KoRn - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2005, 23:08

John Travolta pisze:Potem makasymalnie kiczowaty "World up"
word up - to cover więc jakby nie można "zganić" wszystkiego na Korna.
Chyba, ze chodzi ci o clip, tóry rzeczywiscie był taki sobie :lol:
Bo samo Word up IMHO jest dobre. Oczywiście ni próbuje nawet porównywac tego do kawałków z 4 pierwszych płyt, ale wcale bym nie powiedział, że word up jest kiczowate :roll:
Lakier pisze:Fajne, masz moze do tego tekst?
no - fajne, nie takie fajne jak z JD, ale OK :wink:

Kostek, skoro juz zacząłeś mówić o kawałku Daddy [my juz go dobrze znamy] dajmy go poznać innym
Daddy
ściągnijcie i posłuchajcie - naprawdę warto :wink:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 06 sty 2006, 19:38

word up - to cover więc jakby nie można "zganić" wszystkiego na Korna.
Chyba, ze chodzi ci o clip, tóry rzeczywiscie był taki sobie
Bo samo Word up IMHO jest dobre. Oczywiście ni próbuje nawet porównywac tego do kawałków z 4 pierwszych płyt, ale wcale bym nie powiedział, że word up jest kiczowate
Piosenka brzmi po prostu marnie, nie słyszałem oryginału i nie oceniam tego przez ten pryzmat.oni wybrali tą piosenke i wykonali ja na swoj sposob i wg mnie brzmi bardzo tandetnie tak jak i najnowsza plyta.
Szkoda ze jeden z moich ulubionych zespolow ktory mial niesamowity oryginalyn styl poprostu sie wypalil i stal sie bardzo tuzinkowy.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 mar 2006, 12:01

John Travolta pisze:Piosenka brzmi po prostu marnie, nie słyszałem oryginału i nie oceniam tego przez ten pryzmat.oni wybrali tą piosenke i wykonali ja na swoj sposob i wg mnie brzmi bardzo tandetnie tak jak i najnowsza plyta.

Word up wcale nie jest piosenka marna, inne utwory Korna wcale nie sa lepsze niz ten kawalek.Daje on popalic i ma ten klimat do ktorego Korn zdazyl juz nas przyzwyczaic :)

Jedank najlepsze utwory to dla mnie Did my time (poczatek miodzio :wink: ) i Another brick in the wall z przerobki Pink Floydow :) Ten drugi to najlepiej sie slucha po ciemku super klimat po prostu :)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 05 mar 2006, 12:08

Aaaa zapomnialem kiedys napisac, a nie wiem czy wszyscy slyszeli.

Otoz 23 lutego, w Bakersfield, czyli miejscowosci, z ktorej KoRniszony pochodza, jedna z ulic zostala nazwana... ulica KoRna :lol: Tak wiec widac, ze fieldy i jego KóRnik maja nasladowcow ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 mar 2006, 16:45

Krzysztof Jarzyna pisze:fieldy i jego KóRnik maja nasladowcow
normalnie zgapiają papugi jedne :twisted:
ale im wolno :wink:

Martinho pisze:Jedank najlepsze utwory to dla mnie Did my time (poczatek miodzio ) i Another brick in the wall
posłuchaj pierwszej płyty po ciemku, tylko pieluchę załóż :D
tam jest klimacik 8)
blind, wspomniany wcześniej Daddy, czy faget [bez złych skojarzeń :D]
nie rózwnają sie z niczym innym :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 maja 2006, 18:03

Spróbuje w pokoju fanów KoRna, może wy wiecie o co mi chodzi:
Lukaz pisze:Proszę o piosenkę Korna (popularna), tytułu jak zwykle nie znam :oops: ale w tekście jest coś takiego: 'too late, I'm coming on, too (coś tam), I'm (coś tam)'
Dzięki.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2006, 18:10

'Coming undone'

wrzucić ci na serwer ?
Ostatnio zmieniony 02 maja 2006, 18:11 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 02 maja 2006, 18:11

Lukaz pisze:Spróbuje w pokoju fanów KoRna, może wy wiecie o co mi chodzi:
Chyba chodzi o Coming undone :>

EDIT:
Fieldy uprzedził :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 maja 2006, 18:41

fieldy pisze:wrzucić ci na serwer ?
Dziekować :peace:

Możecie mi polecić jakieś najfajniejsze ich utwory, takie które wam przypadły do ucha :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2006, 18:49

maestro pisze:EDIT:
Fieldy uprzedził
stary, ale refleks jeszcze jest :D
Lukaz pisze:Możecie mi polecić jakieś najfajniejsze ich utwory, takie które wam przypadły do ucha
mnie do ucha przypadły pierwsze 4 płyty, potem było odrobinkę gorzej :D

Jak chyba Kostek na początku polecał "Daddy" z pierwszej płyty [track 12 8) ] genialny utwór. O którym możesz więcej przeczytać na poprzednich [poprzedniej :?] stronie, na tej w sumie też :D

Kazdy utwór z pierwszej płyty jest genialny IMO, i polecam je wszytskie [serio ... wszystkie]
Z drugiej płyty, na szczególną uwage zasługuje, 'Good God', czy A.D.I.D.A.S, może jeszcze Kill You [dedykowany matce Davisa :D]

na 3 krążku były tez świetne utwory : 'Dead Boddies everywhere', 'children of the korn', ' all in the family' - duecik z Fredem Durstem z Limp Bizkit. 'freak on a leash'

coming undone wrzuciłem do 'mp3 poszukiwane'

Lukaz pisze:takie które wam przypadły do ucha
ściągnij cała pierwsza płytę i daj się omotać :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 maja 2007, 20:13

Temat nie był dawno używany.
A pojawiło się kilka osób lubiących "cięższą muzyke"

Franz - co myślisz o Kornie ? ? Zwłaszcza o pierwszych 2 płytach - bo kolejne to .... <minuta ciszy>

.
.
.
.
.

Amy Lee próbuje sił z Thoughtless

Ma ktoś może jakieś linki do starych koncertów Korna ?
Jakieś Ozzfest, może Woodstock ??

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 20 maja 2007, 21:56

fieldy pisze:Franz - co myślisz o Kornie ? ? Zwłaszcza o pierwszych 2 płytach - bo kolejne to .... <minuta ciszy>

A dlaczego akurat ja? To że kibicuje Wiśle(pije wódke) i słucham punka na zmiane z piwusem nie znaczy że jestem fanem zespołu KoRn choć oczywiście jestem fanem :P ale nie zespołu KoRn tylko płyty KoRn a to znaczna różnica.

Jeśli chodzi o mnie i KoRn to doskonałe pamiętam moje początki. Gdy dawno temu chodziłem do gimnazjum i byłem niegrzecznym zbuntowanym dzieciakiem w glanach i z kostką(na irokeza rodzice mi nie pozwolili bo bali się że mnie MW pobije :lol: ), mój starszy o 6 lat kuzyn uznał że pora zarazić mnie KoRomanią on nie był fanem tego zespołu, go mozna okreslić smiało słowem fanatyk(zostało to mu do dziś). Pierwsza płytą z jaką miałem przyjemność obcować to Life is Peachy nagraną jeszcze na kasecie (kto to pamięta) najlepsze cudo czyli płyte a właściwie kasete KoRn dostałem pózniej w ramach zasady najlepsze pozostaje na deser. Od dwóch pierwszych płyt spotykały mnie same rozczarowania juz żadna płyta nie była tak jak te i tak pewnie będzie dalej a szkoda. Pierwsza płyta jest cudowna nie mam słów żeby ją opisać to trzeba przeżyć samemu. Każdy kto jej nie zna musi koniecznie nadrobić zaległości i ją zdobyć. Druga płyta też jest świetna ale jednak trochę słabsza od pierwszej lecz nadal dość często i z przyjemnością do niej wracam podobnie jak do pierwszej płyty. Jesli chodzi o kolejne płyty to nie można ich określać jako "<minuta ciszy>" bo aż tak tragiczne nie są ale do płyty KoRn to im brakuje i to bardzo dużo inny klimat muzyka teksty przekaz no co tu będę gadał do ideału jakim jest jedynak nie da się skutecznie nawiązać. Płyty Follow the Leader i Issues jeszcze mozna zakfalifikować do udanych jednak im dalej tym gorzej niestety a juz te "złote przeboje" to po prostu ['] i tyle. KoRn się chyba niestety skończył i mocno wątpie czy kiedykolwiek nagrają coś tak unikatowego jak materiał z pierwszej i powiedzmy drugiej płyty.

Ps: Ja jakoś nie zauważyłem żeby pojawili sie nowi ludzie słuchający dobrej muzyki no chyba ze chodzi ci o Bruno Banani :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 maja 2007, 22:34

franz pisze:Ps: Ja jakoś nie zauważyłem żeby pojawili sie nowi ludzie słuchający dobrej muzyki no chyba ze chodzi ci o Bruno Banani
temat nie był rok "używany" wiec kogoś by się znalazło przez ten rok.
franz pisze:A dlaczego akurat ja? To że kibicuje Wiśle(pije wódke) i słucham punka na zmiane z piwusem nie znaczy że jestem fanem zespołu KoRn
nie stwierdziłem, ze jestes ich fanem, pytałem tylko co sądzisz o nich - bo pewien byłem jednego - że znasz Korna.
Co do Korna - "Korna" masz racje - IMO najznakomitsza płyta ever :P Sam nie wiem ile razy jej odsłuchałem - ale na pewno setki razy. Co do "Follow ... " już ta była komercyjna. Korn zrobił sie sławny - zaczeli go puszczać na MTV - zaczęła się liczyć kasa ... Choć Issues też jeszcze długo słuchałem - to już nie było to, co Blind, czy Daddy.

Amy Lee feat. Korn ... Freak on a leash

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 maja 2007, 21:07

fieldy pisze:temat nie był rok "używany" wiec kogoś by się znalazło przez ten rok

No nie wiem. Od momentu kiedy jestem na forum czyli od jesieni 2006 nikt ciekawy wogóle się nie pojawił a co dopiero mowić o kimś kto słucha dobrej muzyki, świadczy o tym między innymi zainteresowanie tematem.

fieldy pisze:nie stwierdziłem, ze jestes ich fanem, pytałem tylko co sądzisz o nich - bo pewien byłem jednego - że znasz Korna.
Co do Korna - "Korna" masz racje - IMO najznakomitsza płyta ever Sam nie wiem ile razy jej odsłuchałem - ale na pewno setki razy. Co do "Follow ... " już ta była komercyjna. Korn zrobił sie sławny - zaczeli go puszczać na MTV - zaczęła się liczyć kasa ... Choć Issues też jeszcze długo słuchałem - to już nie było to, co Blind, czy Daddy.
Można zaryzykowac i powiedzieć że jestem ich fanem ale głównie pierwszego okresu ich twórczości pożniej to juz nie było to. Faktycznie Follow było juz komercyjna podobnie jak Issues i nastepne płyty ale jeszcze Follow i Issues słuchać mogę do dziś a z reszta jest juz gorzej.

A co do obecnej twórczości to czy zespół wydał jakiś singiel czy też płyte - "Evolution' bo coś mi się obiło o uszy ale nie mam pewności w tej kwestii. Pewnie i tak jest to słabe i nie mozna liczyc na nic wielkiego a wiec może nie ma się czym interesować, no chyba że ktos słyszał i poleca.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”