Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2550

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Czy Carlo Ancelotti powinien pozostać na stanowisku trenera Realu w sezonie 2023/24?

Tak, zasługuje by dać mu jeszcze szanse
11
69%
Nie, czas na kogoś nowego
5
31%
Awatar użytkownika
johny batonik
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 253

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 11 gru 2025, 8:15

HMK pisze:
10 gru 2025, 23:07
4. Mam dość tego fawelarza z ogromnym nosem, nie będę tu leciał z tekstami w stylu @johny batonik,
Grow balls

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 11 gru 2025, 8:26

HMK pisze:
10 gru 2025, 23:07
Ceballos musi grać. Sorry, ale mam dosyć patrzenia na tę drugą linię bez kogoś kto potrafi w jakikolwiek sposób nadawać akcji tempo. Po prostu zacytuję samego siebie sprzed kilku dni
Królestwo za rozgrywającego. Ja bym się nie obraził na absolutnie żadne nazwisko, może to być gość zbliżający się do końca kariery, jakiś młodziak wyciągnięty z ligi duńskiej, whatever. No ale oglądając ruchy klubu przez ostatnie lata można w 100% założyć, że to się nie wydarzy. Na początku sezonu wydawało się, że może Gulerowi uda się wskoczyć w te buty, ale Bellingham działa na niego jak kryptonit, bo Turek gra gówno od kiedy Jude wrócił po kontuzji.

Wczoraj nie było tak tragicznie jak z Celtą, kiedy pali się pod dupą to nagle da się biegać, pressować i walczyć, ale jeśli Xabi miał plan na bezpośrednią grę i szybkie ataki to akurat musiał się wydarzyć ten jedyny w sezonie błąd Courtois i raczej klasyczny odpał Rudigera. W drugiej połowy zmiany jak za Carlo - zasypać przeciwnika ofensywnymi graczami zapominając, że ktoś im musi dostarczyć piłkę - i w sumie po raz kolejny było widać, że kogoś brakuje w środku pola, bo od mniej więcej 60 minuty Real albo bezsensownie (i wolno!) klepał po obwodzie bez żadnego pomysłu jak przejść zasieki City albo liczył na indywidualne akcje piłkarzy. Na Celtą (hehe) może by to wystarczyło, na poważny zespół - nie bardzo.

Pelart2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 118

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 11 gru 2025, 8:30

Z tego sezonu już nic nie będzie. Jeśli chodzi o kadrę, wolałbym, żeby pozbyto się Viniego i jego przydupasow oraz resztę malkontentów. Xabi ma robić swoje i nie patrzeć na humory tych głąbów. Vini zakończył karierę po porażce w złotej piłce, niestety klub poparł tego głąba w robieniu szopek. Xabi chyba ma rozum, by nauczyć się zarządzać taką kadrą ale najlepiej bez toksykow. Także ja popieram trenera.

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 12 gru 2025, 12:27

Też bym wykopał obu Brazylijczyków z klubu a na ich miejsce ściągnął przede wszystkim napastnika zaznaczając, że Mbappe by wrócił na lewą stronę a na prawej pomocy z powrotem dać grać Mastantuono.

Są dwie opcje transferowe w ofensywie które mnie interesują czyli Haaland oraz Estevao, obaj są trudni do wyjęcia z angielskich klubów, ale nie jest to niemożliwe.

Real potrzebuje też rozgrywającego, kogoś do kontroli tempa gry i tu jest problem, bo nie ma zbyt ciekawych zawodników na tej pozycji a przynajmniej nie ma takich którzy by byli od ręki dostępni.

Wyjebał bym z klubu Rudigera i Asencio a w ich miejsce ściągnąłbym jakiś pewniejszych obrońców. Umówmy się, ta dwójka jest tak elektryczna, że każde ich zetknięcie z rywalem czy piłką, to modlenie się o to by zaraz czegoś nie odwalili.

