Ciemna strona Calcio... - Strona 4

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 14 mar 2006, 18:43

Chlopaczek pisze:Maldini cala kariere gral na lewej obronie dopiero od jakis 2 sezonow pacynka ustawial go na srodku.

No tak własnie myślałem :) Podobnie jak z Thuramem ... lata lecą :?

Myśle, że "11" Chłopaczka jest OK w każdym bądź razie ja ją popieram :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 mar 2006, 20:31

Pisakk pisze:"Czym się różni Riquelme od Ronaldinho? Riquelme się nie uśmiecha"
Bez sensu stwierdzenie jak dla mnie. Nawet jako żart jest słabe. Za porównywanie Riquelme do Ronaldinho powinno się na stosach palić :wink: Mógłbym pisać sporo więcej na ten temat, ale to są raczej rzeczy oczywiste. Zwolennikom talentu Riquelme polecam obejrzeć jakiś mecz w jego wykonaniu przeciwko jakiemuś lepszemu przeciwnikowi. Wtedy wychodzi cały jego "geniusz". Na tle Villarreal może i się wyróżnia, ale w lepszym klubie zgubiłby się. Miewa przebłyski, ale to za mało. Dużo częściej można zaobserwować, że przy lepszym przeciwniku nie gra nic. Idealnym przykładem jest ostatnia konfrontacja Villarrealu z Barceloną. Edmilson nie pozwolił Riquelme powąchać piłki w tym meczu. Jedyne co zrobił Juan to przestrzelił rzut wolny uderzając dobre kilka metrów nad bramką.

Ale obrzydliwy OT :angry2: Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać :oops:

Nie wiem naprawdę czemu ma służyć to ograniczenie do trzech piłkarzy z jednej drużyny. Powinno się wybierać najlepszych i tyle.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 06 gru 2006, 12:07

mala reaktywacja..slyszeliscie cos o aferze z tym "kioskarzem"?! taka glupota :P Niby maja na nich wszystkich haka, rozmowy telefonicze...ale jakos mi bardziej glosno jest w Polsce o tym niz we Wloszech... na gazzetta.it jest news...obwiniaja mistrzow swiata min... czekam na jakies lepsze info..

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 06 gru 2006, 12:27

No jest nowa afera :!: :? 21 piłkarzy stanie przed sądem za obstawianie meczów m.in Jankulovski, Iaquinta, Kalac, Di Michele obstawiali za posrednictwem "kioskarza", dowody sa takie ze wszyscy beda mieli przerwe w grze na ok. rok.

TVN 24

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 gru 2006, 12:32

ładne rzecz się dzieją w tej lidze. Ciekawe czemu w Hiszpanii, Włoszech, Niemczech [choć tu pan Hoyzer akurat postarał sie o afere], czy Francji, nie ma takich cyrków.
A może są, tylko we włoszech sprawniej te afery wyłapuja ?

Zaza - masz jakaś teorię na ten temat ?

edit:
włochy z rozpędu wymieniłem :D:D
Ostatnio zmieniony 06 gru 2006, 12:35 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 gru 2006, 12:33

fieldy pisze:Ciekawe czemu w hiszpanii, włoszech, niemczech
:?:

Ja sie temu nie dziwie. Ci kibice Serie A ktorzy skandowali ze raz na zawsze calcio zostalo oczyszczone, byli w bledzie ;)

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 06 gru 2006, 12:35

Najlepsze jest to ze Di Michele postawił na mecz w ktorym gral (Udinese), wedlug bilingow zadzwonil do kioskarza.... w przerwie meczu :shock: , kioskarzowi zalozyli podsluch po tym jak postawil 100 tys. i wygral 900 tys. ( o ile sie nie myle).

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 06 gru 2006, 12:35

Sawyer pisze:No jest nowa afera Exclamation Confused 21 piłkarzy stanie przed sądem za obstawianie meczów m.in Jankulovski, Iaquinta, Kalac, Di Michele obstawiali za posrednictwem "kioskarza", dowody sa takie ze wszyscy beda mieli przerwe w grze na ok. rok.

Hehehe ciekawe kto stanie miedzy slupkami w Milanie :P:P 8)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 06 gru 2006, 12:36

fieldy pisze:Włoszech,
:?: ..przeczysz sam sobie :lol:

Dlaczego nie ma?! Moim zdaniem tez sa..ale jeszcze nikt tego nie udowodnil i odkryl...we Wloszech dziennikarze sa po porstu za dociekliwi, i wszystko znajda.. :wink:

A może są, tylko we włoszech sprawniej te afery wyłapuja ?
dokladnie :wink:

Taki narod i charakter...

tak wracajac do afery..podobna sprawa byla z Buffonem, ale jemu to uszlo...bylo chyba takie prwao, ze Pilkarz moze obsawiac mecz, ale bez tych w ktorych sam bierze udzial..?! dobrze mowie?! a ta afera z ktorego roku jest?...

Martinho...tobie to powinni zablokowac mozliwosc pisania w tematach dotyczacych Calcio
:?

juz zedytowałem :wink: <kajam się> // fieldy

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 gru 2006, 12:42

Sawyer pisze:No jest nowa afera :!:

A śledztwo trwa od 2 miesiecy :wink: Teraz to jest jego "wynik"
fieldy pisze:Zaza - masz jakaś teorię na ten temat ?

Mam - to prowokacja :!: I jestem zły i bede sie domagał odszkodowania :!: Bo ja stawiałem wtedy na Udinese :?

A tak na poważnie, to i tak sie na karach finansowaych skończy, bo wielu nie gra już w piłke, wielu zmieniło barwy i obecne kluby nie mogą ponosić za to konsekwensji a jeszcze sie okaze że nie stawiali na swoje mecz a np, na La Liga :P I wtedy już całkiem mogą im skoczyć. Tylko co dziwne to wygląda jak jakis klubowy układ :P

Spokojnie, Buffon zmieszali z błotem za zakłady, pisali takie historie itd, a co sie okazało ? To tak jak z Mariuszem Ujkiem u nas w kraju, też teraz nie któzy dziennikarze powinni przepraszać :roll:

Spyrczak do stycznia nic nie zrobia Pająkowi a w styczniu bedzie numer 3 :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 gru 2006, 12:46

Buffon obstawial jeszcze przed nowelizacja prawa dotyczacego bukmacherki wiec jemu sie upieklo.
Za "pomoca kioskarza" a to dobre.To jakis zaufany kioskarz musial byc.Pewnie kupowali u niego swierszczyki od malenkosci :P

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 06 gru 2006, 12:47

Pełna lista "graczy":

Lista opublikowana przez "La Gazzetta Dello Sport": Abeijon (Atalanta), Bia (ex-Bologna), Bordin (ex-Napoli), Di Michele (Palermo), Ferrante (Pescara), Fresi (ex-Inter), Gregori (ex-Udinese), Iaquinta (Udinese), Jankulovski (Milan), Kalac (Milan), Thomas Manfredini (Bologna), Margiotta (Frosinone), Pierini (ex-Udinese), Pineda (ex-Udinese), Pinzi (Udinese), Scarlato (Spezia), Schwoch (Vicenza), Sgrigna (Vicenza), Sommese (Mantova), Sosa (Napoli) i Walem (ex-Udinese).

Awatar użytkownika
Mimek_DLC
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mimek_DLC » 03 lut 2007, 10:12

No i ujawiniła nam sie kolejna ciemna strona włoskiej Calcio...po derbach Sycylii odwołane zostały wszystkie weekendowe mecze we Włoszech w wyniku śmierci policjanta, który chciał powstrzymać tłum kibiców...oj co się dzieje z tym krajem i z tą piłką... :(

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 03 lut 2007, 10:45

Piłkarze US Palermo pokonali w wyjazdowym spotkaniu Calcio Catania 2:1 (0:0) w meczu 22. kolejki włoskiej Serie A. W poniedziałek 3,5-letni kontrakt z drużyną Palermo podpisał Radosław Matusiak.
Bramkę dającą prowadzenie drużynie US Palermo strzelił w 51. minucie Andrea Caracciolo. Jednak dość szybko gospodarze wyrównali, a strzelcem bramki był Fabio Caserta w 60. minucie. Kiedy już wydawało się, że mecz zakończy się podziałem punktów, zwycięską bramkę dla gości strzelił David Di Michele w 83. minucie.

Tuż po rozpoczęciu drugiej części spotkania sędzia musiał przerwać mecz na ok. pół godziny z powodu zamieszek na trybunach. Policja, ochraniająca to spotkanie była zmuszona do użycia gazu łzawiącego.
W zamieszkach zginął 38-letni funkcjonariusz policji. Według pierwszych doniesień policjant został trafiony petardą lub innym ładunkiem wybuchowym w twarz. W zamieszkach zostało rannych ponad 100 innych osób.

Po tym tragicznym incydencie władze Włoskiej Federacji Piłkarskiej zdecydowały się odwołać zaplanowane na weekend wszystkie mecze, łącznie z rozgrywkami młodzieżowymi.

We Włoszech zapanowała konsternacja z powodu powrotu krwawej przemocy na piłkarskie stadiony, a ze wszystkich stron płyną słowa potępienia. Na poniedziałek zapowiedziano nadzwyczajną naradę przedstawicieli władz piłkarskich i rządu.

Premier Włoch Romano Prodi oświadczył: "Potrzebny jest mocny i jasny sygnał, by zapobiec degeneracji sportu, której niestety w dramatyczny sposób coraz częściej jesteśmy świadkami".
Włosi się ostatnio nieźle rozbrykalii .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 lut 2007, 11:29

[']

Oj pewnie będą kary, ale dla kogo :?: Dla Catanii czy Palermo :?: Jedni i drudzy kibice swoje zrobili, choć ci gospodarzy lekko przegięli na ulicach :? Gdyby nie ta śmierć policjanta to sprawa nie byłaby taka poważna, a teraz będzie się działo oj będzie :o

Zawieszenie rozgrywek nie potrwa wiecznie. Nie o to się jednak teraz rozchodzi :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”