Legia - Lech 03.11.2006 - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

Która drużyna wygra mecz?

Czas głosowania minął 04 lis 2006, 10:01

Legia Warszawa
11
65%
Remis
2
12%
Lech Poznań
4
24%
Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 03 lis 2006, 22:00

No ale emocji na pewno nie zabrakło...
No i z b. dobrej strony pokazali sie fani obydwu drużyn
mawik pisze:Wynik- 3:2 dla Legii lub 4:3- znając sposób gry lechitów(który Smudę niebawem doprowadzi do zawału).
święta racja :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lis 2006, 22:02

No i z b. dobrej strony pokazali sie fani obydwu drużyn
az dziwne, ze nie bylo Cie na meczu :roll:
choc mozliwe, ze z laptopa piszesz :P

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 03 lis 2006, 22:07

fantastisz widowisko-mimo wszystko rownie dorbrze mogl wygrac Kolejorz..pod wzgledem kibicowskim-absolutna miazga,rece sie skladaja do oklaskow,naprawde-pelen szakun za ta oprawe Riders...

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 03 lis 2006, 22:08

nie rozumiem o co Ci chodzi
troche widziałem mecz u kumpla, reszte doczytałem z transmisji live
A co do kibiców to nie od dzis wiadomo ze najlepsz oprawy robia własnie fani tych 2 drużyn 8)
Pozdro dla ciebie, na razie wszystkich ide spac bo jutro od rana na uczelnie trzeba gnać :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 lis 2006, 22:08

:mike: No i mamy powtorke z rozrywki :lol: Lech znowu pod doprowadzniu do remisu przegrywa mecz :D Pierwszej polowy niestety nie widzialem :( Ale co tu sie martwic skoro wszystkie bramki padly w drugiej polowie :P Szalachowski :rydzyk: Piekna bramka z rzutu wolnego. Zagral bardzo dobry mecz. Szkoda, ze nie udalo mu sie ustrzelic hat-trica, byl bliski pod koniec meczu, ale niestety Kotorowski obronil jego strzal :angry2: Radovic asysta i bramka :D Czego wiecej mozna od niego wymagac :D
Napiecie bylo do ostatiej minuty.Po bramce Radovica to nerwy na maxa :? Te 6 min. trwaly wiecznosc. Trzeba pochwalic Lecha za dobry mecz, podniesli sie z 2-0 na 2-2. Jednak dzisiaj wygral lepszy :D

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 03 lis 2006, 22:16

Jak sie wkurzyłem jak wyrównali :/ ale na szczęście Wojtkowiak zrobił swoje i 3-2 dla nas :lol: Legia zasłużenie wygrala, chociaż po 2 bramce, juz jej sie odechciało grac...Janczyk [ ' ]. Szalachowski bardzo dobrze, Rado moze nie gral wspaniale, ale gola strzelil...jeszcze poprzeczka Choto, pod koniec nie trafili Junior i Szałachowski...moglo byc wyzej. Lech nie gral zle, 2 gole bardzo ladne, dobre akcje...jednak sam poczatek meczu, to zdecydowana przewaga Legii, potem sie troche wyrownalo, ale jednak Legia lepsza.
Szala powinien w pierwszej czerwo dostac, za to jak wykosił ktoregos z Lecha :o ale sedzia nie widzial na szczescie :] Piekna oprawa "Riders on the storm" :]
Coż dobry mecz, wygral lepszy.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 03 lis 2006, 22:42

mawik pisze:. Wynik- 3:2 dla Legii lub 4:3- znając sposób gry lechitów(który Smudę niebawem doprowadzi do zawału).
hehe, trafiłem, znowu chyba zaczne u buków grać ;]

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 lis 2006, 22:44

Bonso pisze:Legia zasłużenie wygrala, chociaż po 2 bramce, juz jej sie odechciało grac...Janczyk [ ' ].

:? Za co ty mu stawiasz swieczke :?: Moze nie byl az tak strasznie widoczny, ale slabym ogniwem nie byl tak jak to czesto bywalo z Wlodarczykiem :lol:
Bonso pisze:Rado moze nie gral wspaniale, ale gola strzelil...
Wspaniale czyli jak? Nie wiem czego ty oczekujesz w takim meczu, chlopak zaliczyl asyste i strzelil bramke, wiec czego wiecej wymagac. Grania po publike? Zreszta w tym elemencie gry, takze nie zawiodl :wink:
Bonso pisze:Piekna oprawa "Riders on the storm"

:rydzyk: Racja, kozacko to wygladalo :]

EDIT

Zapomnialem jeszcze pochawlic trenerow za dobrze przeprowadzone zmiany. Chodzi mi tu glownie o Kielbowicza, ktory mial bardzo fajne rajdy . Po jednym z nich padla bramka :wink: Natomiast po stronie Lecha z dobrej strony sie pokazal Pitry wprowadzony na bosiko w drugiej polowie za Wilka. Z tego co pamietam zaliczyl asyste przy bramce Zakrzewskiego :wink:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 lis 2006, 22:50

Bonso pisze:Legia zasłużenie wygrala
Chyba żartujesz :shock:
Legia nie grała nic [no, może poza początkiem i paroma fragmentami].
W ogóle nie zasłużyli sobie na te 3 punkty.
Fakt, Lechitom za tak kardynalne błędy w obronie należała się kara, ale to oni w tym meczu grali o wiele lepiej.
guru pisze:Za co ty mu stawiasz swieczke Question Moze nie byl az tak strasznie widoczny, ale slabym ogniwem nie byl tak jak to czesto bywalo z Wlodarczykiem Laughing
Tu kolegę Bonso popieram ;)
Jańczyk zapowiadał się na wielką rewelację, a na razie okazuje się wielkim niewypałem... Legia nie ma ani jednego porządnego napastnika. Wdowczyk koniecznie musi coś z tym zrobić, bo naprawdę ileż można grać bez ataku z prawdziwego zdarzenia?

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 03 lis 2006, 22:51

Łoj panie - działo się działo! :D

Pierwsza połowa to piłkarskie szachy, choć Legia ładnie przycisnęła na początku.
A druga to prawdziwa uczta. Może nie piłkarska, bo było dużo błędów i kiksów, ale emocjami można by obdarować kilka ligowych spotkań. 2 połówka jak u Alfreda Hitchcocka: "najpierw trzęsienie ziemi, a potem napięcie zwiększa się z każdą minutą". Tym trzęsieniem były dwie bramki Szałachowskiego. Powiem szczerze - takich wolnych po Szałachu sie nie spodziewałem. Druga bramka to w dużej części zasługa Szali, który ograniem Wilka i podaniem do Radovicia odkupił winy dzisiejszego spotkania (a tych było co niemiara, że wspomnę tylko brak wyblokowania dośrodkowania Pitrego). Potem bramki Lecha, co należy podkreślić po bardzo ładnych akcjach. I końcówka z przytomnym zagraniem Radovica.
Legia znów gra agresywnie, znów zaczynają wygladać jak druzyna, drużyna pełna determinacji.

Na trybunach bardzo zimno, co chyba trochę było widać po dopingu. Ładne kartoniady, ale spodziewałem się więcej po "fonii" :wink: Troszkę tak niemrawo to wyglądało, ale wszystko wynagrodziła dramaturgia drugiej połowy.

Dziś troszkę przyblakła gwiazda Henrego Quinterosa. Tak jak tydzień tymu Napoleoni tak dziś Henryk byli zupełnie przygaszeni. Właściwie Peruwiańczy popisał się jednym ciekawym zagraniem - wrzuceniem za plecy obrońców do Zakrzewskiego. Poza tym trudno było go wypatrzyć na boisku. Może to przez tą pogodę (choć szczerze to nie wiem do czego przywyczaił go ojczysty klimat) :roll:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 lis 2006, 23:00

deltinho pisze:Właściwie Peruwiańczy popisał się jednym ciekawym zagraniem - wrzuceniem za plecy obrońców do Zakrzewskiego.

Mogl zaliczyc wtedy bardzo ladna asyste, ale Mucha pokazal jak sie broni :D Osobiscie to wtedy myslalem, ze padnie bramka :?

futbolowa pisze:Jańczyk zapowiadał się na wielką rewelację, a na razie okazuje się wielkim niewypałem... Legia nie ma ani jednego porządnego napastnika.

Ma jeszcze czas :D Wiem na co go stac. Szkoda tylko, ze nie wykorzystuje sytuacji podbramkowych a takze w klubie :lol: Wlodar i Gottwald wypadli i powinien wykorzystac to jak najlepiej, ale gra piach :? Elton sie bardzo dobrze zapowiadal, jednak teraz jest w slabej formie. Kto wie czy Wdowczyk go nie sprzeda zima :? W rundzi jesiennej nie bedzie mial wielu okazji do pokazania sie :?

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 03 lis 2006, 23:02

futbolowa pisze: Chyba żartujesz :shock:
Legia nie grała nic
A strzeliła 3 bramki, miała poprzeczkę. I strzeliła o jegnego gola więcej od gości. Więc chyba jednak wygrała zasłużenie :roll:
futbolowa pisze: Jańczyk zapowiadał się na wielką rewelację, a na razie okazuje się wielkim niewypałem...
Janczyk Szanowna Pani, młody nazywa się Dawid Janczyk!
Wielkim niewypałem to można nazwać Hugo, który strzelił jedną bramke a w każdym meczu miał po kilka wielbładów. I kosztował parę ładnych ojro. Ale nazywanie tak 19 letniego chłopaczka, który przeszedł za niewielkie pieniądze z klubu, gdzie prezesem jest wielki kibic Legii, który nawet w trzeciej lidze nie grał w pierwszym składzie to jest spora przesada.

ps.: sorki za post pod postem

a nie Janczyk ? :think: Wybacz, musiałem :P// fieldy

dopisałeś mi się kiedy edytowałem posta z tym bykiem i mi nie poprawiło. :-/ już jest dobrze

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 lis 2006, 23:09

guru pisze:Ma jeszcze czas
Jesteś pewien?
Popatrz na Rooneya, czy Fabregasa. Wiek podobny, a jednak porównywać do nich Janczyka byłoby zbrodnią.
Kiedy on ma się rozwinąć?
Doświadczenie, doświadczeniem, ale on wygląda już na wypalonego :|
W Polsce panuje przekonanie, że młodym talentem jest dwudziestoparoletni Smolarek, podczas gdy w innych krajach 20-latek jest już nazywany doświadczonym profesjonalistą...
guru pisze:Elton sie bardzo dobrze zapowiadal, jednak teraz jest w slabej formie.
Roger też niestety nie gra już tego, co na wiosnę :(
deltinho pisze:A strzeliła 3 bramki, miała poprzeczkę. I strzeliła o jegnego gola więcej od gości. Więc chyba jednak wygrała zasłużenie
Nie powiesz mi, że to jest wyznacznikiem tego, że drużyna zagrała lepiej?
A gdyby Lech miał 50 sytuacji i 20 poprzeczek?
Pierwsza i trzecia bramka to nie były żadne rewelacyjne akcje, raczej dzieło przypadku.
deltinho pisze:Ale nazywanie tak 19 letniego chłopaczka, który przeszedł za niewielkie pieniądze z klubu, gdzie prezesem jest wielki kibic Legii, który nawet w trzeciej lidze nie grał w pierwszym składzie to jest spora przesada.
Ale kim to on miał nie być? Młodzieżówkę miał doprowadzić do tytułu, z tego co jeszcze pamiętam... Skończy tak samo jak Smoliński...
deltinho pisze:Janczyk Szanowna Pani, młody nazywa się Dawid Janczyk!
Ojej, to z przyzwyczajenia. Kiedyś nawet na C+ mówili "Jańczyk" :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 lis 2006, 23:16

futbolowa pisze:Popatrz na Rooneya, czy Fabregasa. Wiek podobny, a jednak porównywać do nich Janczyka byłoby zbrodnią.

Popatrza na Arsenal, czy na MU :wink: A moze porownanie Janczyka do Rooney'a nie bylo by zbrodnia, gdyz ten ostatnio nie blyszczal dopiero teraz lapie forme. Co bedzie jezeli Janczyk w nastepnym meczu wyskoczy z hat-trickiem :o
futbolowa pisze:Roger też niestety nie gra już tego, co na wiosnę Sad

No cos ustal troche :? na wiosne to ta lewa strona byla najlepsza w lidze :?

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 03 lis 2006, 23:18

Porównywanie polskich "talentów" z zagranicznymi jest zupełną pomyłką. Pomijając kwestię "ilości talentu" to są jeszcze pewne róznice w szkoleniu młodych. Właściwie jest jedna zasadnicza róznica - u nas profesjonalne szkolenie młodych dotychczas nie istniało. Teraz robi to kilka klubów, ludzi (Kosecki na własną rekę) ale oni zaczynają z 7-10 latkami więc troszkę potrwa zanim zobaczymy czy coś z nich wyrośnie.

Dlatego szybko nie doczekamy się polskiego Fabregasa, bo polski junior wchodzący w piłkę seniorską ma do nadrobienia kilka ładnych latek. w porónaniu z kolegami z zachodu.

O takim "szczególe" jak baza teningowa na której szlifuje się polskie diamenty nie będę nawet wspominał. :cry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”