Wiem, że znowu gadam o tym Haalandzie, ale wiadomo, że jeśli Norweg miałby odejść z City, to właśnie do Realu i nadzieją zawsze mogę żyć. Estevao to trochę niewiadoma, potencjał ma ogromny i wydaje się, że to jest zawodnik którego Real potrzebował na prawą stronę ale czy aby na pewno lepszy ostatecznie on może być od Rodrygo? przynajmniej prawa strona to jego nominalna pozycja.

Kwestia napastnika to też temat elektryczny, bo za cholerę nie mogę przekonać się do Gonzalo, miał świetne Klubowe Mistrzostwa świata, ale później nic nie pokazał, już szczerze powiedziawszy bym wolał by to Endrick dostawał szanse a nie Hiszpan i aby to on odszedł na wypożyczenie a nie Brazylijczyk który zdecydowanie dostał za mało szans by przekonać do siebie trenera, zwłaszcza, że spory okres czasu był kontuzjowany. Mam przeczucie, że wniósł by więcej niż Gonzalo.

Ogólnie, trzeba chyba w końcu zdecydować się na ten odważny krok by pozbyć się Viniego który ciągle robi wokół siebie zamieszanie co odbija się też zapewne w szatni a ostatnio nie pokazuje nic co by miało przekonać się do tego, że to on jest liderem Realu Madryt... Obecnie to jeden z najmniej produktywnych zawodników Realu i to od wielu spotkań. Moim zdaniem klub powinien priorytetowo potraktować pozbycie się go i wyciągnięcie Haalanda obojętnie jak trudne było by to przedsięwzięcie.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 14 gru 2025, 22:26

Zazwyczaj staram się nie pisać tego typu opinii w czasie trwania meczu, bo potem ktoś mi zamyka mordę, ale nie dam rady się powstrzymać. Vinicius 'dajcie mi 30 milionów' Junior - co za [k****] gówniany gracz.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 14 gru 2025, 22:38

no i zamknal morde ;)

aczkolwiek nie wiem czemu sedzia nie zareagowal, kiedy pod druga bramka w identycznej sytuacji asencio popchnal rywala

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 14 gru 2025, 22:57

Prawa wszechświata są takie, że gdybym nie napisał tego posta to Vinicius dalej kopałby się po czole, więc technicznie rzecz biorąc dałem Xabiemu tydzień spokoju.

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 82
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 17 gru 2025, 20:42

Swieto w Talavera przyjeżdża Wielki Real

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 82
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 23 gru 2025, 19:08

Potwierdziły się medialne doniesienia o tym, że Endrick zimą odejdzie na wypożyczenie z Realu Madryt. Nowym klubem napastnika jest Olympique Lyon.

W umowie nie znalazła się klauzula wykupu. Po zakończeniu sezonu 2025/2026 napastnik z pewnością wróci do Realu. Być może jako zawodnik znacznie bardziej ograny w Europie.

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 24 gru 2025, 9:24

Osobiście uważam, że to Gonzalo powinien zostać wypożyczony a Endrick dostawać szanse w pierwszym składzie z ławki. Po Gonzalo zgłaszały się włoskie kluby. Endrick poszedł na raptem półroczne wypożyczenie z zapiskiem, że musi rozegrać konkretną ilość spotkań, więc jest ta gwarancja, że będzie grał. Wierzę, że chłopak wykorzysta to aby raz jeszcze zapukać do Realu Madryt i wrócić do składu.

