Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2560

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Czy Carlo Ancelotti powinien pozostać na stanowisku trenera Realu w sezonie 2023/24?

Tak, zasługuje by dać mu jeszcze szanse
11
69%
Nie, czas na kogoś nowego
5
31%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 sty 2026, 16:56

HMK pisze:
29 sty 2026, 16:39
Piłkarze Realu Madryt przebiegli 142 km, natomiast Benfica 152 km.
Co?

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 29 sty 2026, 17:01

Boromir pisze:
29 sty 2026, 16:56
HMK pisze:
Co?
No to tak u nas wygląda średnio raz na jakiś czas, tj. na mecz. Może nie aż w takich proporcjach, bo wczoraj jednak była wcześniej czerwona, ale (bez sprawdzania) to zawsze przeciwnik ma dość sporą różnicę na swoją korzyść w przebiegniętych kilometrach.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 sty 2026, 17:06

HMK pisze:
29 sty 2026, 17:01
Boromir pisze:
29 sty 2026, 16:56
HMK pisze:
Co?
No to tak u nas wygląda średnio raz na jakiś czas, tj. na mecz. Może nie aż w takich proporcjach, bo wczoraj jednak była wcześniej czerwona, ale (bez sprawdzania) to zawsze przeciwnik ma dość sporą różnicę na swoją korzyść w przebiegniętych kilometrach.
Milan biega 120, ja pierdole...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 sty 2026, 17:27

Ja nie wierzę w ten wynik. 152 km to jest jakiś absurdalny rekord świata. 152 km na 11 zawodników wychodzi 13,8 km na jednego zawodnika. Z Trubinem. Daj Trubinowi te 5 km i wyjdzie prawie 15 km na każdego zawodnika z pola. To przecież u nich środkowy pomocnik musiałby zrobić z jakieś 17 km w meczu. Gdzie rekord Premier Legaue to chyba 13,5 Kulusevskiego.

Nierealne.

Nawet te 142 Realu IMO zawyżone z jakieś 20 km.

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 29 sty 2026, 17:29

Emery może sobie być na liście, ale gdzieś na jej dnie.

Co do DM'a, to Valverde... Wolałbym zobaczyć zamiast Tchuameniego. Problem jest cały czas z rozgrywającym i tego Real potrzebuje.
No i coś trzeba zrobić z obroną, bo to co odwala Hujisen i Asencio, to tragedia. Ostatnimi czasy Asencio więcej robi w ofensywie niż w defensywie a chyba nie o to chodzi.

W ogóle są spekulacje, że Valverde ma dosyć grania na prawej obronie i rozważa szukanie nowego klubu. Urugwajczyk ma umowę do 2029 roku, więc nikt go z Realu nie puści, ale to świadczy o tym jaka frustracja w nim narasta za to, że jest ciągle alternatywą na prawą obronę.

Ja cały czas liczę, że z klubu latem odejdzie Vinicius i Rodrygo a w ich miejsce przyjdzie kompletny rozgrywający pokroju Vitinhi i napastnik i tu upatruje powrót Endricka i ewentualny transfer Haalanda? (tak wiem...) ale za Norwega by trzeba było wpłacić 180 mln klauzulę odstępnego - Real teoretycznie stać na to, zwłaszcza gdyby w transakcje był wmieszany Rodrygo lub Vinicius.
Tak czy siak tego pajaca Viniciusa już mam dosyć i liczę, że pójdzie on w pizdu.

Dodatkowo wiele mówi się o tym, że Real jest właściwie dogadany z Nico Schlotterbeckiem a temu się wkrótce kończy kontrakt.

Ogólnie spodziewam się lekkiego trzęsienia ziemi latem w Realu. Priorytetem jest na pewno ściągnięcie rozgrywającego i środkowego obrońcy. No spodziewam się, że Rodrygo bankowo odejdzie a tutaj bym może nie szukał jakoś mocno następcy, bo Endrick pokazuje, że może efektywnie grać na prawym skrzydle i jest też Mastantuono i ta dwójka miała by okazje się wykazać. Rozważyłbym też sprzedaż Camavingi i ściągnięcie alternatywy dla rozgrywającego, bo np. sam Vitinha o którym się spekuluje, to nieco za mało, tak by zespół się nie zapadł gdy pierwszy rozgrywający wypadnie z składu za kartki czy kontuzje.

Ogólnie przetasowania są potrzebne, ale mam obawy, że Vinicius przedłuży kontrakt a wtedy nie ma mowy na pewno o Norwegu. Widzę tu po prostu jedyną zależność dla takiego transferu.

więc moje spekulacje to :

Vinicius Jr. <-> Haaland
Rodrygo <-> Endrick (powrót)
Camavinga <-> Vitinha
Schlotterbeck - ???
Paz - za klauzulę

Na pewno też pozostaje kwestia Tchuameniego - on nie daje jakości na DM'ie i jak mówię, szybciej bym tam widział Valverde a jak nie on to kto? Caicedo? on ma ważny kontrakt a kaluzule na ponad 115 mln. Nie wiem kogo by Real musiał ściągnąć.

Jednak wydaje mi się, że dupa z tych wszystkich spekulacji będzie i co najwyżej dojdzie ten Schlotterbeck, wróci Paz i Endrick a odejdzie Rodrygo. Vinicius przedłuży kontrakt i tyle z tego wszystkiego.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 29 sty 2026, 17:39

Boromir pisze:
29 sty 2026, 17:27
Ja nie wierzę w ten wynik. 152 km to jest jakiś absurdalny rekord świata. 152 km na 11 zawodników wychodzi 13,8 km na jednego zawodnika. Z Trubinem. Daj Trubinowi te 5 km i wyjdzie prawie 15 km na każdego zawodnika z pola. To przecież u nich środkowy pomocnik musiałby zrobić z jakieś 17 km w meczu. Gdzie rekord Premier Legaue to chyba 13,5 Kulusevskiego.

Nierealne.

Nawet te 142 Realu IMO zawyżone z jakieś 20 km.
No wygląda to absurdalnie wysoko, ktoś się musiał walnąć, ale wpis brałem z Twittera, a sama oficjalna strona UEFY podaje te dane. Może wliczyli piłkarzy co się rozgrzewali. Natomiast jestem w stanie uwierzyć w różnicę DK, czyli 10 km między drużynami.

@Samuraj, etap, gdzie RMCF wpadał do czołowych klubów i brał ich gwiazdy za gotówkę to był mniej więcej gdzieś koło 2009 roku. Dobrze, że wiesz że Erling jest nierealny, ten Vitinha (choć chciałbym tu mocno tego małego skurczybyka) jest jeszcze mniej realny ze względu na relacje na linii Paryż-Madryt, a może jedynie na Nico byłaby szansa (tj. tego Niemca o trudnym nazwisku).
Fakty są takie, że albo ryzykujesz z juniorem (a na to teraz nie będzie czasu), albo liczysz na kogoś z wolnego transferu (a teraz chyba aż tylu ciekawych nazwisk nie będzie co wcześniej), albo kupujesz gracza co już coś zaprezentował w Europe i liczysz, że rozwinie się na TOP poziom. I podejrzewam, że ten trzeci wariant to jedyne wyjście na najbliższe okienko, bo nie będzie tu żadnego Vitinhii, żadnego Erlinga, a trzeba będzie kombinować. Tylko że do tego Perez musiałby oddać lejce dyrektorowi sportowemu, którego nie ma i trenerowi, który musiałby mieć jego pełne poparcie w tym też w kontroli nad piłkarzami. Dobrym kandydatem wydaje się być Xabi Alonso, ostatnio bezrobotny. Szkoda że nie dostał ani wsparcia w wojence z fawelarzem oraz kreatywnego pomocnika.

