Ogólna dyskusja o polityce - Strona 3

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 22 gru 2004, 17:18

Proszę o NIErozmywanie tematu.

To nie onet.

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 22 gru 2004, 17:20

Co to ma wspólnego z piłką? Oleksy ma gdzieś grać? :/

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 22 gru 2004, 17:26

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Co to ma wspólnego z piłką? Oleksy ma gdzieś grać? :/
To jest ostatni post nie na temat, za który nie będzie ostrzeżenia.

Tak dla Twojej wiadomości to jest część forum NIE TYLKO PIŁKA :wink: .

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 22 gru 2004, 17:26

Virus s_L_d :arrow: czyli :arrow: __SOJUSZ__LEDN__DYSZY__

JÓZEF OLEKSY - Od dwóch dni przewodniczący Virusa SLd i do jakiegoś czasu Marszałem Sejmu czy 2 osoba w kraju i JEST KŁAMSĄ LUSTRACYJNYM !! WSTYD DLA KRAJU ! ale teraz Prawica zacznie dymić oni go zywcem wyniosa w Sejmu ! Łysa pała jedna Komuch niech odejdzie jeszcze dziś z polityki bo jutro może już nic nie znaczyć !

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 25 gru 2004, 21:24

Najbardziej podobał mi sie wyraz twarzy Oleksego gdy to ogłoszono :lol:

kostek
szara strefa pilka.pl

Zaufanie do polityków - Kwaśniewski stracił 1. miejsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 29 gru 2004, 17:26

Największym zaufaniem Polaków cieszy się senator Zbigniew Religa - ufa mu 65 proc. badanych (wzrost o 2 pkt proc.) - który wyprzedza prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego - 60 proc. (spadek o 3 pkt proc.) - wynika z sondażu CBOS.
Jak podkreśla CBOS, po raz pierwszy od 6 lat prezydent spadł w rankingu na drugie miejsce, a zaufanie do niego jest najniższe od listopada 1996 roku.

Kolejne miejsca w zestawieniu zaufania do polityków zajmują: lider PO Jan Rokita i prezydent Warszawy Lech Kaczyński - po 49 proc. (odpowiednio wzrost o 2 pkt proc. i 1 pkt proc.); prezes PiS Jarosław Kaczyński - 48 proc. (wzrost o 3 pkt proc.) i szef PO Donald Tusk - 43 proc. (wzrost o 1 pkt proc.).

Dalsze miejsca w rankingu zajmują: lider SdPl Marek Borowski oraz politycy SLD Włodzimierz Cimoszewicz i Józef Oleksy - po 38 proc. Premier Marek Belka cieszy się zaufaniem 35 proc. respondentów; przewodniczący Samoobrony Andrzej Lepper - 32 proc.; lider LPR Roman Giertych - 27 proc.; prezes PSL Janusz Wojciechowski - 26 proc.

Z największą nieufnością Polaków, podobnie jak w ubiegłych miesiącach, spotyka się Leszek Miller (SLD). Byłemu premierowi nie ufa blisko trzy czwarte ankietowanych (73 proc. - wzrost o 6 pkt proc.) Kolejne miejsce w rankingu nieufności zajmuje Andrzej Lepper - 50 proc. (bez zmian) i prezes NBP Leszek Balcerowicz - 48 proc. (wzrost o 4 pkt proc.)

Ponad dwie piąte respondentów nie ufają wicepremierowi Jerzemu Hausnerowi - 43 proc. (bez zmian) i Romanowi Giertychowi - 41 proc. (wzrost o 9 pkt proc.). 39 proc. deklaruje nieufność wobec premiera Marka Belki (wzrost o 1 pkt proc.); 37 proc. ankietowanych nie ufa szefowi klubu SLD Krzysztofowi Janikowi (wzrost o 2 proc.), a 34 proc. przewodniczącemu Sojuszu Józefowi Oleksemu (spadek o 1 pkt proc.).

Nieufność w stosunku do prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego deklaruje 23 proc. badanych (bez zmian w porównaniu z listopadem).

Sondaż przeprowadzono w dniach 3-6 grudnia na liczącej 973 osoby reprezentatywnej próbie losowej dorosłych Polaków.

-----

No tak ja rozumiem stratę pierwszej pozycji przez Kwacha, to jakiś pozytyw tych badań. Co do poparcia dla Religi to kompletnie nie rozumiem, przecież większość Polaków nawet nie wie kim jest Religa :lol:, takie wysokie nowy wynikają pewnie z tego, że Religa nie jest politykiem :lol: . Trzecia pozycja Rokity - wynika to z tego, iż ten pajac jest w ostatnim czasie bardzo aktywny w mediach. 38% poparcia dla Oleksego, czyli 38% poparcia dla kłamcy, nieźle..

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 29 gru 2004, 17:37

nie wiem ..ale ja lubie Hausnera..moze wyglad ma nieciekawy, moze dziwne nazwisko...ale widac ze chlopakowi zalezy na Polsce...wszyscy tylko by nazekali i wytykali mu ze odbiera biednym...szczegolnie ten...giertych...a za jego kadenji bezrobocie spadlo..niewiele ale cos drgnelo...nie ma bezrobocie...ludziom po prostu nie chce sie pracowac za 500 zl ! i tyle ! nie gadac tyle TYLKO DO ROBOTY !

Sławek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sławek » 29 gru 2004, 18:30

i dobrze...wyniki sa nawet nawet....zmienil bym tylko troche wyniki nieufania :D

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 29 gru 2004, 18:38

Senator pierwszy ! Bo no jeszcze nie jest przesiąkniętny zadną aferą a jego nazwisko kojaży sie z pomocą innym ! POLACY CZEKAJĄ NA ZMIANY !!!!

A sld tego już nie jest w stanie przeprowadziś. Już na obiecywali za dużo a po dwóch aferach ta partia równa sie ZERO Czekajcie na zakonczenie prac komisji Orlen to tych z lewicy nie bedzie bo po uciekaja Jak Kukiz spiewa Virus s_L_d a słowa tej piosenki to prawda o lewcy. Choc pewnie P_i_S i PO też na tuką piany i bedzie podobnie. OBY ! nie bo to już bedzie przesada!

Prawica atakuje Rokita, Kaczory, Giertych, Lepper banda rogala liderem żaden z nich nie jest ale swoje poparcie maja ....... tylko co to da

P.S. Jak dzisiaj łysolec Olescy=kłamca nie ustapi ofincjalnie to chyba go wywiozą na taczkach :D

WSTYD W CAŁEM EUROPIE ! KŁAMCA LUSTRACYJNY MARSZAŁKIEM SEJMU i nie bedzie poddawał sie presji jak powiediał :D

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 29 gru 2004, 19:25

Ja nawet nie będę się wypowiadał. Polityka w Polsce jest katastrofalna!!!Wszyscy politycy coś obiecują, jak to będzie super w Polsce a potem tylko idiotyczne tłumaczenia. Najbardziej to ja rzeczewiście lubię Religę. Kwaśniewskiego za to nie za bardzo. Najbardziej to nie lubię Leppera(Co daje. Jeden z jego cytatów"Schowaj się pan lepiej pod stół :lol: ) i Millera.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 30 gru 2004, 8:34

stan polskiej demokracji jest dosc fatalny. Kulture polityczną w polsce w znacznym stopniu determinuje wiek demokracji w naszym kraju 14 lat to trochę mało w porównaniu z USA chociażby.

Co do obietnic obok demagogi jaki się w Polsce uprawia, a za takie wg mnie nalezalo by pomysly o rozdaniu rezerwy dewaluacyjnej narodowi (Samoobrona), czy próby legalizacji związków homoseksualnych (SLD, UL) spowodowanych niskimi sądarzami i chęcią nałapania jak największej ilości niezdecydowanych sfrustrowanych to cząść obietnic z programów przedwyborczych nie może być zrealizowana z prostej przyczyny - zamało osób zdecydowało się zagłosować na konkretną tę konkretną partie. Taka partia potem nie ma siły w sejmie i senacie aby przeglosować daną ustawę. A potem opozycja jej zarzuca, że kłamali i mamili wyborcow. A naród wierzy....

Co do kandydatów na prezydenta:

Religa - moim zdaniem Kostek ma racje - poparcie dla kardiologa wynika z tego, że nie jest on kojazony z polityką a ludzie są zmęczeni politykami i ich aferami. Ja osobiście na niego napewno nie zaglosuje z kilku prostych przyczyn. To jest jakby nie patrzeć człowiek lewicy, troche za czesto zaglada do kieliszka - czyżby to była cecha wszystkich kandydatow na prezydenta z socjalistow? Jako osobowość mi nie pasuje. Jak się zna na tym co robi - kardiologia to niech siętym zajmuje a nie bierze za politykę, ekonomia i geopolityka to nie to samo co morfologia.

Leper - ddlamnie to on jest demagogiem. Kultura osobista na niskim poziomie (cytat przytoczony w poście wyrzej to nie jest i tak szczyt możliwości absolwenta liceum rolniczego). Jestem przeciwnikiem aby rolnicy zasiadali w sejmie a tym bardziej byli prezydentem. MAło reprezentatywny - na większości plakatów jest jego twarz ma kolor szynki. NIe liczac tego, ze on moim zdaniem jest glupi to najbardziej nie lubie go za pewien incydent. Swego czasu najwieksze autorytety w Polsce podpisaly list o kondycji polskiej kultury politycznej o rozwiazniu sejmu. Wsród sygnotariuszy był na Jan Nowak Jeziorański. A Leper skomentował to tak ze Ci ludzie są starzy (w domyśle głupi) i żeby lepiej siedzieli w domu....

innych kandydatow opisze pozniej

Sławek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sławek » 30 gru 2004, 12:14

wiecie co?...szkoda czasu zeby pisac o naszej polityce...a wszystko dzieki komu??...zlodziejom politycznym

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 30 gru 2004, 16:40

bellus pisze: Leper - ddlamnie to on jest demagogiem. Kultura osobista na niskim poziomie (cytat przytoczony w poście wyrzej to nie jest i tak szczyt możliwości absolwenta liceum rolniczego). Jestem przeciwnikiem aby rolnicy zasiadali w sejmie a tym bardziej byli prezydentem. MAło reprezentatywny - na większości plakatów jest jego twarz ma kolor szynki. NIe liczac tego, ze on moim zdaniem jest glupi to najbardziej nie lubie go za pewien incydent. Swego czasu najwieksze autorytety w Polsce podpisaly list o kondycji polskiej kultury politycznej o rozwiazniu sejmu. Wsród sygnotariuszy był na Jan Nowak Jeziorański. A Leper skomentował to tak ze Ci ludzie są starzy (w domyśle głupi) i żeby lepiej siedzieli w domu....
Masz racje, Lepper to zwykły demagog, jego hasło są czysto populistyczne. Pomysły typy zniesienie rezerw dewaluacyjnych są co najwyżej śmieszne. Lepper to zwykła lalka wykreowana przez architektów osobowości, która nie zna się na niczym, potrafi tylko przeczytać to co ma napisane na kartce. Całe szczęście, że wychodzą na jaw setki przekrętów Leppera i Samoobrony, bo Andrzej :lol: byłby groźny gdyby był politykiem bez skazy. Język Leppera tylko swiadczy o tym jaki jest to człowiek. Dobrze, że więcej ludzi darzy do nieufnością niż mu ufa.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 03 sty 2005, 1:25

Kostek ja rozumiem ze pasjonuje Cie polityka i chcialbyś ja propagować na forum, ale prosze chociaż nie w "Eleven Pub" przeciez to "Chwlila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych jak i dla tych którzy chcą podumać bąźd przygadać sobie ramię w ramię z barmanem." Gdzie tu miejsce na politykę ? ;) Ja rozumiem, że w dziale Rozrywka też swoich rozmyślań nie wsadzisz, ale proszę nie tutaj... to nie przystoi : ))

żeby nie było pozniej, iż pisze nie na temat i dostaje ostrzeżenie :
- najwiekszym zaufaniem Polaków ( i Kostek dobrze powinienes to wiedziec ) cieszy się Papież. Zadnych badan nie trzeba robic, aby to sprawdzić, wiec już ten sondaz mozna wywalić do kubła : >
pzodr,

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 03 sty 2005, 14:50

Baqu pisze:żeby nie było pozniej, iż pisze nie na temat i dostaje ostrzeżenie :
- najwiekszym zaufaniem Polaków ( i Kostek dobrze powinienes to wiedziec ) cieszy się Papież. Zadnych badan nie trzeba robic, aby to sprawdzić, wiec już ten sondaz mozna wywalić do kubła : >
pzodr,
Baqu nie rób mi tutaj aluzji do wiesz czego.

Co do Papieża, to moim zdaniem nie udziela się na polskiej scenie politycznej...

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”