Tenis - Strona 310

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81
Kibicuję: Neutralny kibic

Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 22 sty 2026, 17:44

cloner pisze:
22 sty 2026, 13:00
Filipek, nadal tylko wszystko wklejasz z internetu? Ty serio nie masz własnego zdania na jakikolwiek temat?
Czemu Ty się chłopie czepiasz ciągle. Popatrz sobie kto tu wkleja jeszcze i nawet nie skomentuje co wkleja. Albo weź mnie zablokuj i będziesz miał spokój

krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 141

Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 24 sty 2026, 10:24

Iga jest niesamowita

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sty 2026, 10:43

krzysiu pisze:
24 sty 2026, 10:24
Iga jest niesamowita
A coś więcej?
Dziś nie gra niesamowicie :mrgreen: mecz wygra, ale łatwo nie ma ;)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 24 sty 2026, 10:45

Ciekawe czy ten drugi set to wina tego palca czy ma takie zjazdy emocjonalne w trakcie meczu.

krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 24 sty 2026, 13:05

To był sarkazm. Stała sie mega dziwną zawodniczką.Z sinsuoidami na poziomie jakiejś juniorki albo początkujacej kobiety w top 100. Niewytłumaczalne
I ma sztab, ma psychologa i od 2,3 lat jest ciągle to samo - raz mniej raz więcej. Zamiata ruską 6 do 1 a potem nagle odcięcie ,multum błędów i ona mowi ze nie wie co sie stało. No to kto ma wiedziec?

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 25 sty 2026, 3:19

Obejrzałem mecz Sabalenki z Victorią Mboko, przede wszystkim ciekaw młodej Kanadyjki, która w ubiegłym sezonie wdarła się do czołówki. W pierwszym secie nie miała wiele do powiedzenia - grała podobny tenis do Sabalenki, przy czym Białorusinka była w tej siłowej grze o wiele lepsza. W drugim secie Mboko dała się szybko przełamać, ale potem ustabilizowała serwis i przy stanie 5:4 dla Sabalenki obroniła trzy piłki meczowe, po czym po długim gemie przełamała liderkę rankingu. W tie breaku Sabalenka szybko zbudowała przewagę i łatwo wygrała.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 sty 2026, 7:27

A ja coś czuję, że nową gwiazdą tenisa będzie Jović, młoda jest fenomenalna.

krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 28 sty 2026, 3:12

Jak Iga kiedyś ogarnie by grać spokojniej to może wygra znów Szlema.
Na ten moment jest za bardzo roztrzepana i każda z topu na tym korzysta

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 sty 2026, 8:51

Mnie cieszy, że już w półfinale debla jest Jan Zieliński, jutro grają z lokalsami ale wierzę w final.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 sty 2026, 12:13

Mial szczescie Djokovic ze Musetti doznal kontuzji bo swietnie prezentowal sie Wloch i Nole by raczej tego nie odwrocil.
Polfinal jest ale tam czeka Sinner i po tym jak obaj prezentuja sie na tym turnieju to wnosze ze Serb jest bez szans. Oczywiscie rozne rzeczy moga sie zdarzyc jak ostatnio skurcze Sinnera czy dzisiaj kontuzja ale na normalnych warunkach pewne zwyciestwo marchewy.
Szykuje sie kolejny chyba juz czwarty z rzedu final szlema pomiedzy Alcarazem i Sinnerem. Hiszpan musi jeszcze pokonac Zvereva i tak wlasnie powinno sie stac.

