Swoją drogą - ta przeróbka He-mana to już absolutny jutubowy klasyk:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 22 sty 2026, 17:44
10

johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 22 sty 2026, 19:14
Tak, możesz odpuścić.
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 22 sty 2026, 20:32
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 22 sty 2026, 23:58
To mógł być świetny, dobrze zmontowany, film o niewolnictwie, walce o wolność i ze stereotypami, o bluesie, ale nie - ktoś wpadł na pomysł: DORZUĆMY TAM WAMPIRY.
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 23 sty 2026, 8:20
Po co mnie zaczepiasz jak jesteś 60kg lewakiem na strzała?
johny batonik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 sty 2026, 9:30
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 23 sty 2026, 10:51
Ty myślisz, że ja chciałbym w jakikolwiek sposób z Tobą obcować, rasisto?johny batonik pisze: ↑23 sty 2026, 8:20Po co mnie zaczepiasz jak jesteś 60kg lewakiem na strzała?
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 23 sty 2026, 11:05
Pelart2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 23 sty 2026, 11:49
Ja? Nie, nigdy się nie podpisywałem zaimkami, nikt mnie do tego nie przymuszał, ale nie widzę problemu, jeśli ktoś ma taką potrzebę.
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 24 sty 2026, 14:09
@futbolowa, film już dostępny na Amazonie. Obejrzałem wczoraj z dziewczyną i jesteśmy nim hmm przerażeni. Nigdy nie żyłem i miałem do czynienia z takim środowiskiem. Nie wiem czy jakaś kobieta w Polsce miała terror identyczny (tj. wszystkie te akty) jak filmowa Gośka, ale już 10% tego, to dobre rycie bani.futbolowa pisze: ↑11 lis 2025, 12:36Opowiesz coś więcej w temacie przerysowania?
Ja bardzo chcę obejrzeć, ale czekam aż wjedzie na streamingi. Byłam w kinie na „Powrocie do tamtych dni” i jak pojawiły się sceny 1:1 wyjęte z mojego życia, to mnie tak ścięło, że miałam ochotę zwinąć się w kłębek na podłodze i już tak pozostać. „Dom” pod tym względem zapowiada się dużo gorzej, więc nie byłabym go w stanie obejrzeć przy ludziach.
Keres

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 24 sty 2026, 19:01
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 24 sty 2026, 20:55
Obejrzałem i oprócz tego, że to mocny film, to schematyczność filmów Smarzowskiego zaczyna mnie wkurwiać. To są drobne motywy, ale pojawiające się niemal w każdym jego współczesnym filmie. A to ktoś się zrzyga/zesra na imprezie, a to ktoś mocno przeklina, a to przebitka na kłócące się Bóg wie o co małżeństwo, a to wstawka w postaci filmiku kręcąnego starą kamerą JVC/ telefonem, no i wepchnięty gdzieś Arkadiusz Jakubik. Ten sam dość chaotyczny, ale jednak w swoim wyrazie mocno artystyczny i charakterystyczny dla Smarzowskiego montaż.
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 24 sty 2026, 21:27
Keres
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio