Grupa A 2006/07 (Champions League) - Strona 14

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 24 lis 2006, 14:26

Sheva w Chelsea gra praktycznie zawsze beznadziejnie. Ale Drogba, Claude, Joe Cole czy Essien zagrali bardzo przecietnie. Moze i moje teorie spiskowe sa przesadzone. Moze po prostu mieli slabszy dzien. Nigdy sie nie dowiemy jak bylo do konca. Ale nie wydaje mi sie, zeby Chelsea potraktowala to spotkanie do konca serio. Ale nie dziwilbym sie jesli to bylaby prawda. W weekend arcywazny mecz z MU, a ewentualna porazka z Werderem oddala Barce od awansu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 lis 2006, 14:27

Chelsea nie zagrała może na 100%, ale dlaczego niby mieliby tak grać w obliczu pewnego awansu i meczu z MU w lidze? To by było dopiero dziwne. Zagrali dość dobrze, ale zabrakło skuteczności co nie wskazuje raczej na podkładanie się.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 24 lis 2006, 15:00

Niggaz pisze:Chelsea nie zagrała może na 100%, ale dlaczego niby mieliby tak grać w obliczu pewnego awansu i meczu z MU w lidze? To by było dopiero dziwne. Zagrali dość dobrze, ale zabrakło skuteczności co nie wskazuje raczej na podkładanie się.

napisałęś praktycznie to samo co ja:P a co do meczu chelsea z MU to raczej myśl o tym spotkaniu nie wpywało na gre smerfów. wogóle grali jakos dziwnie "mało plastycznie" jakby byli po całonocnej imprezie i dopiero co wstali żadnej walki nic no i jeszcze ta skuteczność a raczej jej brak podobno drogba złapał jakaś kontuzje tylko nie wiem czy jest powazna

2 WP za male litery - czuje, że niedługo przyjdzie sie nam pożegnać // fieldy

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 26 lis 2006, 12:28

Niggaz pisze:ale dlaczego niby mieliby tak grać w obliczu pewnego awansu i meczu z MU w lidze? To by było dopiero dziwne.
pisalem wyzej, ze nie musieli grac na 100% , i wlasciwie nie powinni.

Niggaz. Chyba przyznasz, ze Chelsea naprawde zagrala slabo.Bez determinacji, zelaznej konsekwencji. Slaby mecz nie oznacza, ze sie podkladali, ale teorie spiskowe mozna tworzyc :lol:
Przyznaj mi racje, ze zle zagrali :P :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 26 lis 2006, 13:28

Chelsea nie zagrała może na 100%

Nie zagrała na sto procent. Ja bym powiedział ze Mourinho rzekł do swoich piłkarzy: "idzcie grajcie jak chcecie" - a ze umieja grać to zagrali o tak.

Na pewno z obozu Chelsea nie było żadnej motywacji do zwycięstwa w tym meczu

Ale sie zapowiada mecz Barcelona - Werder jeden z najciekawyszch pewnie w tej edycji Ligi Mistrzów. Patrząc na Katalończyków gre jak i Bremeńczyków to spektakl jakich mało - może sie zdarzyć.

Choć może też skończyć sie szybką bramką Barcelony i końcem marzeń Werderu :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lis 2006, 17:24

Berik pisze:Przyznaj mi racje, ze zle zagrali
Nie :P Zagrali przeciętnie :]

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 lis 2006, 18:17

vakabayashi pisze:
Chelsea nie zagrała może na 100%

Nie zagrała na sto procent. Ja bym powiedział ze Mourinho rzekł do swoich piłkarzy: "idzcie grajcie jak chcecie" - a ze umieja grać to zagrali o tak.

Na pewno z obozu Chelsea nie było żadnej motywacji do zwycięstwa w tym meczu

Ale sie zapowiada mecz Barcelona - Werder jeden z najciekawyszch pewnie w tej edycji Ligi Mistrzów. Patrząc na Katalończyków gre jak i Bremeńczyków to spektakl jakich mało - może sie zdarzyć.

Choć może też skończyć sie szybką bramką Barcelony i końcem marzeń Werderu :wink:
Jak dla mnie to Barca spokojnie wygra z 2:0, 3:1 i będzie szybko po sprawie. Szybko władują bramę, Werder będzie cisnąć, bezskutecznie i skończy się tak jak się skończy. Liczę jednak na ciekawe widowisko i chciałbym, aby to Barca schodziła pokonana :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 gru 2006, 19:54

Budowanie atmosfery czas zacząć

Obejrzeliście filmik? Nie? To wracać i oglądać. Dopiero potem można czytać :wink: Nie zajmuje dużo miejsca więc nie bać się.

Arcyważny mecz o dalszy byt w Lidze Mistrzów już we wtorek. Ostatni tydzień minął (przynajmniej w moim przypadku) bardzo szybko. Nie dociera do mnie, że to już pojutrze ( :shock: ). Trudno jest określić jak się czuję. Z jednej strony mam świadomość jak ważny będzie to mecz i wiem, że rywal nie odda go bez walki. Z drugiej strony jednak jestem spokojny. Nie wyobrażam sobie, aby nasi piłkarze zawiedli. Wiem o tym, że nie mogą a co najważniejsze oni również o tym wiedzą.

Piłkarze z Bremy wchodząc na murawę Camp Nou będą musieli przeciwstawić się nie tylko najlepszej drużynie Europy, ale i ponad 90000 fanom Dumy Katalonii, którzy zadbają o to, aby goście czuli się jak w piekle. Zgromadzeni na stadionie cules i socios nie będą biernymi obserwatorami. Będą dwunastym zawodnikiem.

Waga meczu szczególna, ale czy to oznacza, że trener będzie musiał zaproponować coś szczególnego? Na pewno nie. Gramy u siebie. Wyjdziemy jak po swoje. Taktyka gry Barcelony nie jest dla nikogo tajemnicą. Pomimo faktu, że musimy ten mecz wygrać nie oczekujcie szaleńczej gry a'la kamikaze (określenie rodem z CM-a :wink: ). Stawka jest zbyt wysoka, aby tak ryzykować. Blaugrana na pewno będzie prowadziła grę. Będziemy dytkować tempo i starać się regularnie atakować. Śmiem jednak twierdzić, że to gra w destrukcji będzie ważniejsza. Nie możemy sobie pozwolić na stratę bramki. Bezgranicznie wierzę w to, że coś strzelimy. Nasza linia środkowa musi zagrać bezbłędnie. Musimy przerywać akcje przeciwnika już na połowie boiska. Najlepiej czysto, ale kiedy trzeba to nawet faulem. Potem na faule będzie za późno bo stałe fragmenty w okolicach bramki Valdesa będą stanowiły duże niebezpieczeństwo.

Ciekaw jestem jaki skład oddeleguje Mister. Holender przyzwyczaił nas już do tego, że potrafi zaskoczyć. Jest kilku pewniaków w składzie (Valdes, Puyol, Iniesta, Deco, Ronaldinho, Gudjohnsen i pewnie Giuly też chociaż wcale mnie to nie cieszy). Na lewej stronie bloku defensywnego mamy jak zwykle dwie możliwości i jak zwykle trudno przewidzieć na 100% kto zagra od początku. Ja jestem jak zwykle za Sylvinho, ale nie obrażę się w przypadku wystawienia Gio. Na prawej sytuacja podobna. Ostatnio lepiej grywał Zambrotta i to pewnie na niego postawi trener, ale równie dobrze mógłby grać Belletti. W środku zdecydowanie większe szanse na grę obok Puyola ma Marquez, ale Thuram nie jest bez szans. Kto uzupełni dwójkę Deco-Iniesta? Jestem prawie pewien, że nie Xavi. Potrzebujemy klasycznego DM-a. Edmilson lub Motta ze wskazaniem na tego pierwszego. W ataku raczej niespodzianek nie będzie. Ronaldinho-Gudi-Giuly. Zamiast Francuza wolałbym zobaczyć Santiego, ale nie ma szans na to, aby zagrał od początku. Może wejdzie w końcówce, ale i to mało prawdopodobne. Nie mniej jednak liczę na to, że Ludo w tak ważnym meczu zagra co najmniej przyzwoicie. Najwięcej oczekuję naturalnie od Ronaldinho oraz Iniesty. Ci dwaj zawodnicy w dobrej formie spokojnie będą w stanie pociągnąć zespół. Mająć dwóch tak doskonałych dyrygentów można zaryzykować stwierdzenie, że orkiestra zagra bardzo dobrze. Na pewno tak będzie.

===================================

PS: Kon2r wybierasz się na mecz do pubu :> Zapraszam serdecznie.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 03 gru 2006, 20:48

Czy wiecie czy ten mecz będzie transmitowany przez TVN Turbo bo podobno nie :( czyli najważniejszego meczu w tym sezonie nie obejrze ??

