Legia - Lech 03.11.2006 - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

Która drużyna wygra mecz?

Czas głosowania minął 04 lis 2006, 10:01

Legia Warszawa
11
65%
Remis
2
12%
Lech Poznań
4
24%
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 lis 2006, 23:20

guru pisze:Popatrza na Arsenal, czy na MU
A jakie to ma znaczenie?
Nie wiem, czy będę umiała dokładnie wyrazić to, co mam na myśli, ale spróbuję...
Oni na warunki angielskie są rewelacyjni.
On miał być rewelacyjny na warunki polskie.
Legia to przecież taki odpowiednik Arsenalu, czy ManU, ale na naszych rodzimych boiskach...
guru pisze:A moze porownanie Janczyka do Rooney'a nie bylo by zbrodnia, gdyz ten ostatnio nie blyszczal dopiero teraz lapie forme.
Ostatnio. Obu rozliczajmy za całokształt może... ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 lis 2006, 0:02

futbolowa, ale Rooney gdy debiutował w Premierschip miał 16 lat!!!!!!!! Teraz ma 21, ON tez nie stał sie super piłkarzem od pierwszego meczu w Lidze!!!!
A przecierz nabierał umiejętności w najlepszych szkółkach piłkarskich na świecie (Angielskich) a nie w polskich tak jak Janczyk ,tego sie nie da przeskoczyć, bo u nas młodzi zawodnicy uczą sie podstaw gdy trafiają do najmocniejszych klubów jak mają juz 18-19 lat a w Angli czy innym normalnym kraju takie umiejętonści zdobywają 12-latkowie!!!!!
Poza tym na Dawida nałożono ogromną presje, w wieku 18 lat i po paru meczach w pierwej lidze miał być: Zbawca polskiej rep. do lat 21, gwiazdą Legii i najlepszym napastnikiem mistrza polski, a w nasępnym roku młodym brylancikiem robiącym furorę w piłkarskim świecie jako reprezentant pierwszej reprezentacji CZY TO NIE ZA WIELE!!!!!!
Tak więc proste odniesienia (Poslka-Anglia) nie mają najmniejszego sensu bo to dwa inne światy...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lis 2006, 6:59

Mecz jakiego sie spodziewałem. Lech, aby zaczac grac musi stracic najpierw 2 bramki, bo tak ani rusz. Gdy było 2-0 zastanawiałem sie jak sie skonczy 3-2 czy moze 2-2. Szkoda, ze skonczyło sie na niekorzysc Poznaniaków. Jednak z taka obrona nie moze byc inaczej. Co za ulga, ze ta runda sie juz konczy i bedzie mozna dokupic stoperów. Tak sami sobie strzelaja, badz staraja se ułatwic to przeciwnikowi. Legia dzisiaj za wiele nie pokazała, zreszta trudno było sie tego spodziewać. Zaki do reprezentacji. 8)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 lis 2006, 12:12

Tak więc proste odniesienia (Poslka-Anglia) nie mają najmniejszego sensu bo to dwa inne światy..
Ale chyba mnie nie zrozumiałeś.
Przecież nie chodzi mi o to, aby on już był drugim Rooney'em.
Na te nasze polskie warunki powinien prezentować się o wiele lepiej.
Dalej upieram się, że skończy tak, jak Smoliński. Wielkie odkrycie, które zniknęło tak szybko, jak się pojawiło...

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 04 lis 2006, 12:24

futbolowa widzę, że cały czas nie rozumiesz tego że my nie możemy mieć młodych i dobrych. Możemy mieć zdolnych, którzy w seniorach nadrabiają to co stracili w czasie juniorskim. Zobacz kiedy zaczął na miarę swojego talentu grać Żurawski. Teraz mamy "młodych": Golański, Grzelak, Matusiak do których Janczykowi czy Błaszczykowskiemu brakuje 5-6 lat. I przez ten czas Janczyk, Błaszczykowski będą grać w kratkę nadrabiając stracony juniorski czas. I albo wypłyną, albo nie. A wyrokowanie co będzie z polskim 19 czy nawet 21letnim piłkarzem za kilka lat jest niepoważne.

I można wiedzieć na czym operasz upór we wróżeniu przyszłości Janczykowi?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 lis 2006, 12:31

To dlaczego to Błaszczykowski gra w reprezentacji, a nie Grzelak :shock:? Z Golańskim również przesadziłeś, mają prawie takie samo doświadczenie w pierwszej lidze.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 04 lis 2006, 12:46

Gra - zagrał 3 mecze w tym jeden dobry?

Golański był jako młody próbowany w Legii (sezon, czy pół sezonu - dokładnie nie pamietam), w ŁKSie zagrał wiele meczy w drugiej lidze. Janczyk został rzucony jako rezerwowy w 3-ligowej Sandecji do pierwszego składu Legii - nie ma róznicy?

Ale ja już nie będę ciągnął tematu. Niech Wam będzie, niech bedzie jak chce futbolowa - 19letni Janczyk jest wypalony i nic już z niego nie będzie. :lol: Proponuje zrobić chłopakowi przysługe i go o tym poinformować - niech kończy karierę i bierze się za porządną robotę.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 lis 2006, 15:02

deltinho pisze:futbolowa widzę, że cały czas nie rozumiesz tego że my nie możemy mieć młodych i dobrych.
A to czemu nie?
Np. Błaszczykowski jest młody i dobry. Czyż nie?
deltinho pisze:A wyrokowanie co będzie z polskim 19 czy nawet 21letnim piłkarzem za kilka lat jest niepoważne.
Dlaczego?
Skoro już widać, że zamiast się rozwijać, Janczyk się cofa?
deltinho pisze:Janczyk został rzucony jako rezerwowy w 3-ligowej Sandecji do pierwszego składu Legii - nie ma róznicy?
Błaszczykowski został rzucony ze słabego czwartoligowca do pierwszego składu mistrza Polski... W nim jakoś potencjał widać. W Janczyku zaczyna on blednąć...

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 04 lis 2006, 15:17

Tak jak mówiłem futbolowa czas kończyć tą dyskusję - przekonałaś mnie: Janczyk się wypalił i nic z niego nie będzie. Koniec kropka. :lol:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 lis 2006, 21:44

Czyżby brak argumentów?

Proszę bardzo, możemy skończyć.

i chwała Bogu, bo z tematu zeszliście :P // fieldy

I co się mieszasz? :P :P

:*

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 04 lis 2006, 22:33

Tak jak wspomniałem: przekonałaś mnie. Do tego jakością swoich argumentów miażdżysz moje - wiec zostanie jak Ty chcesz.

Nawiązyjąc do sedna topicu przytoczę jeszcze zdanie z wypowiedzi Zakrzewskiego:
– Byliśmy lepszym zespołem od Legii, bo stworzyliśmy dziś więcej sytuacji bramkowych niż gospodarze
Pomijam fakt, gdzie i kiedy uczyli go liczyć, to jednak jego logika jest dość ciekawa. Niedługo ocenę kto był lepszy w meczu nie będziemy opierać na wyniku spotkania, a np. na większej liczbie zdobytych autów, albo dłuższym utrzymywaniu sie przy piłce. :lol:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 lis 2006, 22:37

deltinho pisze:Niedługo ocenę kto był lepszy w meczu nie będziemy opierać na wyniku spotkania, a np. na większej liczbie zdobytych autów, albo dłuższym utrzymywaniu sie przy piłce.
Wynik meczu przecież nie zawsze jest adekwatny do tego, co mogliśmy zobaczyć na boisku :shock:
Nawet mój ośmioletni kuzyn, by takich głupot nie wymyślił...
Masz 12 lat, czy interesujesz się futbolem od tygodnia? :? :?

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 05 lis 2006, 0:09

futbolowa pisze: Wynik meczu przecież nie zawsze jest adekwatny do tego, co mogliśmy zobaczyć na boisku
A czy ja coś takiego napisałem? :shock: Ale piłka nożna jest sportem, w którym kto jest lepszy decyduje wynik końcowy. To bardzo prosta sprawa. I śmieszą usprawiedliwiania się przegranych w tonie wypowiedzi Zakrzewskiego, który pomimo przegranego meczu uważa, że jest lepszy bo...blablabla. Całe szczęscie piłka nożna to nie jazda figurowa na lodzie czy skoki narciarskie. Tu kto jest lepszy jest sprawą oczywistą. Można być częsciej przy piłce, mieć więcej strzałów na bramkę, częsciej być na połowie przeciwnika. Ale lepszy jest ten kto strzeli o jedną bramkę więcej od przeciwnika. I tego w piłce proponuje nie zmieniać.
futbolowa pisze:Masz 12 lat, czy interesujesz się futbolem od tygodnia? :? :?
Sprawdzenie mojego wieku to też bardzo prosta sprawa - wystaczy wciśnąć przycisk "Profil" i w gąszczu informacji wyszukać tej interesującej. A piłką interesuje się nie od jednego a od dwóch tygodni :lol:

mimo wszystko bardzo serdecznie pozdrawiam :)
d

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 05 lis 2006, 0:27

deltinho pisze:A czy ja coś takiego napisałem?
Tak można wywnioskować z tych słów: "Niedługo ocenę kto był lepszy w meczu nie będziemy opierać na wyniku spotkania, a np. na większej liczbie zdobytych autów, albo dłuższym utrzymywaniu sie przy piłce." ;)

Oczywiście jak ktoś pieprzy głupoty, że był lepszy, ale przeszkodził mu sędzia / murawa była tępa itd. itd. można go wyśmiać. Ale w momencie, gdy naprawdę drużyna zaprezentowała się bardzo dobrze, lepiej od przeciwnika ma prawo tak powiedzieć ;)
deltinho pisze:Sprawdzenie mojego wieku to też bardzo prosta sprawa - wystaczy wciśnąć przycisk "Profil" i w gąszczu informacji wyszukać tej interesującej.
Profile niekiedy kłamią ;)
deltinho pisze:mimo wszystko bardzo serdecznie pozdrawiam
Ja również :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”