Grupa A 2006/07 (Champions League) - Strona 15

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 04 gru 2006, 16:32

Martinho pisze:I to jeden z powodow dla ktorych mam juz dosc ogladania Barcy w LM...
Nikt Ci jej nie karze oglądać :) Każdy jak wiadomo chciałby oglądać swoją drużynę w telewizji, jednak jak by nie patrzeć to Barcelona gra najefektowniejszą piłkę z uczęstniczących drużyn w CL. Jeżeli to się przekłada na to że gra efektownie i efektywnie to nie pokazywanie takiej drużyny w TV było by grzechem dla przeciętnego kibica.
Martinho pisze:A Barca nie wygra z Werderem mam nadzieje i bedziemy mieli 2 niemieckie kluby w 1/8.
A Werder przegra z Barceloną mam nadzieje i będziemy mieli 3 hiszpańskie kluby w 1/8 :P

czy wie ktoś jaki bilans ma Werder z hiszpańskimi drużynami na wyjeździe ?? jestem tego bardzo ciekawy...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 04 gru 2006, 16:52

Tobik33 pisze:Nikt Ci jej nie karze oglądać
No ja wiem, tylko napisalem moj punkt widzenia, a jak juz jest mecz Barcy w LM to go ogladam.Napisalem jedynie ze cos za duzo tej Barcy jest, ale co zrobic. Lepsze to niz nic, a Bayern i tak obejrze sobie na DSF wiec czy pokaza Bayern czy Barce to jest mi w tej chwili wszystko jedno.
Tobik33 pisze:A Werder przegra z Barceloną mam nadzieje i będziemy mieli 3 hiszpańskie kluby w 1/8
Powodzenia, bo na pewno bedzie Wam ono potrzebne :D
Tobik33 pisze:zy wie ktoś jaki bilans ma Werder z hiszpańskimi drużynami na wyjeździe ?? jestem tego bardzo ciekawy...
Wiesz to samo mowili kibice Interu, ze niemiecki klub nie wygral na San Siro nigdy, a Inter poniosl porazke u siebie z Bayernem... Tak wiec nawet jak ten bilans bedzie zajebiscie niekorzystny, to nalezy pamietac ze liczby nie graja ;)

PS: Niemieckie kluby wygrywaly w Hiszpani, np Real - Bayern 0-1

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 04 gru 2006, 17:03

Martinho pisze:a Bayern i tak obejrze sobie na DSF wiec czy pokaza Bayern czy Barce to jest mi w tej chwili wszystko jedno.
Czemu DSF nie wykupił praw do meczy niemieckich drużyn wyjazdowych :( jeżeli pokażą inny mecz niż Barcelona-Werder to fanie :( jednak to TVN ma teraz władzę nad CL... niestety...
Martinho pisze: Powodzenia, bo na pewno bedzie Wam ono potrzebne :D
już od zremisowanego meczu z Chelsea się boje... :P ale damy radę :D

Statystyki same meczu nie wygrają, jednak sporo mówią o tym jak radzą sobie zagraniczne drużyny na danym terenie. Przykład Chelsea która gra w tym sezonie znakomicie i tylko początek miała niemrawy nie potrafiła wygrać na Camp nou choć była w gazie...

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 04 gru 2006, 17:26

Tobik33 pisze:Dostałem takie info od kumpla, mówił że to nie jest potwierdzone, podobno ma lecieć mecz Interu...
http://tvnturbo.pl/12,1376435,aktualnosci.html

Wszystkie watpliwosci zostaly rozwiane :P Barca leci na 100% jutro :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 gru 2006, 23:38

No to sie szykuje nam widowisko :shock: Barce ratuje tylko wygrana. Mecz zapewne bedzie zaciety od poerwszych minut. Mecz odbedzie sie na Camp Nou i tu jest 'wielka' przewaga Barcy. Niggaz napisal, ze publicznosc bedzie 12 pilkarzem Barcy. Zgadzam sie. Kibice Barcy potrafia dopingowac swoj zespol na najwyzszym poziomie. Wiemy jak trudno jest tam wygrac lud nawet zrmisowac. Chelsea szczesliwie zremisowala na Camp Nou, na dodatek Barca 'niby' byla w slabszej formie :lol: Wynik mi jest w sumie obojetny. Z jednej strony szkoda by Barca pozegnala sie z LM tak wczesniej. Jezeli Arsenal wygra sowje spotkanie w grupie to bedzie na pierwszym miejscu. Jak wiemy mecz Barca-Werder jest grany raczej o drugie, bo Chelsea wygra z Levski z palcem w dupie. Losowanie to losowanie. W dalszym etapie rozgrywek jest mozliwosc trafienia na jeden z tych zespolow, wolal bym Werder :lol:

Sorry, lekkiego OT zrobilem :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 gru 2006, 0:28

Jakoś nie chce mi się spać właśnie :P Sam nie wiem dlaczego biorąc pod uwagę, że nie wyspałem się dzisiaj (wczoraj?) :think:

Jutro liczę na dobry spektakl ... z happy endem :wink:

Prognozy moje i fieldy'ego przewidują wynik 3:1. Barcelona strzeli pierwszą bramkę, ale Werder jeszcze w pierwszej połowie wyrówna. Barcelona podwyższy wynik na 2:1 jakoś tak między 45 a 60 minutą a ostatnią bramkę zdobędziemy w końcówce :P Ronaldinho strzeli coś z wolnego :wink:

Inna opcja to przebieg meczu podobny do tego z Benficą z ubiegłego sezonu. Tego co zakończył się zwycięstwem Barcelony 2:0. Barcelona przeważała, atakowała, ale prowadziła tylko 1:0 a kontry Benfici były groźne. Dopiero w końcówce padła druga bramka. Jutro może być coś podobnego :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 gru 2006, 0:38

Nie spij, nie spij bo bedziesz miał jakieś czarne filmy :P

A co do meczu to powiedz szczerze wszystkie "warianty" są optymistyczne ?

Ja osobiscie typuje 1:0 po ciężkim meczu, może ładnym ale cieżkim. Nie przewiduje kanonady :P Deco na 1:0 [oby szybko] - może sie przełamał ostatnio bo to chyba jego pierwszy gol w sezonie. Barca na 100% nie zlekceważy Werderu czy cos, ba nawet jestem przekonany za zaczną spokojnie z szacunkiem, a jesli bedzie prowadzić do przerwy to cool. Potem Barca swoje szeroko, szybko i szukaja miejsca. Werder bedzie grał może głeboko ale Klosa ma tą ceche gry tyłem do bramki i przeczymania piłki itd. Chciałbył zauważyć ze Werder gra tym samym systemem co Chelsea od tego sezonu, Milanowym :wink: 4-3-1-2 - mecz Barca Chelsea na 100% posłużył jako materiał.

Jak może opisac fotke dnia :P ? Miro :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 gru 2006, 0:39

A ja myślę że Barca rzuci się do ataku i straci gola jeszcze w I poł. po kontrze Werderu a póżniej będzie mozolnie odrabiała straty. Wyrówna po 60 min i później jeszcze bardziej uderzy na rywala. Drugą bramke strzeli chwilę po 80 min i takim heppy endem zakończy się mecz ale tyle stresów co przeżyją kibice Barcy nie mieliście jeszcze nigdy :twisted: :P A później świetowania nie będzie końca...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 gru 2006, 0:39

Obrazek

Albo to: Na Camp Nou pełna mobilizacja :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 gru 2006, 0:45

Obawiam się Yukasz, że się mylisz. Nie wierzę w to, aby Barcelona rzuciła się do huraganowych ataków. Będziemy grali swoje po prostu, czyli ataki, ale 'nie na przysłowiową pałę' :lol: Tak się nie gra. Jeżeli uda się strzelić gola w pierwszej połowie to będzie bardzo dobrze. Uda się :P

Zaza, oczywiście warianty które przedstawiłem to warianty optymistyczne, ale innych generalnie nie przewiduję :P Przynajmniej odnośnie końcowego rezultatu :wink: Jeżeli miałbym wskazać element, którego się obawiam to gra w defensywie. Valdes jest w świetnej formie, ale jeżeli dopuścimy Werder do sytuacji może być problem. O poczynania naszej ofensywy nie martwię się. Pomimo braku Messiego i Eto'o radzimy sobie nieźle. Jeżeli Ronaldinho nie zawiedzie to na pewno coś strzelimy. Po pierwszej bramce (bez względu na to, która drużyna ją strzeli) mecz zacznie się niejako od nowa.

Druga fota -> :lol2: :spoko:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 05 gru 2006, 0:52

Niggaz pisze:Nie wierzę w to, aby Barcelona rzuciła się do huraganowych ataków.

Zdaje sie w sezonie 2004/05, Barca ucznila to w meczu z Chelsea na SB. Wiemy jak sie to skonczylo. Tym razem tak nie bedzie :wink:

Ja bym chcial aby Diego asystowal przy obu bramkach Klose. Natomiast Iniesta przy bramkach Gudjohnsena. Wynik mi zwissa, wazne aby ci zawodnicy zagrali dobry mecz :P
Ostatnio zmieniony 05 gru 2006, 1:18 przez guru, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 gru 2006, 0:55

Niggaz pisze:Obawiam się Yukasz, że się mylisz.
Nie obawiaj się bo postawię na was (w sumie to na kogo jak nie na Barcę) ale już nie raz oglądałem taki scenariusz na Camp Nou czy Zazowym SS i takie mam przeczucie :roll: LM bez Barcy to nie LM wiec też będę trzymał za was kciuki bo Werder prędzej czy póżniej odpadnie a Barca ma szansę coś ugrać. Mam nadzieję że się nie mylisz lecz już nie raz pisałeś że jakiś mecz spokojnie wygracie a kończyło się trochę inaczej. W Bremie mogliście wygrac ale graliście żeby się nie zmęczyć i w tej rezerwie można upatrywać waszą szansę ale teraz będzie to wojna na śmierć i życie a z niej tylko jedna drużyna wyjdzie żywa :twisted:

Visca el Barca :P :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 gru 2006, 0:57

Wiesz oczywisty jest fakt że wychodzisz z założenie "bedzie dobrze" Nie dziwie Ci sie tylko spytałem dla tego by wiedzieć czy mimo wszystko masz obawy :wink:

Co do tego co piszesz na temat defensywy to sam nie wiem, bo wątpie w to by Werder zagrał aż tak otwarta piłke, zreszta mało kto gra długo pozycyjnie na Camp Nou [z rywali] :wink: Wiec odpada tako takie [że tak powiem] Kontry to może być jedyne zagrożenie i ... stałe fragmenty gry [patrz rożne] kiedys czytałem cos na temat statystyk własnie strzeleckich po rożnych i Weder obok Chelsea był bardzo wysoko. A wiesz jak jest koncentracja itd. Tym bardzie ze w razie nie korzystnego wyniku to Barca sie otworzy coraz bardzie a wtedy może zdecydować ustawianie czy właśnie koncentracja.

Co by nie mówić zapowiada sie nie lada widowisko. A odpadniecie Dumy Kataloni jest naprawde mało prawdopodobne. Oby tylko zagrali na swoim poziomie, i nie mam na myśli wypoczetego Dinho ale przełamanego Deco, w swietnej formie Inieste czy Edmilsona. Wiele bedzie zależało tez od Gudiego :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 gru 2006, 1:03

Yukasz pisze:Mam nadzieję że się nie mylisz lecz już nie raz pisałeś że jakiś mecz spokojnie wygracie a kończyło się trochę inaczej.
To akurat prawda. Nie chodzi tutaj już nawet o przepowiadane przeze mnie wyniki, ale przebiegi spotkań. Nie zawsze sprawdza się to co piszę :roll: Zostawmy to jednak :P

Nie twierdzę wcale, że wygramy łatwo. Po prostu jeżeli zagramy dobrze i unikniemy błędów to biorąc pod uwagę, że jesteśmy drużyną lepszą stać nas na dwubramkowe zwycięstwo. Nie jest to przecież jakiś surrealistyczny wynik wzięty z kosmosu :wink:
Ostatnio zmieniony 05 gru 2006, 1:17 przez Mentor, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 gru 2006, 8:34

Niggaz pisze:Prognozy moje i fieldy'ego przewidują wynik 3:1. Barcelona strzeli pierwszą bramkę, ale Werder jeszcze w pierwszej połowie wyrówna. Barcelona podwyższy wynik na 2:1 jakoś tak między 45 a 60 minutą a ostatnią bramkę zdobędziemy w końcówce Ronaldinho strzeli coś z wolnego
:lol: To jest Werder a nie Levski! Pamietaj Niggaz. Lekcewazcie sobie dalej rywala z szarej Bundesligi, a potem beda tu wyzwiska. Mi sie snilo dzisiaj ze Barca odpadnie ;) . Werder to silniejszy rywal niz Wam sie wydaje. To Barca jest pod presja i to oni moga jej nie wytrzymac... Werderowi styka remis, wiec bedzie raczej gral defensywnie niz ofensywnie, a Barca bedzie swoimi atakami zbtyt mocno sie otwierac. Stworzy to dogodne sytuacje dla rozgrywania kontratakow, w ktorych Werder gra znakomicie. Ja calym sercem bede za Werderem :)

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”