Gonzalo jakoś zupełnie mnie nie przekonuje w tym sezonie, na klubowych mistrzostwach grał bardzo dobrze, ale w sezonie ligowym błyszczy tylko zmarnowanymi sytuacjami.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 04 sty 2026, 19:38

Przyjemny to był mecz, nie zapomnę go do czwartku. Ciekawe kiedy ostatnio mieliśmy sytuację, gdy wszystkie gole strzelali wychowankowie.
Ciekawym case jest ten Gonzalo, fajnie się pokazał na KMŚ, potem szafa, teraz kontuzja Misia Mbappisia, wyciągnięcie z szafy i hattrick z dwoma efektownymi golami na tle dobrej drużyny. Zobaczymy co dalej, ale nadal czekam na więcej szans dla Kyliana z lewej strony i Gonzalo na ataku kosztem Nosacza z faweli.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 04 sty 2026, 19:44

Real od połowy jesieni gra słabiutko i chyba nikomu się nawet nie chce tego komentować, trochę się nie dziwię :D
Dzisiaj Betis koszmarnie słaby, mieli 10 minut jako takiej gry po strzeleniu gola na 3-1, ale przez resztę czasu wyglądali jak drużyna ze strefy spadkowej. Real, mimo tego, że nie zagrał wielkiego meczu to niczym szczególnym się nie wyróżnił, oczywiście poza hattrickiem Gonzalo. Chłopak w każdej z bramek pokazał kawał techniki, ale jakby zrobić mu kompilację z tego meczu to możnaby do tych goli dołożyć tylko podanie z pierwszej piłki do Bellinghama w pierwszej połowie. Bardzo niedzisiejszy to napastnik - widać, że ma ten dryg do dołożenia nogi czy znalezienia się w odpowiednim miejscu, ale oprócz tego mało tam widać czystego talentu. Niemniej - jeśli kiedyś nasz automat do wrzutek (tj. Trent) będzie w końcu zdrowy i w formie to taki Joselu-lite ma prawo bytu w drużynie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sty 2026, 20:02

emski pisze:
04 sty 2026, 19:44
oczywiście poza hattrickiem Gonzalo. Chłopak w każdej z bramek pokazał kawał techniki, ale jakby zrobić mu kompilację z tego meczu to możnaby do tych goli dołożyć tylko podanie z pierwszej piłki do Bellinghama w pierwszej połowie. Bardzo niedzisiejszy to napastnik - widać, że ma ten dryg do dołożenia nogi czy znalezienia się w odpowiednim miejscu, ale oprócz tego mało tam widać czystego talentu. Niemniej - jeśli kiedyś nasz automat do wrzutek (tj. Trent) będzie w końcu zdrowy i w formie to taki Joselu-lite ma prawo bytu w drużynie.
To bardzo dobry napastnik, dużo lepszy jako 9-tka od Endricka. Do tej pory w tym sezonie grał głównie końcówki i wyróżnił się tym, że w kilku sytuacjach nie trafił, choć mógł trafić. Ale do nich dochodził. Dobrze, że siadł mu taki mecz na przełamanie, to może Xabi zacznie częściej z niego korzystać i oby wykorzystał kolejne szanse. Pod względem udziału w grze nie jest i nie będzie to Benzema, ale to też pod pewnymi względami dobrze - gra w polu karnym i umie w nim grać.
HMK pisze:
04 sty 2026, 19:38
Zobaczymy co dalej, ale nadal czekam na więcej szans dla Kyliana z lewej strony i Gonzalo na ataku kosztem Nosacza z faweli.
Rozumiem i też bym sprawdził, ale to abstrakcja.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 04 sty 2026, 21:42

trzy naprawde ladne technicznie brameczki tego gonzalo

nie wiem czy pojdzie w najblizszym czasie na handel, ale jak sobie przypomne ze za tego calego munoza co nigdy w zyciu gola nie strzelil zgarneliscie 5 baniek od osasuny, to za tego wpadloby pewnie kilka razy tyle

swoja droga przypomnialo mi sie tez ze mieliscie niedawno jakiegos takiego podobnego wychowanka napastnika-dragala co strzelil gola bodaj z atletico i gdzies zaginal w akcji

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 209

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 04 sty 2026, 21:43

Garcia miał przecież już zajebiste KMŚ, tak że może być z niego mocny gracz jak jakiś sensowny zespół na niego postawi, potencjał na jakiegoś Soldado na pewno jest. W Realu ciężko żeby złapał jakąś regularność grając ogony, ale przebłyski są.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”