Pogoń Szczecin (zbiorczy) - Strona 150

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 15 sty 2026, 14:05

karollo89 pisze:
15 sty 2026, 13:04
Może i jacyś dziennikarze chcieliby porozmawiać z mroczkiem, tylko po co mu to. Czas gra na jego korzyść, w końcu zapomną.
Myślę że na pewno dostaje zaproszenia, ale tak jak mówisz, raczej obrał taktykę schowania się i powolnego wygaszania licząc że ludzie zapomną. Tylko nie wiem jak to się ma do plotek, że jest stałym bywalcem stadionu a konkretnie sektora A5. Im więcej rzeczy wychodzi tym pewnie mniejszy komfort oglądania meczów, tak sądzę :wink:

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 15 sty 2026, 14:10

Znając życie to na stadionie uśmiechy, wspólne fotki i podziękowania. Większość odważnych jest tylko w necie ;)

Jak będzie miał coś do powiedzenia to coś czuję że z Alexem spotkają się w sądzie, skoro wychodzą takie kwiatki jak te z żeńska nikomu niepotrzebna sekcja.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 15 sty 2026, 15:15

cloner pisze:
15 sty 2026, 13:33
Precel pisze:
15 sty 2026, 12:04
Mam dziwne przeczucie że chodzi o Was
A ja że o Kraków chodzi.
Że Pasiasty?

Awatar użytkownika
karollo89
Skład C
Skład C
Reputacja: 25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 15 sty 2026, 16:03

Nie no, gdzie gruby siadłby z plebsem. Mroczek lubi zachowywać się jak szlachcic, plus na pewno nasłuchałby się obelg. Może i ludzie odważni są głównie zza klawiatury, ale na stadionie pojawia się pełno pijanych chojraczków, którzy nie mają problemów z okazaniem frustracji. Ja takich plotek nie słyszałem, a podejrzewam, że to na tyle łakomy kąsek, iż któryś z portali zmieściłby zdjęcie świniaka na trybunach. Byłby to dla mnie wielki szok, jeśli jest inaczej.

Nie zgadzam się też, że żeńska sekcja jest nikomu niepotrzebna (pozdrawiam Curta, którego pewnie tu nie ma), bo wielokrotnie bywałem na meczach i bawiłem się przednio. Teraz niestety widać zaniedbania, frekwencja spada, dużo dziewczyn z regionu, czy od lat związanych z drużyną, odeszło, bo nie ma perspektyw. Jak wymieniasz co chwilę zawodniczki, na ich miejsce sprowadzając piłkarki z zagranicy, które też tu miejsca długo nie zagrzeją, to ciężko o utrzymanie zainteresowania. To była fajna nisza, mecze w południe, trybuny pod dachem, dobra frekwencja, doping, gięta lepsza niż na meczach Ekstraklasy. Tylko wyglądało to tak, że grały nasze dziewczyny, lub już niemal nasze, przychodziła ich rodzina, znajomi, znajomi znajomych. Nawet na dalekich wyjazdach potrafiło zameldować się tyle osób, że te śmieszne ekipy z Ekstraklasy mogłyby się zawstydzić. No ale niestety, kolejne dziedzictwo Mroczka, który potrafił pojawić się na trybunach. Zresztą tak samo, jak Adamczuk.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 15 sty 2026, 18:27

Mam nadzieję, że plotki:
Sławomir Peszko, wiceprezes Wieczystej, nie ukrywał, że celem transferowym klubu jest Marian Huja z Pogoni Szczecin. Portal Goal.pl twierdzi jednak, że do Krakowa może trafić inny zawodnik "Portowców". Mowa o Danijelu Loncarze.

Czytaj dalej pod linkiem: https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozn ... owa/291621

Awatar użytkownika
karollo89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 16 sty 2026, 12:56

Pamiętam, że gdy Marcel Mendes-Dudziński żegnał się z Pogonią, to byłem podirytowany. Szesnastolatek, wychowany w Szczecinie, świetne warunki, pogłoski o dużym talencie, a tu nagle za darmo odszedł do Portugalii. Świata nie zwojował, przeszedł do Legii, tam szło mu równie dobrze i oto mamy powrót do domu. Chyba w najgorszym scenariuszu nie przewidywał, że mając 20 lat znów wyląduje w Szczecinie i to w drugoligowym Świcie. Irytacja w tamtym momencie wynikała z tego, że nie potrafiliśmy (nie potrafimy) przez tyle lat wychować bramkarza. Pojawiła się iskierka nadziei, która czmychnęła do Lizbony. Wtedy Stipica był nie do wygryzienia, ale popełnialiśmy dość powszechny dla nas błąd. Za piłkarza w sztosie pojawiała się świetna oferta, wtedy kontrowaliśmy ją jeszcze lepszym kontraktem na bardzo długi okres. Teraz liczyłem, że plotka z Legią okaże się prawdziwa i Valentin wyląduje w Legii, a między słupkami stanie Axel Holewiński.Oczywiście jestem huraoptymistą i ryzykantem, nasz młody bramkarz wpuścił babola w sparingu i nie jest powiedziane, że sprawdziłby się w Ekstraklasie, choć przez pryzmat pobytu w Bytomiu można byłoby optymistycznie podchodzić do tematu. Wracając do Marcela Mendesa-Dudzińskiego, po kilku latach poza Szczecinem dowidzieliśmy się głównie tego, że chłopak potrafi nieźle zabalować.

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 16 sty 2026, 15:28

Oficjalnie Acosta w Pogoni

300+ występów w MLS, 58 meczów w kadrze USA, uczestnik MŚ 2022.

To niby wygląda nieźle. Ale to zawodnik 31 letni, pierwszy raz poza swoją ojczyzną.

Zobaczymy.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 16 sty 2026, 15:38

Będzie grać z numerem 3. To że grał w reprezentacji wiele tu nie zmienia co już życie wiele razy pokazało. Może mnie tylko mile zaskoczyć.
Tutaj krótka charakterystyka:

Awatar użytkownika
karollo89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 16 sty 2026, 18:20

Haditaghi napisał, że koniec transferów, skład jest gotowy...

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 16 sty 2026, 18:35

karollo89 pisze:
16 sty 2026, 18:20
Trochę lipa. Kostorz rozwiązał umowę, Molnar kontuzja. Paryzek to Paryzek więc zostajemy z jednym napastnikiem gdzie trener chce grać dwoma. Może to kolejna jego zasłona dymna.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 16 sty 2026, 21:38

Tak całkiem serio to na papierze ten Acosta na warunki Ekstraklasowe to kozak, powinien dać radę w Pogoni.

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 16 sty 2026, 21:46

Może być kozak, a moze być niewypał ze sporą pewnie pensją. Dziczka bym wolał, pewniejszy.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 17 sty 2026, 10:38

karollo89 pisze:
16 sty 2026, 18:20
...na walkę o utrzymanie?
Nie no,panowie, napastnika nam trzeba. Niech prezes jaj sobie nie robi.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 17 sty 2026, 13:08

Jedyne info, to takie że Axel raczej wróci do nas bo są blisko nowej umowy.

Także wydaje się, że korzystne rozwiązanie dla wszystkich.

Jutro ma ten Kessler dać znać ostatecznie.

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 17 sty 2026, 16:15

karollo89 pisze:
16 sty 2026, 12:56
Pamiętam, że gdy Marcel Mendes-Dudziński żegnał się z Pogonią, to byłem podirytowany. Szesnastolatek, wychowany w Szczecinie, świetne warunki, pogłoski o dużym talencie, a tu nagle za darmo odszedł do Portugalii.
jesli popatrzymy na komplet transferow wychodzacych z Pogoni w ostatnich latach to bardzo szybko dojdziemy do wniosku ze zdecydowana wiekszosc z nich przepada, ten odsetek wsrod graczy wyjezdzajacych za granice jest jeszcze wyzszy, oczywiscie nie biore pod uwage pojedynczych meczow tylko ogolny przekroj przynajmniej jednego sezonu, lub chociazby polowki, a w przypadku ligi slabszej niz Ekstraklasa oczekiwalbym jeszcze lepszych efektow

nastepnie nakladam na transfery kwote ktora zarobilismy na eksporcie i pod tym kątem weryfikuje czy powinienem zaczac żałowac ze ten czy tamten opuscil klub (wogole nie biore pod uwage tego czynnika ze nastepca sie w Szczecinie nie sprawdza)

dzisiaj moge powiedziec ze w przypadku >95% odchodzacych nie żaluje

mysle ze to raczej oni czesciej płaczą za czasem spedzonym w Pogoni

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”