Grupa B (Champions League) - Strona 13

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 lis 2006, 7:03

Babel pisze:Komentarz dramatyczny. Do Wołka się juz przyzwyczaiłem i jakoś mozna to przetrzymac, ale ten drugi który zaczał mówić, że Crespo jest słaby - brak słów. Moze uznacie do zachowanie gimnazjalne, ale komentatorzy TVN [*]

Jednak troche miał racje, Crespo zawsze znajdował sie tam gdzie powinien. :P

Inter powoli zaczyna prezentowac sie tak jak wielu oczekiwało. gra efektwnie. Szkoda, ze staraja sie poprzestac na skromnym zwyciestwie niz walczyc o jak najwyższe. Jenak licza sie zwyciestwa a z tymi jest coraz lepiej. Inter wygrał zasłuzenie i kto by pomyslał jeszcze niedawno z ostantiego moga wejsc na pierwsze. Zapowiada sie dobre spotkanie. Myślę, ze Mancini bedzie chciał rewanzu i słabszego przeciwnika. Tylko takie kalkulacje jak trafic mozna na Real i Barce trudno uwazac za sensowne. Jednak zwyciestwo w Monachium zamazało by wynik z San Siro. Inter zaczyna wygladać jak zespoł światowej klasy w pełni znaczenia tych słow.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 23 lis 2006, 8:02

Gra Interu mnie osobiście cieszy. Na początku sezonu drażniła mnie obrona, która wpuszczała przeciwnika i pozwalała na stwarzanie akcji. Wczoraj Sporting poza strzałem głową na początku meczu nie zagroził bramce Julio Cesara [przyznaję się, że nie widziałem meczu, a moje wnioski wysuwam po obejrzeniu jedynie skrótu tego meczu]. Za dwa tygodnie jedziemy na Alianz Arena po pierwsze miejsce w grupie :twisted:
Co do drugiego meczu to Bawarczycy powinni dziękować bogom, że Kowalewski nie mógł grać. Moim zdaniem Wojtek wyciągnąłby oba strzały. Pierwszy... bez komentarza... jak piłka może się wturlać obok bramkarza do siatki? Drugi strzał może i ładny, ale Pizarro nie miał z czego uderzyć i to był taki samolocik. Piłka dłuuuugo szybowała. Klasowy bramkarz zdążyłby się przesunąć i wyłapać ten strzał.
Wczoraj napisałem, że strata punktów i porażka Bayernu w ostatniej kolejce jest wielce prawdopodobna. Martinho i s-ka oczywiście mnie wyśmiała, ale połowa tego zdania już jest prawdziwa.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 lis 2006, 8:30

Cieszy kolejne zwycięstwo po naprawde niezłej grze. Crespo tradycyjnie w swoim stylu nie zawodzi i po tym jak sędzia nie uznał jego bramki z pierwszej minuty (tylko czemu ? ) to później postarał się o drugą. Dzięki temu wychodzimy z grupy i teraz nie pozostaje nam nic innego jak przegonić FCB.
Babel pisze: ale jestem zwolennikiem unikania dramatycznych końcówek
Pamiętajmy, że przed nami ciężki mecz z Palermo i zachowanie sił było wskazane, tym bardziej, że wszystko mieliśmy pod kontrolą, a do drugiej bramki zabrakło tylko trochę szczęścia.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 lis 2006, 8:56

Sero pisze:Dzięki temu wychodzimy z grupy i teraz nie pozostaje nam nic innego jak przegonić FCB.
Pozostaje mi Wam zyczyc powodzenia bo na pewno sie Wam przyda. O pogonieniu Bayernu byla juz mowa przed meczem na San Siro. Teraz znowu to samo :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 lis 2006, 9:52

Ja myślę, że zagraliśmy całkiem dobry mecz. Sporting praktycznie nie stworzył żadnej sytuacji do zdobycia bramki. My strzeliliśmy dwie (jedna nie wiedzieć czemu nieznana) i mieliśmy okazję aby strzelić jeszcze 2-3. Widoczna jest zmiana stylu gry w porównaniu do początku sezonu. Wtedy dużo traciliśmy ale jeszcze więcej strzelaliśmy. Teraz prawie nie tracimy ale strzelamy zazwyczaj jedną-dwie bramkę w meczu.

