Powiększona Ekstraklasa ??

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Co sądzisz o powiększeniu ekstraklasy ??

Świetny Pomysł
16
73%
Jestem przeciwko
3
14%
Nasza liga jest tak słaba ze powinniśmy ją zmiejszyć a nie powiększać
3
14%
Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Powiększona Ekstraklasa ??

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 29 maja 2006, 18:38

http://sport.onet.pl/1330540,wiadomosci.html

Prawde powiedziawszy jestem za . W 40 milionowym kraju powinno być przynajmniej tyle zespołów w I lidze . Szczególnie ze od przyszłego sezonu kazdy musi miec podgrzewaną murawę , więc bedzie mozna grać w dobrych warunkach w zimę . No i dotego Polonia by się utrzymała :) .

Tylko niewiadomo co na to PZPN ...

P.S wiem ze moze to być zwykła plotka z PS , ale myśle ze i tak mozna o tym podyskutować .

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 maja 2006, 19:00

Do 2008 roku nie może być większej ligi
Dzisiaj "Przegląd Sportowy" informował, że Polonia Warszawa i Arka Gdynia, a za nimi podobno pół ligi, chcą powiększenia Orange Ekstraklasy do 18. zespołów! Mówi Eugeniusz Kolator z PZPN: - W związku nie ma żadnego wniosku o powiększenie pierwszej ligi. Nawet gdyby wpłynął, byłby nieważny, bo takie propozycje w imieniu klubów może składać tylko prowadząca rozgrywki Ekstraklasa SA. A w myśl podjętych wcześniej uchwał do 2008 roku nie można dokonywać żadnych zmian. Później, owszem.

- Konsultujemy nawet pewien projekt, ale dotyczy on tylko drugiej i trzeciej ligi - dodał Kolator.

- Kluby złożyły propozycję powiększenia ligi, ale nie wiem, czy Ekstraklasa przedstawi ją na zarządzie PZPN - powiedział natomiast Marcin Stefański, dyrektor logistyki rozgrywek Ekstraklasy SA.
Bez paniki, na szczęście jest jeszcze Ekstraklasa SA, która choć nie jest idealna, to nie będzie podporządkowywać całej ligi dwóm drużynom, które nie chcą spadać. Poza tym w sytuacji gdzie są kluby pierwszoligowe nie będące w stanie wypełnić warunków licencji, powiększanie ligi jest śmieszne. Najpierw proponuję uprzątnąć brudy, a potem dopiero wprowadzać nowe zasady.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 maja 2006, 20:49

Zasadniczo jestem za powiekszeniem ligi do 18 zespolow (chociaz 16 tez mnie w jakis sposob satysysfakcjonuje bo pomyslec iz bylo niegdys 14 :redalarm: )
Ale jednak w tych okolicznosciach jestem przeciwko takiemu przedsiewzieciu, gdyz takie "rotacje" w rozporzadzeniach dotyczacych spadku i awansu powinno byc jasno okreslone przed danym sezoniem a nie przy zielonym stoliczku pozniej zalatwiac utrzymanie

Ale tak nawiasem piszac to Polonii grozi upadlosc

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 maja 2006, 21:15

czeher pisze:Ale tak nawiasem piszac to Polonii grozi upadlosc
A co z nowym właścicielem?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 maja 2006, 21:21

czeher pisze:Ale tak nawiasem piszac to Polonii grozi upadlosc
piwus pisze:A co z nowym właścicielem?

http://sport.onet.pl/1331008,wiadomosci.html

Tu wszystko jest ladnie opisane ;)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 maja 2006, 21:28

Ja jestem za tylko jak powieksza o te 2 zespoly to nie ma ze automatycznie zostaja w Ekstraklasnie tylko baraze z innymi druzynami 2 ligi...tak wiec Gornik nie gral by w barazach tylko zostal by automatycznei w Ekstraklasnie a Polonia i Arka baraze... 8) Lepiej by bylo tylko jak ktos pisal wszedzie by musiala byc podgrzewana murawa a z tym juz problem...

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 29 maja 2006, 21:39

guru pisze:tak wiec Gornik nie gral by w barazach
jakie baraze przecież oni i tak nie grają w barażach w barażac gra Arka Gdynia

ja zawsze byłem za tym zeby liga byla jak największa to tylko dodaje atrakcyjnosci i poziomu polskiej piłce nożnej
Ale nie tak jak w II lidze że spadają 4 zespoly tylko normalnie 2 ... i jeden lub 2 baraz tak jak w Holandii :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 maja 2006, 21:47

krako, nie jestem pewien teraz wszystko jest pomieszane jeszcze z tym Lechem, ale z tego co wiem to Polonia jest ostatnia a Arka przed ostatnia, Gornik ma nad nia 2 pkt. przewagi...

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 29 maja 2006, 21:52

jak zawsze trzeba się do czegoś odwolywac , jak na polskim , jak na polskim :D
Komisja Odwoławcza ds. Licencji Klubowych przyznała drużynie MKS Pogoń Szczecin SSA licencję na grę w kolejnym sezonie Orange Ekstraklasy. Z kolei przy braku odwołania ze strony Lecha Poznań uprawomocniło się pozbawienie tego zespołu prawa gry w I lidze.
Lech nie odwołał się od odmownej decyzji komisji w obowiązującym terminie i nie otrzymał licencji. Zgodnie z regulaminem rozgrywek oznacza to automatyczne przesunięcie Lecha na ostatnie miejsce w tabeli ekstraklasy.
Dzięki tej decyzji w lidze utrzymał się Górnik Zabrze. Z kolei przedostatnia Arka Gdynia awansowała na 14. miejsce i zagra w barażach o utrzymanie w pierwszej lidze z trzecim zespołem drugiej ligi. Ekstraklasę opuszczą Lech i Polonia Warszawa.
W kolejnym sezonie w Poznaniu, w miejsce obecnego Lecha, grać będzie nowy zespół. To wynik fuzji Lecha z Amiką Wronki. Nowa drużyna będzie nadal nosić nazwę Lech Poznań.

źródło: PAP

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 maja 2006, 22:05

No i nie mowilem tak :wink: Tylko to jakies dziwne jest, co teraz z Amica, ona przestanie istniec? czy w jakiejs V lidze bedzie grac?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 maja 2006, 22:10

guru pisze:Tylko to jakies dziwne jest, co teraz z Amica,
http://www.google.pl/search?client=fire ... j+w+Google

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 30 maja 2006, 16:50

Eugeniusz Kolator, wiceprezes PZPN: - W związku nie ma żadnego wniosku o powiększenie pierwszej ligi. Nawet gdyby wpłynął, byłby nieważny, bo takie propozycje w imieniu klubów może składać tylko prowadząca rozgrywki Ekstraklasa SA. A w myśl podjętych wcześniej uchwał do 2008 roku nie można dokonywać żadnych zmian. Później, owszem. Konsultujemy nawet pewien projekt, ale dotyczy on tylko drugiej i trzeciej ligi.

Czyli do 2008 nic się niezmieni , mam jednak nadzieje ze liga zostanie powiększona jeśli nawet nie teraz to za kilka lat.

Awatar użytkownika
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #10 » 06 cze 2006, 20:57

nasi piłkarze panikuja ze graja duzo :roll: a na zachodzie graja wiecej i nie skarza sie :wink:
u nas powinno byc conajmniej 18 zespołów :!: :!:
mysle że na 20 to byłby problem ale wynikajcy z tego czy znalazło by sie 20 zespołów profesjonalnie zorganizowanych i odpowiadajcych poziomem do ekstraklasy :wink:
wiec moja licza jest 18 tyle powinno byc drózyn w pierwszej lidze bo skompletowanie takiej ilosci nie stanowi problemów i my jako kibice mieli bysmy do ogladania wiecj meczów :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”