Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2852

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 07 sty 2026, 23:17

Mr.Chris pisze:
07 sty 2026, 23:16
Zmiana stylu gry bardzo widoczna
Absolute cinema.

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 07 sty 2026, 23:31

Mr.Chris pisze:
Zmiana stylu gry bardzo widoczna i bardzo na tym zyskał Sesko. Przy przejściu na 4-2-3-1 lub 4-3-3 potencjalnymi
Mr.Chris pisze:
Pechowy samobój, dwa razy piłka wyciągnięta z niemal linii bramkowej Burnley i poprzeczka. Przesunąć wajchę szczęścia chociaż lekko w
I te wszystkie tłumaczenia w meczu z .... Burnlay które pewnie spadnie z ligi. No nieźle United chyba trzeba życzyć powodzenia w utrzymaniu....

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 11 sty 2026, 9:46

Amad i Mbeumo wracają :3

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 11 sty 2026, 10:53

Nie milkną echa zwolnienia Amormia. Okazuje się, że ten Wilox to niezły agent. Miał mianować siebie menagerem i trollować Portugalczyka, że ma złe ustawienie i źle gra. Nie dziwie się, że w takim wypadku ten spakował walizki i opuścił Manchester. Byłem chyba najbardziej zagorzałym hejterem Amorima na tym forum, ale ten moment i sposób to jest K.O dla całego zarządu. No bo jeśli masz trenera, który gra określony futbol i nie chcesz mu kupić piłkarzy pasujących do tej strategii tylko kierujesz zespołem z tylnego siedzenia to coś z Tobą nie tak. Tym bardziej, że za miedzą jest dowód na to ile może zdziałać czas i zaufanie, że kasa jest bardzo ważna ale nie kupisz team spirit i tutaj wymagana jest największa cierpliwość. Nie do wiary, jak bardzo INEOS zamydliło ludziom oczy i kaleczą wszystko czego się dotkną. To wygląda bardzo źle i nie wiem ile jeszcze będziemy malować trawę na zielono. Po ludzku szkoda mi Portuglaczyka, nie lubiłem go ale umiem zrozumieć sytuacje w której nie miał okazji rozwinąć zespołu do końca = być może wydać kasy bez sensu ale w naszym wypadku to przecież nic nowego, a nowe byłoby zobaczyć do końca jaki jest efekt jego pracy z chociażby środkiem pola takim, jaki chciał i napastnikiem którego oczekiwał vs któego dostał. Tego się już nie dowiemy, bo mamy Fleczera i pewnie zaraz Ole, więc wariant w który mimo wszystko nie był brany przeze mnie pod uwagę jeszcze 3 tygodnie temu.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 983

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 11 sty 2026, 11:40

Zacznijmy od tego, że jeśli jestes właścicielem klubu, nie jesteś szejkiem i nie stać Cię na kupowanie workami, to nie robisz rewolucji sprowadzając trenera, który gra określonym systemem gry, a Ty pod ten system nie masz zawodników. Masz zawodniköw pod 4-4-2? Sprowadzasz trenera, który gra 4-4-2 i potrafi wykrzesać z posiadanych zawodników maksa.

Niestety, większość właścicieli woli sprowadzać kolejnych piłkarzy niż zainwestować w odpowiedni sztab. Analityk? Psycholog? Na co to komu. Kupmy sześćdziesiątego skrzydłowego pod system 4-3-2-1.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 11 sty 2026, 18:50

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 sty 2026, 18:54

Ja już mam dość tego klubu.

A można był mieć szejka za sterami, to jakiegoś dziada wybrały Glezery.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 11 sty 2026, 19:06

Dobra. Chyba można już spisać sezon na straty... Kolejny. Gdyby nie Lacey na boisku, to bym już chyba wrócił na kompa, TV mając tylko na nasłuch.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 11 sty 2026, 19:17

xD

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 sty 2026, 19:20

Mógł młodego oszczędzić, pieprzony aptekarz.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 11 sty 2026, 19:25

Sędzia [ch**] to wiadomo. Dla Arsenalu by nic tu nie było gwizdane z czerwem.

Ale to ta drużyna jest do niczego. Nic się nie zmieni w tym zespole niestety w najbliższym czasie. Ta drużyna nic nie umie w akcje, w asysty w kreowanie. Tu bez miotły którą zmiecie wszystko zaczynając od Bruno nic nowego się nie zacznie.

Amorim ewakuował się w najlepszym momencie dla siebie.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 11 sty 2026, 19:38

piotrcies pisze:
11 sty 2026, 18:54
Ja już mam dość tego klubu.

A można był mieć szejka za sterami, to jakiegoś dziada wybrały Glezery.
myslisz ze nie widzialem jak przez chwile miales fleczera w avatarze? :bicz:

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 11 sty 2026, 19:39

Przede wszystkim Fletcher gra prostopadłe piłki na szybkich skrzydłowych, a takich prawie nie ma w drużynie. Jedyni, którzy się ostali to Mbeumo i Diallo, ale ci będą dopiero na kolejny mecz. To się po prostu nie mogło udać, nawet z próbami wymiany pozycji między Dalotem i Mountem, które niemal zakończyły się katastrofą w pierwszej połowie. Wiem jak to brzmi, ale taktyka z 3 obrońcami oraz grą środkiem przy obecnej sytuacji kadrowej jest lepsza niż 4 obrońców oraz prostopadłe piłki na skrzydłowych. Jeżeli przyszły manager będzie grał w ten sam sposób, to Mbeumo może być tutaj królem, a z drugiej strony boiska nadzieja na nieco wycofanego Cunhę robiącego przy szybkich atakach miejsce dla Dorgu i samemu włączającemu się w dalszej części akcji. Z wyjątkiem lewego skrzydła mamy względnie zbalansowany skład (jak jest w komplecie oczywiście), ale niestety jedyna szansa na puchary została dzisiaj zaprzepaszczona. Pozostaje walka o LM, ale jak dla mnie ten sezon już się skończył, już o nic w tym roku praktycznie nie gramy.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 11 sty 2026, 20:08

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 11 sty 2026, 20:35

Porażka United w tym sezonie!
Mr.Chris pisze:
11 sty 2026, 19:39
Przede wszystkim Fletcher gra prostopadłe piłki na szybkich skrzydłowych, a takich prawie nie ma w drużynie. Jedyni, którzy się ostali to Mbeumo i Diallo, ale ci będą dopiero na kolejny mecz. To się po prostu nie mogło udać, nawet z próbami wymiany pozycji między Dalotem i Mountem, które niemal zakończyły się katastrofą w pierwszej połowie. Wiem jak to brzmi, ale taktyka z 3 obrońcami oraz grą środkiem przy obecnej sytuacji kadrowej jest lepsza niż 4 obrońców oraz prostopadłe piłki na skrzydłowych. Jeżeli przyszły manager będzie grał w ten sam sposób, to Mbeumo może być tutaj królem, a z drugiej strony boiska nadzieja na nieco wycofanego Cunhę robiącego przy szybkich atakach miejsce dla Dorgu i samemu włączającemu się w dalszej części akcji. Z wyjątkiem lewego skrzydła mamy względnie zbalansowany skład (jak jest w komplecie oczywiście), ale niestety jedyna szansa na puchary została dzisiaj zaprzepaszczona. Pozostaje walka o LM, ale jak dla mnie ten sezon już się skończył, już o nic w tym roku praktycznie nie gramy.
Tak myślę czy nie był byś lepszym menedżerem UNITED zgłosiłeś CV swoje? Totalna klapa ....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”