Wczoraj strasznie irytował mnie Zlatan. Przez 80 minut praktycznie nic nie grał, same straty. Pod koniec meczu, kiedy Portugalczycy trochę spuchli, zaczął szaleć i mógł coś strzelić. Słabo też nam wychodziły stałe fragmenty gry. Przy wrzutkach królowali słabsi fizycznie goście, a strzały z wolnych wykonywało u nas chyba z pół drużyna, ale nikt nie zrobił tego na tyle dobrze aby zdobyć bramkę.

Ogólnie jestem zadowolony. Zagraliśmy dużo lepiej niż ostatnio z Regginą ale do doskonałości jeszcze daleko. Teraz do Monachium po pierwsze miejsce. Prawdę powiedziawszy te pierwsze miejsce w grupie jest mi obojętne, bardziej oczekuje rewanżu za mecz na San Siro. :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 23 lis 2006, 11:38

Stwierdzen typu:
Martin Pellegrino pisze:Za dwa tygodnie jedziemy na Alianz Arena po pierwsze miejsce w grupie
czy
Sero pisze:Dzięki temu wychodzimy z grupy i teraz nie pozostaje nam nic innego jak przegonić FCB.
nie bede komentowal, bo nie czuje sie najlepiej.

Co do spotkania Bawarczykow, szkoda straconych 2 punktow. Jednak spotkanie bylo wyrownane i wynik remisowy mozna spokojnie uznac za sprawiedliwy. Przy pierwszej bramce nie popisal sie Kahn, przy kolejnej zawiodlo krycie. Bardzo ciesza mnie kolejne bramki Pizarro, ktory wreszcie pokazuje swoja prawdziwa wartosc. Oba trafienia Pizy ladne, chociaz przy pierwszym przysnal bramkarz gospodarzy. Z naszego zespolu raczej nikt sie nie wyroznil, poza strzelcem obu bramek.
Remis jest satysfakcjonujacym wynikiem. Mamy 2 oczka przewagi w tabeli nad Interem i mecz do rozegrania na Allianz. O wynik jestem spokojny.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 23 lis 2006, 11:51

zapowiada sie niezłu pojedynek ale to raczej bawarczycy bedą góra bo intewr w LM nie pokazuje nic specjalnego w pierwszej kolejce spotkań byli wręcz załosni zobaczymy jak zagrają na alinaz arena moze sie przebudzą
i zdołaja pokonac monachuim ale to mało prawdopodone
mój typ na mecz Inter- Bayern 0-2

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 23 lis 2006, 11:58

Meczetinio pisze:mój typ na mecz Inter- Bayern 0-2
Mecz jest na Allianz, ale co tam :roll:. Dziekujemy za komentarz, do widzenia :lol:.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 23 lis 2006, 12:14

Meczetinio pisze:zapowiada sie niezłu pojedynek ale to raczej bawarczycy bedą góra bo intewr w LM nie pokazuje nic specjalnego w pierwszej kolejce spotkań byli wręcz załosni zobaczymy jak zagrają na alinaz arena moze sie przebudzą
Jakbyś tego nie zauważył to Inter się już dawno przebudził. Wczorajszy mecz był 9. z rzędu nie przegranym meczem Interu ;)
Meczetinio pisze:mój typ na mecz Inter- Bayern 0-2
Ale ten mecz już się odbył i dobrze wiemy, że był taki wynik :lol:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 23 lis 2006, 17:10

No niestety, nie wyglądało to tak, jak miało wyglądać. Z wczorajszego meczu wyróżnić można drugą bramkę Claudio Pizarro. O ile w pierwszej połowie Bayern jeszcze jako tako się prezentował, o tyle w drugiej grał bardzo ospale. To nie przystoi mistrzowi Niemiec i nie ma tutaj żadnych okoliczności łagodzacych, w postaci pewnego awansu do kolejnej fazy LM. Nie chodzi tutaj o sam wynik, bardziej o postawę Bayernu.

