Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2718

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 23 kwie 2025, 7:18

Wiadomo, że mocno to uprościłem, ale większość rzeczy można wyczytać z boiska, nie potrzebujesz do tego cyferek z FMa. Pójdź sobie kiedyś na stadion, na mecz i przez 90min obserwuj tylko jednego piłkarza, nic innego. Jak powtórzysz to 3-6 razy to na prawdę można wyczytać sporo rzeczy. Oczywiście jak słusznie stwierdziłeś nie ma możliwości przewidzenia wszystkiego, wiadomo. Myślę jednak, że dobry fachowiec z boiska wyczyta całkiem dużo, a później pozostałej uruchomić kontakty i popytać o inne sprawy pozaboiskowe.

Reszty już nie będę poruszał, wiem, że wasza wiedza na temat United jest dwie, trzy, albo i cztery półki wyżej od mojej. Mnie po prostu ten Cunha strasznie śmierdzi pułapką, być może jestem w błędzie. Zobaczymy.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 23 kwie 2025, 7:24

Ja myślę że podpisując z kimś kontrakt za miliony oni jednak jeszcze z nim rozmawiają a nie tylko go oglądają na boisku. A z rozmow można naprawdę wiele wyciągnąć

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 23 kwie 2025, 8:56

Słuszna uwaga, to jest również forma scoutingu tyle, że już takiego finalnego.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 kwie 2025, 9:11

Mogą kupić znowu najlepszych z najlepszych a i tak gdy na ławce trenerskiej będzie siedział gość który nie umie wyjaśnić piłkarzowi jak ma biegać i nie wymyśli taktyki to znowu czeka nas kopanie się po czole

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 23 kwie 2025, 9:28

Tennessee pisze:
23 kwie 2025, 8:56
Słuszna uwaga, to jest również forma scoutingu tyle, że już takiego finalnego.
Z tego co pamiętam po różnych wypowiedziach piłkarzy którzy przechodzili do innego zespołu to zawsze mówią że rozmawiali parę razy z trenerem, dzwonił do nich, spotykali się czasem live. Więc chyba jest szansa by ocenić czy przeciętny murzyn ogarnie czy tylko biega :)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 kwie 2025, 15:38

🇩🇰🤯 MANCHESTER UNITED LICZY, ŻE UDA IM SIĘ SPRZEDAĆ HØJLUNDA ZA OK. £30 MILIONÓW I MA JUŻ PLAN NA JEGO NASTĘPCĘ!

▫️ Rasmus Højlund, sprowadzony na Old Trafford latem 2023 roku za około 80 mln euro, może opuścić klub już po dwóch sezonach. Poza ewentualną sprzedażą, jedną z rozważanych opcji jest włączenie Duńczyka do potencjalnej wymiany z Napoli za Victora Osimhena, którego klauzula wykupu wynosi około 75 mln euro (£64,5 mln) – choć jak dotąd nie rozpoczęto żadnych rozmów.

▫️ Klub czeka na rozstrzygnięcie kwestii awansu do Ligi Mistrzów – to właśnie ten element wpłynie na ostateczny budżet transferowy.

▫️ Priorytetem pozostaje jednak Liam Delap. 22-latek z Ipswich, obok Matheusa Cunhy, jest głównym celem transferowym United. Po ewentualnym spadku zespołu jego cena spadnie do £30 milionów, ale w grze pozostają dodatkowe koszty i poważna konkurencja – w tym rosnące zainteresowanie ze strony Chelsea.

✅ Fabrizio Romano – Jamie Jackson [The Guardian] – Chris Wheeler [Daily Mail]

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 25 kwie 2025, 7:03

Co za cyrk. Aż się wierzyć nie chce.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 25 kwie 2025, 7:05

Brzmi jak fejk. Na pewno Inter liczył na 14 mln za Onane xd

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 kwie 2025, 8:01

Ta sama historię czytałem przy okazji transferu Antonego albo jakiegoś innego placka, za którego United przepłacił w ostatnich latach. :D
Ciekawe ile razy Bassu może się nabrać na tego samego fejka

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 25 kwie 2025, 8:09

Ciekawe ile razy w Internecie można napisać wszystko bez podania dowodów. Podaj źródło wiedzy, z którego czerpiesz info że to fejk, skoro jesteś takim strażnikiem wiarygodności. Chętnie poczytam i przyznam rację, jeśli udowodnisz.