Co do Igi to obejrzalem pierwszego seta ktory byl bardzo wyrownany. Na poczatku wydawalo sie ze to bedzie typowy mecz ze stratami serwisu ale panie sie ogarnely i az do 6:5 wygrywaly wlasne podanie. Z biegiem czasu to Elena zyskiwala drobna przewage poprawila pierwsze podanie i ostatecznie przelamala Ige na 7:5. Poszedlem spac nie spodziewajac sie ze Swiatek tak obnizy poziom w drugim secie ktory gladko przegrala.
Jezeli mialbym komus kibicowac to Svitolinie ale prosic ja o pokonanie Sabalenki a pozniej potencjalnie Rybakiny to jednak zbyt wiele.

basson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 96

Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 28 sty 2026, 13:38

U mnie odwrotnie. Chciałem nastawić budzik na 1:35, ale chyba wkradł się jakiś miss click. Wyszło, ze zadzwonił, ale o 2:35. Oglądałem 2 seta. Na początku cyrki z wydłuzoną przerwą toaletową między setami w wykonaniu Świątek. Po pierwszym gemie kolejna gra aktorska, miała być krótka przerwa na zmianę stron, a Iga zaczęła na nowo wiązać włosy i chyba zmieniać czapkę, na co miała przeciez czas w przerwie między setami. Duzo nerwów, elektryczne granie. zero reakcji na wskazówki Belga, wręcz oburzenie jak śmie cokolwiek doradzać.
Plan minimum wykonany, bo nie było z kim wcześniej za bardzo przegrać. Myśle, ze Iga moze być zadowolona osiągając ćwierćfinał, bo jednak Rybakina była wyraznie lepsza. Super serwis Eleny dzisiaj

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 28 sty 2026, 14:10

No właśnie, tyle lat treningów, a ten serwis wciąż wygląda jak u początkującej tenisistki!
I co z tego że ma dobrą grę z pola, jak w nocy rzadko kiedy (w decydujących piłkach) mieściła się w korcie.
Dotąd nie oglądałem Igi na AO, a jak obejrzałem, to od razu wyraźna porażka. Chyba muszę przestać to robić? :mrgreen:
cloner pisze:
25 sty 2026, 7:27
A ja coś czuję, że nową gwiazdą tenisa będzie Jović, młoda jest fenomenalna.
Bo to jest bardzo dobre sportowe nazwisko.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 sty 2026, 13:07

Sabalenka w finale. Nie przepadam za chlopem za jest bardzo mocna na kortach twardych.

Wlasnie dolaczyla Rybakina wiec mamy calkowicie wschodnie klimaty.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 827

Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 30 sty 2026, 10:21

Ale meczycho Alcaraza że Zverevem :rydzyk:
Ponad 5 godzin walki, Niemiec miał 5;3 w ostatnim secie i totalnie wysiadł fizycznie.
Carlos wygrał 4 kolejne gemy, widać było, że ten ostatni fragment zniósł dużo lepiej niż przeciwnik, fizycznie i też psychicznie. :brawo:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 sty 2026, 10:25

Koncertowo zepsul koncowke Zverew.

Alcatraz mimo, ze przegrywal 4:5 to i tak cieszyl sie na korcie jakby to byl mecz pokazowy. Ma przewage nad konkurencja ogromna.

Ostatnio ucialem sobie pogadwedke z kolega, ze ten meski tenis to dyscyplina kilku predkosci.

Wydaje sie, ze Alcaraz i Sinner sa poza konkurencja,zapewne kazdy final Szlema obskocza bo nawet w slabszym dniu wygraja z reszta, ale tez Wloch wydaje sie ze stoi w miejscu i traci dystans do Carlosa wiec to on bardziej ma zadatki na hegemona dyscypliny.

Dalej jest Djoko, wiekowy ale i tak na jednej nodze ogra Fritzow, De Minaurow, ale nie ma podjazdu do w/w dwojki.

Nastepnie, wlasnie gracze w top 6-10 a jak przychodzi do meczow to nie potrafia przejsc do polfinalu szlema i tylko nabijaja ranking mniejszymi turniejami.
Reszta stawki jak Tsisipasy, Hurkacze to bardzo nierowni gracze, gdzie czesto decyduje dyspozycja dnia.

Troche licho wyglada rywalizacja w nastepnych latach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”