Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 sty 2026, 16:47
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 28 sty 2026, 17:00
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 28 sty 2026, 17:01
Duma Katalonii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 28 sty 2026, 17:18
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 28 sty 2026, 17:48
Sick wyobraź sobie że mógłbym mieć ubranie z napisami "jebać Owsiaka i WOŚP" i do tego takie tatuaże ale nie mogą mi z tytułu tego odmówić pomocy na sprzęcie oklejonym serduszkiem - wiesz dlaczego? Bo płacę składkę zdrowotną. To się liczy a nie to na kogo głosuje i komu daje do kieszeni (i dzięki Bogu)
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 28 sty 2026, 17:56
I z tego powodu firmy ubezpieczeniowe będą bardzo wiarygodne. Znalazłem też jakieś dane co prawda z 1999 roku gdzie szacuje się, że z tego powodu było od 2 do 4% zgonów, przy czym znalazłem też dobry komentarz do wyników że ciężko zdefiniować błąd medyczny. Czy to zła diagnoza, błąd w trakcie zabiegu, źle przepisane leki itd, a nie wszystko bezpośrednio musi prowadzić do zgonu więc tym bardziej kwestia interpretacji jest dość szeroka. Tylko ponownie pytam co to ma do WOŚP, nakładów na polską służbę zdrowia i presję rosnących wydatków?Duma Katalonii pisze: ↑28 sty 2026, 17:01@Przema No oficjalnie nie jest to zestawiane, ale trzeba by się firm ubezpieczeniowych zapytać co oni o tym sądzą. W USA najzwyczajniej doskonale funkcjonuje system lobbystów.
Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
Przema
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 28 sty 2026, 19:49
Ale za to mnie ma PiS u władzy i mamy osoby prezydenckie, a także inkluzywność.MazurXIII pisze:https://radom.naszemiasto.pl/niemowle-z ... 2-28677169
20 gospodarka świata, a niemowlęta zamarzają, bo ludzi nie stać na ogrzewanie. Pięknie.
Duma Katalonii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 28 sty 2026, 19:51
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 28 sty 2026, 20:16
Ostro Cię poniosło teraz z wiązaniem tej sytuacji z rządem. Ani teraz, ani za rządów PiSu taka osoba nie jest bez opcji na szybką pomoc. W sytuacji jak jest niemowle + bardzo niska temperatura to można nawet pod 112 dzwonić. A jak kogoś nie stać na ogrzewanie to można dostać zasiłek celowy. W przypadku pieca kaflowego brak ogrzewania nie następuje znienacka - widać, ze się opał konczy, a sam piec grzeje jeszcze sporo po wrzuceniu ostatniej porcji.Duma Katalonii pisze: ↑28 sty 2026, 19:49Ale za to mnie ma PiS u władzy i mamy osoby prezydenckie, a także inkluzywność.
venomik
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 sty 2026, 21:04

Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 sty 2026, 21:25
To co piszesz jest niemalżę w pełni prawdziwe. Zależnie od tego, co oferuje praca (lub nie oferuje), masz dostęp do świetnego, średniego albo wujowego ubezpieczenia. jak nie masz żadnego, to masz Obamacare. Jak masz dużo kasy to bierzesz świetne ubezpieczenie, jak nie masz kasy to masz gówno. Wydatki z budżetu nie mają nic wspólnego z efektywnością opieki zdrowotnej czy coś. W USA te wydatki idą bezpośrednio na programy:Przema pisze: ↑27 sty 2026, 23:39Jak dodamy do systemu opartego na ubezpieczeniach że to wszystko jest zajebiscie nierówne to trudno nie mieć wrażenia że w związku z tym profilaktyka w wielu przypadkach nie istnieje a to wiadomo do czego prowadzi, ale to może niech potwierdzi ktoś kto na miejscu mieszka (@Magnum)
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 28 sty 2026, 21:34
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 28 sty 2026, 21:46
Duma Katalonii pisze: ↑28 sty 2026, 19:49Ale za to mnie ma PiS u władzy i mamy osoby prezydenckie, a także inkluzywność.
Ale ja "tylko" dokonałem fikołka zgodnego z logiką lat 2015-2013: A,B,Y,Z a PiS. I uczyniłem to z premedytacją.venomik pisze: Ostro Cię poniosło teraz z wiązaniem tej sytuacji z rządem.
Duma Katalonii
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio