Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1513

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 sty 2026, 17:56

Kac jeszcze trzyma, też na B!

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 03 sty 2026, 17:59

Ale że cloner Cie nie poprawił, to w szoku jestem. Już powinien trąbić :?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 sty 2026, 20:28

Kavanach cały mecz sędziował fatalnie w obie strony, ale zakończenie meczu w momencie w którym zespół goniący wynik jest w polu karnym rywala, bo właśnie co do sekundy wybiło doliczone 6 minut, to coś czego jeszcze nie widziałem :P

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 03 sty 2026, 20:31

Nie no, był wyrzut z autu w pole karne, Arsenal to obronił bo piłka wyszła poza pole karne i wtedy zakończył, 16 sekund po czasie. Zero kontrowersji.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 03 sty 2026, 20:50

W dalszym ciągu Gyokeres wygląda jak ciało obce, porusza się jak wóz pełen węgla i mam wrażenie, że nie pasuje do tej kombinacyjnej gry. Długo nie było takiego wylewu w obronie, ale wielki Gabriel naprawił to co zepsuł, a potem to już wiadomo. Declan Rice i nie trzeba więcej niczego dodawać.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 sty 2026, 21:01

sickstick pisze:
03 sty 2026, 20:28
Kavanach cały mecz sędziował fatalnie w obie strony, ale zakończenie meczu w momencie w którym zespół goniący wynik jest w polu karnym rywala, bo właśnie co do sekundy wybiło doliczone 6 minut, to coś czego jeszcze nie widziałem :P
1234 pisze:
03 sty 2026, 20:31
Nie no, był wyrzut z autu w pole karne, Arsenal to obronił bo piłka wyszła poza pole karne i wtedy zakończył, 16 sekund po czasie. Zero kontrowersji.
Było dokładnie tak jak mówi 1234. Minęło aż 16 sekund po czasie. No ludzie, ileż mamy czekać z kończeniem meczu? 6 minut to 6 minut. I tak to, że dano wykonać SFG to już łaska, bo można było wtedy kończyć.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 sty 2026, 22:14

No biorąc pod uwagę że tym doliczonym czasie Saka przez 30 sekund wykonywał rożnego, a nie było to jedyna przerwa w grze - tak więc z tych 6 doliczonych dobre 1 do 1,5 minuty uciekło - to naprawdę mógł poczekać te 5 sekund i dać im dograć akcję, tym bardziej że byli w polu karnym rywala ;)

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 04 sty 2026, 22:03

Man City w doliczonym czasie remisuje z Chelsea. Różnica 6 pkt.

Obrazek

:pijemy: :pijemy: :pijemy:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 sty 2026, 17:03

Trafiłem na taką ciekawostkę w internetach. Arsenal podobno będzie pierwszy w historii klubem z najwyższej klasy rozgrywkowej który zagra cztery mecze z rzędu na wyjeździe, a każdy będzie w innych rozgrywkach. ;) Śmieszna statystyka ale pokazuje, że może to być ciężki okres. A chodzi o mecze po czwartkowym spotkaniu z Liverpoolem, mianowicie:

11.01 - Portsmouth w Pucharze Anglii
14.01 - Chelsea w półfinale Pucharu Ligi Angielskiej
17.01 - Nottingham Forest w lidze
20.01 - Inter w Lidze Mistrzów

Zobaczymy, z czego ulepiony jest i Arteta i zespół. ;)

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81
Kibicuję: Neutralny kibic

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 07 sty 2026, 17:32

Magnum pisze:
07 sty 2026, 17:03
Trafiłem na taką ciekawostkę w internetach. Arsenal podobno będzie pierwszy w historii klubem z najwyższej klasy rozgrywkowej który zagra cztery mecze z rzędu na wyjeździe, a każdy będzie w innych rozgrywkach. ;) Śmieszna statystyka ale pokazuje, że może to być ciężki okres. A chodzi o mecze po czwartkowym spotkaniu z Liverpoolem, mianowicie:

11.01 - Portsmouth w Pucharze Anglii
14.01 - Chelsea w półfinale Pucharu Ligi Angielskiej
17.01 - Nottingham Forest w lidze
20.01 - Inter w Lidze Mistrzów

Zobaczymy, z czego ulepiony jest i Arteta i zespół. ;)
Ogarną to spokojnie bo są najlepsi w tym sezonie w premier league. Napewno dwie wygrane w lidze z pucharem to różnie bywa ale liczę że wygrają a Inter najwyżej remis 🔥

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 sty 2026, 19:17

Mi się z kolei podobają 2 inne statystyki.
Pierwsza - w zeszłym sezonie wyłapaliśmy 70 żółtych i 6 czerwonych kartek, zaś w tym sezonie po 20 grach mamy na koncie raptem 26 żółtych i 0 czerwonych.
Druga - w tym sezonie wykręciliśmy już o 15 pkt więcej niż w zeszłym, jeśli weźmiemy pod uwagę analogiczne mecze. Jeśli w najbliższej kolejce uda się nam ograć Liverpool, to będzie to już 17pkt więcej.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 sty 2026, 19:15

Chyba nie jest to mocno zaskakujące, ale świetne wieści z Emirates - mamy 5-letni kontrakt dla Saki. Największy kontrakt w zespole, podobno. Budujemy projekt wokół tego zawodnika no i jazda.

A w niedzielę wracamy do akcji, wyjazd do Portsmouth, które spadlo do Championship w 2010, a potem spadało jeszcze kilke razy z powodów problemow finansowych. Obecnie znajdują się w strefie spadkowej Championship, nie mam pojęcia, jak to tam wszystko wygląda, ale wiem, że wyjazdy do niższych lig z reguły łatwe nie są. Bardzo ciekawi mnie, jak ten puchar potraktuje Arteta - tym bardziej, że ledwie 3 dni później gramy pierwszy półfinał Carabao Cup z Chelsea, a kontuzje się piętrzą.

Hincapie najprawdopodobniej zerwanie dwugłowego, może to być dłuższa pauza, ale jeszcze nic pewnego. :|

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 sty 2026, 10:46

Kolejny dobry występ Gyokeresa. To już trzeci w tym sezonie :bicz: Szwed imponuje regularnością i gra dobry mecze średnio co 40 dni, a więc coś tam jednak potrafi tylko potrzebuje słabych obrońców odrobiny determinacji. Kto wie, może w terminarzu za 40 dni wypadnie mecz z City o mistrzostwo, a za 80 półfinał LM? :P

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 21 sty 2026, 9:38

Oglądałem mecz z Interem na żywo i no powiem, że bardzo podobało mi się parcie na bramkę od pierwszych minut bo szybko się to opłaciło, za każdym razem jak Jesus strzela to na mojej twarzy pojawia się uśmiech, nie da się chłopa nie lubić. Fartowna ta pierwsza bramka trzeba przyznać, ale siadło. Po drugiej bramce juz wiedziałem że Arsenal tego nie wypuści. Co bardziej cieszy? Postawa Gyokeresa, który spełnia się dość w roli tego Jokera w niektórych meczach, dobił Inter trzecią bramką, dość ładna, spokojnie przymierzył, nie panikował jak to miał w zwyczaju do tej pory i pewnie strzelił bramę. Apetyt urósł w miarę jedzenia i zanim zszedł Jesus liczyłem na hattricka. Co jeszcze się rzuciło w oczy? Ano to że do pewnego momentu myślałem że sędzia zapomniał wziąć kartek z domu, bo długo nie dawal mimo wielu dyskusyjnych pod tym względem fauli. Arteta zarotowal, nie za mocno ale wymieszał skład a i tak udało się pokonać Inter, który w pewnym momencie po prostu siadł, mimo strzelenia bramki. Na osobną pochwałę też zasługuje Raya, dobrze interweniował zwłaszcza przy podwójnym strzale.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 sty 2026, 10:05

Ja bym do listy pochwal dopisał Mosquere, młodziak wraca z kontuzji na miesiąc przed terminem, wychodzi w podstawie na Thurama i Lautora i co najmniej daje radę (paradoksalnie dopiero rezerwowy młody Pio Exposioto zaczął go przestawiać w końcówce). Przed kontuzją schował do kieszeni Kane, ogólnie poza błędami przy wyprowadzaniu piłki które czasem mu się zdarzają to ten chłopak w każdym występie wygląda znakomicie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”