Temat będzie nam przydatny nie raz i nie dwa razy, ale na początek zaczniemy od polemiki nad tym co wymyślił trenejro Zaza
Ja oczywiście odniosę się do tego co związane z Dumą Katalonii. Zgadzam się z Tobą PRAWIE we wszystkim o czym napisałeś odnośnie taktyki Barcelony. Generalnie różnimy się w jednej kwestii i jest ona o tyle zasadnicza, że to właśnie przez nią widać było dzisiaj rano te różnice w naszych zdaniach. Chodzi tutaj konkretnie o pozycję Deco na boisku
Różnica jest już tutaj. Umieściłeś Dekunia tak jakby w jednym rzędzie z Giuly'm i Ronaldinho. Coś podobnego (chociaż nie do końca) zaproponowałeś na schemacie. Wkleję go tutaj dla ułatwienia ponieważ tylko ten schemat będzie mi potrzebny.Zaza pisze:Prawdopodobny skłąd Barcelony w nadchodzącym sezonie to:
Arrow Valdes - Zambrotta, Puyol, Marquez, Gio - Edmilson, Xavi - Ludo, Deco, Ronaldinho - Eto'o Czyli 4-2-3-1 jak ja to mówie na "TAK"

Być może Cię zmartwię, ale nie zgadzam się z tym schematem
Kurde odnoszę dziwne wrażenie, że zaczynam się powtarzać
Chyba zgodzisz się z tym Zaza, że niemalże nieograniczona rotacja w Barcelonie (i nie chodzi tutaj o ławkę rezerwowych) utrudnia ustalenie jednego schematu, który dobrze odzwierciedlał by taktykę.