Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2518

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Na kogo oddasz głos w drugiej turze wyborów prezydenckich?

NAWROCKI Karol Tadeusz
32
67%
TRZASKOWSKI Rafał Kazimierz
12
25%
Nie pójdę na wybory / oddam nieważny głos
4
8%
Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 170
Kibicuję: Juventus

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 26 maja 2025, 10:55

Devourer pisze:
26 maja 2025, 0:53
Po zakończonej rozmowie z Trzaskowskim, dowiedziałem się, że ze swoimi ludźmi jadą do mojego pubu, gdzie już wcześniej siedział Sikorski. Zapytali mnie, czy do nich dołączę. Zgodziłem się, w końcu jestem właścicielem i wypada, żebym tam był.

Teraz mnóstwo ludzi twierdzi, że sprzedałem w ten sposób Polskę. Rozumiem zarzut, ale się z nim nie zgadzam.

Po wywiadzie z Nawrockim również porozmawiałem z nim kilka minut na osobności w moim gabinecie. Niestety śpieszył się na spotkanie z wyborcami, więc nie mogliśmy porozmawiać dłużej. Gdyby to zależało ode mnie, to oczywiście z nim też bym się napił piwa.

Jakie będą skutki tego piwa? W tych wyborach pomoże to Nawrockiemu. Zdemobilizuje lewicę, zachęci do głosu prawicę. PiS dawno się tak nie pobudził jak wczoraj wieczorem. A dalej?

Dał się rozegrać jak dziecko. Trzeba było myśleć wcześniej, ze to może zaszkodzić wizerunkowi takie wspólne zdjęcie. Chyba, że wszyscy głupi, a tylko Sławek ma plan.
Wizeunkowy strzał w kolano z shotguna. Myślałem, że Sławek jest sprytniejszy.

Chandlerr
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 90
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chandlerr » 26 maja 2025, 11:51

Najbardziej sfrustrowani są wyborcy pisu, bo gosc powinien z bejsbola przyjebac trzaskowskiemu, a ten kulturalnie wypil piwo.
Do tego dochodzi na pewno masa trolli z KO, ktorzy podsycaja niechec do Mentzena piszac z fejk kont.
Do tego dochodza braunisci, ktorzy czekaja na jakikolwiek blad Memcena, bo przeciez oni sa zbawicielami Polski, a kazdy inny to zdrajca.

Co jeszcze, to to ze jesli Mentzen/Konfa straca mocno poparcie, to będzie smieszne, gdzie Tusk/Morawiecki/Kaczynski/Trzaskowski robia co chca od lat, ich politycy kradna, klamia, dopuszczaja sie manipulacji, propagandy i kreca afery. Sondaze stoją twardo w miejscu na bardzo wysokim poziomie.
A tutaj mamy goscia, ktory kulturalnie przywital sie ze wszystkimi, wypil piwo i po prostu poszedł. Wyborcy KO nagle staneli murem za Mentzenem, ktorego dopiero co nazywali szurem, onuca i faszystą. Osobą, ktora nienawidzi kobiet i chce aby kobiety umieraly na ulicy. [k****] TO JEST FENOMEN....

A co sie dzieje po prawej stronie? Sraka. Bo gosc wypil piwo i pokazal, ze pomimo obelg jakie na niego spadaly przez ostatnie miesiace/lata, potrafil schowac swoje ego i pokazal, ze mozna w sposob kulturalny podyskutowac z drugą strona, a do tego pojsc na piwo.

Czy w ktoryms momencie Mentzen zasugerowal albo wprost, poparl Trzaskowskiego? Obie debaty byly prowadzone w sposob normalny, chamsko nie atakowal ani KN ani RT, choc ogladajac 30min wywiadu, mialem wrazenie ze ostrzej traktowal RT.

Rozumiem ze mozna negatywnie to odebrac, bo wszyscy by chcieli uslyszec "byle nie RT", ale to co na kacu przeczytalem w niedziele, te wszystkie nienawistne i negatywne komentarze, to sie zastanawialem czy ja jestem najebany ze obudzilem sie w innym wymiarze czy o [ch**] chodzi.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 26 maja 2025, 12:10

Jak w prosty sposób przepierdolic wybory. Prezentuje Adam Bielan
Wybitna jednostka :)

Awatar użytkownika
Duma Katalonii
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 125
Kibicuję: FC Barcelona nr 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 26 maja 2025, 12:18

Chandlerr pisze:Najbardziej sfrustrowani są wyborcy pisu, bo gosc powinien z bejsbola przyjebac trzaskowskiemu, a ten kulturalnie wypil piwo.
Do tego dochodzi na pewno masa trolli z KO, ktorzy podsycaja niechec do Mentzena piszac z fejk kont.
Do tego dochodza braunisci, ktorzy czekaja na jakikolwiek blad Memcena, bo przeciez oni sa zbawicielami Polski, a kazdy inny to zdrajca.

Co jeszcze, to to ze jesli Mentzen/Konfa straca mocno poparcie, to będzie smieszne, gdzie Tusk/Morawiecki/Kaczynski/Trzaskowski robia co chca od lat, ich politycy kradna, klamia, dopuszczaja sie manipulacji, propagandy i kreca afery. Sondaze stoją twardo w miejscu na bardzo wysokim poziomie.
A tutaj mamy goscia, ktory kulturalnie przywital sie ze wszystkimi, wypil piwo i po prostu poszedł. Wyborcy KO nagle staneli murem za Mentzenem, ktorego dopiero co nazywali szurem, onuca i faszystą. Osobą, ktora nienawidzi kobiet i chce aby kobiety umieraly na ulicy. [k****] TO JEST FENOMEN....

