Pogoń Szczecin (zbiorczy) - Strona 155

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 23

Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 28 sty 2026, 21:08

Przyborek? jakis czas temu pisalem ze za jakies 4mln euro sam zawiozlbym go na lotnisko, minelo troche ale zdania nie zmienilem, istnialo realne niebezpieczenstwo ze Przyborek nie wywalczy miejsca w podstawie albo co gorsza zjedzie z forma co juz raz mialo miejsce

warto zwrocic uwage na 2 kwestie, po pierwsze znow udalo sie, po Koulourisie, przytulic dobry hajs, z czym ostatnio bylo raczej slabo, ta kasa oznacza jednoczesnie glosniejsze transfery przychodzace; po drugie Przyborek tak jak Holewinski ma kontrakt do czerwca 27 ale w jego przypadku raczej nie bylo szans na prolongate, nie bylo tez sensu relegowac Adriana do rezerw w celu naklonienia do podpisania nowej umowy w sytuacji gdy mozna juz teraz skroic kilka milionow ojro; wg. dostepnych danych agentem Przyborka jest Mowlik, nie doszukiwalbym sie jednak tutaj jakiegos drugiego dna, uwazam ten transfer za dobry deal dla klubu

apropo Holewinskiego, dla mnie to kolejny buntownik na pokladzie ktorego trzeba utemperowac, ktos robi chlopakowi wode z mózgu, co to wogole jest? nie ma transferu nie ma prowizji wiec trzeba lobbowac za czestszymi zmianami otoczenia? niedoczekanie zeby menagoludy rozgrywaly ekstraklasowy klub jak pionka na swojej finansowej szachownicy, my tez musimy zarobic, i to w pierwszej kolejnosci :!: a Holewinski juz teraz płaci wysoka cene, gnije w rezerwach, Bytom lada moment wznawia rozgrywki i nikt tam nie bedzie czekal do ostatniej chwili az junior sie opamieta, jego wartosc spadnie, chetnych za rok bedzie niewielu, bedzie sie wtedy cieszyl jak znajdzie cos powyzej zaplecza Ekstraklasy oczywiscie bez gwarancji na granie

natomiast Pogon Szczecin jest zbyt potezna aby mozna bylo w jakikolwiek sposob napisac ze przypadek Holewinskiego uderzyl bolesnie w klub; moze bysmy cos zarobili za jakis czas a moze nie; bramkarza do obecnego skladu niespecjalnie potrzebujemy; nie bedzie tego to beda inni, takich Holewinskich mozna znalezc w Polsce dziesiatki; pensji wysokiej nie ma wiec obciazenie dla klubu jest niemal zerowe

de facto na tych przepychankach traci praktycznie tylko jedna strona i im szybciej mlody golkiper to zrozumie tym lepiej dla niego

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 28 sty 2026, 21:14

ciernisty pisze:
28 sty 2026, 21:08
nie bedzie tego to beda inni, takich Holewinskich mozna znalezc w Polsce dziesiatki; pensji wysokiej nie ma wiec obciazenie dla klubu jest niemal zerowe
A Pogoń ta taki hegemon i magnes ze przyciąga te dziesiątki talentów, które widzą jak będą traktowane w przyszłości dlatego mając do wyboru oferty z Płocka, Krakowa, Zabrza czy innego Poznania postawią na wariatkowo w Szczecinie. Ma to sens.
Ten kij działa tylko w sytuacji gdy papier jakiś już jest podpisany. Czymś w końcu trzeba będzie przyciągać tych zdolnych spoza Szczecina i najbliższych okolic.

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 29 sty 2026, 8:07

PietroBosman pisze:
28 sty 2026, 19:52
dla tego Mayulu Pogoń zapewne nie była ani pierwszym ani drugim wyborem.
Ok, zobaczymy co potrafi.
Z Austrii takie informacje płyną:

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 29 sty 2026, 8:19

PietroBosman pisze:
A dla tego Mayulu Pogoń zapewne nie była ani pierwszym ani drugim wyborem.
Ok, zobaczymy co potrafi.
pytanie czy to byl wybor nr 1 dla Pogoni :D wszak dopiero co sie chwalili na transferoomie ze maja 3 mln euro na napastnika, a jako drugiego sciagneli tego gagatka.
PietroBosman pisze:
Co do Stipicy- w końcu usłyszymy jego wersję wydarzeń.
fajnie by bylo, pytanie czy przy rozwiazaniu kontraktu nie dodali klauzuli milczenia ;)

btw, ciekawe czy Paryzka znowu przeczolgaja przez rezerwy. jesli tak to szybko chlopak bedzie zalowac ze dal sie zlamac i podpisal nowa umowe. gdyby tego nie zrobil, bylby w tym samym miejscu. on juz przynajmniej od roku powinien grac na wypozyczeniu, najpierw w 2 lidze, a potem ewentualnie isc poziom wyzej. mozna powiedziec, ze rok zmarnowany. I nie w zadnej grecji czy arabii tylko najlepiej do Lecznej jak bylo wczesniej mowione, gdzies gdzie stosunkowo latow bedzie go obserwowac, a przy tym chlopakowi nie wywroci sie zycia do gory nogami na kilka miesiecy. przeraza mnie podejscie do mlodych w tym klubie, a bylo mowione, ze bedzie stawianie na nich i rozwijanie akademii - ciekawe kiedy zaczna to robic.

Jeszcze co do Przyborka, wiem ze jak to sie mowi pewnych ofert sie nie odrzuca, ale bede stal na swoim, ze to byla dobra oferta dla klubu. Mlody jak to mlody, podpalil sie, pewnie kontrakt tez fajny, ale jak mowilem, tam jest taki balagan na strychu ze analizy zadnej pewnie nie zrobil, a do latwego srodowiska nie idzie jesli dodac to do tego co pisalem wczesniej. Narzekajacy trener na wzmocnienia, o ktorych nic nie wie, narzekajacy zawodnicy, ktorzy chca odejsc. No w tym burdelu pewnie bedzie szansa zeby cos tam zagrac i sie pokazac jak nie bedzie drastycznie odpadac na treningach. Moze sie uda.
Ale i tak zycze mu powodzenia, tak zeby zamknal mi morde, tak jak pozamykal mordy tym kretynom na trybunach co go wygwizdali.

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 31 sty 2026, 15:50

Przema pisze:
28 sty 2026, 21:14
A Pogoń ta taki hegemon i magnes ze przyciąga te dziesiątki talentów, które widzą jak będą traktowane w przyszłości dlatego mając do wyboru oferty z Płocka, Krakowa, Zabrza czy innego Poznania postawią na wariatkowo w Szczecinie. Ma to sens.
Ten kij działa tylko w sytuacji gdy papier jakiś już jest podpisany. Czymś w końcu trzeba będzie przyciągać tych zdolnych spoza Szczecina i najbliższych okolic.
chyba nie sadzisz ze ktokolwiek bierze na powaznie pod uwage przy sprawach transferowych co tez napisano w gazetach czy w mediach spolecznosciowych?, mielismy przez wiele miesiecy rozgrzebany stadion przed ukonczeniem budowy i czy pojawil sie chociaz jeden komentarz ze ,,ja tu nie przyjde bo mam koparkofobie''? to sa kwestie nieistotne, trzeciorzedne, przeciez to tak jakbys czytal horoskopy i ustawial swoje zycie pod wytyczne znakow zodiaku, jezeli ktos chce podjac decyzje o przejsciu do innego klubu to raczej szuka informacji u znajomych ktorzy mieli juz z nim stycznosc, dzwoni do kolegow pilkarzy czy trenerow, ile razy wlasnie o tym mowiono? a ile razy jakis grajek napisal/powiedzial ze kierunek wyznaczaja mu twitterowe wpisy?

a nawet gdyby tak bylo to zapewne podczas rozmow transferowych podczas bezposredniego kontaktu z wladzami klubu wiele takich uprzedzen i stereotypow po prostu znika

setki juniorow blakajacych sie po nizszych ligach marzą aby trafic do Pogoni i zaden hejterski artykul prasowy tego nie zmieni, a jesli ktos rzeczywiscie przy swoich wyborach kieruje opiniami pojedynczych dziennikarzy pragnacych ogrzac swoje parszywe, zmrożone gasnąca popularnoscia łapy, blaskiem rozdmuchanej ,,kontrowersji'' to niech lepiej wogole tu nie przychodzi

popatrzmy jeszcze na casus Holewinskiego, dzieki uprzejmosci Alexa Haditaghiego wiemy na czym stoimy... zawodnik żada 40-50 tysiecy miesiecznie podczas gdy srednia zarobkow juniora w polskiej Ekstraklasie to podobno zaledwie kilka tysiecy zlotych + wikt i opierunek, nalezaloby w tym miejscu rozwazyc pewien scenariusz - przypuscmy ze Pogon zgadza sie na te warunki, nastepnie trzeba podjac decyzje gdzie Holewinski spedzi najblizsze polrocze, poniewaz w pierwszym zespole panuje silna konkurencja bierzemy pod uwage kolejne wypozyczenie, niech bedzie ze do Bytomia; kto bedzie wtedy placil zawodnikowi 40-50 tysiecy miesiecznie? bo z pewnoscia nie Polonia, to my musielibysmy pokrywac wiekszosc jego pensji

abstrahujac juz od potrzeby zapewnienia dobrej sciezki rozwoju dla pilkarza tak aby mozna bylo go pozniej dobrze sprzedac, po pierwsze od razu wpadamy w duze koszty bez odpowiedniej gwarancji zwrotu z inwestycji, po drugie tworzymy precedens bo jak dasz jednemu ponad norme to od jutra ustawi ci sie pod drzwiami cala kolejka ,,dejów''

łatwo jest demonizowac i wieszac psy z tamtego czy innego, najczesciej błahego powodu, trudniej jest wejsc w buty wladz klubu i zaproponowac jakies wlasne pomysly i rozwiazania w obliczu takich a nie innych wymagań drugiej strony

PS. swietna konferencja przedmeczowa z Pawłem Ozgą, nie wiedzialem ze chlop jest taki konkretny i wygadany, top3 wszystkich konferencji Pogoni jakie widzialem do tej pory a kto wie czy nie najlepsza

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 sty 2026, 15:56

ciernisty pisze:
31 sty 2026, 15:50
popatrzmy jeszcze na casus Holewinskiego, dzieki uprzejmosci Alexa Haditaghiego wiemy na czym stoimy... zawodnik żada 40-50 tysiecy miesiecznie
https://transfery.info/aktualnosci/nie- ... wia/264630

30-40.
Czyli pewnie chciał 25. Bo obecnie ma na frytki, nawet 10, kontrakt przecież 3 ligowy.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 sty 2026, 15:57

ciernisty pisze:
Bytomia; kto bedzie wtedy placil zawodnikowi 40-50 tysiecy miesiecznie? bo
On z nami ustala inny kontrakt, a nie ten który oferuje mu Pogoń.
On miał u nas 11 net i tyle by miał do końca sezonu. Z kolei pierwsza oferta Pogoni to było jakieś 7. Wiem, że to młodzieżowiec ale reprezentant, ograny od 1,5 roku i z potencjałem sprzedażowym. Na koniec, i on przeszarżować i Pogoń nie spełniła oczekiwań.

Mam też nadzieję, że w/w postawa towarzyszy AH i Mowlikowi bo wtedy każdy młody piłkarz zastanowi się milion razy zanim wybierze ofertę ze Szczecina.

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 31 sty 2026, 16:02

ciernisty pisze:
chyba nie sadzisz ze ktokolwiek bierze na powaznie pod uwage przy sprawach transferowych co tez napisano w gazetach czy w mediach spolecznosciowych?
Jeśli napisał to sam właściciel to jednak daje obraz, jakim jest człowiekiem i jak może układać się współpraca z takim gościem. Niektórzy mogą chcieć mieć bardziej przewidywalnego szefa i warunki pracy.
ciernisty pisze:
mielismy przez wiele miesiecy rozgrzebany stadion przed ukonczeniem budowy i czy pojawil sie chociaz jeden komentarz ze ,,ja tu nie przyjde bo mam koparkofobie''?
Mieliśmy wiele lat gruzowisko zamiast stadionu, natomiast dla piłkarzy najważniejsza jest murawa i ona zawsze była top :) ale liczy się cała baza, całokształt. Boiska treningowe, budynki. To było potrzebne żeby pójść do przodu.
ciernisty pisze:
a ile razy jakis grajek napisal/powiedzial ze kierunek wyznaczaja mu twitterowe wpisy?
No ale raczej nowością w Polskiej piłce jest, że gwiazdą klubu na twitterze jest sam właściciel :mrgreen: gdyby były to plotki kibiców, dziennikarzy, to olać. Ale właściciel? to już daje do myślenia.
ciernisty pisze:
setki juniorow blakajacych sie po nizszych ligach marzą aby trafic do Pogoni
Na pewno. Tylko trzeba rozróżnić setki juniorów z wiosek z jednostkami najbardziej zdolnymi którzy mają znajomości, ale też świadomość swojego potencjału. Dla jednego testy w PS to spełnienie marzeń i być może jedyna szansa, dla innego kalkulacja, czy opyla się przychodzić tutaj, czy gdzie indziej, bo jest świadomy swojej wartości.
ciernisty pisze:
swietna konferencja przedmeczowa z Pawłem Ozgą
Nie wiem jakie plany zawodowe i życiowe ma Ozga, ale kiedyś widziałbym go jako pierwszego trenera Pogoni. Ma rękę do młodzieży, zna świetnie nasze podwórko, klub, środowisko.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 31 sty 2026, 17:52

1234 pisze:
31 sty 2026, 16:02
Jeśli napisał to sam właściciel to jednak daje obraz, jakim jest człowiekiem i jak może układać się współpraca z takim gościem. Niektórzy mogą chcieć mieć bardziej przewidywalnego szefa i warunki pracy.
Otóż to. Piłkarze większości są głupi, zwłaszcza ci młodzi ale coś tam liczyć potrafią a poza tym od tego mają managerów. Nikt tu nie mówi o planktonie w regionie, ale o takich co się faktycznie wybijają jak np był Kozlowski. Takich na oku ma każdy większy klub w Polsce. I na pewno żarówka się zapali że w pewnym momencie będzie podstawiony pod ścianę aby przedłużyć kontrakt i jeszcze ta karta będzie grana w social mediach. Wtedy wybór będzie dokonywany pomiędzy resztą klubów z pominięciem Pogoni. Nie trzeba być Sherlockiem żeby to przewidzieć.
Co zaś się tyczy transferów niedokonanych przez Pogoń bo był remont stadionu. To i Kosta i Mroczek i Adamczuk wspominali że wiele tematów się wysypało w momencie gdy jakiś piłkarz przyjechał do Szczecina i zobaczył jak to wygląda albo sprawdził sobie w Internecie. Któryś nawet im rzucił na pożegnanie żeby zadzwonili jak już skończą remont. Zresztą żeby daleko nie szukać to Koutris właśnie na tej zasadzie został przechwycony z Częstochowy i to nie był pierwszy przypadek kiedy Rakow został ze spodniami ściągniętymi do kolan mimo że oferuje fajną kasę na kontraktach.

A Ozga vel Citko? Top. Trenował mnie w salosie aczkolwiek przesunięcie dwa roczniki do starszych nie zadziałało na mnie dobrze mimo wsyztsko jego wspominam dobrze w przeciwieństwie do Łazowskiego, który nawet w młodzieżowych kadrach pracował, ale oglądałem jego wykłady i widać że zmienił podejście.

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 31 sty 2026, 17:57

Przema pisze:
31 sty 2026, 17:52
Trenował mnie w salosie
Z tego co słyszałem od znajomych, w Salosie Ozga, Łazowski byli w porządku, za to fatalne podejście i charakter miał Gołubowski.

Ten klub to jednak dość ciekawy przypadek, mnóstwo piłkarzy stamtąd wyszło do Ekstraklasy/1.ligi, sporo trenerów wybiło się wyżej, w Szczecinie byli na topowym poziomie, najpierw rywalizując z PS, później będąc nawet wyżej w tej młodzieżowej piłce.

Ja mam dobre wspomnienia z obiektami na Tenisowej. Grało się mecze za trampkarza (jako ich przeciwnik, niestety na Salos byłem za słaby :mrgreen: ) to było na początku XXI wieku, wtedy zrobili remont, powstała trybuna, fajne boisko, bieżnia dookoła. Fajne czasy.

Teraz planują zrobić tam sztuczną płytę.

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 31 sty 2026, 20:05

cloner pisze:
31 sty 2026, 15:56
30-40. Czyli pewnie chciał 25. Bo obecnie ma na frytki, nawet 10, kontrakt przecież 3 ligowy.

bardziej zblizone do klubu zrodlo pisalo o nieco wyzszych widelkach ale mniejsza z tym, 25k to tez za duzo biorac pod uwage rozmaite czynniki, tu nie chodzi o skąpstwo czy robienie komus pod gorke, to biznes a biznes to tez swiadomosc ile sie komu nalezy i za co, AH i TA wiedzą jak sie ksztaltuje srednia zarobkow w polskiej Ekstraklasie (Persa czesto kreuje sie na wichrzyciela ktory lubi dymic a tak naprawde ma byc laikiem, tymczasem jak sie uwazniej poslucha tego czy tamtego wywiadu z prezesem to widac olbrzymia wiedze na temat klubu czy nawet generalnie o pilce noznej)

nawet Sir Kamil Grosicki, nasza legenda, nie nagiął pracodawcow do swoich pelnych oczekiwan, oboz Holewinskiego nie ma szans, nawiasem piszac nie chodzi chyba tylko o sucha pensje bo tam na liscie żądan mialy byc jeszcze inne, trudne do zaakceptowania przez klub zapisy

my juz to w tym roku przerabialismy, na przelomie sezonow, wtedy tez wspomnialem ze jeden z dzialaczy Widzewa powiedzial ze od momentu wejscia do klubu pieniedzy pana Dobrzyckiego oczekiwania finansowe obecnych zawodnikow przy negocjacjach kontraktowych znaczaco poszybowaly w gore, ten sam mechanizm
Enjo pisze:
31 sty 2026, 15:57
On z nami ustala inny kontrakt, a nie ten który oferuje mu Pogoń.
On miał u nas 11 net i tyle by miał do końca sezonu. Z kolei pierwsza oferta Pogoni to było jakieś 7. Wiem, że to młodzieżowiec ale reprezentant, ograny od 1,5 roku i z potencjałem sprzedażowym. Na koniec, i on przeszarżować i Pogoń nie spełniła oczekiwań.
powiedzmy ze w Bytomiu dostanie 11k, czyli co, przez pol roku bedzie dostawal tylko taka stawke nawet gdyby mial kontrakt z Pogonia na poziomie 40k? nie musimy doplacac roznicy?

pytam bo ostatnio trafil do nas na wypozyczenie Szalai i zgodnie z umowa pokrywamy jakies 20% jego uposazenia z Hoffenheim, wydawalo mi sie ze Niemcy doplacaja mu reszte...
Enjo pisze:
31 sty 2026, 15:57
Mam też nadzieję, że w/w postawa towarzyszy AH i Mowlikowi bo wtedy każdy młody piłkarz zastanowi się milion razy zanim wybierze ofertę ze Szczecina.
chcialbym zeby tak wlasnie bylo, oby kazdy mlody pilkarz ktory z takich powodow zastanawia sie milion razy nad oferta ze Szczecina rezygnowal z niej i wybieral sobie inny klub, my potrzebujemy materialu na konkretnych pilkarzy a nie takich ktorych trzeba jeszcze dodatkowo niańczyc i wychowywac
1234 pisze:
31 sty 2026, 16:02
w momencie w ktorym ktos mi udowodni ze inna postawa Alexa Haditaghiego (np. milczenie w mediach spolecznosciowych) przynioslaby klubowi lepsze wyniki sportowe sam chetnie ustawie sie w awangardzie osob domagajacych sie takiej zmiany

prosze zwrocic tez uwage ze negocjacje transferowe nie sa tozsame z podjeciem zobowiazan, natomiast w momencie zlozenia podpisow pod umowa kazdy pilkarz dostaje bez zastrzezen dokladnie to co sobie wynegocjowal i tu nie ma zadnego ale, czy ktorykolwiek z pilkarzy żalil sie ze AH nie wyplacil mu hajsu wynikajacego z podpisanej juz umowy?

co wobec tego rozumiemy pod pojeciem ,,przewidywalny'', zapewniajacy okreslona ilosc minut na boisku? transfer na zyczenie? podwyzka na kiwniecie palca? no jak pokaza mi takie zapisy w kontraktach to bede milczal, a tymczasem napisze tak - dla mnie AH ma byc przewidywalny dla klubu oraz dla kibicow, dla pilkarzy tylko tyle ile podpisal a ewentualne bonusy wg. uznania (patrz premia za wygranie PP), zas dla dziennikarzy i agentow jak bedzie mu sie chcialo

jeszcze jedno, bo tak zastanowilem apropo Holewinskiego, wydaje mi sie ze negocjacje w sprawie nowej umowy trwaly juz znacznie wczesniej i przy odrobinie dobrej woli Axel nie musialby nawet wracac do Szczecina, opór spowodowal jednak pierwsza zolta karte czyli skrocenie wypozyczenia, ktos doszedl do wniosku ze to blef albo ma wlasny deal do ugrania niezaleznie od ceny jaka musialby zaplacic sam zawodnik wiec pokazano druga zolta kartke czyli zeslanie do rezerw

i dlatego chcialbym dodac w tym miejscu ze jezeli przewidywalnosc prezesa ma dotyczyc rowniez kwestii postepowania z chciwymi agentami to moze i oni tez zastanowia sie milion razy zanim zaoferuja nam swoj towar wiedzac ze z tego kamienia wody nie wycisną :D jednak szczerze watpie w taki efekt, zapewne tradycyjnie beda proponowac zawodnikow kazdemu kto tylko sie nawinie a potem tradycyjnie nastapi proba sił, grozb i blefow w kontraktowych przepychankach, bedzie natomiast jedna istotna roznica, ci agenci ktorzy wykaża sie najwiekszym łakomstwem i uporem w przeciaganiu liny po prostu trafia na czarna liste klubu i wiecej tu zadnych interesow nie ubija, ot taki maly plusik, moze bedzie mniej afer Kozlowskigate

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 31 sty 2026, 20:41

1234 pisze:
31 sty 2026, 17:57
tego co słyszałem od znajomych, w Salosie Ozga, Łazowski byli w porządku, za to fatalne podejście i charakter miał Gołubowski.
Ozga to był top ziomek, ale ogarniał temat. Za moich czasów z Łazowskim można było nagrać filmik o zmęczonej nodze której piłka się nie będzie słuchać. Bieganie, bieganie i jeszcze raz bieganie wokół jeziora a potem gierka ewentualnie. Tak to pamiętam z obozów :D

Golubowski miał jeden znakomity rocznik, nawet mój serdeczny przyjaciel grał u niego. Robili furorę na turniejach i chłopaki dostali oferty z Ajaxu Amsterdam. Problem był taki że Adam to przyblokował mówiąc że albo biorą całą czwórkę obrońców albo nikogo. Tam świetnie mieli opracowaną grę w linii, rzadko coś takiego się widzi na tym etapie.
ciernisty pisze:
31 sty 2026, 20:05
tu nie chodzi o skąpstwo czy robienie komus pod gorke, to biznes a biznes to tez swiadomosc ile sie komu nalezy i za co
Szkoda ze sie tym nie kierowali gdy podbijali ofertę dla Juwary. Swoją drogą jakby publicznie wyszło ile zarabia Mor i Mukairu to też byśmy szczęki z podłogi zbierali. Nic dziwnego że Grosicki podbijał kwoty wiedząc ile się tu płaci. Nic dziwnego że robią to kolejni i inni też to będą robić.
ciernisty pisze:
chcialbym zeby tak wlasnie bylo, oby kazdy mlody pilkarz ktory z takich powodow zastanawia sie milion razy nad oferta ze Szczecina rezygnowal z niej i wybieral sobie inny klub, my potrzebujemy materialu na konkretnych pilkarzy a nie takich ktorych trzeba jeszcze dodatkowo niańczyc i wychowywac
Na jakim świecie ty żyjesz…

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 31 sty 2026, 22:17

Przema pisze:
31 sty 2026, 20:41
ciernisty pisze:
Na jakim świecie ty żyjesz…
ja zyje na takim swiecie w ktorym 90% ruchu ,,transferowego'' mlodziezowcow do seniorskiego zespolu Pogoni Szczecin odbywa sie z druzyn mlodziezowych tego wlasnie klubu i ktorzy nie beda sie zastanawiac nad oferta przyjscia bo sa w nim od zawsze a ponadto ulamek tego przeplywu wypelniaja jeszcze mlodziezowcy ze zespolow zagranicznych ktorzy raczej nie sledza tego co sie pisze w polskich mediach

w moim swiecie mamy umowy partnerskie z klubami z regionu takimi jak Bałtyk Koszalin w ramach ktorych bez zadnych problemow sciagamy do siebie tamtejsze diamenty

ruch transferowy mlodziezowcow spoza regionu do Szczecina stanowi jedynie niewielki ulamek calosci, i jeszcze ulamek tego ulamka bedzie sie zastanawial nad przyjeciem oferty Pogoni, co niby mialbym napisac jesli ktos sugeruje ze dla naszego klubu jest to jakis nokautujacy cios ?

dlatego jedyna kwestia jaka mozemy wogole tutaj rozwazac to przedluzanie umow dla obecnych pilkarzy Pogoni :D , ciekawe ze jesli rozbieznosci kontraktowe dotycza seniorow to malo kto dymi ale jesli chodzi o juniorow to niejeden dostaje bialej goraczki, jakby sie miala zaczac apokalipsa, ja natomiast proponuje przestac traktowac kazdego nastolatka jak przyszlego reprezentanta Polski, wielu czeka na zwierzenia Stipicy a ja chetnie bym jeszcze uslyszal co ma do powiedzenia Antoni Klukowski, ale tak szczerze, na temat swoich zyciowych wyborow w ostatnim roku

nikomu nie zabronie twierdzic ze marka Pogoni upadla i nikt nie bedzie chcial tu trafic, moge tylko wyglosic swoja teorie, oto ona - nastepni juniorzy beda inaczej selekcjonowani a ich umowy beda zawierane na nieco zmienionych warunkach, mozliwosc nacisku obozu juniora na klub zostanie zmniejszona

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 01 lut 2026, 14:01

Juwara dzisiaj to jakiś sabotaż,
Grosicki przy karnym jakby chciał podać bramkarzowi
Na gonienie wyniku wchodzi Paryzek

Ogólnie nic nie funkcjonuje, ani obrona, ani ofensywa, jedynie Cojocaru swoimi umiejętnościami nas trochę ratuje.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 01 lut 2026, 14:21

Juwara w normie. To jest piłkarski analfabeta pozbawiony umiejętności. Szybko biega ale niestety jest po prostu głupi i nie myśli na boisku. Nie powiniendokonczyc pierwszej połowy a był na murawie przez 90 minut.
Na plus odkurzony Pozo, choć pamiętam że na początku sezonu w Niiecieczy też dobrze wyglądał a potem się rypło.

To jest zbieranina przypadkowych piłkarzy którzy sami nie wiedzą co mają grać ustawieni na nieswoich pozycjach. Wyczuwam tam duże wzajemne zmęczenie sobą. Trener chyba też średnio zadowolony z tego jak polityka transferowa wygląda.

Do końca sezonu będziemy walczyc o utrzymanie a patrząc na tabele to jakoś nie mam przekonania żebyśmy byli w czymkolwiek lepsi od innych potencjalnych spadkowiczów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”