Moze być koło południa. Wysyłałem jakiś czas temu zaproszenie na chess
czubatka

FILIPPO828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 14 sty 2026, 21:41
Generalnie jeżeli to już była totalnie wygrana pozycja, partia w której było oczywiste że wygrasz to mimo wszystko wydaje mi się że można by spokojnie uznać Ci tą partie po gentelmeńsku jako Twoją wygraną. Oczywiście pod warunkiem że kolega @FILIPPO828 nie wniesie protestu w tej sprawie. Ja niczego w takich sytuacjach nie zamierzam arbitralnie wymuszać. Taki scenariusz mógłby zajść w sytuacji jeżeli obaj byście się ewentualnie na to zgodzili. Wówczas możecie wkleić jednak jej link i zaprotokołować.venomik pisze: ↑14 sty 2026, 20:37Dobra, ja sie chyba musze wycofać z tego turnieju póki jestem w tym mieście. Dwie partie na trzy mnie rozłączyło, tym razem w kompletnie wygranej pozycji (6 punktów przewagi wg chess.com, 8 punktów przewagi materiału). Ani internet po wifi, ani po danych mobilnych nie pomaga na tym zadupiu.
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 14 sty 2026, 21:46
Po dżentelmeńsku zagramy jeszcze raz od początkuLeszek pisze: ↑14 sty 2026, 21:41Generalnie jeżeli to już była totalnie wygrana pozycja, partia w której było oczywiste że wygrasz to mimo wszystko wydaje mi się że można by spokojnie uznać Ci tą partie po gentelmeńsku jako Twoją wygraną. Oczywiście pod warunkiem że kolega @FILIPPO828 nie wniesie protestu w tej sprawie. Ja niczego w takich sytuacjach nie zamierzam arbitralnie wymuszać. Taki scenariusz mógłby zajść w sytuacji jeżeli obaj byście się ewentualnie na to zgodzili. Wówczas możecie wkleić jednak jej link i zaprotokołować.venomik pisze: ↑14 sty 2026, 20:37Dobra, ja sie chyba musze wycofać z tego turnieju póki jestem w tym mieście. Dwie partie na trzy mnie rozłączyło, tym razem w kompletnie wygranej pozycji (6 punktów przewagi wg chess.com, 8 punktów przewagi materiału). Ani internet po wifi, ani po danych mobilnych nie pomaga na tym zadupiu.
Po drugie venomik, to może spróbujesz pozostałe partie zagrać na lichess w takim razie skoro na chess.com miałeś takie numery? Może na lichess będzie lepiej.
Właśnie wróciłem po pracy ze zmiany popołudniowej. Trochę zmęczony ale nie muszę iść dziś bardzo szybko spać bo jutro też mam popkę. Jeszcze naturalnie zdążę przed snem zaktualizować tabele itp.
FILIPPO828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 14 sty 2026, 21:56
Ok. Zatem tak będzie bo nie jest morą rolą być prowadzącym turniej tyranem i samowładcą podejmującym decyzje po których ktoś się będzie czuł skrzywdzony. Skoro nie ma obopólnej zgody na automatyczne zakwalifikowanie wyniku to zagracie jeszcze raz.
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 14 sty 2026, 22:03
Automatyczne zakwalifikowanie wyniku to porażka przeciwnika gramy jeszcze raz spoko luzLeszek pisze: ↑14 sty 2026, 21:56Ok. Zatem tak będzie bo nie jest morą rolą być prowadzącym turniej tyranem i samowładcą podejmującym decyzje po których ktoś się będzie czuł skrzywdzony. Skoro nie ma obopólnej zgody na automatyczne zakwalifikowanie wyniku to zagracie jeszcze raz.
To wracam do drugiej myśli z poprzedniego posta. @venomik to może na lichess nie będą Ci się działy takie numery?
FILIPPO828
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 14 sty 2026, 22:30
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 14 sty 2026, 23:37
Gramy w chees com te lichees to nie ogarniam i za czym się przyzwyczaję to minie rok możevenomik pisze: ↑14 sty 2026, 22:30W sumie z tym lichess to dobry pomysł. Może po prostu z chess.com mi nie po drodze tutaj. W koncu na tym necie normalnie pracuję, ogladam filmy, lacze się na spotkania i nie mam problemów. Plus na lichess jak ktoś zniknie to pojawia się opcja wyboru: oglos wygraną/oglos remis/czekaj na powrót przeciwnika. A nie automatyczna przegrana.
Więc panowie @gumi2006 oraz @FILIPPO828 - gramy na lichess?
FILIPPO828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 15 sty 2026, 0:19
No chociaż w tym pójdź trochę na rękęFILIPPO828 pisze: ↑14 sty 2026, 23:37Gramy w chees com te lichees to nie ogarniam i za czym się przyzwyczaję to minie rok może![]()
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 15 sty 2026, 15:53
Ok nie ma problemu możemy grać na leeches. Jestem tam pod tym samym nickiem co tuLeszek pisze: ↑15 sty 2026, 0:19No chociaż w tym pójdź trochę na rękęFILIPPO828 pisze: ↑14 sty 2026, 23:37Gramy w chees com te lichees to nie ogarniam i za czym się przyzwyczaję to minie rok może![]()
Skoro @venomik ma jakieś netowe problemy na chess.com to spróbujcie na tym lichess. Rejestracja tam jest darmowa i zajmuje parę minut
![]()
![]()
A tymczasem zaktualizowana tabela grupy B:
1.gumi2006 3 6 (473)
2.FILIPPO828 2 0 (109)
3.venomik 1 0 (16)
------------------------------------------------------------------------------------
Gumi na pierwszy rzut oka bardzo bliski awansu do Final Four. No chyba że venomik wygra ich zaległy rewanż + dwukrotnie pokona Filippo to wówczas dojdzie do deadlock i konieczności rozegrania trzeciej partii między dwoma zainteresowanymi. No ale póki co jesteśmy dalecy takiego scenariusza.
@gumi2006
FILIPPO828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 15 sty 2026, 23:53
Leszek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sty 2026, 11:27
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 16 sty 2026, 13:27
czubatka

FILIPPO828
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sty 2026, 16:32
Super, dzięki!
Gicik, to jakby co, przez 1,5h jestem teraz przy kompie i rzucam wyzwanie