A co sie dzieje po prawej stronie? Sraka. Bo gosc wypil piwo i pokazal, ze pomimo obelg jakie na niego spadaly przez ostatnie miesiace/lata, potrafil schowac swoje ego i pokazal, ze mozna w sposob kulturalny podyskutowac z drugą strona, a do tego pojsc na piwo.

Czy w ktoryms momencie Mentzen zasugerowal albo wprost, poparl Trzaskowskiego? Obie debaty byly prowadzone w sposob normalny, chamsko nie atakowal ani KN ani RT, choc ogladajac 30min wywiadu, mialem wrazenie ze ostrzej traktowal RT.

Rozumiem ze mozna negatywnie to odebrac, bo wszyscy by chcieli uslyszec "byle nie RT", ale to co na kacu przeczytalem w niedziele, te wszystkie nienawistne i negatywne komentarze, to sie zastanawialem czy ja jestem najebany ze obudzilem sie w innym wymiarze czy o [ch**] chodzi.
Mają za swoje: ile to czasu Konfa była przez nich marginalizowana?

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk

Ostatnio zmieniony 26 maja 2025, 12:18 przez Duma Katalonii, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 26 maja 2025, 12:19

Spora jest grupa kretynów w PISie, która powinna podlegać politycznej utylizacji, ale ten jest szczególnym przypadkiem.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 26 maja 2025, 12:36

Jeden z największych spin doktorów pisu :)
Szczerze mówiąc myślałem że Nawrocki będzie prosił Mentzena o fotkę z baru jak razem piją za pomyślność prawicy,a tu taki psikus :D
Radosław zasiał ziarenko niezgody,a sam z lekkim uśmiechem popija whisky(pewnie dużo) przed kominkiem :)
Dobrze Mentzen napisał o tym jak pis postrzega konfę(nie żeby to była jakaś nowość w polityce) ale to może podgrzać atmosferę po prawej stronie.
Zabawne że o tym piwie mówi się więcej niż o spotkaniu Nawrockiego z Trumpem :)

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 983

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 26 maja 2025, 12:41

Widzę, że PIS, nie wiedząc do końca co ma zrobić, postanowił wsadzić ręce w nocnik i płakać "Zły Mentzen". To jest banda idiotów :roftl3:

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 26 maja 2025, 13:10

Jeśli ktoś nie widział jeszcze komentarza Mentzena:
Obrazek
Btw trochę śmieszy optyka wyborców Trzaskowskiego, bo teraz piwo jest normalnością, ale jakby z Nawrockim taka sytuacja miała miejsce to pewnie Mentos byłby zjedzony :D
Co nie zmienia faktu, że u pisowcy się pogrążają coraz mocniej.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 26 maja 2025, 13:12

Walka trwa na całego :whistle:

Obrazek

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 maja 2025, 13:25

Nic w tym złego, ale godzi w konserwatywne i chrześcijańskie "wartości". ;)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 26 maja 2025, 13:26

Hannibal pisze:
26 maja 2025, 13:10
Btw trochę śmieszy optyka wyborców Trzaskowskiego, bo teraz piwo jest normalnością, ale jakby z Nawrockim taka sytuacja miała miejsce to pewnie Mentos byłby zjedzony
Chandlerr pisze:
26 maja 2025, 11:51
Wyborcy KO nagle staneli murem za Mentzenem, ktorego dopiero co nazywali szurem, onuca i faszystą
Osobą, ktora nienawidzi kobiet i chce aby kobiety umieraly na ulicy. [k****] TO JEST FENOMEN
Ale panowie, nie bądźcie tacy zdziwieni.
Przeciez mówicie o tym samym elektoracie, który przymykał oko na to, ze jego ulubiona partia słowo w słowo powtarza propagandę Łukaszenki i Putina w sprawie sytuacji na polsko-białoruskiej granicy. To nie działo się 20 lat temu, tylko 2 :)
To jest poziom fanatyzmu ciężki do ogarnięcia rozumem zwykłemu człowiekowi.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 983

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 26 maja 2025, 13:34

Dziadziowi Kaczyńskiemu przypomnialy się piękne lata, gdy pożerał Samoobronę i LPR razem z butami, myślał, że z Mentzenem pójdzie mu równie łatwo. Sławek, nie daj się.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 26 maja 2025, 13:35

Zygmunt-1 pisze:
26 maja 2025, 13:12
Walka trwa na całego :whistle:

Obrazek
No beka z tej aferki :D
Przecież każdy normalny facet lubi poruchać(nie swoją kobietę) będąc na urlopie nad morzem ;)
No i zamiast samemu marnować czas na szukanie,po prostu klienci prosili Karola o sprowadzenie pań,bo on tutejszy i ma najlepsze rozeznanie.
Karol to po prostu bardzo uczynny facet,taki swój chłop :)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 26 maja 2025, 13:38

Tylko to zapowiadali, że żyłem w przekonaniu, że to już było dawno odpalone xd.

Awatar użytkownika
Ojciecdyrektor
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 482

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 26 maja 2025, 13:41

Kibol, stręczyciel prezydentem Polski?
A i tak lepszy od wycieraczki geja żoliborskiego :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”