Wojtekb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 580

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtekb » 25 kwie 2025, 11:42

Bassu pisze:
25 kwie 2025, 8:09
Ciekawe ile razy w Internecie można napisać wszystko bez podania dowodów.
Nieskończoność, jak pokazuje fejk którego wkleiłeś. Marotta nigdy nie udzielił takiego wywiadu - ten cytat można znaleźć tylko na jakichś randomowych stronkach na Fejsie i Twitterze, bez podanego źródła. Nie trzeba być zawodowym fact checkerem żeby się zorientować, że to mem.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 25 kwie 2025, 21:46

To jest ogólnie zwykła pasta piłkarska. To krążyło już w internecie z różnymi piłkarzami w roli głównej, ale główny trzon historii pozostaje taki sam. Widziałem coś takiego odnośnie transferu Nuneza do Liverpoolu.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 kwie 2025, 22:08

Podobno coraz bliżej transferu Kunia. Ja się trochę jaram, ale z doświadczenia wiem, że im bardziej się jaram, tym gorzej potem wychodzi, więc to studzi mój entuzjazm. W każdym razem jakbym odpowiadał za transfery United, to pewnie bilibyśmy się obecnie o czub tabeli... Championship;)

Ale tak na poważnie, dużo sobie obiecuję po Brazylijczyku, obawiam się trochę, czy głowa dojedzie na klub z taką presją, ale wolę takiego ogranego w PL zawodnika niż kolejny eksperyment ze słabszej ligi, którego ten przeskok może pokonać.

W ogóle to ciekawe, bo tam się mówi o grubym hajsie, a ten transfer ma być klepnięty szybko, żeby skupić się na kolejnych celach i ma nie być uzależniony od gry w LM w przyszłym sezonie. Czyli niby nie mamy kasy i potrzebujemy sprzedawać, żeby kogoś kupić, a z drugiej tak nie do końca. I oby jednak ten hajs był, bo tu trzeba kilku solidnych transferów.

A z gorszych wiadomości - Dalot się połamał i może już nie zagrać w tym sezonie. Na szczęście Amad wraca do treningów i choć wolałbym go na "10", to jednak na prawym wahadle robi nam się dziura i powrót Iworyjczyka może być zbawienny na końcówkę sezonu.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 26 kwie 2025, 1:34

piotrcies pisze:
25 kwie 2025, 22:08
W ogóle to ciekawe, bo tam się mówi o grubym hajsie, a ten transfer ma być klepnięty szybko, żeby skupić się na kolejnych celach i ma nie być uzależniony od gry w LM w przyszłym sezonie. Czyli niby nie mamy kasy i potrzebujemy sprzedawać, żeby kogoś kupić, a z drugiej tak nie do końca. I oby jednak ten hajs był, bo tu trzeba kilku solidnych transferów.
Cunha ma klauzulę, więc teoretycznie ten transfer mógłby być klepnięty już wczoraj. Ale United nie ma pieniędzy i by chciał tą klauzulę spłacać w ratach, bo wtedy nie trzeba mieć pieniędzy na teraz... tylko te raty trzeba spłacać.
piotrcies pisze:
25 kwie 2025, 22:08
A z gorszych wiadomości - Dalot się połamał i może już nie zagrać w tym sezonie.
Jebany póki grał, to grał. Posadził go na ławce dla odpoczynku ... i się spierdolił.

Swoją drogą, gdzie te czasy, że marzyło się o kontuzji dla Dalota byle nie musieć go oglądać (:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 kwie 2025, 9:11

Ja nadal marzę o tym żeby nigdy nie musiał dźwigać koszulki United.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”