Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 302

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 19 lis 2025, 17:32

Boromir pisze:
19 lis 2025, 16:54
Z tego co wiem to Wlodar nic nie wie.

Ten gościu to jest jakaś prokowacja, kogo on zna że typ bez warsztatu się kręci tak wysoko w hierarchii dziennikarzy?
Lepszy Włodarczyk niż Koźmiński, który słyszy jakieś głosy. ;)

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 982

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 19 lis 2025, 19:23

Basałaja zna, od czasów Orange Sport i wystarcza.

Co do trenera i to co ja słyszałem od znajomych, a nie z przekazów medialnych:
- potwierdzenie, że Vuković byłby tu już dawno, tylko nie zgadza się na niego Mioduski, a więc typ znowu wpier... się tam, gdzie nie trzeba. Nie to, że Vuković to jest mój wymarzony trener, no ale za chwilę tylko on zostanie z sensowniejszych ruchów na już.
-Rozmów z Magierą nie było.
-W klubie padł pomysł Skorży, sprawdzony, bez szans (póki co)
-Rozmawiali/rozmawiają z dwoma trenerami z przeszłością w Bundeslidze w dobrych/stabilnych klubach. Nie znam efektu rozmów, ale obaj w zasięgu finansowym, choć jak znam życie to zobaczyli ten burdel kompetencyjny i podziękowali.
-Bjelica jest brany pod uwagę, ale nie będzie dla Legii pierwszym wyborem a i Legia dla niego też nie. Zresztą ludzie w klubie boją się na niego postawić, bo ciągnie się za nim kiepska opinia typa nastawionego na kasę.

Burdel na szynach trwa. 19 dni bez trenera.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 20 lis 2025, 18:45

Może nie absolutny, ale jednak szok. Ale teraz pewne rzeczy mi się spinają. O Żewłakowie i Bobiciu słyszałem, że zostali wysłani na poszukiwanie trenera, jeden ogarniał rynek niemiecki i angielski (Bobić) drugi prowadził rozmowy m.in. w Polsce. No i dziś ten news o Papszunie. Dlaczego to tak długo trwało? Odpowiedź znajdujemy w tekście.
Według naszych informacji sprawa jest nie tyle bardzo poważna, co po prostu domykane są ostatnie formalności. Legia już w zeszłym tygodniu poinformowała obecny klub Papszuna - Raków Częstochowa - o rozmowach z trenerem. W jego kontrakcie znajduje się bowiem specjalna klauzula, która pozwalała mu na zmianę pracy, jeśli otrzyma satysfakcjonującą ofertę.

Właśnie ta klauzula była przedmiotem sporu prawników w ostatnich dniach, bo nie do końca jasne było, czy wyłącza ona oferty z klubów ekstraklasy. Przez tę niepewność Papszun nie objął Legii już w miniony poniedziałek, choć był na to gotowy. To wyjaśnia, dlaczego warszawiacy tak długo nie zatrudniali nowego trenera, mimo że według nieoficjalnych informacji mieli go zaprezentować w poniedziałek lub wtorek.
Zatrudnienie Papszuna i jego debiut w nowym klubie opóźniły się o tydzień. Jak udało nam się ustalić, nowy szkoleniowiec trafi do Legii z pięcioma współpracownikami. Część z nich trafi na Łazienkowską z Papszunem z Rakowa Częstochowa.
źródło: sport.pl

Nie jestem fanem. Uważam, że w Częstochowie miał cieplarniane warunki, miał mnóstwo czasu, kasy, cierpliwości właściciela i mimo to Raków nie odskoczył reszcie ligi. Mógł mieć każdego piłkarza z ligi, a wybierał takich sobie (część z nich na pewno zbudował). Czy wypromował jakichś młodych? Niekoniecznie.

Jestem po prostu ciekawy tej kolejnej legijnej rewolucji, ale biorąc pod uwagę jego charakter i to, co zastanie w klubie (nieprawdopodobny burdel) wiem, że to nie może się udać. Chyba, że wyrzucą absolutnie wszystkich, poza dyrektorem sportowym.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 20 lis 2025, 20:19

Ah, no zapomniałem, że Papszun spotka się w Legii ze Śledziem, który uciekł z Częstochowy głównie przez Papszuna. Fantastyczna to będzie historia, będę śledził jak serial.

No i od razu dopasowałem avatar do bieżącej sytuacji.

Arro
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 82
Kibicuję: Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arro » 20 lis 2025, 20:49

Mnie to muszę przyznać mocno zaskoczyło. Przychodzi z klubu gdzie ma prawie wszystko, wyniki ostatnio też, do klubu gdzie jest jedno wielkie bagno. Jeszcze ich ustawi trzech w tyle, to niczym załapią temat wieczność minie.
Widocznie zawsze o tym marzył, skoro się zdecydował. Stadion na Legii, atmosfera, to go chyba ciągnie.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 20 lis 2025, 20:56

Arro pisze:
20 lis 2025, 20:49
Jeszcze ich ustawi trzech w tyle, to niczym załapią temat wieczność minie.
A ile bramek wyłapią do tego czasu... Jeszcze ktoś, np. Mioduski, gotów pomyśleć, że to Pana Marka wina.
Arro pisze:
20 lis 2025, 20:49
Widocznie zawsze o tym marzył, skoro się zdecydował. Stadion na Legii, atmosfera, to go chyba ciągnie.
Tak myślę, że chyba tylko to. Nie wierzę, żeby Mioduski mu zaoferował jakoś sporo więcej niż miał w Rakowie.

Fakt jest tez taki, że będzie bliżej rodziny, która mieszka ciągle w Warszawie.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 lis 2025, 21:19

Ciężko mi uwierzyć w odejście w takim momencie.
Rozumiem, że zawsze marzył o Legii, ale nareszcie dźwignął Raków po kryzysach i ma tu jeszcze parę frontów do ogrania.

Po sezonie? Spoko. Może nawet po rundzie. Ale nie wyobrażam sobie, jak bardzo musiałoby go powalić, żeby takie zmiany zaprowadzać teraz.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 20 lis 2025, 23:35

Sytuacja śmierdzi mi Amorimem, a w Legii mu tyle czasu i pieniędzy nie dadzą.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 20 lis 2025, 23:45

futbolowa pisze:
20 lis 2025, 21:19
Ciężko mi uwierzyć w odejście w takim momencie.
Rozumiem, że zawsze marzył o Legii, ale nareszcie dźwignął Raków po kryzysach i ma tu jeszcze parę frontów do ogrania.

Po sezonie? Spoko. Może nawet po rundzie. Ale nie wyobrażam sobie, jak bardzo musiałoby go powalić, żeby takie zmiany zaprowadzać teraz.
Na x widzę mocne wyparcie w wykonaniu kibiców Rakowa. Niektórzy nie wierzą, że to jest możliwe, inni wręcz go obrażają. Nie jestem zwolennikiem jego zatrudnienia w Legii, ale... kurde. Chyba jednak sporo dla Was zrobił, żeby go twraz traktować jak śmiecia.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 89
Kibicuję: Liverpool

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 21 lis 2025, 2:52

Mnie to zbiegiem czasu nie dziwi taka decyzja Papszuna, Legia jest wiekszym klubem niż Raków może już w Rakowie doszedł do jakiegos sufitu i wie , że więcej nie da rady .
Dziwi tylko decyzja , że w takim momencie chce zmienić klub .

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 89
Kibicuję: Liverpool

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 21 lis 2025, 2:54

Mr.Chris pisze:
20 lis 2025, 23:35
Jeżeli to jest decyzja Mioduskiego to wie na co się pisze i jaki jest Marek Papszun.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 21 lis 2025, 8:26

Kuba199292 pisze:
21 lis 2025, 2:54
Mr.Chris pisze:
20 lis 2025, 23:35
Jeżeli to jest decyzja Mioduskiego to wie na co się pisze i jaki jest Marek Papszun.
Tak, tak na pewno.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 lis 2025, 9:14

dias pisze:
20 lis 2025, 23:45
Na x widzę mocne wyparcie w wykonaniu kibiców Rakowa. Niektórzy nie wierzą, że to jest możliwe, inni wręcz go obrażają. Nie jestem zwolennikiem jego zatrudnienia w Legii, ale... kurde. Chyba jednak sporo dla Was zrobił, żeby go twraz traktować jak śmiecia.
Na X masz ludzi, którzy jeszcze miesiąc temu pisali #PapszunOUT i wyzywali gościa od cwela, nie brałabym ich pod uwagę jako cennego głosu. To głównie dzieciaki, które nawet na mecze nie chodzą. Ja wychodzę z założenia, że dopóki nic nie jest potwierdzone, nie ma sensu się rzucać. Uważam, że jego odejście po rundzie albo po sezonie nie będzie niczym kontrowersyjnym, nieraz mówił, że jest to jego marzenie. Wyciągnięcie Legii z obecnego burdelu też byłoby dla niego czymś wielkim. Dzisiaj o 13 konferencja, wyobrażam sobie, że będzie ostro.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 21 lis 2025, 9:17

Mowi sie ile Rakow chce za Papszuna ?

Bo rownie dobrze, Swierczewski moze rzucic zaporowa kwote.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 21 lis 2025, 9:31

400 tysięcy euro. Wykupią kontrakt...

Myślę że w Rakowie mocna odetchną po odejściu papszuna. Najważniejsze to znaleźć godnego zastępcę. Napewno nie takiego betoniarza który pozwoli tej drużynie się rozwijać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”