USS wydaje najwięcej na całym świecie. I co możemy o tym fakcie powiedzieć?Przema pisze:To prawda, natomiast faktem jest że na tle Europy wydajemy śmiesznie mało na służbę zdrowia. A wyzwania tylko będą rosły, ktoś to w końcu będzie musiał ruszyć.
Idea WOŚP świetnie wstrzeliła się w polską mentalność. Robimy coś z porywu z doskoku. Nie ma długofalowego planowania sensu i logiki. Spontanicznie a teraz już systematycznie raz do roku. Niewiem czy to planował. Pewnie nie. Tak poopestu wyszło i się kręci. I nie ma tu znaczenia czy ja lubię czy nie lubię WOŚP i Jerzego Owsiaka. To nie ma w tej ocenie żadnego znaczenia. Generalnie pan Owsiak bardzo przypomina mi pana Rydzyka. Obaj zagarnęli część polskiej przestrzeni nazwałbym to ideowej. Rozdzielili pomiędzy siebie rynek jak to się robi w kapitalizmie. TyleMr.Chris pisze:Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale jak widzę ludzi marudzących na WOŚP na który ludzie dają pieniądze z własnej nieprzymuszonej woli, to widzę taką starą moherową babcię, której największym problemem jest to, że dzieci się bawią na placu zabaw (nie zakłócając jej spokoju), ale ona widzi w tym problem, ponieważ ponieważ.
Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk