El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 521

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 27 paź 2025, 17:23

BadBoy pisze:
27 paź 2025, 16:55
Ale co udowadniał w zeszłym sezonie?
Przeczytaj jeszcze raz moje pierwsze zdanie to się dowiesz.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 29 paź 2025, 9:39

johny batonik pisze:
27 paź 2025, 10:37
Widzę, że z trudem przychodzi wam przyznanie, że vinicjusz i yamal to taki sam poziom pajacerstwa, tylko któraś racja musi być mojsza

Vini gotuje sie i skacze z ryjem w kazdym meczu, jest slaby psychicznie i prawdopodobnie glupi, a yamal udaje jakiegos gangstera, spuszcza spodnie w dół jak jakis czlonek gangu, a tak naprawde jest nikim innym jak bogtym, irytującym brzydalem, który tez prawdopodobnie jest glupi

Jakby obaj znikneli z pilkarskiego swiata to byloby lepiej dla piłki
bo to NIE JEST TEN SAM POZIOM pajacerstwa mimo, że media anty- zrobią wszystko żeby tak niektórzy myśleli
niedługo będzie afera, jak nie powie sąsiadzce dzień dobry
a tak na marginesie to co powiedział przed meczem Yamal bliskie jest prawdy :lol2:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 29 paź 2025, 10:34

stary rupieć pisze:
29 paź 2025, 9:39
tak na marginesie to co powiedział przed meczem Yamal bliskie jest prawdy
nie ma to jak trochę obiektywizmu i trzeźwego spojrzenia na sytuację.

Nie wiem czy Yamal i Vinicius to jeden do jednego w kwestii pajacerstwa, ale na pewno yamalkowi z miesiąca na miesiąc negatywnego pijaru tylko przybywa a jego samozachwyt i brak pokory położą mu tę spektakularną karierę zanim tak naprawdę ta zdąży się rozkręcić. A szczerze mówiąc szkoda by było bo coś tam w tę piłeczkę umie.

No ale wiadomo że przykład też idzie z góry, a ten jego stary sprawia wrażenie takiego niezbyt inteligentnego cygana którym dzięki talentowi syna dorwał się do bogactwa i nie wie za bardzo jak się w tym wszystkim zachować. Gdyby yamalek miał lepsze wzorce to pewnie nie byłby tak odklejony jak jest.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 11 sty 2026, 19:10

Jakaś aktualizacja wskoczyła, bo miał być Arda w miejsce Gonzalo, ale w takim wypadku jedyna zmiana względem derbów Madrytu z czwartku to Huijsen mający za sobą kilka treningów po powrocie z przerwy spowodowanej kontuzją w miejsce ledwo chodzącego Rudigera.
Myśli? Czarne. Niby to tylko Superpuchar, fajnie go wygrać, bo zawsze to kubek do kolekcji i potencjalna wygrana w Klasyku, ale w styczniu ten mecz jest jednym z najmniej istotnych, bo trzeba wygrywać w lidze, jak najmniejszym nakładem sił wygrać z Albacete w CdR oraz przyklepać TOP8 fazy ligowej LM. Barcelona wydaje się być świeższa, złapała zdaje się fajną formę (choć ten mecz z Bilbao to też może być lekkie (ale tylko lekkie) przekłamanie, bo Baskowie totalnie bez formy w ostatnich tygodniach), a my z kolei po męczeniu buły z Atleti, z dniem mniej odpoczynku przed finałem i z kadrą, w której jakieś 50% graczy kwalifikuje się pod jutrzejsze Parte Medico.
Ciekawe kim będziemy straszyć z ławki w razie czego, bo Mbaps ledwo co wrócił, Mastantuono po powrocie śmieszna liczba minut, Brahim na Pucharze Wypizdowa, zostają Arda i Gareth Bale naszych czasów, czyli Fran Garcia. Nie mogę się doczekać.
Tu się nie skończy jakimś normalnym wynikiem, więc albo jakieś 3:3 i dogrywka, albo lamobicie i 4:1/5:2 dla FCB.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 11 sty 2026, 19:15

ja przed kazdym meczem ze sprinterami jak mbappe czy vinicius cykam sie, ze to jest ten dzien w ktorym ktos wykorzysta taktyke obronna barcelony i wrzuci jej czworke czy piatke. tak ze dobrze ze mbappe zaczyna na lawce. za to co zaskakujace lewy w pierwszym skladzie

nie wiem kto wygra, ale w odroznieniu od wiekszosci europejskich szlagierow, tutaj bramek nie powinno zabraknac

