Wieczysta Kraków (zbiorczy) - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Wieczysta Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 17 cze 2025, 22:59

ale pięknie odwracasz kota ogonem. Po prostu przeczytałeś coś, palnąłeś głupote bo wyciągnałeś błędny wniosek i teraz zmieniasz temat.

Tak, żadne pieniądze nie śmierdzą, ale gadanie, że Wisła strzeliła focha albo że Królewski ma focha do Kwietnia to trzy różne rzeczy. Z pierwsza nie dyskutuje, odniosłem się do drugiej i trzeciej głupoty, którą napisałeś i powielasz farmazony medialne.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 cze 2025, 23:05

Piszesz to samo, co ja tylko innymi słowami. Wieczysta podpisała umowę z Wisłą, ale nagle Szachtar wkroczył więc Wisła zaczęła kręcić i poinformowano Kwietnia żeby sobie szukał innego stadionu. Kwiecień prosić się nie będzie, więc grzecznie poszedł gdzieś indziej. Tyle.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 17 cze 2025, 23:12

Tak z ciekawości, dlaczego nie suche stawy? był jakiś temat? to chyba byłaby dobra opcja.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 18 cze 2025, 8:04

cloner pisze:
17 cze 2025, 23:05
Piszesz to samo, co ja tylko innymi słowami. Wieczysta podpisała umowę z Wisłą, ale nagle Szachtar wkroczył więc Wisła zaczęła kręcić i poinformowano Kwietnia żeby sobie szukał innego stadionu. Kwiecień prosić się nie będzie, więc grzecznie poszedł gdzieś indziej. Tyle.
No jak dla Ciebie "Wisła strzeliła focha" i "królewski ma pretensje do Kwietnia że nie zainwestował w Wisle" to to samo co "kwiecień sam podjął fecyzje" to sorry, ale szkoda mi czasu.

Czasami warto przyznać się do błędu, jak się wyglupilo.
Tennessee pisze:
17 cze 2025, 23:12
Tak z ciekawości, dlaczego nie suche stawy? był jakiś temat? to chyba byłaby dobra opcja.
Nie mam pojęcia, ale nie wiem czy tam też nie mają coś robić że stadionem? I tam parę lat temu był problem z oświetleniem, nie wiem czy go rozwiązali.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 cze 2025, 8:38

DDK pisze:
18 cze 2025, 8:04
to to samo co "kwiecień sam podjął fecyzje" to sorry, ale szkoda mi czasu.
Kwiecień sam podjął decyzję, bo został poinformowany, że Wisła woli miejscu udostępnić Szachtarowi. Prosić się Kwiecien nie będzie. Nawet umow się w Wiśle nie szanuje, poziom królewski :rotfl:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 18 cze 2025, 9:40

Ja pierdole, jak głową w ścianę :rotfl4:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 cze 2025, 14:15

Jest oficjalka.
Wieczysta Kraków domowe mecze Betclic I ligi w sezonie 2025/26 będzie rozgrywać na ArcelorMittal Park w Sosnowcu.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 20 cze 2025, 10:22

Tak sobie czytałem komentarze ludzi pod wpisem w mediach o rozgrywaniu domowych meczów w Sosnowcu. Dużo żalu i w sumie doskonale to rozumiem. Wieczysta to mały osiedlowy klub, który pewnie miał rzeszę swoich wiernych kibiców, pewnie też wiekowych ludzi, którzy spotykali się od lat w swoim gronie i oglądali mecze w IV lidze, okręgówce czy klasie A. Teraz ci sami ludzie są świadkami budowania czegoś nowego, od kilku lat oglądają na żywo zawodników, których znają z telewizora, ich klub notuje historyczne wyniki i nagle przenosi się do Sosnowca. Już nawet nie na inny krakowski stadion, ale jakieś 80 km dalej. Wiadoma sprawa, w 1 lidze wypada mieć stadion i spełnić resztę warunków żeby grać u siebie, ale cała sytuacja przypomina mi trochę wioskowe kluby. Na początku grasz składem znajomych, kopiesz sobie w B-klasie, robisz awans, później udaje się zrobić kolejny i na okręgówkę już musisz się trochę dozbroić. Już ten 43-letni Józek, którego znasz pół życia, nie da rady, zastępujesz go o połowę młodszym, który kopał w juniorach znanej ekstraklasowej drużyny i wprawdzie kariery nie zrobił, ale podniesie poziom Twojej drużyny w okręgówie. Ta hermetyczność w pewnym momencie zostaje rozerwana i tak jest w przypadku Wieczystej. Logiczne, aczkolwiek trochę smutne.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 cze 2025, 10:37

Wszystkie mecze są w internecie. Wiadomo, że to nie jest to samo co wypad z sąsiadem na stadion za blok, ale też nie tragedia.

IMO jak ktoś całe życie na B-klasę chodził to się na I lidze nie odnajdzie :wink: Zresztą napływ gimnazjalnej fan bazy był chyba całkiem spory bo oglądając raz na jakiś czas Wieczystą to sporo młodych twarzy się przewijało. Też ciekawe by było badanie jak zmieniała się baza kibicowska w miarę awansów i rozgłosu, ilu przybyło nowych, ilu zostało starych.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 20 cze 2025, 11:12

masa ludzi zaczeła chodzić jak "na piknik". Tzn. pooglądać mecz, napić się piwka albo wziąć dzieci. Mecze często były w południe, a nie wieczorem (jak na Wiśle).

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 cze 2025, 7:57

Nie no, ten Sosnowiec to poroniony pomysł. Raz, że trzeba będzie tam kombinować na trzy zespoły, a jednak murawa jest tam fatalna. A przynajmniej była “za czasów” Rakowa, mam nadzieję, że zdążyli to poprawić.

A dwa, że odbiera to tej drużynie klimat – już widzę, jak te dziadki z osiedla suną ciągle do Sosnowca.

W ogóle to w społeczności Rakowa są ludzie, którzy nie potrafią się odnaleźć w rzeczywistości z sukcesami i tęsknią za czwartoligowymi swojskimi wyjazdami. Podejrzewam, że tutaj też znajdą się tacy, którzy z nostalgią będą wspominać te mniej okazałe lata.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1502
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 25 cze 2025, 8:49

Według Onetu jest jeszcze szansa, że Wieczysta zagra w Krakowie.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 01 sie 2025, 12:12

Gajos w Wieczystej.

a i jeszcze nikt nie pisał. Mecz Wieczysta - Wisła we wrześniu na Reymonta.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 11 sie 2025, 20:23

Rozkręca się ta Wieczysta w 1 lidze. Żeby tylko nie było, że weźmie nam awans :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 sie 2025, 20:48

Mnie jakoś Wieczysta nie przekonuje i mam wrażenie że zaczną gubić punkty jak typowy Beniaminek. Co nie znaczy że nie zakręca się koło baraży na koniec.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”