Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2853

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 sty 2026, 20:38

piotrcies pisze:
11 sty 2026, 19:20
Mógł młodego oszczędzić, pieprzony aptekarz.
Wtedy nigdy się nie nauczy, że takich rzeczy się nie robi. Półmózgie zachowanie, za które został nagrodzony. Dobra lekcja bez prawdziwych konsekwencji. :]

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 11 sty 2026, 20:43

Magnum pisze:
11 sty 2026, 20:38
Wtedy nigdy się nie nauczy, że takich rzeczy się nie robi. Półmózgie zachowanie, za które został nagrodzony. Dobra lekcja bez prawdziwych konsekwencji.
Szkoda że [ch**] Martinelliego tak szanują sędziowie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 sty 2026, 20:44

Bassu pisze:
11 sty 2026, 20:43
Szkoda że [ch**] Martinelliego tak szanują sędziowie.
Tak szanują, że chyba jako jedyny w Premier League dostał dwie żółte kartki w jednej akcji. ;)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 11 sty 2026, 21:15

FILIPPO828 pisze:
11 sty 2026, 20:35
Tak myślę czy nie był byś lepszym menedżerem UNITED zgłosiłeś CV swoje? Totalna klapa ....
Możesz się śmiać, ale w najnowszym FMie zrobiłem dwie potrójne korony, a w starszym mam ich kilkanaście oraz kilkadziesiąt tytułów Mistrza Anglii w obu łącznie :P

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 11 sty 2026, 21:17

Mr.Chris pisze:
11 sty 2026, 21:15
FILIPPO828 pisze:
11 sty 2026, 20:35
Tak myślę czy nie był byś lepszym menedżerem UNITED zgłosiłeś CV swoje? Totalna klapa ....
Możesz się śmiać, ale w najnowszym FMie zrobiłem dwie potrójne korony, a w starszym mam ich kilkanaście oraz kilkadziesiąt tytułów Mistrza Anglii w obu łącznie :P
👍

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 11 sty 2026, 21:18

Ej, ale zdobycie tego taktyką w której jak przegrywasz mecz robisz ALT + F4, a potem grasz jeszcze raz mecz póki nie wygrasz w stylu Save & Load to się nie liczy :D

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 11 sty 2026, 21:20

Precel pisze:
11 sty 2026, 21:18
Ej, ale zdobycie tego taktyką w której jak przegrywasz mecz robisz ALT + F4, a potem grasz jeszcze raz mecz póki nie wygrasz w stylu Save & Load to się nie liczy :D
W ten sposób miałbym potrójną koronę co roku ;) a i na majstra musiałem czekać 3 sezony :P

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 sty 2026, 23:44

Michael Carrick⏳

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 11 sty 2026, 23:49

Lub Ole. Jutro decyzja.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 sty 2026, 23:53

Ole też sklepsydrowałem, cokolwiek wybiorą, będę miał rację hehe

Obiecuję sobie po jednym i drugim całe zero. Mamy nadmiar środkowych obrońców (cud, że i tak nie są wszyscy zdrowi), nie mamy prawonożnego skrzydłowego, środek woła o wzmocnienia itd. Ktokolwiek przyjdzie, nie dostanie może złej kadry, ale imo i tak średnio zbalansowaną, zwłaszcza jeśli będziemy grali 4-3-3. A zimą transferów nie będzie, tak że gramy na przeczekanie i latem będzie cyrk od nowa.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 12 sty 2026, 0:13

Kogo wolicie?

Moim faworytem jest Ole. Tutaj potrzeba kogoś kto zrobi atmosferę, bo mamy kilku niezłych zawodników. Może nie na walkę o podium, ale o top5 jak najbardziej. Bruno, Cunha*, Mbeumo i Sesko to zawodnicy skrojeni pod to co grał poprzednio w kontekście ofensywnym, a myślę, że i defensywę ma lepszą - Casemiro i Ugarte mogą stworzyć duet w środku, którego wtedy zabrakło, a i obrońców mamy solidniejszych niż Maguire i Lindelof.

*Tutaj jedyna niewiadoma, bo Ole preferuje szybkich odwróconych skrzydłowych typu Rashford, a Cunha to bardziej zawodnik środka pola, ale nieraz grywał na skrzydle i potrafi grać z piłką przy nodze oraz wygrywać pojedynki 1 na 1 z zejściem do środka.
piotrcies pisze:
11 sty 2026, 23:53
Ktokolwiek przyjdzie, nie dostanie może złej kadry, ale imo i tak średnio zbalansowaną, zwłaszcza jeśli będziemy grali 4-3-3
Ja bym obstawiał 4-2-3-1. Ole tak prowadził United, Carrick Mboro, a gdyby jednak został Fletcher (w co wątpię), to i on tak ustawia. Myślę też, że mamy więcej zawodników pod to ustawienie.

Lammens - Dalot* (Mazraoui), De Ligt (Yoro, Maguire), Martinez (Heaven), Shaw (Dorgu) - Ugarte, (Mainoo/Mount) Casemiro (Mainoo/Mount) - Mbeumo (Diallo*), Bruno (Mount/Mainoo), Cunha - Sesko (Zirkzee)
+małolaci oczywiście

Tak jak wspomniałeś, newralgiczne pozycje to środek pola i lewe skrzydło/prawonożny skrzydłowy, ale balans nie jest najgorszy. Przy zdrowym składzie jesteśmy w stanie obsadzić wszystkie pozycje niezłymi zawodnikami i na każdą pozycję poza LW mamy względnie wartościowego zmiennika oraz kilku zawodników, którzy mogą obsadzić różne pozycje, ale wypisując kto gdzie może grać, post byłby w [ch**] nieczytelny.

*Wydaje mi się, że Diallo byłby lepszym RB i mam nadzieję, że dostanie tam szanse, ale może mi się tylko tak wydawać, bo taka gra jednak się różni od wahadła.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2026, 0:15 przez Mr.Chris, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 983

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 12 sty 2026, 0:15

Dorgu nie jest lewym obrońcą, tylko wahadłowym. Dziś w obronie był zagubiony jak dziecko, nie nadaje się do systemu, w którym będzie 4 obrońców i on będzie pełnił rolę LO.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 12 sty 2026, 0:16

dias pisze:
12 sty 2026, 0:15
Dorgu nie jest lewym obrońcą, tylko wahadłowym. Dziś w obronie był zagubiony jak dziecko, nie nadaje się do systemu, w którym będzie 4 obrońców i on będzie pełnił rolę LO.
Zgadzam się. Dlatego widzę Shawa jako głównego LB. Dorgu jednak ma 21 lat i może się jeszcze rozwinąć, a dodatkowo może bardzo namieszać w końcówkach oraz przeciwko przeciwnikom, gdzie będzie potrzeba obrońcy grającego wysoko i szeroko.

Edit: może oczywiście też grać jako LW, jeżeli będzie gra na przeciwnika, gdzie będziemy sporo wrzucać, np. Sesko na FW i Zirkzee na cofniętym napastniku przeciwko drużynie ze względnie niskimi obrońcami.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 983

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 12 sty 2026, 0:30

Ta kadra jest tak strasznie niezbilansowana, że łeb urywa. Przecież tam nie ma po dwóch zawodników na poziomie na żadną z pozycji w jakimkolwiek systemie. Jest jedno wielkie szycie.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 12 sty 2026, 1:26

A właśnie, myślę, że muszę doprecyzować. Chodziło mi dzisiaj o balans i ilość zawodników pod samą ligę oraz wcześniej o ligę + FA Cup zanim jeszcze odpadliśmy. Do gry w pucharach europejskich to oczywiście zdecydowanie za mało, ale do gry raz w tygodniu jest to względnie wystarczająca kadra. Nie idealna, ale też nie okropna oraz taka, gdzie na większość pozycji w większości współcześnie używanych formacji jesteśmy w stanie wystawić 1 dobrego zawodnika i 1-2 zmienników.

Co do 2 zawodników na każdą pozycję i na poziomie, to ilość drużyn na świecie posiadających taką kadrę można policzyć na palcach obu rąk. Nawet Arsenal i Liverpool muszą łatać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”