsprzedażowym w razie wpadki, ale wciąż mówimy o gościu z jednym sezonem na takim poziomie, a nam by się realnie przydał gość, który gwarantuje regularność w strzelaniu goli. Nie wynalazki z jednym sezonem w Portugalii, Holandii itd., ale zawodnik, który w kilku klubach strzelał regularnie. Problem w tym, że takich nie idzie znaleźć.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 170
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 22 kwie 2025, 13:34

Akurat Osimhen to faktycznie kot, tylko już nie takich kotów United niszczył, także tu ciężko o jakiegoś pewniaka. Na pewno jest to o wiele lepsza opcja niż Liam Delap. Bądźmy poważni 😀

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 22 kwie 2025, 13:55

Jeżeli kot faktycznie jest kotem, to United go nie zniszczy. Bruno odkąd przyszedł to był i jest kotem. Ma gorsze statystyki, ale to wynika ze zmiany pozycji oraz taktyki, ale dalej nie da się mu odebrać bycia jednym z najlepszych rozgrywających na świecie. DDG też przez wiele lat był na najwyższym poziomie i dopiero końcówka była zjazdem. Tu po prostu trzeba ludzi nie tylko ze skillem, ale (może nawet przede wszystkim) z odpowiednim mentalem. Takich którzy kochają piłkę, nie boją się ciężkiej pracy i nie pękną przy pierwszym gorszym okresie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”