Zatem na Allianz Arena szykuje się ciekawy pojedynek, którego stawką będzie pierwsze miejsce w grupie B. Sądzę, że Inter nie wygra tego spotkania, ale jak będzie naprawde to zobaczymy. :]

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 23 lis 2006, 20:56

Martin Pellegrino pisze:Jakbyś tego nie zauważył to Inter się już dawno przebudził. Wczorajszy mecz był 9. z rzędu nie przegranym meczem Interu

Ale ten mecz już się odbył i dobrze wiemy, że był taki wynik

po pierwsze chodziło mi o LM a po drugie to nawet nie znałem poprzedniego wyniku starcia Inter-Bayer wiedziałem tylko ze inter po raz kolejny przegrał
i dalej obstawiam ze w nastepny spotkaniu bayern (ponownie)wygra 2-0

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 23 lis 2006, 21:03

No cóż myśle,że dyskutowanie tu o tej grupie nie ma sensu ponieważ juz wiemy kto przeszedł dalej,napewno najlepsza drużyną tej grupy był Bayern,Sporting grał najładniej,Spartak miał najmnije dostępny stadion(jeśli chodzi o dojazd :P ),Inter nie pokazał napewno pełnego swojego potencjału i w LM nie zachwyca(nie mówie ze te wygrane to przypadek),wyadaje mi sie, że stać ich an wiele wiecej,ale z taka gra w LM jak teraz raczej o finał czy nawet najlepsza "4" bedzie skrajnie trudno,chyba że nastąpi cud i przepudzi sie Adriano i Ibrahmimowic(czemu obaj wzbudzaja moj usmiech politowania :lol: ).

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 24 lis 2006, 0:02

King_of_CKM pisze:No cóż myśle,że dyskutowanie tu o tej grupie nie ma sensu ponieważ juz wiemy kto przeszedł dalej
Tak, nie ma absolutnego sensu. W ogóle najlepiej zamknąć to forum :arrow: Dyskutowanie tu o piłce nie ma sensu, poniważ już wiemy, że kiedyś nastąpi koniec świata. :roll:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 lis 2006, 8:24

olson pisze:Stwierdzen typu:

Martin Pellegrino napisał:
Za dwa tygodnie jedziemy na Alianz Arena po pierwsze miejsce w grupie

czy

Sero napisał:
Dzięki temu wychodzimy z grupy i teraz nie pozostaje nam nic innego jak przegonić FCB.

nie bede komentowal, bo nie czuje sie najlepiej.
:roll:

King_of_CKM pisze:nastąpi cud i przepudzi sie Adriano i Ibrahmimowic(czemu obaj wzbudzaja moj usmiech politowania ).

O tak Adriano to naprawde silny punkt. Jeśli chcesz znać prawdę to mało kto w niego wierzy. Może się kiedyś przebudzi, natomiast niewiadomo czy jeszcze w Interze. Teraz powiedz ile widziałeś spotkań Interu w tym sezonie ? bo w tej chwili ty wzbudzasz uśmiesz politowania pisząc, że Ibra musi się przebudzić. Ale cóż łatwiej przeczytać sobie jedną opinię jednego z fanów i pisać głupoty.

Na Allianz nie będzie łatwo, jednak w tej chwili Inter jest w lepszej formie od Bayernu i może być ciekawie. Szkoda, że wypada kolejny środkowy pomocnik, Dacourt który grał naprawde dobrze.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 lis 2006, 10:45

Meczetinio :shock: :rotfl2: :roll:
Sero pisze:jednak w tej chwili Inter jest w lepszej formie od Bayernu
Na podstawie czego wnioskujesz :>

A co do tego, ze bedzie ciekawie, nie wypada sie nie zgodzic :]. Bayern, remisujac w Moskwie, przynajmniej zapewnil emocje w ostatnim spotkaniu grupowym na Allianz. I chociaz ja wolalbym, zebysmy awans z pierwszego miejsca mieli juz zapewniony i do meczu z Interem podeszli na luzie, to jednak trzeba sie bedzie sprezyc i nie dopuscic do przegranej w tym spotkaniu, co nie ma prawa sie stac :lol:. Mecze pomiedzy takimi zespolami zawsze rozstrzyga dyspozycja dnia, takze gdybanie nt. lepszej czy gorszej formy przeciwnikow nie ma zbytnio sensu ;).

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”