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 11 sty 2026, 19:19

HMK pisze:
11 sty 2026, 19:10

Jakaś aktualizacja wskoczyła, bo miał być Arda w miejsce Gonzalo, ale w takim wypadku jedyna zmiana względem derbów Madrytu z czwartku to Huijsen mający za sobą kilka treningów po powrocie z przerwy spowodowanej kontuzją w miejsce ledwo chodzącego Rudigera.
Myśli? Czarne. Niby to tylko Superpuchar, fajnie go wygrać, bo zawsze to kubek do kolekcji i potencjalna wygrana w Klasyku, ale w styczniu ten mecz jest jednym z najmniej istotnych, bo trzeba wygrywać w lidze, jak najmniejszym nakładem sił wygrać z Albacete w CdR oraz przyklepać TOP8 fazy ligowej LM. Barcelona wydaje się być świeższa, złapała zdaje się fajną formę (choć ten mecz z Bilbao to też może być lekkie (ale tylko lekkie) przekłamanie, bo Baskowie totalnie bez formy w ostatnich tygodniach), a my z kolei po męczeniu buły z Atleti, z dniem mniej odpoczynku przed finałem i z kadrą, w której jakieś 50% graczy kwalifikuje się pod jutrzejsze Parte Medico.
Ciekawe kim będziemy straszyć z ławki w razie czego, bo Mbaps ledwo co wrócił, Mastantuono po powrocie śmieszna liczba minut, Brahim na Pucharze Wypizdowa, zostają Arda i Gareth Bale naszych czasów, czyli Fran Garcia. Nie mogę się doczekać.
Tu się nie skończy jakimś normalnym wynikiem, więc albo jakieś 3:3 i dogrywka, albo lamobicie i 4:1/5:2 dla FCB.
A to tu powinienem posta dać 😆nie widziałem tego tematu. Życzę udanego oglądania. Mój typ Real

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 11 sty 2026, 19:23

A nie widziałem tematu el clasico to tu powinienem dać post poprzedni. Real wygra to mój typ

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 983

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 11 sty 2026, 20:30

Strasznie niechlujni w grze są zawodnicy obu drużyn, póki co.

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 11 sty 2026, 20:37

dias pisze:
11 sty 2026, 20:30
Strasznie niechlujni w grze są zawodnicy obu drużyn, póki co.
Raphinia 😄

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 11 sty 2026, 20:38

Tchouaméni to jest najbardziej przereklamowany kołek w dziejach Realu. Będę to powtarzał jak mantrę.

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 11 sty 2026, 20:38

Przerwa na ochłodzenie się i nagle Barcelona robi dwie bramkowe sytuacje a wcześniej ledwo dochodzili do jakiejś pozycji strzeleckiej... Te durne przerwy i granie u Arabów...

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 11 sty 2026, 20:40

Samuraj pisze:
11 sty 2026, 20:38
Przerwa na ochłodzenie się i nagle Barcelona robi dwie bramkowe sytuacje a wcześniej ledwo dochodzili do jakiejś pozycji strzeleckiej... Te durne przerwy i granie u Arabów...
XD

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 11 sty 2026, 20:41

Real nic nie gra

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 11 sty 2026, 20:46

FILIPPO828 pisze:
11 sty 2026, 20:41
Real nic nie gra
I niech tak będzie do 90 minuty i plus ;)

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 11 sty 2026, 20:48

Real nie musi, wystarczy, że zagrał Vinicius.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”