Gry... - Strona 658

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 gru 2025, 14:08

Chyba spróbuje tego chwalonego PoE2, jest darmowy weekend. Czy jest to faktycznie gra pierdyliard razy lepsza od Diablo 4.

Total war na konsolach, mam pewne obawy co do przeniesienia mechanik (uproszczenia) bez utraty rozmachu bitew.

Najbardziej odjechany trailer Divinity, czy to będzie przegadany rpg (na które ostatnio średnio mam czas i ochotę) czy bardziej akcyjniak w stylu Divine Divinity.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 12 gru 2025, 14:18

Samuraj pisze:
12 gru 2025, 14:03
Mr.Chris pisze:
12 gru 2025, 13:16
Samuraj pisze:
12 gru 2025, 11:25
Dodam, że do Diablo IV dodali moją ulubioną klasę z Diablo 2 czyli Paladyna i kto wie, może wrócę sobie do gierki by go wypróbować w akcji.
Byłeś Młotem? :D
Spoiler:
Zealotem ;)
To już lepiej :D na PvP chyba nie miał za bardzo używaniam, zwłaszcza w ligach, w których charge lock był zbanowany, ale PvM ładnie nakurwiał.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 gru 2025, 17:58

Nowa Lara Croft to skandal! Dlaczego ona jest taka ładna?! Powinna być grubą, czarną lesbijką.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4002
Kibicuję: AC Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 12 gru 2025, 22:03

Ale cycki ma zmniejszone

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 89
Kibicuję: Liverpool

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 13 gru 2025, 3:41

Kusi mnie ograć Baldura 3 , ale z drugiej strony przeraża mnie wielkość tej gry i , że będę ją kończyć nie wiadomo ile .

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 86

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 14 gru 2025, 10:23

Ja sobie ograłem DLC do Ekspedycji 33 które jest darmowe i pojawiło się przy okazji Game Awards

Szkice Verso (nowy obszar) - Ogólnie, bardzo przyjemna lokacja, sporo nowych broni, pikto, elementów garderoby i całkiem silny boss. Na nagraniu zrobiłem chyba wsio, Mimika znalazłem poza nagraniem i wiem, że jest jeszcze jeden mini boss który pilnuje jednej z broni, ale za cholerę nie mogę go znaleźć.

Dodatkowo w DLC dodano nowe wersje znanych bossów :

Nowy Simon
Nowa Clea
Nowy Dualista a właściwie dwóch na raz
Nowy Lampmaster

Wszystkie nowe wersje bossów są dostępne w wieży w obrazach i powiem bez bicia, to wyzwanie nie jest dla mnie. Bossy te są chyba utrudnione do granic możliwości i może nie będę zdradzał na czym polega walka z nimi, bo część z nich ma nowe mechaniki, ale jedno jest pewne, to są cholernie trudne wyzwania dla osób które faktycznie chcą spędzić godziny by opanować przeciwnika do perfekcji i to naprawdę dopracowanymi postaciami pod względem naprawdę silnych buildów. Na nagraniu tych bossów nie ma, zrobiłem na nim tylko dodatkowy kontent z Szkiców Verso.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 gru 2025, 15:24

Tokarczuk przytuliła 17 mln za grę, która pewnie nigdy nie powstanie albo będzie totalnym crapem. Warto być lewicowym aktywistą w eurokołchozie.

Strona gry po 3 latach "produkcji":
https://www.sundog.games/ibru-1-pl

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 gru 2025, 8:52

Wjechało podsumowanie roku na Steam

Podsumowanie ogólne pokazuje, jak dużo zajmowała mi praca. Bo pierwsza gra to tak naprawdę narzędzie wspierające produktywność. Drugie to kolorowanki, którymi zajmuję ręce, jeśli jestem na jakimś szkoleniu. A trzecie to codzienne zagadki logiczne, od których zaczynam dzień.

Obrazek

Na Decku wygląda to już trochę bardziej naturalnie. Same fajne giery:

Obrazek

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 17 gru 2025, 9:25

Ostatnio trafilem na dyskusje na temat filmu Szeregowiec Ryan gdzie komentowano oczywiscie scene na plazy i probe zdobycia pozycji przez aliantow. Od razu przypomnialo mi sie granie w MoH AA, ile czasu zajelo przejscie tego fragmentu gry. I teraz pytanie czy jest jakas gierka do polecenia na play station, typowa strzelanka wlasnie w klimacie dawnego MoH albo Call of duty, ale do grania w trybie single player? Nie interesuje mnie online, a czasem bym cos tam postrzelal :)

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 17 gru 2025, 9:37

Może CoD WWII? Albo Battlefield 1 który jest o I WŚ.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 gru 2025, 9:44

Sniper Elite chyba też ma solo.

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 17 gru 2025, 14:48

Moje podsumowanie :

Obrazek

Na pierwszym miejscu FC26 - wiadomo, gra z dodawaną zawartością co tydzień i obecnie już jest odinstalowana. Większość czasu spędziłem w Ultimate Team i w pewnym momencie przerosła mnie ilość dodawanych kart w stosunku do możliwości ich pozyskania, dlatego z gry zrezygnowałem. Jeśli kiedyś wrócę, to po to by pograć sobie karierę. Ogólnie, ponoć jedno z lepszych FC wydanych w ostatnich latach, ale już od gry spasowałem, bo chciałem nadrobić inne gry które przez FC odstawiłem.

Drugie miejsce - Ekspedycja 33 - Spędziłem w tej grze ponad 130h robiąc wszystko co się da, levelując postacie na 99 poziom a i tak boję się podejść do uber bossów które twórcy dodali w ostatnim patchu. Wymagało by to zbudowania naprawdę chorych buildów lub zwyczajnie opanowanie do perfekcji parowania bossów co by kosztowało mnie pewnie kolejne 130h ;)

Trzecie miejsce ma Khazan - Ja zwyczajnie się tą grą delektowałem, farma ekwipunku czy eksploracja, to zajęło mi najwięcej czasu a gra sama w sobie jest dość długa. Na pewno do Khazana wrócę, bo dla mnie, to jedna z najlepszych gier tego roku, więc może podejmę wyzwanie na nowym poziomie trudności żeńską wersją Khazana które zostały dodane w jednym z późniejszych patchy.

Elden Ring - do Elden Ringa regularnie wracam by sobie go przejść, ta gra idealnie wkomponuje się w czas kiedy nie wiem co robić czy w co grać a zawsze gdzieś potrafię odkryć w niej coś nowego np. inny styl rozgrywki.

Battle Chasers - Ta gra zamyka pierwszą piątkę i kurde... Jak ja tą grę uwielbiam. Przeszedłem ją w sumie dwa razy i planuje ją przejść na NG+ świetny RPG z ciekawymi rozwiązaniami które później zastosowano w innej grze RPG mianowicie to studio dostało zlecenie od Riot Games na stworzenie podobnej gry ale w uniwersum League of Legends i tak powstało Ruined King które też zamierzam ograć i już siedzi w mojej bibliotece steam.

Obrazek

Tu widać, że najwięcej gram przede wszystkim w gry soulslike a statystyka piłki nożnej dotyczy głównie FC a walka turowa, to wiadomo, Ekspedycja 33 i Battle Chasers ale nie tylko, bo ponad 50h zajęło mi przejście Nexomon Extincion czyli takiej PC'towej wersji Pokemonów.

Aktualnie skończyłem grać w Nier Replicant robiąc wszystkie zakończenia

Playlista tutaj :

Zacząłem natomiast Nier Automata :

Awatar użytkownika
johny batonik
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 253

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 17 gru 2025, 15:31

Właśnie widać, że taki jakiś emo anime jesteś

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 17 gru 2025, 17:41

johny batonik pisze:
17 gru 2025, 15:31
Właśnie widać, że taki jakiś emo anime jesteś
hm?

to, że lubię mangę czy nie przeszkadza mi stylistyka anime, to nie znaczy, że od razu emo ;)

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 25 gru 2025, 13:38

Ukończyłem ostatnio dwie gry z serii Nier. Czyli Nier Replicant i Nier Automata i muszę przyznać, była to fantastyczna przygoda.

Osobiście Nier Replicanta stawiam w top 10 gier w które grałem kiedykolwiek i ogrywałem starą wersje na konsole jak też obecnie wersje zremasterowaną na PC. Niery to specyficzne gry, gdzie jedno ich przejście jest tak naprawdę swego rodzaju epizodem, ponieważ po jednym przejściu grę się kontynuuje dalej i aby zarówno w Replicancie i Automacie rzeczywiście grę ukończyć, to trzeba ją przejść 5 razy!

Tak też uczyniłem, zarówno w Nier Replicant jak i w Nier Automata odblokowałem zakończenia A, B, C, D i E - Chociaż sama Automata ma ponad 20 zakończeń, ale głównymi jest tylko te wspomniane 5.

Przykładowo, aby ukończyć w pełni Nier Automatę, to trzeba uzyskać takie creditsy :

Przyznam, że od 11:23 min. Zrobiły mi się szklane oczy. Cudne są te obie gry i piękny soundtrack.

Na koniec gra kasuje wszystkie twoje stany zapisu bezpowrotnie.

Playlisty znajdują się tutaj :

Ogólnie aby to osiągnąć, to zajęło mi to w okolicach 40-45h na każdą z tych gier osobno.

Teraz sam nie wiem za co się wziąć i sobie myślę, że dam drugą szansę Code Vein... Wkrótce wychodzi Code Vein 2 i wypadało by ograć tego soulslike z stylistyką anime. Więc chyba padnie na ten tytuł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”