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 gru 2006, 21:01

Dlaczego uważasz, że nie będzie transmisji na TVN Turbo :>

Ja twierdzę zupełnie odwrotnie. Dlaczego niby mieliby puścić inny mecz :>

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 03 gru 2006, 21:07

Dostałem takie info od kumpla, mówił że to nie jest potwierdzone, podobno ma lecieć mecz Interu...

mam nadzieje że TVN Turbo pokaże ten mecz bo już nie raz zaskakiwała mnie swoimi wyborami...

a tak pozatym witaj Niggaz ostatni raz sie tutaj wypowiadałem przed zwycięstwem w LM.

Czasssssssssuuuuuuu mało :P jednak znowu jestem w Polsce :) i na forum :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 gru 2006, 21:09

Ano witamy ponownie na pokładzie :wink:

Ostatnio niby też miał lecieć mecz Bayernu bodajże w TVN Turbo a i tak leciała Barcelona (to było przy okazji meczu z Chelsea). Teraz na stronie nie widziałem żadnej informacji co będą puszczać, ale ktoś mi gdzieś pisał, że będzie Barca więc pewnie reklamówki już puszczają.

Nie martw się. Nie wierzę, aby mogli puścić inny mecz.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 04 gru 2006, 1:12

Chyba zarzad TVN Turbo nie jest az tak glupi i niekompetentny jak ich komentatorzy i zdecyduja sie pokazac spotkanie Barcelona- Werder we wtorek na antenie. Bo nietransmitowanie takiego meczu bylby co najmniej skandalem. Tak samo jak pokazywanie w TVP meczu Celticu czy tam ManU :roll:.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 gru 2006, 11:33

Panowie a mecz Barca - Werder nie pokaza na żywo ? ... w "N sport" :twisted: Nie zdziwie sie :roll: Bo na tym to w sumie polega. Nie po to zrobili nowa telewizje by najlepsze "produkty" wie w niej nie znalazły. Gdyby mecz był w środe pokazała by go TVP ale obecnie jest jak wieki temu, LM tylko w środe :P

Chyba nikt przed tym meczem nie bierze na poważnie spotkań ligowych, a bardzie ich wyników. To bedzie z pewnościa nie lada wydarzenia, zwłaszcza że Barca musi wygrać. Co by nie mówić trzeba docenić Werder i na pewno nie bedzie to łatwy mecz dla Du,my Kataloni, mimo że na Camp Nou. Ale chyba to bedzie ich główny atut nie Dinho czy Iniesta a Camp Nou. I nawet broniąc może nie dać rady. Z drugiej strony na pewno stać ich by zagrać jak równy z równym. Bo gry myśli sie o remisie zazwyczaj sie przegrywa. Mały finał dla obu ekip, odpadniecie Barcelony było by mega sensacją. Ale czy awans Werderu też by był takim wydarzeniam ? chyba nie. To wszystko powoduje że na ostatnio w drugie czeka nas hit tez fazy grupowej - notebene w "grupie śmierci", nawet tem mecz może być lepszy niż pojedynki Barca - Chelsea. O szansach nie ma co pisać, bo jeśli Barca zagra na 100% swoich umiejetnośc to sprawa bedzie prosta. Tylko ile Duma Kataloni zagrała tych spotkan na 100% w tym sezonie ? Od dyspozycji dnia bedzie równiez wiele zależało. Daleki jestem od skreślanie Bremenczyków, zwłaszcza że remis daje im awans, a jak strzelą pierwsi to podstwią Barcelone pod scianą. Może by pisać i pisac o tym meczu a chyba teraz dopiero wychodzi prawdziwa "grupa śmierci" - przegrany umiera :twisted:

Niby wiele jest w tej ostatniej kolejce spotkań o być albo nie być, ale wiele klubów potrzebuje "tylko" remisu, Barca natomiast musi wygrać by grac nadal. Werder pewnie weźmie "zwycieski remis" na dzień dobry :P Co by nie mówić Duma Kataloni gra o wiele wiecej niż awans. Bo ewentualny jego brak może naprawde sporo namieszać. Kuźwa już sie nie moga doczekać tego meczu :twisted: Oj bedzie sie działo ...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 04 gru 2006, 16:05

Niggaz pisze: Dlaczego niby mieliby puścić inny mecz
Bo nie lubia Barcelony? Bo Bayern jest niemieckim klubem? Bo to ciekawszy wg nich?
Niggaz pisze:Ostatnio niby też miał lecieć mecz Bayernu bodajże w TVN Turbo a i tak leciała Barcelona
I to jeden z powodow dla ktorych mam juz dosc ogladania Barcy w LM... Bez urazy. Jak dla mnie to zaden skandal, ciekawszym meczem dla Martinho jest mecz Bayernu ;) A Barca nie wygra z Werderem mam nadzieje i bedziemy mieli 2 niemieckie kluby w 1/8.

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”