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 29 sty 2026, 18:31

Czemu nie jest realny? Real ma pieniądze by dać za niego te 180 mln i umówmy się na mundialu też może zabłysnąć, bo Norwegia po takich eliminacjach będzie uważana za czarnego konia i jestem pewien, że sam Haaland będzie miał duży wpływ na ich wyniki. To obecnie najlepszy napastnik na świecie obok Harry'ego Kane.

Weźmy pod uwagę, że Vinicius nadal nie podpisał kontraktu, jeśli do tego nie dojdzie, to latem zostanie wystawiony na sprzedaż tak czy siak by uniknąć ryzyka, że odejdzie za darmo. Zwolni się budżet płacowy pod Norwega.
Wiadomo... Perez to skąpiec i on woli kupować zawodników na kończących się kontraktach niż wywalać chore pieniądze, ale za Mbappe już oferował grube miliony więc czemu miałby nie ruszyć po Erlinga w przypadku odejścia Viniego? Jak najbardziej jest to realne, ale zależy tak naprawdę od tego czy Vinicius przedłuży kontrakt, jeśli nie, to jestem na 120% przekonany, że odejdzie latem a przyjdzie Haaland, nawet jakby za Norwega Real miał rozbić bank.

Co do Vitinhi, to jest on bardziej nierealny niż Haaland i sami jego agenci się wypowiedzieli o tym, że zawodnik rozważyłby ofertę, ale nie ma szans by PSG go puściło i tu ewentualnym kluczem może być transfer Viniego, bo jeśli on miałby trafić do PSG to wówczas można dogadać się w kwestii Vitinhi. Haaland ma klauzulę a Vithinia nie i dlatego też Brazylijczyk jest najmniej realną opcją.

Jak mówię, tu zależy od sytuacji Viniciusa czy przedłuży kontrakt czy nie, od tego będą zależeć ruchy Realu Madryt a podejrzewam, że w klubie też powoli mają dość problemów które on stwarza, jak nie utarczki z kibicami, to kwestia rasizmu, porywczość i podatność na prowokacje, sceny jak ta gdy został przez Xabiego zdjęty z boiska.. Natomiast jego jakość dla zespołu coraz bardziej jest wątpliwa i w ostatnim czasie jego statystyki mogą budzić wątpliwości a przypomnijmy, że on chce zarabiać tyle co Mbappe. Jest zbyt problematyczny dla klubu i dla zespołu. Jednak nie zmienia faktu, że poza Kylianem jest drugą siłą napędową Królewskich i ma swój status gwiazdy. Ja jestem zwolennikiem jego odejścia.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 29 sty 2026, 18:49

W waszym przypadku jest tylko jeden kandydat który zrobiłby z was potwora :D Thiago Motta :witam:

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 29 sty 2026, 19:02

Jak poćwiczysz jeszcze gadkę to w niedługim czasie uda ci się próba opchnięcia swojego klienta :P

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 29 sty 2026, 19:04

Samuraj pisze:
29 sty 2026, 18:31
To obecnie najlepszy napastnik na świecie obok Harry'ego Kane.
To prawda
Samuraj pisze:
Real ma pieniądze
To prawda

Ale
Samuraj pisze:
by dać za niego te 180 mln
To nieprawda. Tu nie chodzi o to, że Real jest jakimś biedakiem, bo obaj wiemy, że tak nie jest. Po prostu nie przyjdzie tu żaden zawodnik za takie pieniądze, ponieważ tu nie rozchodzi się o finanse RM a o podejście Pereza. Trochę lat już kibicujesz i weź mi wymień naprawdę wysokie transfery Realu z ostatnich lat. Pomogę - Bellingham, Hazard, James, Bale. 2023, 2019, 2014, 2013. A teraz wymień mi w grupie pierwszej, transfery młodych oraz w grupie drugiej - transfery graczy bez umowy w innym klubie. Podpowiem - dużo, i tu, i tu. Podejście Florentino się mocno zmieniło, ja pójdę nawet krok dalej i wydaje mi się, że Perez jest mocno sparzony po wtopieniu z Hazardem, Jude przychodził tu będąc jakieś 8 lat młodszym niż Belg. Można sobie budować narrację o tym jak to MCFC nie blokuje swoich zawodników i pozwala im odejść, może to jest prawda, nie wiem, trzeba by spytać ryby jak to wyglądało z odejściami, ale mam głowie case Jesusa, którego tak o puścili do Arsenalu (wiadomo, nie ten kaliber co Norweg), ale te plotki o Erlingu u nas, które cały czas wracają to nic innego jak efekt słabego poziomu serwowanego przez naszych, a nie faktycznych szans. Byłbym skłonny uwierzyć w ten ruch przy spełnieniu wielu czynników.
1) Norweg posiada śmiesznie "niską" klauzulę poniżej 100 mln.
2) Norweg chce do Realu, bo z jakiegoś powodu Barca mu nie pasuje.
3) Real sprzedaje Fawelarza i daje Kylianowi lewą stronę.
Pierwsze jest nierealne, drugie może być realne, ale nie gadałem ostatnio z Erlingiem nt. jego odczuć co do gry w Barcelonie, trzecie to mój mokry sen, ale nie nastawiam się na to. Z tym, że ten pierwszy jest najważniejszy i to te problemy i pohamowanie Pereza do dużych wydatków byłyby przy takim ruchu największym problemem. Reasumując, nie będzie żadnego Erlinga w Realu.
Samuraj pisze:
Zwolni się budżet płacowy pod Norwega
Budżet płacowy to zwolni przede wszystkim Alaba, który zostanie przytulony przez Araba i to jest na 100% pewne, a ma jeden z wyższych kontraktów w zespole.
Samuraj pisze:
Jak najbardziej jest to realne, ale zależy tak naprawdę od tego czy Vinicius przedłuży kontrakt, jeśli nie, to jestem na 120% przekonany, że odejdzie latem a przyjdzie Haaland, nawet jakby za Norwega Real miał rozbić bank
Zakład, że tak nie będzie?
oczywiście przyjmując pozycję startową, o której mówiłeś, mianowicie "Jeżeli Vinicius nie przedłuży" to wtedy zakład wchodzi w życie. Nie będzie tu żadnego Halaanda/Haalanda/Halanda.
Spoiler:
Spoiler:

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 209

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 29 sty 2026, 19:07

Real ma Mbappe, nie będzie żadnego Haalanda.
gilardino11 pisze:
29 sty 2026, 17:06
Milan biega 120, ja pierdole...
To chyba jest średni wynik w ogólnej perspektywie, tzn. przeważnie tyle się biega na tym poziomie, ale jak wyglądał mecz Realu z Benficą i czy te cyferki są prawidłowe, to w sumie nie wiem, bo oglądałem jednym okiem w szpitalu.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 01 lut 2026, 8:40

ciekawa statystyka, jest se taki mbappe z 80 golami w 88 meczach dla realu, a jednoczesnie zespol strzela wiecej bramek, gdy nie ma go na boisku

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 209

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 01 lut 2026, 9:59

Real z Mekambe regularnie gra zawodnikami na nieswoich/nieoptymalnych pozycjach, no i pewnie kwestia w jakich meczach gra mniejsze minuty. Na ile indywidualnie Kylianek jest winny za archaiczny futbol Realu to inna sprawa, bo te 10 asyst przez dwa sezony i liczba pressingów fatalne.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lut 2026, 15:11

Barcelona wczoraj do prxerwy xG ponad 4, Realek dzisiaj 0,35. Trochę im zazdroszczę, ile można oglądać taki antyfutbol.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 lut 2026, 15:22

Chcieli treneiro to mają :pijemy:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”