Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 gru 2025, 19:54
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 27 gru 2025, 0:43
Przeszedłem Disco przedwczoraj akurat. Fajna gra, ciekawe postacie, śmieszna i zapada w pamięć, ale bardzo przegadana i jednak trochę przehajpowana. Bardzo słabe zakończenie, jak na grę, która stawia fabułę na pierwszym miejscu.Mr.Chris pisze:Disco Elysium na Epicu w uczciwej cenie, (0zł). Długo się nie mogłem zmotywować do tej gry, może posiadanie jej w bibliotece mnie namówi.
cruel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 gru 2025, 12:23
Tjaaaa, bo wszystkie te darmowe gry z Epica tak na nas działają
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 27 gru 2025, 12:38
Samuraj
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 27 gru 2025, 16:56
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 gru 2025, 16:40
Potwierdzam, nawet już to kiedyś opisywałem. Mimo wszystko nie napisałbym, że DE stawia fabułę na pierwszym miejscu. Fabuła jest prosta jak drut (poza zakończeniem). Tu raczej o budowę świata chodziło i to się IMO udało. Pomimo zaledwie kilku lokacji udało się wkleić klimat miejsca gdzie łączy się polityka z całego tego uniwersum. Gra bardzo przyjemna chociaż plany o drugim runie pozostały tylko planami.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 30 gru 2025, 20:34
Widzialem pare opinii, ze Disco jest duchowym spadkobierca Planescape: Torment (czyli niby nr. 1 pod katem fabuly w historii gier RPG), wiec spodziewalem sie jakiegos kompletnego mind fuck pod koniec, cos w stylu powiazania n-rzeczy napotkanych do tej pory w logiczna calosc, ktora gracza zaskoczy - ale nic z tych rzeczy sie nie zdarzylo niestety, a finalne rozwiazanie wydalo mi sie bardzo randomowe. Moze po prostu zbyt wysokie oczekiwania. Ale przyznam, ze takich postaci jak Cuno przez dlugi czas nie zapomne, wiec zagrac bylo warto. Do tego fajny klimat i muzyka.Boromir pisze: ↑28 gru 2025, 16:40Potwierdzam, nawet już to kiedyś opisywałem. Mimo wszystko nie napisałbym, że DE stawia fabułę na pierwszym miejscu. Fabuła jest prosta jak drut (poza zakończeniem). Tu raczej o budowę świata chodziło i to się IMO udało. Pomimo zaledwie kilku lokacji udało się wkleić klimat miejsca gdzie łączy się polityka z całego tego uniwersum. Gra bardzo przyjemna chociaż plany o drugim runie pozostały tylko planami.
cruel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 gru 2025, 20:41
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 31 gru 2025, 6:19
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 31 gru 2025, 22:06
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 sty 2026, 8:03
Co znajdziemy w aktualizacji?
Nowe miasto, lodowy Bulwark z koboldami, lodowymi elfami, kozami i mamutami (i czteropoziomową gildią);
Bogaty system eventów -- edytor map wspiera szeroki wachlarz triggerów i warunków;
Nie ma kampanii opowiadającej historię Bulwarku, ma zostać dodana w późniejszej aktualizacji;
Stare artefakty nekromancji zostały przywrócone do poziomu sprzed nerfa (+5/10/15%);
Efekt nauki zaklęć z sokolego wzroku zwiększony z 10/20/30% do 30/40/50%
Nowy obiekt dodający garść złota i koboldy/gremliny;
Poprawki garści bugów.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 01 sty 2026, 18:38
Kuba199292
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 sty 2026, 18:47
BadBoy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 01 sty 2026, 18:53
Precel
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl