Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 574

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81
Kibicuję: Neutralny kibic

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 06 sty 2026, 12:40

Coraz bardziej prawdopodobne jest, że skrzydłowy Anglii Raheem Sterling odejdzie z Chelsea w styczniu, a Newcastle United jest kolejnym klubem Premier League, który wyraził zainteresowanie.

Oczekuje się, że transfer skrzydłowego Chelsea będzie wiązał się z pokryciem przez klub części jego wynagrodzenia, a klub z zachodniego Londynu będzie skłonny dofinansować umowę, aby ułatwić jego odejście.
Źródło: Transfer News Live

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 193

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 06 sty 2026, 12:49

Enjo pisze:
06 sty 2026, 9:56
Wywalili Maresce, aby zatrudnic jakiegos no name ze Strasbourga, ktory robil co najwyzej dobre wyniki.

Co moze pojsc nie tak.
No niby tak, ale też nie powiesz że Maresca miał te wyniki jakieś zadowalające. Jakoś mnie nie dziwi że poleciał.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 sty 2026, 12:57

1. Kupili Madueke za kupe kasy z ligi holenderskiej
2. W 2 lata ograli go i rozwinęli w naprawdę konkretnego piłkarza.
3. Sprzedali go do Arsenalu za takie same pieniądze, za jakie kupowali go nieopierzonego z Holandii - podobno dlatego że nie lubił się z Cole Palemerem - a w jego miejsce za jeszcze większą kasę kupili Gittensa, czyli Madueke sprzed 2 lat (młody, nieograny w mocnej lidze).
4. Wywalili trenera bo ponoć... nie zgodził się z pomysłem pozbycia się Cola Palmera, czyli gościa z powodu którego poł roku wcześniej musieli się pozbyć Madueke.

Hmmm. Nie kumam :P

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 06 sty 2026, 12:59

A gdzie ten Palmer niby by miał iść? I czemu się go chcą pozbyć bo kasy to tam chyba nie brakuje

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 06 sty 2026, 12:59

sickstick pisze:
06 sty 2026, 12:57
Nie kumam
Spokojnie, Boehly też nie kuma :P

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 06 sty 2026, 14:51

Leszek pisze:
06 sty 2026, 12:49
No niby tak, ale też nie powiesz że Maresca miał te wyniki jakieś zadowalające. Jakoś mnie nie dziwi że poleciał.
Zwalniać trenera, bo zaliczył kilka gorszych spotkań? W chwili zwolnienia tuż za Top 4, bezpieczna sytuacja w LM, sezon wcześniej 4. miejsce i wygrany europejski puchar. Dużo więcej sensu ma teoria, że miał swoje zdanie a "tu nie ma miejsca na Twoje zdanie, gdy mecenas kapuchę wykłada".

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 sty 2026, 14:56

Leszek pisze:
06 sty 2026, 12:49
Tez nie uwazam, ze byly swietne te wyniki, ale wygral puchar weszlo, pozniej te jakies rogrywyki za oceanem. Mam wrazenie, ze ten rozpidziel w Czesli, miliony transferow, zawodnikow nie pomagaja, a na koniec to mam wrazenie, ze ilosc nie przekladza sie na jakosc.
Posciaglai jakichs Disasich, Badiaszilow czy innych Mudrykow, a i tak bys powiedzial, ze kilka klubow ma lepsze kadry.

Przekonuje mnie to co pisze Zygmunt - Maresca za duzo krecil nosem to wzieli jakiego no name co sie cieszy, ze moze pracowac w Chelsea.

Generalnie nie wiem jaki cel jest w tym klubie, co oni chca osiagnac.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 06 sty 2026, 19:50

Enzo Maresca jest moim zdaniem bardzo dobrym szkoleniowcem, a może być dużo lepszy. Jak na warunki w Chelsea to wyniki miał bardzo dobre. No ale jak ty domagasz się obrońcy, a dostajesz Alejandro Garnacho, to trudno budować według swojej myśli. A jeszcze tylko przypomnę, że kadra Chelsea jest najmłodszą w lidze, chyba razem z ekipą "czarnych kotów".

Wybrali mądrze, Maresca był właściwym wyborem, na ale wiadomo jeśli płacisz, to ty chcesz się bawić klockami.

Liam Rosenior już zastał oceniony, ale to wyniki zweryfikują wszystko, no prawie.

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81
Kibicuję: Neutralny kibic

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 07 sty 2026, 12:55

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 07 sty 2026, 16:13

Każdy piłkarzy Strasbourga jest piłkarzem Chelsea. To naturalne, że tych bardziej interesujących będą kierować do Anglii, a Valentin Barco jest interesujący.

Pytanie kogo Rosenior będzie musiał wystawiać w pierwszym składzie, a kogo nie.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 27 sty 2026, 19:14

Wpis, który mi się wyświetlił na portalu społecznościowym, przypomniał mi, że Raheem Sterling jest zawodnikiem Chelsea. 300 tysięcy tygodniówki :hardkor2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”