Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 maja 2025, 18:37
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 maja 2025, 18:42
Wielki sukces sztabu Trzaskowskiego. Pokazał -niezdecydowanej czy iść na wybory lewicy - że siada do piwerka z tym mizoginem i faszysta Mentzenem i jednocześnie, wymusił na Mentzenie otwarta deklaracje #bylenieTrzaskowki.Jakie będą skutki tego piwa? W tych wyborach pomoże to Nawrockiemu. Zdemobilizuje lewicę, zachęci do głosu prawicę. PiS dawno się tak nie pobudził jak wczoraj wieczorem
(...)
Jeśli ktoś po tej całej kampanii, w której oszczędzałem Nawrockiego i cały czas atakowałem Trzaskowskiego uzna, że popieram Trzaskowskiego, bo wypiłem z nim piwo, to również nic nie poradzę. Chwilę wcześniej, przez ponad 1,5 godziny, wykazywałem jak bardzo się z nim nie zgadzam, jak niby miałbym go poprzeć?
masacra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 maja 2025, 18:45
To co mówiłem. Trzeba być gotowym i otwartym na wszystkie możliwości, a przy tym bronić swoich postulatów. Mając 15-20% w sejmie i nie będąc w rządzie, oznacza, że przez całą kadencję się niemal nic nie zrobi.DDK pisze: ↑25 maja 2025, 18:33Nie wiem co przyniesie przyszłość, ale może się okazać, że za dwa lata to od Konfederacji będzie zależało, kto będzie w Polsce rządził. Nie możemy się wtedy znaleźć w sytuacji, w której jedna z partii zmusza nas do zawarcia niekorzystnej koalicji. Nie mogę pozwolić na to, żebym był zmuszony trwać w koalicji, w której nie mogę realizować swoich postulatów. A gdy zagrożę wyjściem z niej, to się dowiem, że zdradziłem Polskę. Muszę mieć pole manewru, nie mogę dać się szantażować argumentem, że z tylko jedną stroną duopolu można w ogóle rozmawiać. Muszę mieć możliwość pozyskiwania różnorodnego elektoratu, również tego centrowego czy umiarkowanego. Normalsi też głosują.
Musimy negocjować wysoko, a do tego potrzebujmy siły oraz różnych alternatyw. Musimy zrobić coś, co się jeszcze nikomu nie udało. Lepper, Giertych, Gowin, Ziobro, Hołownia, wszyscy polegli. Nie zamierzam podzielić ich losu, nie zamierzam dać się zwasalizować PiS czy PO.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 25 maja 2025, 19:35
A ja właśnie uważam, że jeśli Nawrocki zostanie prezydentem to PiS zrobi wszystko żeby Konfederacja znaczyła jak najmniej i że nawet jeżeli po następnych wyborach parlamentarnych będą potrzebowali koalicjanta, to prędzej wezmą PSL niż ich, bo wiedzą że Konfederacja w bardzo szybkim czasie mogłaby ich przerosnąć poparciem.piotrcies pisze: ↑25 maja 2025, 16:45Tzn. na pewno nie jest w interesie poprzeć na zasadzie "głosujcie na Karola", ale na pewno opłaca się o wiele bardziej być przeciw Trzaskowskiemu niż Nawrockiemu. Raz, że PiS - nawet jeśli wygra - będzie słabł, więc nie ma znów zagrożenia, że wypchną Konfederację na margines, a wręcz bardziej prawdopodobne jest, że ta wygrana da wiatr w żagle ogólnie prawej stronie i w następnych wyborach może powstać koalicja PiS-Konfederacja (nie mam pojęcia, kto będzie wtedy większym koalicjantem, dla trwałości tejże lepiej, żeby to była Konfederacja), a posiadanie swojego prezydenta będzie dużym ułatwieniem.
Przy ich zmienności poglądów co wybory, połączą się nawet z Konfą, byle to zaszkodziło PiS-owi.
Z tym się zgodzę, jak Rafał wygra, to nadejdą ciężkie dni dla całej prawicy.
Nie no myślę że będzie góra 6-7%.
yedraz

PietroBosman
Vol'jin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 25 maja 2025, 22:00
No jebnięci
1234
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 25 maja 2025, 22:06

1234
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 25 maja 2025, 22:41
1234
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 25 maja 2025, 22:43
Trudno tu znaleźć pole do jakiejkolwiek dyskusji, skoro nie przyswajasz najprostszych faktów.
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 25 maja 2025, 22:49
1234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 25 maja 2025, 23:29
Maciek (interista)
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 25 maja 2025, 23:36
Wiem, że źródło może niektórych razić, aleee trzeba podawać dalej rzeczy słuszne
1234
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 25 maja 2025, 23:38
Pod odcinkiem są niemal wyłącznie pozytywne komentarze. Młody Karol Nawrocki w szczery sposób, nie będąc jeszcze politykiem ani kandydatem na żaden urząd opowiada o walce o pamięć o polskich bohaterach – organizowanych przez niego pogrzebie Inki i Zagończyka, turnieju bokserskim im. Tadeusza „Tedd’ego” Pietrzykowskiego czy likwidowaniu cenzury w Muzeum II Wojny Światowej
1234
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio