Sylwester bez Andrzeja Dudy - Strona 88

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Sylwester bez Andrzeja Dudy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 sty 2026, 11:23

Eyesmon pisze:
02 sty 2026, 10:59
Od 3-4 lat odkąd Owsiak bardzo ostro skręcił w polityke, skutecznie mnie zniechęcił
Od 3-4? chyba od 13-14 ;)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 sty 2026, 11:28

Eyesmon pisze:
02 sty 2026, 10:59
Ja na orkiestrę dawałem przez lata. Od 3-4 lat odkąd Owsiak bardzo ostro skręcił w polityke, skutecznie mnie zniechęcił
Czyli propaganda pisowska zadziałała skutecznie. Bezpodstawnie okrzyknęli go złodziejem za pomocą mediów publicznych. Jedni - jak pelart - łyknęki i dołączyli do kampanii nienawiści. Drudzy - jak ty - nie łyknęli bo mają łeb na karku, ale przez samo to że jedna strona polityczna tak mocno z kimś walczy do razu zaszufladkowali go jako człowieka aktywnego politycznie dla drugiej strony - co jest totalną bzdurą, bo Owsiak swoje poglądy może mieć i je głosić, a swoimi działaniami ucieka od polityki jak może, a to właśnie polityka go wciąż goni (a konkretnie pisowcy, ze swoimi oskarżeniami których przez 8 lat posiadania sądownictwa w łapach nie potrafili poprzeć żadnymi dowodami).

Tak więc propagandowy pisowski mechanizm mający na celu skłócenie narodu w tej jednej z niewielu rzeczy w której przez lata okazywaliśmy wspólnotę ponad podziałami czyli WOŚP zadziałał skutecznie. Tylko pytanie co on miał na celu i kto ma z tego korzyść?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4001
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 02 sty 2026, 11:31

A plakaty z "wygraMY" pamiętasz? Przeciez to praktycznie byla kampania polityczna.

Im mniej polityki w takich działaniach tym lepiej
Owsiak stając po 1 str obozu zrobil wiecej złego niz dobrego

Ale miło ze mam leb na karku :)
Ostatnio zmieniony 02 sty 2026, 11:32 przez Eyesmon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 02 sty 2026, 11:31

Wyręczyłeś mnie :witam: dzięki

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 145
Kibicuję: Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 02 sty 2026, 11:34

Albo jak został użyty przez Tuska przy powodzi. Chodziło tylko o marketing polityczny i Owsiak z przyjemnością w tym uczestniczył.

Jebać PiS na jego festiwalach, jakieś krzyki o zarazie. Faktycznie trudno znaleźć bardziej apolitycznego człowieka w tym kraju.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 sty 2026, 11:44

Eyesmon pisze:
02 sty 2026, 11:31
A plakaty z "wygraMY" pamiętasz? Przeciez to praktycznie byla kampania polityczna.
OK. Czyli przestałeś wspierać ogólnopolską akcję charytatywną, bo jej organizator 3 lata temu poparł odsunięcie od władzy partii, która przez 8 lat wykorzystywała media publiczne do bezpodstawnego oczerniania jego wizerunku.

Czyli Polacy otwierają serca na akcje charytatywne kiedy organizator akcji na publiczne nazywanie go złodziejem odpowiada "no trudno, obojętne".
Ale kiedy w takiej sytuacja organizator odpowiada "nie jestem złodziejem, wy jesteście kłamcami i powinniście odejść od władzy" to Polacy zamykają serca na akcje charytatywne :P

Spoko, szanuję ;)
Ostatnio zmieniony 02 sty 2026, 11:49 przez sickstick, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 02 sty 2026, 11:47

Nie. Przestałem wspierać bo gość stał się polityczny, na Woodstocku na ktory za młodu jeździłem zaczęli gościć politycy z 1 strony robiąc coś w rodzaju forum dla młodych, dołożyli do tego jebac pisy i mi sie odechciało

Lubię pogadać o polityce ale sa miejsca gdzie jej nie chce (np na naszych wyjazdach jest zakaz politykowania) I WOSP byl jednym z tych bastionow. Popsuli to

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 sty 2026, 11:52

No właśnie wszystkie te powody które wypisałeś są następstwami kampanii nienawiści jaką rozpętał przeciwko niemu PiS, więc wracamy do punktu 1 - propaganda zadziałała skutecznie. WOŚP i całą Polska były OK przez lata, a potem przyszedł PiS do władzy, rozpoczął kłamstwa w TVP i 12 lat później piszesz że nie wspierasz WOŚP, jak zresztą pół tego forum. Zadziałało, po prostu.
Eyesmon pisze:
02 sty 2026, 11:47
Popsuli to
No właśnie wytłumacz mi. Kto to popsuł? Czy ludzie którzy rozpoczęli wojnę, czy gość który musiał się bronić? Kto popsuł relację Polski z WOŚPem?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 02 sty 2026, 12:00

Szczerze to ja nie pamiętam tego zeby to pis zaczął. Co tam konkretnego zrobili?

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 145
Kibicuję: Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 02 sty 2026, 12:04

Czyli podsumujmy - według Ciebie PiS zaatakował Owsiaka chcąc go zniszczyć i siejąc mowe nienawiści. Nie udało się, więc Owsiak dokonał rewanżu i przez lata uczestniczył w różnych akcjach na rzecz obrzydzenia PiSu, łącznie z tymi najbardziej prymitywnymi jak wyzywanie o zarazie i krzyczeniu na festiwalach o jebaniu PiSu.

Wniosek sicksticka - Owsiak nie jest zaangażowany politycznie, ucieka od polityki ale ona go goni.

I fajnie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 sty 2026, 12:05

No ale sugerujesz, że przed 2015 nie było krytyki Owsiaka? Była. Rząd PiS zdjął parasol ochronny jaki zawsze mu dawano w mediach.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 sty 2026, 12:09

Eyesmon pisze:
02 sty 2026, 12:00
Szczerze to ja nie pamiętam tego zeby to pis zaczął. Co tam konkretnego zrobili?
Zaczęły to media z Gazetą Polska Codziennie na czele, które zaczęły szukać nieprawidłowości w jego spółce złoty melon, itd., informowały że jest tam zatrudnione pół rodziny z żoną i córkami na czele i od tego zaczęła się ogólnokrajowa jazda bez trzymanki. Od 2012-2013 roku gdzieś skończyła się ochrona dla Jurka Owsiaka i zaczęły media się nim interesować, wcześniej był szczelnie chroniony i wychwalany przez media typu Gazeta Wyborcza.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 02 sty 2026, 12:09

Boromir pisze:
02 sty 2026, 12:05
No ale sugerujesz, że przed 2015 nie było krytyki Owsiaka? Była. Rząd PiS zdjął parasol ochronny jaki zawsze mu dawano w mediach.
A za co go krytykowano wczesniej? Ja pamietam, ze glownie wytykano mu ze czesc kasy szla na jakis tam festiwal muzyczny i co za tym szlo organizowanie zabawy dla cpunow i innych brudasow (zdaje sie, ze taka narracja byla wokol Woodstocku). Z czasem faktycznie krytyka byla wieksza, ale razem z tym widac bylo zaangozawanie polityczne Owsiaka i zabieranie glosu w sprawach, ktorych jako organizotor takiej akcji, moim zdaniem nie powinien dotykac (w ogole polityki). W tak skloconym politycznie kraju to sie inaczej nie moglo skonczyc.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 sty 2026, 12:17

Chociażby za ten parasol ochronny, chłop na każde pytania podważające jego autorytet i dobrą wolę odpowiadał histerycznie, tam latały już argumenty o holokauście, ta akcja ze słoikiem co na stół właził. Chłop się coraz mocniej odklejał a parasol coraz słabszy. Polityczny był od zawsze tylko wtedy jeszcze potrafił w miarę lawirować między tym co mówił a czego nie mówił.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 02 sty 2026, 12:18

Typowo pisowska narracja 🤣 pisiory atakować i oczerniać mogli bo mieli takie prawo przez 8 lat, ale jak człowiek zaczął się bronić i oczerniać tych którzy oczerniali jego to już jest zły 🤣

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”