Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1510

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 paź 2025, 21:31

Gdzie ty tam dwa metry widziałeś?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 paź 2025, 21:33

Magnum pisze:
29 paź 2025, 21:31
Gdzie ty tam dwa metry widziałeś?
Na stopklatce w powtórce. W czasie akcji ich nie widziałem, dopiero na powtórce. Właśnie dlatego wymyślono system VAR - żeby zobaczyć na powtórce coś, czego dynamicznie nie widać z gry. No ale jak ty lubisz oglądać takie mecze to spoko, każdy ma jakiś fetysz :P
Ostatnio zmieniony 29 paź 2025, 21:34 przez sickstick, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 paź 2025, 21:34

Nie widziałem powtórki która by pozwoliła ocenić coś takiego.

Tak, mecze bez varu są zajebiste kiedy rewelacyjna bramka nie jest nieuznawana bo czyjś duży palec u nogi był na spalonym dwa podania wcześniej przy linii bocznej.

Każdy woli co innego ;)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 paź 2025, 21:36

A ja myślę że jesteś po prostu głęboko zżyty ze środowiskiem sędziowskim i VAR zwyczajnie w oczy kole - coś jak pies szczekający na listonosza ;)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 29 paź 2025, 21:37

@sickstick nie próbuj się odwoływać do emocji. @Magnum jest w tej kwestii konserwatywny jak prawdziwy prawicowiec.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 paź 2025, 21:39

Rok temu, zdaje się na tym samym etapie Kukuryku, wygraliśmy z CP po zwycięskim golu Jeusa z metrowego spalonego. Może nasz forumowy sędzia fan Arsenalu niesmaku nie miał, ale jak miałem, bo nie lubię kiedy o wyniku decyduje błąd sędziego. Dzisiaj już 2 spalone widmo w dość groźnych sytuacjach. NO NAPRAWDĘ ZAJEBISTE SĄ MECZE BEZ VARU.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 paź 2025, 21:50

Dobrze że napisałeś w których minutach to było to sobie później aż zerkne co tam jak tam. ;)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 paź 2025, 21:52

Magnum pisze:
29 paź 2025, 21:50
Dobrze że napisałeś w których minutach to było to sobie później aż zerkne co tam jak tam. ;)
To od razu wrzuć screeny ;)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 paź 2025, 2:19

Już wiem dlaczego uważałeś, że 2 metry różnicy (czy tam ile, ja z pikseli nie potrafię liczyć).

Stopklatka jest zrobiona zanim w ogóle jest jakikolwiek kontakt z piłką, jest wykonana w momencie gdy zawodnik Arsenalu ma nogę zgiętą do samego tyłu. Jest jeszcze z 10 klatek do przodu jak nie lepiej które na VARze by potem decydowały. Stąd jest taka iluzja w czwartej minucie.

Obrazek

W 27. minucie spalonego nie było, był w 28. i wyglądał tak. Fajne widmo.

Obrazek

Cieszę się, że udało się wygrać bez zbęnych dyskusji o sędziowaniu i milimetrowych spalonych. ;) W ćwierćfinale czeka nas trudna przeprawa z Crystal Palace. Tam pewnie już takiej ilości dzieciaków Mikel nie wystawi. Mecz odbędzie się w grudniu, miejmy nadzieję, że będziemy mieli lepszą sytuację kadrową i nie będzie problemów ze zdrowszą rotacją.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 paź 2025, 11:13

Miałeś wrzucić stopklatki w momencie podania, wrzuciłeś 2 stopklatki nie z momentu podania - pierwsze jest wykonana przed podaniem - co sam zauważyłeś, druga - już po podaniu (no chyba graliśmy wczoraj bakłażanem a nie piłką). Czyli stopklatki które wrzuciłeś są zupełnie bezwartościowe dla dyskusji. Jaki problem zrobić stopklatki w momencie podania i na ich podstawie wyjaśnić sytuację?

Z cyklu "Mecze bez VARu są lepsze" to wczoraj Bayern wygrał w Pucharze Niemiec po golu Diaza ze spalonego, no ale najważniejsze że od razu mógł się cieszyć z gola :peace: W spojerze zdjęcie:
Spoiler:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 paź 2025, 12:26

sickstick pisze:
30 paź 2025, 11:13
Miałeś wrzucić stopklatki w momencie podania, wrzuciłeś 2 stopklatki nie z momentu podania - pierwsze jest wykonana przed podaniem - co sam zauważyłeś, druga - już po podaniu (no chyba graliśmy wczoraj bakłażanem a nie piłką). Czyli stopklatki które wrzuciłeś są zupełnie bezwartościowe dla dyskusji. Jaki problem zrobić stopklatki w momencie podania i na ich podstawie wyjaśnić sytuację?
Taki problem, że to realizator robił stop klatki w tym momencie, a ja nie byłem w stanie zrobić stopklatki w momencie podania korzystając z szeroko mi dostępnych możliwości technicznych. Jak jesteś w stanie to zrobić, to serdecznie zapraszam.

Swoją drogą - cieszę się, że wszystkie dyskusje o VARze które proponujesz są o spalonym. Niedługo pewnie będzie technologia która pozwoli o decyzji czy jest spalony czy nie w kilka sekund jak nie błyskawicznie i nie będzie do tego potrzeba VARu. Jestem absolutnie za.

To co mnie denerwuje to a) długie oczekiwania i rysowanie linii (w PL już jest lepiej, bo jest SAOT, chociaż i tak trwa to za długo) b) maszyna losująca decydująca czy to jest oczywistym i rażącym błędem i dająca lub zabierająca karne.

Jak będzie technologia spalonego w czasie prawie rzeczywistym to niech będzie, najbardziej jestem przeciwko tej drugiej kwestii.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 30 paź 2025, 12:50

Magnum pisze:
30 paź 2025, 12:26
Niedługo pewnie będzie technologia która pozwoli o decyzji czy jest spalony czy nie w kilka sekund jak nie błyskawicznie i nie będzie do tego potrzeba VARu. Jestem absolutnie za.
mnie ciekawi kiedy nastąpi taki boom technologiczny że wszystkie kwestie sędziowania w piłce zostaną w 100% zostawione sztucznej inteligencji i tacy ludzcy sędziowie przestaną być w ogóle potrzebni. To będzie ciekawa sprawa.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 paź 2025, 12:53

Biorąc pod uwagę fakt, że zdecydowana większość decyzji w naszym sporcie jest subiektywna, mam nadzieję, że nigdy. To by zmieniło ten sport do tego stopnia, że nie byłby w żaden sposób tym, który znamy i pokochaliśmy za dzieciaka.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 30 paź 2025, 12:56

I zamiast trenerów i piłkarzy niech będą boty programowane przez sztaby klubowe, kto ma lepiej zaprogramowane ten wygrywa

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 paź 2025, 12:59

Magnum pisze:
30 paź 2025, 12:53
Biorąc pod uwagę fakt, że zdecydowana większość decyzji w naszym sporcie jest subiektywna, mam nadzieję, że nigdy. To by zmieniło ten sport do tego stopnia, że nie byłby w żaden sposób tym, który znamy i pokochaliśmy za dzieciaka.
Sport który pokochałem za dzieciaka nie miał w ogóle sędziów, tylko słupki ułożone z tornistrów i łąkę pełną kolegów :P

Zgadzam się że wszystko co da się automatyzować, powinno być zautomatyzowane.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”